- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
Başkaldırının 140 Vuruşu
Gezi Yazı: Başkaldırının 140 Vuruşu on Vimeo
Gezi Yazı: Başkaldırının 140 Vuruşu on Vimeo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eki Görüntüle 743322
Ekmek almak için dışarı çıkan 14 yaşındaki Berkin elvan, başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hala yoğun bakımda.
Bugün 10. gün.
Rabbim sevenlerine bağışlasın, bu mücadeleden sağ sağlim çıksın inşallah.
Bende bunu anlamıyorum . Biri açıklarsa çok memnun olacağım .
Bu çocuklar hak aramak için sokaklarda olduklarını söylüyorlar , düzene karşı meydan okuyorlar . Kalabalık arasında bir ses oluyorlar.
Sonra gerçekten ''hak arama '' zamanında vazgeçtik , şikayetçi değiliz diyorlar.
Direnişin mantığına aykırı bu hareket.
Tehdit mi edildin , göz dağı mı verildi , daha çirkin tablolar mı gördün ?
Diren be kardeşim asıl direnme zamanı şimdi değil mi ?
Düzene boyun eğmek şimdi neden ?
Camiye ayakkabı ile girenler, içki içenler oldu diyelim. Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi her türlü rezillik oldu.
Bıkmadan usanmadan bunu öne çıkarmadaki amacı ne Başbakanın? Yani birileri çıkıp ta Camiye uygunsuz davrandı
diye Halk kendini ifade etme özgürlügünden, haklarından vaz mı geçmelidir? Birileri dini değerlere uygun davranmadı
diye din mi elden gitti? Kolay mı, kolay mı bu kadar? İnsanları birleştirici, kaynaştırıcı yönüyle ön plana çıkarılması
gereken Camiilere ayrıştırıcı rol verilmeye çalışmasını anlayamıyorum. Kabul edemiyorum.
Eki Görüntüle 743322
Ekmek almak için dışarı çıkan 14 yaşındaki Berkin elvan, başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hala yoğun bakımda.
Bugün 10. gün.
Rabbim sevenlerine bağışlasın, bu mücadeleden sağ sağlim çıksın inşallah.
sürekli direniş aleyhine yorumlarınızı okuyorum şimdi direnin diyorsunuz
bende buna hayret ettim
cocuklar sindirilmiş korkutulmus
öldüresiye onlarca kişiden dayak yemiş
daha ne psikolojik şiddet gördüler kimbilir
ethemin ailesi bu ülkede hak aradı da ne oldu
öldürene ceza verilmedi de dayak atanlara mı verilcek
o cocukların korkularını anlıyor ve bu yüzden hayatlarında daha derin acılar darbeler bırakmaması için verdikleri kararı cok iyi anlıyorum
sürekli direniş aleyhine yorumlarınızı okuyorum şimdi direnin diyorsunuz
bende buna hayret ettim
cocuklar sindirilmiş korkutulmus
öldüresiye onlarca kişiden dayak yemiş
daha ne psikolojik şiddet gördüler kimbilir
ethemin ailesi bu ülkede hak aradı da ne oldu
öldürene ceza verilmedi de dayak atanlara mı verilcek
o cocukların korkularını anlıyor ve bu yüzden hayatlarında daha derin acılar darbeler bırakmaması için verdikleri kararı cok iyi anlıyorum
Bence şikayetçi olmalılar , vazgeçmemeliler.
Babasının polis olduğunu , toplumda baskı gördüklerini okudum elbette. Ama babası polis iken , eylemlerde polise karşı gösteri yapan çocuk , o zamanda babasının emekliliğini tehlikeye atma hissine kapılabilirdi.
Ya şimdi ibre yasal olarak senden yana değilken direnişe devam ederken , tam da ibre yasal olarak senden yana çevrilmişken hakkını aramamak ???
