• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dün bu topikte öcalana af konusu gündeme gelmişti tepkimizi ortaya koymuştuk, bugün akil insanlar heyeti başbakanla görüştü ve rapor sundu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çalışma Ofisi'nde Akil İnsanlar final toplantısı gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarında başlayıp 17.30 sıralarında sona eren toplantıda Akil İnsanlar heyetleri Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu.

raporlara baktım ve bazı maddeler karşısında dondum kaldım,kötü bir şaka gibi!

bence lütfen herkes incelesin bu maddeleri.

-İnsani taleplerin Türkiye'nin farklı bölgelerindeki insanlar tarafından ''bölünme hassasiyeti'' olarak değerlendirilmemesi...
İnsani talepler mi ?
Delireceğim :47:
-Sürece zarar veren dilin (terör örgütü, bebek katili vb.) bırakılması
Ne denecek, benim 24.000 vatan evladımın katiline ?
-Etnik ve mezhebi ayrımcılıklara ve asimilasyon politikalarına son verilmesi...
Asimilasyonun kralını çin doğu türkistandaki türk kardeşlerime uyguluyor gıkınız çıkıyor mu ?
-Tekçilikten vazgeçilmeli. Tek dil, tek millet değil, ortak vatan, ortak devlet denmeli.
Burası Türkiye Cumhuriyeti. Soyum, sopum, ırkım Türk'tür. Dilim, bayrağım tek kalacak! İşine gelmeyen defolsun gitsin!
-Kalıplaşmış deyimlerden vazgeçilmeli: Türk bayrağı, Türk milleti, ne mutlu Türküm diyene, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, ürkiye Türklerindir, bir Türk dünyaya bedeldir gibi.
Dümdüz söveceğim artık çok zor tutuyorum kendimi, evde deli gibi volta atıyorum okuduğumdan beri bu yazılanları... Ayıptır günahtır soyu atası yüzyıllara dayanan bir milletin evlatlarının sabrı bu kadar sınanmaz!

kanun olduktan sonra ses çıkarsak ne fayda? maddeleri okumadınız galiba,öcalana özgürlük vb.. cümlelerinin geçmesi bile büyük bir talihsizliktir..

Maddeleri çoktan okudum da şaşırmadım ki.Çünkü sonuçta bunların söyleneceğini biliyordum.Bu adamların ne söyleyeceği baştan belliydi yani.Kimse bu ülkede bebek katilini serbest bırakamaz o yüzden telaşa mahal yok

-Sürece zarar veren dilin (terör örgütü, bebek katili vb.) bırakılması

-Şeyh Said, Said Nursi, Seyyid Rıza vb. isimlerin itibarlarının iadesi

-Kalıplaşmış deyimlerden vazgeçilmeli: Türk Bayrağı, Türk Milleti, Ne Mutlu Türküm diyene, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur, Türkiye Türklerindir, bir Türk dünyaya bedeldir gibi.

-Öcalan’ın serbest bırakılması (bu talep Öcalan’a yakın siyasi hareketler tarafından örgütlü olarak dile getirilmiştir, ancak diğer bazı Kürt siyasi grupları da (azadi gibi) bu talebe katılmıştır. Bu talep Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi olarak ifade edilen ve ilgili bölümde yer verilen talepten farklı olarak gündeme getirilmiştir.)

-Karakol ve kalekol yapımlarının durdurulması

-Koruculuğun kaldırılması

-Cadde, okul, havaalanı gibi yerlerde İnönü, Fevzi Çakmak, Abdullah Alpdoğan, Sabiha Gökçen gibi isimlendirmelerin terk edilmesi

-Tunceli’de baraj yapımlarının durdurulması

-Andımızın kaldırılması

-Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu gibi kurumlar yanında Kürt Dil Kurumu, Kürt Tarih Kurumu gibi kurumlar da olmalı.

-Kürt halkının önderini 4 duvar arasında tutarak nasıl barışacaksınız?

