Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
rütbesinde ''profilime bakma salak''yazıyordu ondan olabilir mi?

Rütbesinde öyle yaziyordu evet aslinda öyle dikkatimi cekti geri döndüm baktim 2sn icinde pasif olmus.
Cok enteresan geldi bana.
Yani 2007`den beri üye olan biri neden özellikle bu konuda sivri bir dille yaziyor sadece 37 mesaji var.
Pasif olup aktif olup aninda nasil tekrar pasif oldu anlayamadim.
Yöneticilerin bilgisine.

cok haklisiniz.
ben kandilden bir gün önce taksime gittim. gördüklerimden sonra ne yalan söyliyim, aynen öyle düsündüm.
kiz-erkek iliskileri (ister evli olsun isterse müslüman olmasin) o sekilde gördügümde onlarin (!) ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu düsündüm
bir elinde spreyle Sayin basbakanimiza küfür yazip diger elinde bira icenlerin hakkinda ayni sekilde düsündüm
orada bir tanecik bile tesettürlü bir insan göremem halki represente etmediklerinin belgesidir
en önemliside benim basörtümle tuhaf bakislara magruz kalmam beni cok tedirgin etti

halbuki ben almanyada dogup büyüyen biri olarak genclerin politikayla ilgilenmesini destekledigim icin orayi gezemeye gittim, amacim onlarla konusup fikirlerini ögrenmekti.
simdi size soruyorum, korkarak yanindan gectigim insanlar bas bas dertlerinin demokrasi oldugunu bagirmasi size gercekten inandirici geliyormu? demokrasiyse ben neden rahat bir sekilde orada bu cok demokratik insanlarla oturup iki sohbet edemedim?

demokrasiyse türbanli diye nasil onca insan bir kadina saldirip "hepsi sizin gibileri yüzünden" diyebilir?
demokrasiyse neden madoya giden engelli kiz bu sekilde elestirilebilir?
demokrasiyse neden demokraside oldugu gibi sandikta degilde sokaklari yakip, yikmayla bu is halledilmeye calisiliyor?
bu kadar provakatörlerin isi ne bu masum (!) insanlarin arasinda.

mune hanım gelince aydınlatır bizi.

neden banlandığını bilmiyorum ama rütbesi yüzünden olsa dün de aynı şey yazıyordu önce ki günlerde de..hatta ilk gördüğümde çok garip ve itici gelmişti..sonra zaten buradaki hakaret içeren msjlarını gördüm ve şaşırmadım.

Başı kapalı arkadaşımla ben meydanda saatlerimi geçirdim...
Gezi'deki arkadaşlarımın bir sürü fotoğrafı var yine aynı şekilde.
Neden sürekli başörtüsü üzerinden ajite çabasındasınız ki???

Elinde bira ile iktidar mitinginde kimse yok. İçkili yerlerde oturup
sohbet edenlere de sözle sataşma yapılıyor o mitinglere gidenler
tarafından. Bunu da o sataşmaya maruz kalanlar ajite etsin o zaman??

Bakın o saldırıya uğrayan başörtülü kadına saldıranların bulunması için
bir sürü insan destek verdi Gezi'den, bunu konuşuyor musunuz hiç??

Provakatörlerin, molotof atanların fotoğrafları da Gezi'dekiler tarafından
yetkililere teslim edildi. Bir defa hakkını verdiniz mi bunun??

Ayrıca ahlak kişiseldir, inanç gibi. Neden bu kadar kişilerin ahlaksızlıkları!!!
üzerine konuşuyorsunuz ki?

Ben neden göremedim o ahlaksızlıkları?? Ahlak dediğiniz kalıp kişiye göre değiştiği
için mi?? Kişisel ahlakı nasıl koca bir ruhla bağdaştırırsınız? Nasıl kocaman bir
hareketi objektif!!! bakış açınızla, bir çok rengi bir arada barındıran bir eyleme
mal edersiniz??

Bir de siz kandilden önce gidip, bir arada kocaman bir kitle şeklinde oturan Antikapitalist
Müslümanları görmemiş olamazsınız...

bende çok sık taksime gidiyorum,ben gördüm gezi parkı içinde kapalı kızlarda vardı
gezi parkı içinde çokta güzel oturmuşlar kitap okuyorlar sohbet ediyorlardı.
bide orda antikapitalist müslümanlar vardı,onlar niye şikayet etmediler gezide ki gençlerden ''bize kötü baktılar''diye?

