• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O müezzinden olay olacak açıklama Haziran 26, 2013 |

Erdoğan'ın her mitinginde söylediği "cami'de içki içtiler" açıklamasını bir kez daha yalanladı.
Gezi Parkı direnişçilerinin sığındığı Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım, Emniyet’te 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hedefindeki Müezzin “Ben camide içki içen görmedim” dedi
Yurt Gazetesi’nden Caner Taşpınar’ın haberine göre Gezi Parkı direnişçilerinin Beşiktaş Dolmabahçe’deki polis müdahalesinden sonra Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne sığınmasına izin veren Müezzin Fuat Yıldırım, Terörle Mücadele polislerine ifade verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Camide içki içtiler” yalanına karşılık “Camide içki içilmedi” çıkışıyla gündeme gelen Müezzin Yıldırım’ın 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdiği öğrenildi.
‘BEN GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLERİM’
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaşadıklarını anlatan Müezzin Yıldırım, ifadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeceğini belirtti. Müezzin, “Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem. Belki de içen olmuştur. Onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim” diye konuştu. Biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen Yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını ifade etti.

KAMERA KAYITLARI TOPLANDI
Soruşturmayla ilgili olarak camide yer alan bütün kamera kayıtları toplandı. Polisler, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı mitinglerde bu iddialardan bahsetmesi üzerine İstanbul Müftülüğü de bir inceleme başlatmıştı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek müezzin Fuat Yıldırım’ın bilgisine başvurmuştu. Müftü Albayrak, “Şu anda bilgi veremem. Görevli bizim görevlimiz, kendisinden bilgi aldık” diye konuşmuştu.
Müezzin Fuat Yıldırım en başta ne dediyse polise de aynı ifadeyi verdi. Yıldırım, Başbakan’ın ‘Camide içki içildi” iddialarını “Ben camide içki içen görmedim” sözleriyle bir kez daha yalanladı.

O müezzinden olay olacak açıklama Haziran 26, 2013 |

Erdoğan'ın her mitinginde söylediği "cami'de içki içtiler" açıklamasını bir kez daha yalanladı.
Gezi Parkı direnişçilerinin sığındığı Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım, Emniyet’te 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hedefindeki Müezzin “Ben camide içki içen görmedim” dedi
Yurt Gazetesi’nden Caner Taşpınar’ın haberine göre Gezi Parkı direnişçilerinin Beşiktaş Dolmabahçe’deki polis müdahalesinden sonra Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne sığınmasına izin veren Müezzin Fuat Yıldırım, Terörle Mücadele polislerine ifade verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Camide içki içtiler” yalanına karşılık “Camide içki içilmedi” çıkışıyla gündeme gelen Müezzin Yıldırım’ın 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdiği öğrenildi.
‘BEN GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLERİM’
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaşadıklarını anlatan Müezzin Yıldırım, ifadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeceğini belirtti. Müezzin, “Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem. Belki de içen olmuştur. Onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim” diye konuştu. Biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen Yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını ifade etti.

KAMERA KAYITLARI TOPLANDI
Soruşturmayla ilgili olarak camide yer alan bütün kamera kayıtları toplandı. Polisler, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı mitinglerde bu iddialardan bahsetmesi üzerine İstanbul Müftülüğü de bir inceleme başlatmıştı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek müezzin Fuat Yıldırım’ın bilgisine başvurmuştu. Müftü Albayrak, “Şu anda bilgi veremem. Görevli bizim görevlimiz, kendisinden bilgi aldık” diye konuşmuştu.
Müezzin Fuat Yıldırım en başta ne dediyse polise de aynı ifadeyi verdi. Yıldırım, Başbakan’ın ‘Camide içki içildi” iddialarını “Ben camide içki içen görmedim” sözleriyle bir kez daha yalanladı.

AB büyükelçilerine camide alkol görüntüleri izlettirildi
AB bykelilerine camide alkol grntleri izlettirildi - Hrriyet PLANET

Hürriyet’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen büyükelçiler, "Kesinlikle camilerde, içki içilirken çekilen görüntüler gösterilmedi. Ancak daha önce basında yer alan fotoğraflar gibi caminin içinde ezilmiş kutuların olduğu videolar gösterildi" dediler.
AB bykelileri: ki iilirken grnt yoktu - Hrriyet PLANET

Hürriyet’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen büyükelçiler, "Kesinlikle camilerde, içki içilirken çekilen görüntüler gösterilmedi. Ancak daha önce basında yer alan fotoğraflar gibi caminin içinde ezilmiş kutuların olduğu videolar gösterildi" dediler.
AB bykelileri: ki iilirken grnt yoktu - Hrriyet PLANET

cok ilginc, keske kanitlasalar herkese. nolcakki onlara gösterilenler bizede gösterseler.
ama onun disinda, ayakabbilarla camiye girilmeside hos degil.

