• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende bunu anlamıyorum . Biri açıklarsa çok memnun olacağım .

Bu çocuklar hak aramak için sokaklarda olduklarını söylüyorlar , düzene karşı meydan okuyorlar . Kalabalık arasında bir ses oluyorlar.

Sonra gerçekten ''hak arama '' zamanında vazgeçtik , şikayetçi değiliz diyorlar.

Direnişin mantığına aykırı bu hareket.

Tehdit mi edildin , göz dağı mı verildi , daha çirkin tablolar mı gördün ?

Diren be kardeşim asıl direnme zamanı şimdi değil mi ?

Düzene boyun eğmek şimdi neden ?

sürekli direniş aleyhine yorumlarınızı okuyorum şimdi direnin diyorsunuz
bende buna hayret ettim

cocuklar sindirilmiş korkutulmus
öldüresiye onlarca kişiden dayak yemiş
daha ne psikolojik şiddet gördüler kimbilir

ethemin ailesi bu ülkede hak aradı da ne oldu
öldürene ceza verilmedi de dayak atanlara mı verilcek

o cocukların korkularını anlıyor ve bu yüzden hayatlarında daha derin acılar darbeler bırakmaması için verdikleri kararı cok iyi anlıyorum

Camiye ayakkabı ile girenler, içki içenler oldu diyelim. Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi her türlü rezillik oldu.
Bıkmadan usanmadan bunu öne çıkarmadaki amacı ne Başbakanın? Yani birileri çıkıp ta Camiye uygunsuz davrandı
diye Halk kendini ifade etme özgürlügünden, haklarından vaz mı geçmelidir? Birileri dini değerlere uygun davranmadı
diye din mi elden gitti? Kolay mı, kolay mı bu kadar? İnsanları birleştirici, kaynaştırıcı yönüyle ön plana çıkarılması
gereken Camiilere ayrıştırıcı rol verilmeye çalışmasını anlayamıyorum. Kabul edemiyorum.

Bu haberi paylasmis miydik?

'Hocam camide iki ien oldu mu' - Hrriyet GNDEM

Belki böylece daha fazla uzamaz bu konu. Inanmak istemeyen de hala inanmaz zaten ama, bilgilendirme olsun.

Eki Görüntüle 743322

Ekmek almak için dışarı çıkan 14 yaşındaki Berkin elvan, başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hala yoğun bakımda.
Bugün 10. gün.

Rabbim sevenlerine bağışlasın, bu mücadeleden sağ sağlim çıksın inşallah.

Oğlum bana baba derse dünyalar benim olur diyen Baba Sami Elvan: “İnanıyorum ki Berkin ayağa kalkacak ve onun ismini Berkin Ethem olarak değiştireceğim.”

melek yavrum anayasamızın ikinci maddesinde yani değiştirilmesi teklif dahi edilemez denen maddesinde türkiye cumhuriyeti hukuk devletidir diyor ya o yüzden hakkınızı arayın yasal yollardan deniliyor.

bende buna hayret ettim

o cocukların korkularını anlıyor ve bu yüzden hayatlarında daha derin acılar darbeler bırakmaması için verdikleri kararı cok iyi anlıyorum

Bence polemiklere hic girmeyelim, gereksiz yere banlanmayalim.
Sohbetimize kaldigimiz yerden devam edelim. :16::16::16:

Hak neden aranmaz biliyor musunuz??? Ben çok iyi biliyorum, size de anlatayım...

