Simdi bitirdim bütün videoyu. Aslinda sahsim adina bana yeni bir sey anlatmamis oldu. Sadee bilmedigim yeni belgelerden haberdar oldum. Bu ülkede "emperyalizm" denilince bunu yasakli kelimelerden sayan bir kesim var. Emperyalizme karsi durmanin ve tam bagimsizligi savunmanin önemini video gercekten güzel vurgulamis.
Atatürk`ten alintilar:
Ne diyordu Atatürk: Hiçbir kimsenin, hiçbir milletin adet ve ahlak-ı hususiyelerine ve milliyet esaslarına muarız değiliz. Yalnız istibdada karşı, emperyalistlere karşı düşmanız.
Bolşevikliğe karşı olduğunu açıkça ifade eden Atatürk, Türkiye bir maymun değildir ve hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak ne de Batılılaşacaktır; o sadece özdeşlecektir diyerek de Batılılaşma ve Amerikanlaşmaya da karşı olduğunu açıkça söylemiştir.
Başka devletlere benzemeye karşı çıkması Atatürkün antiemperyalist tavrından kaynaklanıyordu.
O nedenle Atatürk; Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı, bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı, heyet-i milliyece mücadeleyi caiz gören bir mesleği takip eden insanlarız
diyordu.
Atatürk, Anadoluda emperyalizme karşı vermiş olduğu Milli Mücadelenin tüm mazlum milletlere örnek olduğunu şu sözlerle itiraf ediyordu: Türkiyenin, hâlâ açık ve kapalı olarak çılgınca saldırılara hedef olmasının nedeni, bütün mazlum uluslara kurtuluş yolunu göstermiş olmasıdır.
Yazinin tamamini okumak isterseniz:
Yunus Ylmaz - Mustafa Kemal Atatrkn solculuu Bu arada bu yaziyi okudugum zaman birkac gün önce bir arkadasin "devrim" kelimesinin sakincali bir kelime oldugundan bahsettigi yazisi geldi aklima, Atatürk`ün bu durumdan hoslanmayacagini belirttigi.
Benim verdigim yanitin tamamlanmis hali olsun bu ona.
Iyi geceler herkese