Gerekirse belki sonra gösteriz ... Neden diye sormadan edemeeceğim Egemen Bağış ' a?

Gerekiyor işte ...

Bir taraf çıkıp içmedim diyor , diğer taraf içtin diyor .

Cami görevlisi ''ben içen görmedim , içmişlerse bilemem , ben görmedim '' diyor .

Üstüne üstelik Başbakan göstereceğini söylüyor . Bence ne gerek var olur mu ? Bu kadar zamandır dillere plesenk oldu , içtiler içmediler .

Ben kendi adıma sadece gördüğüm görüntüler üzerine konuşabilirim . Görmediğim görüntü var ise görmek isterim .

Benim gördüğüm , aynen müezzinin ifadesindeki caminin penceresinin arasındaki bitmiş kutudur .

Diğer görüntüler , yani caminin içindekiler aynı kutudur .Hayy Allah ausencia , bira kutusu işte aynı olacak elbet demeyin .

Yani sadece bir kutu var , aynı yerden aynı şekilde sıkılmış ve atılmış , bu çok belli . O kutuda belli yerlere konulup fotolanmış.

Bunun dışında görüntü varsa gösterin efendim , yalancı olarak lanse edilmek kimsenin hoşuna gitmese gerek ?

cok ilginc, keske kanitlasalar herkese. nolcakki onlara gösterilenler bizede gösterseler.

Onlara gösterilenler de video falan değil ortalıkta dolaşan fotolar işte kanıtlayacak bir şeyleri yok k bir sürü video var zaten hiçbirinde de içkiye dair görüntü yok millet canıyla uğraşıyor izleseydiniz ne kadar ağır yaralılar olduğunu ve çaresizliklerini görürdünüz caminin müezini ilk yaptığı açıklamada ağır yaralılar hariç ayakkabıyla giren olmadı demişti ki insanlar canlarıyla uğraşırken ayakkabıyı mı düşünecekler ayrıca?

Camide içki içildiğine dair video görüntüsü yok arkadaşlar. Fotoğraflar var, onlardan kolaj yapılmış
muhtemelen. Ama o fotoğrafların da, aynı içki kutusu ile farklı kısımlarda çekildiği çok belli. Ezilmiş kutu
formu aynı, sadece ters konumlandırılarak fotoğraflandırılmış. Elbet bunu soruşturabilirler ama soruşturma
sonuçlanmadan böyle kat-i konuşamazlar.

Ayrıca bir çocuğun elindeki kutuyla ilgili de içki yorumu yapıldı ama çocuk çıkıp gazlı içecek kutusu
olduğunu açıkladı. Hatta kutunun en/boy oranı ile de söylediklerinin doğruluğu kolayca görülebiliyor.
Çünkü alkollü ve alkolsüz içecek kutularının formları farklı.

arkadaslar bence hepimiz cok hakliyiz, o cok bahsedilen görüntüler bize gösterilmedigi sürece bu kadar üzerinde durmanin anlami yok.

diger yandan arkadaslar bi kutunun sirf oldugunu degisik yerlerde cekildigini söylüyor.
1. bir kutuda bir kutudur
2. eger sayin Basbakanimiz oraya siginan insanlara illede iftira atmak isteseydi cokta zor olmazdi hani bi kac bira kutusu bulup profesyonelce resim cektirmek

objektif düsündügümü zannediyorum..

arkadaslar bence hepimiz cok hakliyiz, o cok bahsedilen görüntüler bize gösterilmedigi sürece bu kadar üzerinde durmanin anlami yok.

diger yandan arkadaslar bi kutunun sirf oldugunu degisik yerlerde cekildigini söylüyor.
2. eger sayin Basbakanimiz oraya siginan insanlara illede iftira atmak isteseydi cokta zor olmazdi hani bi kac bira kutusu bulup profesyonelce resim cektirmek

çok objektifsiniz!!!!

