• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Antalya’da otoparkta kameralara yansıyan polis şiddetinin mağdurlarından B.Ö, polis olan babasının mesleki kariyerini düşünerek şikayetçi olmayacağını açıkladı. B.Ö, “Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.

Antalya’da 17 polis tarafından otoparkta dövülen 3 gençten biri olan B.Ö, polis olan babasının zarar görmemesi için şikayetçi olmayacağını söyledi. Babasının emekliliğine birkaç yıl kaldığını anlatan B.Ö, “Çok zor bir dönemden geçiyorum. Aldığım kararlarda ailemi de düşünmek zorundayım. Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.
BASKI HİSSETMEDİM

Şikayetçi olmaması yönünde babasına şu ana kadar bir baskı yapılmadığını da vurgulayan B.Ö, “Böyle bir baskı hissetmedim. Benden gizliyor da olabilir. Ama şimdilik kararım şikayetçi olmamak yönünde. Diğer arkadaşlarım nasıl bir karar verecek bilemiyorum. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) bize hukuki yardım vermeyi talep etti. Sanırım diğer iki arkadaşım bu yardımı kabul edecek” diye konuştu.

BARO’DAN AÇIKLAMA

Dayak yiyen gençlerin şikayetçi olmaması durumunda bile yargı sürecinin devam edeceğini kaydeden Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise şöyle dedi:
“Ortada bir suç var. Üstelik bu suç kameralarla görüntülenmiş. Genç arkadaşlarımız bu konuda şikayetçi olmasalar dahi yargı bu işin peşini bırakmaz. Biz de daha önce ÇHD tarafından yapılan şikayetin dilekçesini edindik. Süreci yakından takip ediyoruz.”

MESLEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL

Üniformalı polislerin karıştığı şiddet olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini veren Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise B.֒nün babasının polis olup olmamasının soruşturmanın seyrini etkilemeyeceğini belirterek, “Bizim açımızdan o gençlerin ailesinin mesleği önemli değil. Önemli olan gerçeklerin ortaya çıkması. B.֒nünü babasının polis olduğu, emekliliğine ise az bir süre kaldığına ilişkin bilgileri ise şu an için doğrulayamayız” dedi.

GENÇ KIZ DA ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Otoparkta polis şiddetine maruz kalan genç kız E.S.O. da ''Bizim suçlu olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Ancak kamuoyundaki baskıdan dolayı çok sıkıldık ve bunaldık. TV ve gazetelerdeki haberleri okuyup gördükçe moralimiz bozuluyor. Bu yüzden olayın kapanmasını istiyorum. Ben de arkadaşım B.Ö. gibi şikayetçi olmamaya karar verdim. Ailemle bu konuyu paylaştım. Kendileri de kararıma saygı duydu. Kesinlikle şikayetçi olmayı düşünmüyorum'' idadelerini kullandı.

Antalya’da otoparkta kameralara yansıyan polis şiddetinin mağdurlarından B.Ö, polis olan babasının mesleki kariyerini düşünerek şikayetçi olmayacağını açıkladı. B.Ö, “Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.

Antalya’da 17 polis tarafından otoparkta dövülen 3 gençten biri olan B.Ö, polis olan babasının zarar görmemesi için şikayetçi olmayacağını söyledi. Babasının emekliliğine birkaç yıl kaldığını anlatan B.Ö, “Çok zor bir dönemden geçiyorum. Aldığım kararlarda ailemi de düşünmek zorundayım. Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.
BASKI HİSSETMEDİM

Şikayetçi olmaması yönünde babasına şu ana kadar bir baskı yapılmadığını da vurgulayan B.Ö, “Böyle bir baskı hissetmedim. Benden gizliyor da olabilir. Ama şimdilik kararım şikayetçi olmamak yönünde. Diğer arkadaşlarım nasıl bir karar verecek bilemiyorum. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) bize hukuki yardım vermeyi talep etti. Sanırım diğer iki arkadaşım bu yardımı kabul edecek” diye konuştu.

BARO’DAN AÇIKLAMA

Dayak yiyen gençlerin şikayetçi olmaması durumunda bile yargı sürecinin devam edeceğini kaydeden Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise şöyle dedi:
“Ortada bir suç var. Üstelik bu suç kameralarla görüntülenmiş. Genç arkadaşlarımız bu konuda şikayetçi olmasalar dahi yargı bu işin peşini bırakmaz. Biz de daha önce ÇHD tarafından yapılan şikayetin dilekçesini edindik. Süreci yakından takip ediyoruz.”

MESLEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL

Üniformalı polislerin karıştığı şiddet olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini veren Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise B.֒nün babasının polis olup olmamasının soruşturmanın seyrini etkilemeyeceğini belirterek, “Bizim açımızdan o gençlerin ailesinin mesleği önemli değil. Önemli olan gerçeklerin ortaya çıkması. B.֒nünü babasının polis olduğu, emekliliğine ise az bir süre kaldığına ilişkin bilgileri ise şu an için doğrulayamayız” dedi.

Otoparkta polis şiddetine maruz kalan genç kız E.S.O. da ''Bizim suçlu olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Ancak kamuoyundaki baskıdan dolayı çok sıkıldık ve bunaldık. TV ve gazetelerdeki haberleri okuyup gördükçe moralimiz bozuluyor. Bu yüzden olayın kapanmasını istiyorum. Ben de arkadaşım B.Ö. gibi şikayetçi olmamaya karar verdim. Ailemle bu konuyu paylaştım. Kendileri de kararıma saygı duydu. Kesinlikle şikayetçi olmayı düşünmüyorum'' idadelerini kullandı.
Suçsuz yere dayak yiyen çocuklar bile toplum baskısından sesini çıkartamıyorlar:50:
Diğer tarafta Ethem'in ölümüne sebep olan polis tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor.
Ama Müezzini olduğu cami yi yaralılara açan imamın görev yeri değiştiriliyor.
Geleceğe dair korkularımızı anlamayan bazı arkadaşlar vardı; işte biz bunlardan korkuyoruz.:50:

Ahh Elif abla bugün 26 Haziran gezi parkı eylemleri başlayalı 1 ay oldu, 1 aydır özellikle gezi parkında olayların tırmandığı dönemde sabahlara kadar topikte nöbet tuttuğumda da, şimdi de hep karşılıklı hoşgörü ve anlayış olması gerektiğini yazmaktan klavyemde tüy bitti ama değişen çok birşey olmadı, değişen tek şey eskisi kadar kötü haberler almıyoruz artık, bu yüzden topikte biraz daha sakin ama Allah korusun tek bir kıvılcım buranın yine kaynamasına sebep olur, bu haldeyken bile şöyle salim kafa oturup düşünmedik, ölçüp tartmadık olanları:50:

Bir üyeye yazmıştım, burada yazdıkça sağduyu ve karşındakini anlama vasfımızı yitirmeye başladık, taraflar taraflıktan fanatikliğe kaymaya başladı.
Bunu bir eleştiri adledin, ülkemizde yaşananları gördükçe hepimizin kendini eleştirmesi gerektiğini düşünüyorum, savunurken diğerini yakıp yıktığınızı aklınızdan çıkarmayın ve dayatmaların sonuç vermediğini daha da ayrıştırdığını.
Ben bu ülkede toprak bütünlüğümüzü koruyarak, bayrağımız altında, Atamızı anarak doğu batı demeden, mezhep ayrımı yapmadan, kılık kıyafete göre sınıflandırmadan özgür, sağduyulu yaşamak istiyorum.
Sizlerinde aynı şeyleri istediğinizden eminim...

Ne çektin be Müdürüm sen bizden:1:
Bazen çok hararetlenebiliyoruz, aldığımız kötü haberler, elimizden birşey gelmemesi bizide agresifleştirebiliyor .
İşin zor ne diyeyim.
Bu arada gene buralardan geçtiğin belli olmuş , epey banlanan var.
Miaore sanada selamlar canım :3:

Şunu unutmayalım Türkün Türkden başka dostu yok.1 aydır bir alay 2 taraf içinde yalan/doğru bir alay haber,birbirimize yapılan hakarete varan sözler(Ne teröristliğimiz kaldı,ne inancınmız vs.)Sonuç peki sıfıra sıfır elde var sıfır.Ne kimse fikrinden döndü,ne kırılan kalpler düzeldi.Bunları gördükce bizi birbirimize düşürmek için yapldı dış güçler vs söylentileri kuvvet kazanıyor.

Bugün PKK’lılar Tunceli’deki karakol inşaatında çalışan şantiye şefini kaçırdı, aracını yaktı. Olay sonrası güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.

BASKI HİSSETMEDİM

BARO’DAN AÇIKLAMA

MESLEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL

Bende bunu anlamıyorum . Biri açıklarsa çok memnun olacağım .