Bence konuyu saptirmayalim önce bir konuyu halledelim. Yine türban magduriyetine bulasmayalim lütfen. Ben cünkü gercekten cok sikildim bu konudan. Benim size cevap verdigim yer yukarida belli, sizin benim mesajima karsilik muhattap aldigim kisim da surasi:

ben kandilden bir gün önce taksime gittim. gördüklerimden sonra ne yalan söyliyim, aynen öyle düsündüm.
kiz-erkek iliskileri (ister evli olsun isterse müslüman olmasin) o sekilde gördügümde onlarin (!) ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu düsündüm
bir elinde spreyle Sayin basbakanimiza küfür yazip diger elinde bira icenlerin hakkinda ayni sekilde düsündüm
orada bir tanecik bile tesettürlü bir insan göremem halki represente etmediklerinin belgesidir
en önemliside benim basörtümle tuhaf bakislara magruz kalmam beni cok tedirgin etti

Simdi hala büyük bir yanlisa israrla evet diyorsunuz. Orada gördügünüz bir kisim insani GENELE mal ediyorsunuz. Bu yaklasimin nasil tehlikeli bir yaklasim oldugunun farkinda misiniz? Yani simdi siz kendi görüsünüze ve gördüklerinize dayanarak, onlarin ne ahlakla ne dinle alakalari oldugunu düsündüm diyorsunuz. Gördükleriniz sizi baglar. Peki bu gördügünüz insan sayisi nedir? Kalkip da bana bütün gezi parkinda oturanlar AHLAKSIZ davraniyordu derseniz, sizin samimi olmadiginizi düsünürüm. Eger bir kismi derseniz de bu sadece o insanlari baglar. Bütün Gezi PARKI direniscilerinin üzerine bunu atamazsiniz. Üstelik sizin AHLAK anlayisinizin ne oldugunu da bilmiyorum. Basörtünüze tuhaf baktiklari da sizin kendi hisleriniz hanimefendi bunun objektif bir yani olamaz ki? Kanitiniz var mi yok?

Cünkü siz böyle derseniz ben de size örnek veririm. Benim de ailem oraya gitti. Bana memleketten uzak oldugum icin fotograflar gönderdiler. Resimlerde türbanli bayanlarin varligini görebiliyorsunuz gayet. Zaten haberlerdeki videolarda da görülüyorlardi. Sosyal medyada da bulabilirsiniz profillerini. Ailemin bana gönderdigi yaklasik 40 fotografta hicbir sekilde ahlak disi bir görüntü yoktu. Üstelik bütün gün orada bulunan ailem de rahatsizlik verici hicbir seyden bahsetmediler. Öyle bir olay olsa gercekten ahlaksizligin diz boyu oldugu bir ortam olsa ilk tepki göstereceklerden birisi benim öz babamdir. Oradaki insanlarin icerisinde müslüman olan insanlar var efendim. Ama siz onlar müslüman degil derseniz, size baskalarini IMANSIZ ilan etme hakkini kim veriyor sorabilir miyim? Ya peki benim müslümanligima göre siz müslüman degilseniz?

Bunun disinda türban adi altinda acayip acayip (öyle görünüyor ya) giyinen kadinlar var, mesela delikli corap giymis ama türbanli, transparan bir gömlegin altina siyah sütyen giymis bir türbanli, tayt giymis poposu ortada bir türbanli, türbanli ama Gülhane Parki`nda sevgilisiyle öpüsen kadinlar da var. Piknik yapilan yerlerde agaclarin arasinda ayrintiya girmeyeyim sizin müslüman demeyeceginiz kapali kadinlar da gördüm. Ben bunlari görünce yargilamiyorum ama siz bunlari görünce eminim "müslüman" degil bunlar diye etiketlersiniz.

Etiketlemek, insanlari siniflara kaliplara sokmak yerine neden hosgörüyü secmiyorsunuz? Neden herkesin inanci, yasantisi kendinedir demiyorsunuz? Siz insanlari kendi subjektif degerlerinize göre kategorilerken "ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu" cümlesini kurabilirken, daha siz o insanlara saygi duymazken, baskalarinin sizin basörtünüze saygi duymasini nasil bekleyebiliyorsunuz?

Son düzenleme:

Hanımlar,
bazı üyeler vardır ki çoğunlukla okuyucu olmayı tercih ederler, ilgilerini çeken konulara yorum yazıp çekilirler, nazan nikli üyede öyle biri, sizler kiblememiş olabilirsiniz ama kibleyenler oldu, bazı yorumlarında haddi aşan sözleri var, üslubundan dolayı banlanıyor.
Rütbesinde yazan sözler sebebiyle de uyardık, bu gidişle az sayıda mesajı olan ama ceza puan rekortmeni olan ender üyelerden olacak

Ve genel bir uyarı yapayım, birbirinizin yorumlarını eleştirirken kullandığınız sözlere dikkat edin lütfen, ayrıca bazı videolar paylaşıp gülüşüyorsunuz bu da hiç uygun değil, siz gülerken başkalarını rencide ettiğinizi unutmayın...