Ne olacak?Elbette bunu yapanlar da ceza almayacak

TARIH 17.05.2013 YER : BEYAZ SARAY
HEDİYEYİ VEREN: ABD DIŞİŞLERİ
KITABIN ADI: DİKTATÖRÜN PSİKOLOJİSİ
bu hediyede amaç nedir acaba:)
1avk.jpg

Acaba kitabın isminin ne anlama geldiğinden haberi var mı?Hayır yani yoksa insan böyle bir kitabı bu kadar mutlu bir yüz ifadesiyle kabul etmez heralde

bu insanların can derdindeyken ayakkabılarını çıkarmalarını mı bekliyorsunuz:53:

[video=youtube;hx7tAj3TbR0]http://www.youtube.com/watch?v=hx7tAj3TbR0[/video]

Son düzenleme:

O kutunun, cami içinde birileri tarafından tüketilirken görüldüğü bir görüntü yok.
Cami müezzini de içeride böyle bir tüketim görmedim diyor. Görüntü olmadığı halde,
ısrarla içki içildi denmesi iftiradır...

Ayrıca daha önce de söyledim, Egemen Bağış, içki söyleminin o acemi görüntülere
dayandığını ima etti. Müezzinin baskı altında kalıp yanıltıcı ifade vermesini önlemek
için soruşturuyorlar. Müezzin ifadesini tekrarladığında yine aynı şeyi söylemiş.

Ayrıca iftira atılıyor, hem de göz göre göre... Amaç iftira atmak istemek değil,
ortak manevi değer üzerinden ötekileştirme siyaseti... Yani direnişçiler içkici ve
dini değerlere saygısız iması yapılıyor.

"Bir kutu da bir kutudur." seklinde olaya bakamam ben. Nereden geldigi belli olmayan bir kutu var ortada ve bu kutu üzerinden her mitingde "camide icki icti bunlar" seklinde bas bas bagirilarak halk kiskirtildi. Birileri imansiz olurken digerleri iman bekcisi oldu. Bu bir kutu degil, 10 kutu olsaydi ve 10 ayri kisi bunu yapmis olsaydi görüntüleri de olsaydi dahi, yine de bu durumu bütün GEZI direniscilerinin üzerine yikmayi hakli bulan bir zihniyette olmazdim. Bir Basbakan nasil cikip halki kiskirtircasina, "bunlarin ne oldugu bellidir, bunlarin dine saygisi yoktur, camiye ayakkabilariyla girerler, camide icki ictiler.." der? Bunu kimse bana hakli gösteremez. Ki olay gercek olsaydi zaten orada o camiye siginan diger insanlar buna izin vermezlerdi. Üstelik müezzin gencleri söyle tarif etmis: hepsi cok saygili cocuklar, ilk gün ayakkabilarini cikardilar da öyle girdiler camiye, ikinci gün can tehlikede olunca ayakkabiyla girmis olabilirler, bu normaldir. Icki de icilmedi, ben görmedim.

Bu arada bunun zaten Basbakan`in emriyle olan bir sey oldugunu sanmiyorum. Basbakan`i seven ve gösterilere karsi olan bir zekanin ürünü olabilir ancak. Üstelik yasanan arbedeyi düsünün, insanlarin can havliyle sigindigi bir cami, ortalik biber gazi, ortalik polis... Durup orada saatlerce en iyi aciyi yakalamak en güzel yeri secmek gibi bir lüksü olmayacaktir ceken kisinin.

Aslinda bence bu konuyu bu kadar büyütmek dini istismar etmekten baska bir sey degildir. Inanclara saygi, hassasiyet konusunun abartilmasinin ve politika icin kullanilmasinin acik örnegidir.

Son düzenleme:
Çok merak ediyorum camide içki içildiğini görmeden içki içildiğini iddaa edenler bunun vebalini nasıl verecek

hadi diyelim içildi
koca ülkenin gündemini günlerdir üç bes kişininin üstünden döndürmek çok komik değil mi

ya da ortadaki niyet attık bir iftira saldırın maksat geziciler camide içen ayyaslardır demek mi
ne demişler çamur at izi kalsın hesabı

İnsanlar da bir tuhaf gerçekten ya müezzin çıkmış 6 saat ordaydım ben görmedim öyle bir şey diyor insanların ne halde olduklarını gösteren bir sürü video resim var ama hala Başbakanın ağzından çıkan iki cümleye bakıyor insanlar bu kadar mı zor kendi yargınızı kaanatinizi oluşturmak....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back