Arasam da sonuçsuz kalacak diye de düşünülemez asla .O video en büyük kanıt .İsterse elindeki gücü pek ala kullanabilirler.
İşte bu noktada ben , bu çocukların gerçek direnişinden şüpheye düşerim . Öyle sokağa dökülelim , nasıl olsa kalabalığız , bir kaç slogan atalım mı demek baş kaldırı ?
Yoksa bu düzen ; düzenbaz , sahtekar , işgüzar iken elindeki kozu kullanıp onu yasal ve haklı yoldan devirmek mi ?
Korkutulmuşlarsa da direnişin ruhunu özümsemeden sokaktaydılar demek ki , tarih nice işkencelere boyun eğmemiş direnişçiler görmüştür.
Fazladan kahramanlık destanı yüklenmesin o zaman bu çocuklara ?
Olan onlara oluyor , kaldıramıyorlar yazık .
Hak neden aranmaz biliyor musunuz??? Ben çok iyi biliyorum, size de anlatayım...
Haklısındır, mağdursundur ama seni dinlemekle ve senin hakkını korumakla görevli olanlar
sürekli bürokratik olarak topu birbirine atar dururlar. Sen kararlı bir şekilde, aynı yere defalarca
dönmek pahasına gider gelirsin ama hep bir eksik vardır, hep başka bir işlem daha yapılması
gerekir. Döner durursun. Zamanın kalmaz, yorulursun, maddi olarak hele sarsılırsın. Birileri
sürekli başını okşar, 'Haklısın ama... ' diye karşı tarafı anlaman için önce nazikçe uyarır,
sonra giderek artan psikolojik bir baskıya maruz kalırsın. En son kendini adliye kapısında ağlarken
bulursun ve geri dönersin... Çünkü adliyedeki memurlar, 'Bu dava uzun sürer, yıllarını alır.' diye
uyardığında, o güne kadar olan yorgunluğunun sadece başlangıç olduğunu tam da o an idrak
edersin...Tam o an gözünün önünden 'hukukun ne kadar adil!!! olduğu' geçer...
O şikayet etsin dedikleriniz henüz çocuk... Sokağa hükümeti devirmeye çıktıklarına inanıyorsunuz
da görecekleri baskıdan korktuklarına neden inanmıyorsunuz???
acikca yazarmisiniz tayyip istifa etmesin ama ozur dilesin diye bunu yazamazsiniz cunku derdiniz onun istifa etmesi yalanlar uzerine yazip duruyorsunuz
unutmayin yedirmeyiz
Gayet açık yazdım , hak arama konusunda haklı bir direnişe ''sus sesini çıkarma '' denir mi denmez ? Yasaların öngördüğü ölçüde , toplum düzeni aksatmayacak her türlü hak arayışının destekçisiyim .
Meydanların genelinde bunun tersi bir tablo gördüğüm için de aleyhte yorumlarım olmuştur.
Ama şimdi bu çocuklar haklı değil mi ?
Köşeye sıkıştırılmışlar , karşılık vermedikleri halde şiddete maruz kalıyorlar . Bunun cezası olmalı .
Madem bu çocuklar haksızlık için sokaklardalar , bu haksızlığa boyun eğmemeliler.
Direnişin özünde korku olmaz .Bu çocuklar korku duyabilir elbette , sonsuz saygım var ama o zaman direnişin içinde olmamalılar .
O güne kadar yaptıkları ile değil belki ama bugünden sonra haklı davalarından çekilmemekle kahraman olabilirlerdi.
Elbette kendi tercihleridir , tıpkı bu yazdıklarımın benim görüşüm olduğu gibi.
Burayı okuyacağını bildiğim için yazıyorum, ana üyeliğinin banını 1 gün daha uzattım, sebebi 2. üyeliğin, eğer başka üyelikler almaya devam edersen ana üyeliğini iptal ederim.
Şikayetlerini bana değil, bize ulaşından yönetime bildirirsin!