Ah Meg

Ben de kafası karışan sadece ben miyim diye kara kara düşünmeye başlamıştım :44::44:

Eski mesajlarına baktım da gerçekten benim hatırladığım gibiymiş..
Bir öyle yazmış,sonra da böyle işte........
Tatsızlık mı çıkartmak amacı anlamadım ki..

Haklisin Mune o videolari paylasmasak cok iyi olur. Karsilikli rencide etme cabasina dönüsüyor cünkü.
Bana en ilgi cekici gelen de o oldu, hani yillardir okuyucu olarak kalmis bir insan, birden bire ortaya cikmis gibi geldi.
Özellikle de bu konuda. Yorumlari da genelde hep sivri dilli.
Ki kesinlikle ceza rekortmeni oluyor gibi :)

Bana cok tanidik biri gibi geldi ama neyse bekleyelim görelim bundan sonrasi nasil olacak diye.

insanları şekillerine göre değerlendirip değer verirseniz kaybeden siz olursunuz...kişileri yargılamak sadece işlediği suçlardan ötürü adaletin elinde olmalı bizlerin değil.geriye kalanlar kişi ve inandığı arasındadır...

İnsanlara şimdiye kadar yazmıyordun şimdi neden yazıyorsun diyemeyiz, kimileri vardır ki gözlemler, tabirimi mazur görün dişine göre bir konu bulunca da yazmak ister, yazma diyemeyiz lakin üslup konusunda tavrımız belli, dikkat etmeyenler olunca mola verin deriz.

Videolar konusunda hemfikir olmamıza sevindim çünkü bunun sonu yok, sizler bir video paylaşıyorsunuz beğeniler yapılıyor, komik bulunuyor öte yandan farklı düşünenlerde video paylaşıyor, onlarda komik, gülmek için seyrediyorum diyor lakin videoyu seyredip aynı fikirde olanlar rahatsızlık duymazken diğerleri rahatsız olup kib yapıyor, oysa o gülmek için konulan videolardan hepinizin rahatsız olması lazım, anlık güldükleriniz sizi birbirinize iyice yabancılaştırıyor.

Hiçbiri komik değil, üzücü

Haklisin Mune, evet tabi haklisin neden simdi yaziyorsun diyemeyiz. Sadece aklim cok karistigi icin sorularimi sesli sormus bulundum :) Seni de aciklama yapmak zorunda biraktim kusura bakma.

Kesinlikle haklisin video konusunda. Insanlar sadece karsilikli olarak birbirlerini kirmis oluyorlar. Begenen ve begenmeyen olarak yine ayirici bir etki yaratiyor.

Aslında yorumlar içinde aynı şey geçerli.Verdiğim cevabı karşıt görüşde biri verse ne yapardım mantığı,biraz empati güzel olur sanırım

Son düzenleme:
Aslında yotumlar içinde aynı şey geçerli.Verdiğim cevabı karşıt görüşde biri verse ne yapardım mantığı,biraz empati güzel olur sanırım

Ahh Elif abla bugün 26 Haziran gezi parkı eylemleri başlayalı 1 ay oldu, 1 aydır özellikle gezi parkında olayların tırmandığı dönemde sabahlara kadar topikte nöbet tuttuğumda da, şimdi de hep karşılıklı hoşgörü ve anlayış olması gerektiğini yazmaktan klavyemde tüy bitti ama değişen çok birşey olmadı, değişen tek şey eskisi kadar kötü haberler almıyoruz artık, bu yüzden topikte biraz daha sakin ama Allah korusun tek bir kıvılcım buranın yine kaynamasına sebep olur, bu haldeyken bile şöyle salim kafa oturup düşünmedik, ölçüp tartmadık olanları

Bir üyeye yazmıştım, burada yazdıkça sağduyu ve karşındakini anlama vasfımızı yitirmeye başladık, taraflar taraflıktan fanatikliğe kaymaya başladı.
Bunu bir eleştiri adledin, ülkemizde yaşananları gördükçe hepimizin kendini eleştirmesi gerektiğini düşünüyorum, savunurken diğerini yakıp yıktığınızı aklınızdan çıkarmayın ve dayatmaların sonuç vermediğini daha da ayrıştırdığını.
Ben bu ülkede toprak bütünlüğümüzü koruyarak, bayrağımız altında, Atamızı anarak doğu batı demeden, mezhep ayrımı yapmadan, kılık kıyafete göre sınıflandırmadan özgür, sağduyulu yaşamak istiyorum.
Sizlerinde aynı şeyleri istediğinizden eminim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…