-Akil insanlar terör ifadesini kullanabiliyor. Bu tarafsızlığı zedeler.

Dikkatimi çekenler bunlar raporda... Bunları pkk mı istiyor yoksa akillerin konuştuğu halk mı?

Son düzenleme:
Maddeleri çoktan okudum da şaşırmadım ki.Çünkü sonuçta bunların söyleneceğini biliyordum.Bu adamların ne söyleyeceği baştan belliydi yani.Kimse bu ülkede bebek katilini serbest bırakamaz o yüzden telaşa mahal yok

açıkçası ben de çok şaşırmadım, ama sanki çok mantıklı işler dönüyormuş gibi bu kadar hassas ve vahşi konuların dillenmesi, raporlanması, konuşulması bile beni rahatsız edip sinirlerimi tepeme çıkarıyor. şaşırmasam da, sinirlenmeme ve tepki vermeme engel değil.

eminim kimse şaşırmadı, ama telaş yapmayacağız moduna girip sesimizi de çıkarmazsak "bak halktan tepki de almadık" demesinler yarın öbür gün.. sonrası çok geç olabilir.

ben de bazı maddeleri bekliyordum ama bu kadarını değil,gerçekten..

şu mavi ile çizdiğim cümlenize de İnşallah diyorum ancak ben adalet sistemimizden pek de emin değilim.

Şeyh Said, Said Nursi, Seyyid Rıza vb. isimlerin itibarlarının iadesi
Kardeş şehir, kardeş aile uygulaması yapılmalı

Şeyh Said İsyanı - Vikipedi

Said Nursî - Vikipedi

Türkiye milletvekilliği, yerel parlamentolar olmalı. Eyalet sistemi olmalı

Diyanet yeniden yapılandırılmalıdır.

Dindarların sorunları da görülmeli. Devlet dinle de barışmalı. Bölgede hala Kur’an öğretenler cezalandırılıyor.

Başörtüsü sorunu halledilmeli.

İslami STK’lar laik ulusalcı yaklaşımlardan uzak durmalı. Hakiki İslam anlayışı uygulanmalı. Medreselerin ihyası ve toplumsal barışa katkısı sağlanmalı. Islah ve irşad hamlesi başlatılmalı. Kur’an ve sünnet ekseninde olmazsa nasıl olacak? Hamas ve El-Fetih arasında arabulucu olanlar burada niçin hamle yapmıyor? İki pınar Şeyh Said ve Said- Nursi. İade-i itibar olmalı.

Ulus devlet ve kutsal devlet algısından sarf-ı nazar edip, kerim, müşfik, hâdim ve munis devlet anlayışına geçilmeli. Cumhuriyet herkese (Sünniye, Aleviye, Kürde vb.) sınır getirdi. Zaman içerisinde herkes kendisi olmaktan çıktı. Barış sürecinin selameti için devlet dinle, Ankara Anadolu’yla barışmalı.

Dindarların sorunları da görülmeli. Devlet dinle de barışmalı. Bölgede hala Kur’an öğretenler cezalandırılıyor.

Ben aldim cevabimi. Bu kadar uzlasmanin anlasmaya calismanin altinda zaten binbir türlü oyun dönüyor ve dönmeye devam edecek ama "din" konusu geldi catti yine, birlesme noktasi. Seyh Said itibar kazanacakmis. Kur`an ögretenler cezalandiriliyormus.
Seyh Said sizin Öcalan`i desteklediginizi duysa ne yapardi acaba? Biri "din ugruna savasmayi emrediyor" digeri "ATEIST" :)

Hayir hepsini gectim, gercekten bütün teorileri bir kenara birakin, siz kendi icinizde anlasamayacaksiniz, parca pincik olacaksiniz, haberiniz var mi?

