cok haklisiniz.
ben kandilden bir gün önce taksime gittim. gördüklerimden sonra ne yalan söyliyim, aynen öyle düsündüm.
kiz-erkek iliskileri (ister evli olsun isterse müslüman olmasin) o sekilde gördügümde onlarin (!) ne ahlakla nede dinle alakalari oldugunu düsündüm
bir elinde spreyle Sayin basbakanimiza küfür yazip diger elinde bira icenlerin hakkinda ayni sekilde düsündüm
orada bir tanecik bile tesettürlü bir insan göremem halki represente etmediklerinin belgesidir
en önemliside benim basörtümle tuhaf bakislara magruz kalmam beni cok tedirgin etti
halbuki ben almanyada dogup büyüyen biri olarak genclerin politikayla ilgilenmesini destekledigim icin orayi gezemeye gittim, amacim onlarla konusup fikirlerini ögrenmekti.
simdi size soruyorum, korkarak yanindan gectigim insanlar bas bas dertlerinin demokrasi oldugunu bagirmasi size gercekten inandirici geliyormu? demokrasiyse ben neden rahat bir sekilde orada bu cok demokratik insanlarla oturup iki sohbet edemedim?
demokrasiyse türbanli diye nasil onca insan bir kadina saldirip "hepsi sizin gibileri yüzünden" diyebilir?
demokrasiyse neden madoya giden engelli kiz bu sekilde elestirilebilir?
demokrasiyse neden demokraside oldugu gibi sandikta degilde sokaklari yakip, yikmayla bu is halledilmeye calisiliyor?
bu kadar provakatörlerin isi ne bu masum (!) insanlarin arasinda.
Başı kapalı arkadaşımla ben meydanda saatlerimi geçirdim...
Gezi'deki arkadaşlarımın bir sürü fotoğrafı var yine aynı şekilde.
Neden sürekli başörtüsü üzerinden ajite çabasındasınız ki???
Elinde bira ile iktidar mitinginde kimse yok. İçkili yerlerde oturup
sohbet edenlere de sözle sataşma yapılıyor o mitinglere gidenler
tarafından. Bunu da o sataşmaya maruz kalanlar ajite etsin o zaman??
Bakın o saldırıya uğrayan başörtülü kadına saldıranların bulunması için
bir sürü insan destek verdi Gezi'den, bunu konuşuyor musunuz hiç??
Provakatörlerin, molotof atanların fotoğrafları da Gezi'dekiler tarafından
yetkililere teslim edildi. Bir defa hakkını verdiniz mi bunun??
Ayrıca ahlak kişiseldir, inanç gibi. Neden bu kadar kişilerin ahlaksızlıkları!!!
üzerine konuşuyorsunuz ki?
Ben neden göremedim o ahlaksızlıkları?? Ahlak dediğiniz kalıp kişiye göre değiştiği
için mi?? Kişisel ahlakı nasıl koca bir ruhla bağdaştırırsınız? Nasıl kocaman bir
hareketi objektif!!! bakış açınızla, bir çok rengi bir arada barındıran bir eyleme
mal edersiniz??
Bir de siz kandilden önce gidip, bir arada kocaman bir kitle şeklinde oturan Antikapitalist
Müslümanları görmemiş olamazsınız...