Bu çocuklar hak aramak için sokaklarda olduklarını söylüyorlar , düzene karşı meydan okuyorlar . Kalabalık arasında bir ses oluyorlar.

Sonra gerçekten ''hak arama '' zamanında vazgeçtik , şikayetçi değiliz diyorlar.

Direnişin mantığına aykırı bu hareket.

Tehdit mi edildin , göz dağı mı verildi , daha çirkin tablolar mı gördün ?

Diren be kardeşim asıl direnme zamanı şimdi değil mi ?

Düzene boyun eğmek şimdi neden ?

Bu çocuklar hak aramak için sokaklarda olduklarını söylüyorlar , düzene karşı meydan okuyorlar . Kalabalık arasında bir ses oluyorlar.

Sonra gerçekten ''hak arama '' zamanında vazgeçtik , şikayetçi değiliz diyorlar.

Bilemiyoruz işte canım endişeleri var demek ki bence de şikayetçi olması gerekirdi

Şikayetçi olmama nedeni yazıyordu oysa ki röportajında.
Çocuğun babası da polis ve emekliliğine kısa bir süre kalmış.
Şikayetçi olursa muhtemelen bu konuda sıkıntı yaşar babam
diye düşünüyor. Hatta emin.

Görüntüler var, otoparkta çocuklar darp ediliyor. Daha ne olsun???
Normalde devletin bunu kamu davası olarak soruşturması gerek
zaten...

Ayrıca hadi diyelim bu çocuklar sağı solu yaktı da yakalandılar, yine de
darp edilmelerini haklı çıkarır mı???

Bilemiyoruz işte canım endişeleri var demek ki bence de şikayetçi olması gerekirdi

Endiseleri oldugu zaten acikca belli Aysegül: B.Ö "Çok zor bir dönemden geçiyorum. Aldığım kararlarda ailemi de düşünmek zorundayım. Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.

Kiz arkadasi da kamuoyundaki baskidan sikildik demis. Olayin kapanmasini istiyorum demis.

Üstelik üstü kapali bu sekilde ifade ettiklerine göre, cesaretlerinin bir siniri olmasi gerektigini düsünmüs olabilirler, aileleri ile ayni fikirde olmadiklari icin ve devlet meselesinin aile meselesinin önüne gecmemesi gerektigine karar verdikleri icin olabilir. Bir hastasi olan olabilir, bir büyügünün sözü icin durmus olabilirler. Mesela birinin annesi cok aglamis olabilir, ben mesela bir sey yaparsam ve annem "yapma diye aglarsa" onun üzerine hicbir güc gecemez. Annemin yeri cok ayridir bende. Adalet ve cesaret duygularimi sinayacak önemli bir güctür annemin gözyaslari. Tehdit edilmis de olabilirler, bu tehdit onlari secim yapmak zorunda birakmis olabilir. Bu durumda tehdit edildik diye aciklayacak halleri de yok tabi. Üstelik bir sürü haber okudular, Basbakan "kahraman polislerim" demis, böyle bir durumda daha fazla ugrasmanin bir anlami yok demis olabilirler. Ne de olsa onlarin amaci sadece devlete bir mesaj vermekti. Beni duy, beni gör, beni anla. Hatta bu video ile polisin ne derece vahsilesebilecegini de dünyaya duyurmus oldular, istemleri disinda da olsa. Bunun daha ötesine gecip canlarini ailelerini sevdiklerini huzurlarini tehlikeye atmamayi tercih etmis olmalari bence cok normal.

Elbette gönül isterdi ki sikayetci olsunlar ama adaletin ve gücün tarafsiz olmadigini bile bile bu kahramanliga atilmanin faturasi belki hayatlari icin, yasam tarzlari icin büyük bir risk.

Bence sikayetci olmayislari onlarin "hani direniyordunuz siz? ne oldu?" tarzi bir yaklasimla yargilanmalarina neden olmamali. Ben yargilamiyorum, aksine nedenlerini az cok tahmin de ediyorum. Bu benim subjektif görüsüm oldugu icin de aciklamiyorum :) :16:

Son düzenleme:

Kimsenin adına konuşamam tabii aus, ama benim anladığım korkmuşlar.
O meydanlara çıkarken bireysel düşünceleri, kişisel hakları için çıktı gençler.
Ama işin içine aile girdiğinde daha etraflıca düşünerek bir karar vermek zorunda kalmıştır.
Çocuğun babası polis ve polisten şikayetçi olduğunda babasının yaşaması olası olan zorluklar bu kararı almak zorunda bırakmıştır diye düşünüyorum.
Keşke vazgeçmeseydi davasından,ama korkmuş işte.