Haklısındır, mağdursundur ama seni dinlemekle ve senin hakkını korumakla görevli olanlar
sürekli bürokratik olarak topu birbirine atar dururlar. Sen kararlı bir şekilde, aynı yere defalarca
dönmek pahasına gider gelirsin ama hep bir eksik vardır, hep başka bir işlem daha yapılması
gerekir. Döner durursun. Zamanın kalmaz, yorulursun, maddi olarak hele sarsılırsın. Birileri
sürekli başını okşar, 'Haklısın ama... ' diye karşı tarafı anlaman için önce nazikçe uyarır,
sonra giderek artan psikolojik bir baskıya maruz kalırsın. En son kendini adliye kapısında ağlarken
bulursun ve geri dönersin... Çünkü adliyedeki memurlar, 'Bu dava uzun sürer, yıllarını alır.' diye
uyardığında, o güne kadar olan yorgunluğunun sadece başlangıç olduğunu tam da o an idrak
edersin...Tam o an gözünün önünden 'hukukun ne kadar adil!!! olduğu' geçer...

O şikayet etsin dedikleriniz henüz çocuk... Sokağa hükümeti devirmeye çıktıklarına inanıyorsunuz
da görecekleri baskıdan korktuklarına neden inanmıyorsunuz???

bende buna hayret ettim

Gayet açık yazdım , hak arama konusunda haklı bir direnişe ''sus sesini çıkarma '' denir mi denmez ? Yasaların öngördüğü ölçüde , toplum düzeni aksatmayacak her türlü hak arayışının destekçisiyim .
Meydanların genelinde bunun tersi bir tablo gördüğüm için de aleyhte yorumlarım olmuştur.
Ama şimdi bu çocuklar haklı değil mi ?
Köşeye sıkıştırılmışlar , karşılık vermedikleri halde şiddete maruz kalıyorlar . Bunun cezası olmalı .
Madem bu çocuklar haksızlık için sokaklardalar , bu haksızlığa boyun eğmemeliler.
Direnişin özünde korku olmaz .Bu çocuklar korku duyabilir elbette , sonsuz saygım var ama o zaman direnişin içinde olmamalılar .
O güne kadar yaptıkları ile değil belki ama bugünden sonra haklı davalarından çekilmemekle kahraman olabilirlerdi.
Elbette kendi tercihleridir , tıpkı bu yazdıklarımın benim görüşüm olduğu gibi.

Polis şiddetinden şikayetçi olamayanlar kim bilir ne tür bir baskı altındalar, kim bilir nasıl tehditler aldılar ki, korktular.
Adım gibi eminim o çocukların sosyal, eğitim ve aile hayatlarıyla alakalı her türlü tehdit edildiğinin.

Şikayetçi olamamalarının nedeni onların samimiyetsizliğinin değil, baskıcı ve hukuksuz bir ülkede yaşadığımızın göstergesidir.

O çocuk babası polis olduğu halde elini taşın altına koymuş, koyabilmiş ve direnmiş.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dememiş.

Son düzenleme:
Bence şikayetçi olmalılar , vazgeçmemeliler.

Babasının polis olduğunu , toplumda baskı gördüklerini okudum elbette. Ama babası polis iken , eylemlerde polise karşı gösteri yapan çocuk , o zamanda babasının emekliliğini tehlikeye atma hissine kapılabilirdi.

Ya şimdi ibre yasal olarak senden yana değilken direnişe devam ederken , tam da ibre yasal olarak senden yana çevrilmişken hakkını aramamak ???

Arasam da sonuçsuz kalacak diye de düşünülemez asla .O video en büyük kanıt .İsterse elindeki gücü pek ala kullanabilirler.

İşte bu noktada ben , bu çocukların gerçek direnişinden şüpheye düşerim . Öyle sokağa dökülelim , nasıl olsa kalabalığız , bir kaç slogan atalım mı demek baş kaldırı ?

Yoksa bu düzen ; düzenbaz , sahtekar , işgüzar iken elindeki kozu kullanıp onu yasal ve haklı yoldan devirmek mi ?

Korkutulmuşlarsa da direnişin ruhunu özümsemeden sokaktaydılar demek ki , tarih nice işkencelere boyun eğmemiş direnişçiler görmüştür.
Fazladan kahramanlık destanı yüklenmesin o zaman bu çocuklara ?

Olan onlara oluyor , kaldıramıyorlar yazık .