Başbakan Erdoğan'ın Akil İnsanlar heyetleri ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği toplantıda İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Celalettin Can'ın Gezi Parkı olaylarına değinmesi üzerine, Erdoğan'ın 'Lütfen Gezi Parkı olayını buraya taşımayın, o başka bir şey, bu başka bir şey' dediği öğrenildi

Maddeleri şimdi okuyorum Allahım sana geliyorum D E L İ R D İ M
Bu günleridemi görecektik :50::50::50:

Son düzenleme:
Başbakan Erdoğan'ın Akil İnsanlar heyetleri ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği toplantıda İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Celalettin Can'ın Gezi Parkı olaylarına değinmesi üzerine, Erdoğan'ın 'Lütfen Gezi Parkı olayını buraya taşımayın, o başka bir şey, bu başka bir şey' dediği öğrenildi

Nasil olur?
Her gittigi yerde konusuyordu oysa, o baska bu baskasi olmadi hic.
Neden acaba?
Gezi Parki olaylarina tepkili olduklari icin katilmayan 4 akil insandan dolayi olmasin?
Gezi Parki demokrasi özgürlük Kürtler....Böyle bir celisiyor sanki cok feci :)

bu konuda cumhurbaşkanının ve başbakanın söylemlerini çokkk merak ediyorum:27:
sessizlik var çıt yok:ssz::ssz:

dua ediyorum bu raporu destekler onay verir bir tarzda cümleler kurmaz hatta ima dahi etmez..
günlerdir meydandakiler için yaptığı yakıştırmalar asla geri adım atmayan bir duruş sergilerken dış güçler oyuna geliyorsunuz derken bak iç güçler ne oyunlar peşinde... eylemciler en uç nokta olarak istifasını istedi sadece protesto etti ve aldıkları karşılık belli şimdi bu raporda istenenler ortada göstersin sert üslubunu tam zamanıdır...

Nasil olur?
Her gittigi yerde konusuyordu oysa, o baska bu baskasi olmadi hic.
Neden acaba?
Gezi Parki olaylarina tepkili olduklari icin katilmayan 4 akil insandan dolayi olmasin?
Gezi Parki demokrasi özgürlük Kürtler....Böyle bir celisiyor sanki cok feci :)

bi gezicilerin dilini konuşamadı:27:

Olur mu?
Geziciler teröristti.
Geziye destek veren Kürtler de öyle :D

Ama bu Kürtce konustugu Kürtler baska Kürtler :27::27::27::27::27:

dua ediyorum bu raporu destekler onay verir bir tarzda cümleler kurmaz hatta ima dahi etmez..
günlerdir meydandakiler için yaptığı yakıştırmalar asla geri adım atmayan bir duruş sergilerken dış güçler oyuna geliyorsunuz derken bak iç güçler ne oyunlar peşinde... eylemciler en uç nokta olarak istifasını istedi sadece protesto etti ve aldıkları karşılık belli şimdi bu raporda istenenler ortada göstersin sert üslubunu tam zamanıdır...

"sussam olmuyor susmasam olmaz.." aynen böyle işte :31:

''Tekçilikten vazgeçilmeli. Tek dil, tek millet değil, ortak vatan, ortak devlet denmeli.''

en çok bu maddeye takıldım...
neye ortak çıkıyorlar siz kimsiniz töbe ya rabbim aklımı yitirecem çok ağır çok...
okuması bile beni ne hale getirdi sinirden ağlıyorum şu an:14::14::14::14::14:

Son düzenleme:
Aslında bu maddelerin geleceği beklenen bir şey ama beni endişeye sürükleyen bu maddelerin birinin dahi onaylanması gerçeğe dönüştürülmesi.Babamın mezarına gittiğimde şehitlik olarak bir alan ayrılmış şehitlerimizi her görüşümde nasıl kötü oluyorum tahmin edersiniz.bir çoğu 20 li yaşlarında şehit olmuşlar.Bugün bunları okuyorum ya tarif edilemez duygular içindeyim bu akşam.Allahım sen fırsat verme.............

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back