suç işleyen veya suç işlediği iddia edilen kişi emniyetçe göz altına alınır.tutuklanmasına karar verecek olan mahkemedir.göz altına alınma halinde izlenmesi gereken prosedür bellidir.bu süre zarfında asla dayak,işkence,aç bırakma,soyma,gurur kırma gibi insan hakları evrensel bildirgesinde ve Avrupa insan hakları mahkemesince yasaklanan gayriinsani tedbirlere başvurulamaz. eğer gözaltına alınan kişi bunların varlığını iddia ediyorsa derhal doktor kontrolüne götürülmeli,rapor almalı ve avukatına bu durumu izah etmelidir.
internetten göz altı ile toparladıklarım bunlar.

miamoremi gri görünce betim benzim attı.hemen mia işlemeli çamaşır ve meyve getiriyorum kardeş bekle yoldayım.mapıs damında seni yalnız bırakamam.

suç işleyen veya suç işlediği iddia edilen kişi emniyetçe göz altına alınır.tutuklanmasına karar verecek olan mahkemedir.göz altına alınma halinde izlenmesi gereken prosedür bellidir.bu süre zarfında asla dayak,işkence,aç bırakma,soyma,gurur kırma gibi insan hakları evrensel bildirgesinde ve Avrupa insan hakları mahkemesince yasaklanan gayriinsani tedbirlere başvurulamaz. eğer gözaltına alınan kişi bunların varlığını iddia ediyorsa derhal doktor kontrolüne götürülmeli,rapor almalı ve avukatına bu durumu izah etmelidir.
internetten göz altı ile toparladıklarım bunlar.

Tabi bu prosedür :) Bir de bunun gercek hayata gecisi vardir, uygulamasi. :) Bir de uygulama hukuka aykiri diye karsi cikmasi var :) Sonra yillarca beklemesi var :) Yani is basa düstügünde uzunnn uzunnn kara kara düsünmesi var :50:

Bence şikayetçi olmalılar , vazgeçmemeliler.

Babasının polis olduğunu , toplumda baskı gördüklerini okudum elbette. Ama babası polis iken , eylemlerde polise karşı gösteri yapan çocuk , o zamanda babasının emekliliğini tehlikeye atma hissine kapılabilirdi.

Ya şimdi ibre yasal olarak senden yana değilken direnişe devam ederken , tam da ibre yasal olarak senden yana çevrilmişken hakkını aramamak ???

Arasam da sonuçsuz kalacak diye de düşünülemez asla .O video en büyük kanıt .İsterse elindeki gücü pek ala kullanabilirler.

İşte bu noktada ben , bu çocukların gerçek direnişinden şüpheye düşerim . Öyle sokağa dökülelim , nasıl olsa kalabalığız , bir kaç slogan atalım mı demek baş kaldırı ?

Yoksa bu düzen ; düzenbaz , sahtekar , işgüzar iken elindeki kozu kullanıp onu yasal ve haklı yoldan devirmek mi ?

Korkutulmuşlarsa da direnişin ruhunu özümsemeden sokaktaydılar demek ki , tarih nice işkencelere boyun eğmemiş direnişçiler görmüştür.
Fazladan kahramanlık destanı yüklenmesin o zaman bu çocuklara ?

Olan onlara oluyor , kaldıramıyorlar yazık .

Son düzenleme:
$BNsOUsuCUAADTSi.jpg

Ekmek almak için dışarı çıkan 14 yaşındaki Berkin elvan, başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hala yoğun bakımda.
Bugün 10. gün.

Rabbim sevenlerine bağışlasın, bu mücadeleden sağ sağlim çıksın inşallah.

Camiye ayakkabı ile girenler, içki içenler oldu diyelim. Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi her türlü rezillik oldu.
Bıkmadan usanmadan bunu öne çıkarmadaki amacı ne Başbakanın? Yani birileri çıkıp ta Camiye uygunsuz davrandı
diye Halk kendini ifade etme özgürlügünden, haklarından vaz mı geçmelidir? Birileri dini değerlere uygun davranmadı
diye din mi elden gitti? Kolay mı, kolay mı bu kadar? İnsanları birleştirici, kaynaştırıcı yönüyle ön plana çıkarılması
gereken Camiilere ayrıştırıcı rol verilmeye çalışmasını anlayamıyorum. Kabul edemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back