Bu çocuklarda zaten çivili sopalarla işkence görmüşler Ausencia.
Dikkat edersen, o dayağı yedikten sonrada biz kalabalığı gördük ,çıktık 2 slogan attık gibi bir cümleleri yok.
Veya işkence bizim aklımızı başımıza getirdi, ne işimiz vardı ki orda demiyorlar.
Ailelerine zarar gelmesinden korktukları için durma kararı almışlar.
Bireysel düşünce ve başkaldırılarının kendilerine zarar vermesi başka,sevdiklerinin hayatını değiştirmesi başka şeyler.

ethemin videosunu tüm Türkiye izledi

hiçbirseye kanıt olamadı

şimdi bu cocukların yediği dayaga mı ceza verilcek

buna inanmam beklenmesin benden zira o kadar optimist değilim

Hak neden aranmaz biliyor musunuz??? Ben çok iyi biliyorum, size de anlatayım...

Haklısındır, mağdursundur ama seni dinlemekle ve senin hakkını korumakla görevli olanlar
sürekli bürokratik olarak topu birbirine atar dururlar. Sen kararlı bir şekilde, aynı yere defalarca
dönmek pahasına gider gelirsin ama hep bir eksik vardır, hep başka bir işlem daha yapılması
gerekir. Döner durursun. Zamanın kalmaz, yorulursun, maddi olarak hele sarsılırsın. Birileri
sürekli başını okşar, 'Haklısın ama... ' diye karşı tarafı anlaman için önce nazikçe uyarır,
sonra giderek artan psikolojik bir baskıya maruz kalırsın. En son kendini adliye kapısında ağlarken
bulursun ve geri dönersin... Çünkü adliyedeki memurlar, 'Bu dava uzun sürer, yıllarını alır.' diye
uyardığında, o güne kadar olan yorgunluğunun sadece başlangıç olduğunu tam da o an idrak
edersin...Tam o an gözünün önünden 'hukukun ne kadar adil!!! olduğu' geçer...

O şikayet etsin dedikleriniz henüz çocuk... Sokağa hükümeti devirmeye çıktıklarına inanıyorsunuz
da görecekleri baskıdan korktuklarına neden inanmıyorsunuz???

Ben cevaplayayım :1:

Korktuklarına inancım sonsuz .Korkunun burada işi yok ama . O zaman benim aklıma galeyana gelmiş bir gençlik geliveriyor , bir hevesle sokağa dökülmüş .

Devrim yapmak meziyet ister . Korkuyorsan bulaşmayacaksın .Bu çocuklar hükümet düşüremez elbet bu şekilde ama düşürmeyi ister , kendini buna inandırabilir ve tam da yaşlarıdır bunun.

İşler ciddiye bindiğinde de vazgeçtik demek olmaz .Olur da olmaz yani.

Üstelik bu fikrim sokaktaki tüm eylemciler için geçerli değil.Eminim aralarında her türlü baskıya ve tehdite rağmen yolundan dönmeyecek , sonuna kadar gidecek olanlar vardır .
Ben bu çocuklarda ne yaptığını bilmeden bir şeyler yapan insan tutumu gördüm .Eleştirim o sebeble aksi halde bu işin peşini bırakmazlardı , bürokrasiye de takılsalar , seneler de sürse .

acikca yazarmisiniz tayyip istifa etmesin ama ozur dilesin diye bunu yazamazsiniz cunku derdiniz onun istifa etmesi yalanlar uzerine yazip duruyorsunuz

unutmayin yedirmeyiz

Burayı okuyacağını bildiğim için yazıyorum, ana üyeliğinin banını 1 gün daha uzattım, sebebi 2. üyeliğin, eğer başka üyelikler almaya devam edersen ana üyeliğini iptal ederim.

Şikayetlerini bana değil, bize ulaşından yönetime bildirirsin!

