rütbesinde ''profilime bakma salak''yazıyordu ondan olabilir mi?
"Bir kutu da bir kutudur." seklinde olaya bakamam ben. Nereden geldigi belli olmayan bir kutu var ortada ve bu kutu üzerinden her mitingde "camide icki icti bunlar" seklinde bas bas bagirilarak halk kiskirtildi. Birileri imansiz olurken digerleri iman bekcisi oldu. Bu bir kutu degil, 10 kutu olsaydi ve 10 ayri kisi bunu yapmis olsaydi görüntüleri de olsaydi dahi, yine de bu durumu bütün GEZI direniscilerinin üzerine yikmayi hakli bulan bir zihniyette olmazdim. Bir Basbakan nasil cikip halki kiskirtircasina, "bunlarin ne oldugu bellidir, bunlarin dine saygisi yoktur, camiye ayakkabilariyla girerler, camide icki ictiler.." der? Bunu kimse bana hakli gösteremez. Ki olay gercek olsaydi zaten orada o camiye siginan diger insanlar buna izin vermezlerdi. Üstelik müezzin gencleri söyle tarif etmis: hepsi cok saygili cocuklar, ilk gün ayakkabilarini cikardilar da öyle girdiler camiye, ikinci gün can tehlikede olunca ayakkabiyla girmis olabilirler, bu normaldir. Icki de icilmedi, ben görmedim.
Bu arada bunun zaten Basbakan`in emriyle olan bir sey oldugunu sanmiyorum. Basbakan`i seven ve gösterilere karsi olan bir zekanin ürünü olabilir ancak. Üstelik yasanan arbedeyi düsünün, insanlarin can havliyle sigindigi bir cami, ortalik biber gazi, ortalik polis... Durup orada saatlerce en iyi aciyi yakalamak en güzel yeri secmek gibi bir lüksü olmayacaktir ceken kisinin.
Aslinda bence bu konuyu bu kadar büyütmek dini istismar etmekten baska bir sey degildir. Inanclara saygi, hassasiyet konusunun abartilmasinin ve politika icin kullanilmasinin acik örnegidir.
Rütbesinde öyle yaziyordu evet aslinda öyle dikkatimi cekti geri döndüm baktim 2sn icinde pasif olmus.
Cok enteresan geldi bana.
Yani 2007`den beri üye olan biri neden özellikle bu konuda sivri bir dille yaziyor sadece 37 mesaji var.
Pasif olup aktif olup aninda nasil tekrar pasif oldu anlayamadim.
Yöneticilerin bilgisine.
cok haklisiniz.
ben kandilden bir gün önce taksime gittim. gördüklerimden sonra ne yalan söyliyim, aynen öyle düsündüm.
kiz-erkek iliskileri (ister evli olsun isterse müslüman olmasin) o sekilde gördügümde onlarin (!) ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu düsündüm
bir elinde spreyle Sayin basbakanimiza küfür yazip diger elinde bira icenlerin hakkinda ayni sekilde düsündüm
orada bir tanecik bile tesettürlü bir insan göremem halki represente etmediklerinin belgesidir
en önemliside benim basörtümle tuhaf bakislara magruz kalmam beni cok tedirgin etti
halbuki ben almanyada dogup büyüyen biri olarak genclerin politikayla ilgilenmesini destekledigim icin orayi gezemeye gittim, amacim onlarla konusup fikirlerini ögrenmekti.
simdi size soruyorum, korkarak yanindan gectigim insanlar bas bas dertlerinin demokrasi oldugunu bagirmasi size gercekten inandirici geliyormu? demokrasiyse ben neden rahat bir sekilde orada bu cok demokratik insanlarla oturup iki sohbet edemedim?
demokrasiyse türbanli diye nasil onca insan bir kadina saldirip "hepsi sizin gibileri yüzünden" diyebilir?
demokrasiyse neden madoya giden engelli kiz bu sekilde elestirilebilir?
demokrasiyse neden demokraside oldugu gibi sandikta degilde sokaklari yakip, yikmayla bu is halledilmeye calisiliyor?
bu kadar provakatörlerin isi ne bu masum (!) insanlarin arasinda.
cok haklisiniz.
ben kandilden bir gün önce taksime gittim. gördüklerimden sonra ne yalan söyliyim, aynen öyle düsündüm.
kiz-erkek iliskileri (ister evli olsun isterse müslüman olmasin) o sekilde gördügümde onlarin (!) ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu düsündüm
bir elinde spreyle Sayin basbakanimiza küfür yazip diger elinde bira icenlerin hakkinda ayni sekilde düsündüm
orada bir tanecik bile tesettürlü bir insan göremem halki represente etmediklerinin belgesidir
en önemliside benim basörtümle tuhaf bakislara magruz kalmam beni cok tedirgin etti
halbuki ben almanyada dogup büyüyen biri olarak genclerin politikayla ilgilenmesini destekledigim icin orayi gezemeye gittim, amacim onlarla konusup fikirlerini ögrenmekti.
simdi size soruyorum, korkarak yanindan gectigim insanlar bas bas dertlerinin demokrasi oldugunu bagirmasi size gercekten inandirici geliyormu? demokrasiyse ben neden rahat bir sekilde orada bu cok demokratik insanlarla oturup iki sohbet edemedim?
demokrasiyse türbanli diye nasil onca insan bir kadina saldirip "hepsi sizin gibileri yüzünden" diyebilir?
demokrasiyse neden madoya giden engelli kiz bu sekilde elestirilebilir?
demokrasiyse neden demokraside oldugu gibi sandikta degilde sokaklari yakip, yikmayla bu is halledilmeye calisiliyor?
bu kadar provakatörlerin isi ne bu masum (!) insanlarin arasinda.
Rütbesinde öyle yaziyordu evet aslinda öyle dikkatimi cekti geri döndüm baktim 2sn icinde pasif olmus.
Cok enteresan geldi bana.
Yani 2007`den beri üye olan biri neden özellikle bu konuda sivri bir dille yaziyor sadece 37 mesaji var.
Pasif olup aktif olup aninda nasil tekrar pasif oldu anlayamadim.
Yöneticilerin bilgisine.
neden banlandığını bilmiyorum ama rütbesi yüzünden olsa dün de aynı şey yazıyordu önce ki günlerde de..hatta ilk gördüğümde çok garip ve itici gelmişti..sonra zaten buradaki hakaret içeren msjlarını gördüm ve şaşırmadım.
Ama kitaplardan Atam da cikartilmisti Istiklal marsida cikartildi meclise pkkyida zaten akp soktu
Bu Nazan arkadaş neyi-kimi savunuyor anlayan var mı
Ah Meg
Ben de kafası karışan sadece ben miyim diye kara kara düşünmeye başlamıştım :44::44:
Hanımlar,
bazı üyeler vardır ki çoğunlukla okuyucu olmayı tercih ederler, ilgilerini çeken konulara yorum yazıp çekilirler, nazan nikli üyede öyle biri, sizler kiblememiş olabilirsiniz ama kibleyenler oldu, bazı yorumlarında haddi aşan sözleri var, üslubundan dolayı banlanıyor.
Rütbesinde yazan sözler sebebiyle de uyardık, bu gidişle az sayıda mesajı olan ama ceza puan rekortmeni olan ender üyelerden olacak
Ve genel bir uyarı yapayım, birbirinizin yorumlarını eleştirirken kullandığınız sözlere dikkat edin lütfen, ayrıca bazı videolar paylaşıp gülüşüyorsunuz bu da hiç uygun değil, siz gülerken başkalarını rencide ettiğinizi unutmayın...
Haklisin Mune o videolari paylasmasak cok iyi olur. Karsilikli rencide etme cabasina dönüsüyor cünkü.
Bana en ilgi cekici gelen de o oldu, hani yillardir okuyucu olarak kalmis bir insan, birden bire ortaya cikmis gibi geldi.
Özellikle de bu konuda. Yorumlari da genelde hep sivri dilli.
Ki kesinlikle ceza rekortmeni oluyor gibi :)
Bana cok tanidik biri gibi geldi ama neyse bekleyelim görelim bundan sonrasi nasil olacak diye.
İnsanlara şimdiye kadar yazmıyordun şimdi neden yazıyorsun diyemeyiz, kimileri vardır ki gözlemler, tabirimi mazur görün dişine göre bir konu bulunca da yazmak ister, yazma diyemeyiz lakin üslup konusunda tavrımız belli, dikkat etmeyenler olunca mola verin deriz.
Videolar konusunda hemfikir olmamıza sevindim çünkü bunun sonu yok, sizler bir video paylaşıyorsunuz beğeniler yapılıyor, komik bulunuyor öte yandan farklı düşünenlerde video paylaşıyor, onlarda komik, gülmek için seyrediyorum diyor lakin videoyu seyredip aynı fikirde olanlar rahatsızlık duymazken diğerleri rahatsız olup kib yapıyor, oysa o gülmek için konulan videolardan hepinizin rahatsız olması lazım, anlık güldükleriniz sizi birbirinize iyice yabancılaştırıyor.
Hiçbiri komik değil, üzücü
İnsanlara şimdiye kadar yazmıyordun şimdi neden yazıyorsun diyemeyiz, kimileri vardır ki gözlemler, tabirimi mazur görün dişine göre bir konu bulunca da yazmak ister, yazma diyemeyiz lakin üslup konusunda tavrımız belli, dikkat etmeyenler olunca mola verin deriz.
Videolar konusunda hemfikir olmamıza sevindim çünkü bunun sonu yok, sizler bir video paylaşıyorsunuz beğeniler yapılıyor, komik bulunuyor öte yandan farklı düşünenlerde video paylaşıyor, onlarda komik, gülmek için seyrediyorum diyor lakin videoyu seyredip aynı fikirde olanlar rahatsızlık duymazken diğerleri rahatsız olup kib yapıyor, oysa o gülmek için konulan videolardan hepinizin rahatsız olması lazım, anlık güldükleriniz sizi birbirinize iyice yabancılaştırıyor.
Hiçbiri komik değil, üzücü
Aslında yotumlar içinde aynı şey geçerli.Verdiğim cevabı karşıt görüşde biri verse ne yapardım mantığı,biraz empati güzel olur sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?