Kusura bakmayın hanımlar, topiğin ortasına pat diye yazdım ama bende de sabır bir yere kadar, site kuralları belli, uygulamalar belli, banlamalara, 2. üyelikten atılmalara itirazı olan bana laf söylüyor, yönetime yazsınlar:ssz:
Siz kaldığınız yerden devam edin, polemiğe girmeden tabii:34:

Gayet açık yazdım , hak arama konusunda haklı bir direnişe ''sus sesini çıkarma '' denir mi denmez ? Yasaların öngördüğü ölçüde , toplum düzeni aksatmayacak her türlü hak arayışının destekçisiyim .
Meydanların genelinde bunun tersi bir tablo gördüğüm için de aleyhte yorumlarım olmuştur.
Ama şimdi bu çocuklar haklı değil mi ?
Köşeye sıkıştırılmışlar , karşılık vermedikleri halde şiddete maruz kalıyorlar . Bunun cezası olmalı .
Madem bu çocuklar haksızlık için sokaklardalar , bu haksızlığa boyun eğmemeliler.
Direnişin özünde korku olmaz .Bu çocuklar korku duyabilir elbette , sonsuz saygım var ama o zaman direnişin içinde olmamalılar .
O güne kadar yaptıkları ile değil belki ama bugünden sonra haklı davalarından çekilmemekle kahraman olabilirlerdi.
Elbette kendi tercihleridir , tıpkı bu yazdıklarımın benim görüşüm olduğu gibi.

bu cocuklar cok haklı kesinlikle katılıyorum
ama haklı olmanın kıymeti varmı bu ülkede

basbakanın oğlu burak erdoğan 1998 yılında trt sanatcısı sevim hanıma aracıyla carpıp ölümüne sebep oldu
kazadır asla buna kızamam basımıza da gelebilir
ama ya sonrası
arazözler tüm sokakları yıkadı araba izleri silindi
sevim hanım 8 de 8 kusurlu bulundu
bir can gitti
zor ama yatar çıkarsın alnının akıyla o can için bu değer
işte adalet hak hukuk kim olduğunla öyle alakalıki bu ülkede

o cocuklar kendileri için korksalar o dayagı yemezlerdi
hiç dayak yedinizmi bilmiyorum ama ben yemedim
ben o cocukların yerinde olsam baygınlık geçirirdim
babası ailesi için korkan insanlar kendileri için değil
korku değil sadece fedakarlık yaptıkları

Medyanın içeriği ile başlığı tam uyuşmayan haberlerinde satır aralarını atlamamak gerek .

Facebook açıklamasında ;

''Genel olarak, Türkiye'deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir.'' demiş.
Yani meali , her bilgiyi paylaşmasakta , önemli konularda paylaşım içindeyiz.

Binali Yıldırım ne demiş ? '' facebookla uyumlu bir çalışmamız var .''

Her sorularının karşılığını alamasalar da yine de fena bir uyum sayılmaz . Binali Yıldırım eksik açıklama yapmış diyebiliriz.

Burayı okuyacağını bildiğim için yazıyorum, ana üyeliğinin banını 1 gün daha uzattım, sebebi 2. üyeliğin, eğer başka üyelikler almaya devam edersen ana üyeliğini iptal ederim.

Şikayetlerini bana değil, bize ulaşından yönetime bildirirsin!

2.üyelik!!! :)
Iste ben bunu tahmin etmistim.
Kim oldugunu da merak ettim aslinda ama bunu duymus olmak da yeterliydi, bilgilendirme icin tesekkürler Mune :)

Bu arada arkadaslari polemiklere girmeme konusunda da uyarmak istiyorum.
Ey ahali, provoke olmadan, polemiklere girmeden, birbirinize bir sey anlatamiyorsaniz, hosgörü icinde baska konulara ziplayarak
devam etsek?
Ben sagligimiz icin daha faydali olacagi kanisindayim! :)

Gerilmeye hic gerek yok. Ortami gerdirmeye hele hic gerek yok diye düsünüyorum.
Umarim yanilmiyorumdur. :16::16::16::16::16::16:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back