- 5 Mayıs 2013
- 2.835
- 4.190
- 198
Tomalarla gaz bombalarıyla silahsız insanların üzerine yürümeye benzemez tabi...Cizre düştü, polisi bile sokmuyorlar artık lafları dönüyor twitterda. Okudukça afakanlar basıyor bana uyuyamayacağım sanırım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tomalarla gaz bombalarıyla silahsız insanların üzerine yürümeye benzemez tabi...Cizre düştü, polisi bile sokmuyorlar artık lafları dönüyor twitterda. Okudukça afakanlar basıyor bana uyuyamayacağım sanırım
bu arkadaş neden banlanmış merak ettim.kimseye hakaret etmemiş,polemik yaratmamış,sadece polisin vurmadığını düşündüğü için,polisin serbest kaldığına sevindiğini belirtmiş.yanlış bilgi edinmiş olabilir,buna dayanarak yorum yapmış olabilir,ama forum kurallarına aykırı bişi yazmadıysa bu yanlış bilgi yorumu onun sorunudur.sanki "aman iyiki ölmüş" demiş gibi bi algı oluşturulmuşki hiç öyle bişey yok.yoksa başka mesajlarındanmı banlandı gerçekten merak ettim,biraz baktm ama çok geriye gidip mesajlarını takip edemedim.
bu banların neye göre yapıldığınıda hala çözebilmiş değilim.emine erdoğanın soyadını söylememek banlanma sebebi iken,belli bi partiye oy verenlere "halinden memnun köleler"denmesi,yada "bu din adamlarının hepsi yobaz" denmesi ban sebebi olamıyor.tamam forum kuralları bellidir,ama yazılanları banlama adına yorumlarken herzaman adil olunmadığını görüyorum üzülerek.bu topikteki çoğu kişinin banlanmış olması,bu çokta adil olmama durumunu değiştirmiyor malesef.
Cizre görüntülerini dün gece gördüm bende , kan beynime sıçradı .
Yalnız bu haberin her yayınlandığı site haberin altından ''GRUP POLİS TARAFINDAN DAĞITILDI'' yazıyordu bunu es geçmemek gerek .
Bakın bu da bir gece önceki cizrde olayların bastırılması ;
Eki Görüntüle 742961
Önce şu polis müdahalesinin olduğu haberlerini görerek biraz içimize su serpelim .
Sonrada soralım kendimize , yeter mi ?
T.C sınırları içinde bir grup yüzleri kapalı , elleri silahlı ; araç durdurup , ne o güvenlik kontrolünü artık kendileri sağlayacaklarmış!!!
Bu çözüm sürecinde hal ve gidişat , şehit cenaze haberlerinin durması yönünden olumlu gözükse de , her daim içime sinmedi.Sinmesi de mümkün değil.
Şimdi bu görüntüleri görünce , polis müdahalesinin olması da beni tatmin etmiyor. Bu görüntüler ger-çek-le-şe-mez !
Öcalının serbest bırakılmasına gelince , çok değil az hafızamızı tazelersek , m.karayılanın bunu pişirip pişirip sunarak sürekli ve özzellikle belli zamanlarda (!) gündeme getirdiğini hatırlarız .
Ne bu adam bunu ilk kez söylüyor ne öcalan çıktı.
Ya çıkarsa sorusunu sormak bile dilimden dökülmüyor . Bence sizde sormayın , normalleştirmeyin algılarınızda bu durumu .
Bende takip ediyorum siteyi , o zaman ''mesaj düzenleme paneli'' diye bir buton var onu niye kaldırmıyorlar . Gereksiz bir şey kaldırsınlar o zaman.
Bende takip ediyorum siteyi , o zaman ''mesaj düzenleme paneli'' diye bir buton var onu niye kaldırmıyorlar . Gereksiz bir şey kaldırsınlar o zaman.
Ben gözlerime inanamadım...
Murat Karayılan bunu sürekli tekrarlıyor haklısınız, açılım sürecine girmeden önce, MİT'in
terör örgütü ile masaya oturduğunun gizlendiği o dönemden beri, her fırsatta bunu
belirtiyor.
Atatürk`ün tartisilmaz konuma getirilmesine ben de karsiyim, hala da karsiyim. Isteyen elestirebilir. Saygisizlik eden de ediyor zaten. ( AKP ilce genclik kolu baskanlarindan birinin Anitkabir`i de yikariz elhamdülillah deyisi en yeni örneklerden bir tanesi)
Benim anlamadigim bunlari söyleyen AKP taraftarlarinin ve Basbakan`in kendisini ilahlastirmasini nereye koyduklaridir.(?) Yani Basbakan`a küfürden gözaltina alinir oldu insanlar, isine son verilenler oldu ve "kimse Basbakan`a küfür edemez" seklinde de taraftarlari olustu bu ülkede. Kendisi de meydanlarda "kimse bu ülkenin Basbakan`ina hakaret edemez" seklinde esip gürledi. Buradaki iki yüzlülük apacik ortadadir. Görmek istemedikce görülmez elbette.
İnsan haklarının temsili en önemli örgütü AHİM , benzer şekilde ama daha sivri bir örgüt olan Aİ(ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ) fikir ve ifade özgürlüklerinin temel savunucularındandır.
Ama nefret söylemine karşı her zaman aynı tutum içindedirler .Düşün , ifade et ama hakaret ve nefret söylemi içinde bulunma.
Bu durumda şahıs bakkal Hasan da olsa , ülkenin başbakanı da olsa nefret , küfür , hakaret söylemleri ; fikir ve ifade özgürlüğü değildir.
Kırmızı ile işaretlediğim cümlene elbette katılıyorum .Zaten hakaret eden yine durmuyor ediyor , önlenmiyor.Ama konuşmak ve bazı şeyleri sorgulamak isteyene de , konuşma kapısı kanunlar çerçevesinde kapalı iken ; meydanlarda dile gelen küfre hoş gözle bakmakta aynı riyaya çıkar bence .Sanırım seninde altını çize çize vermek istediğin mesaj '' herkes bu çift yönlü riyadan uzak dursun'' dur.
Mecidiyeköy'de göstericilerden birinin açtığı ateş sonucu 2 polisin yaralandığı olayın görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganın ateş etme anı kameralara yansıdı.
Gezi Parkı olaylarında Mecidiyeköy'de göstericilerin arasına karışan bir kişi, çevik kuvvet polislerine silahla ateş açmış ve olayda 2 polis yaralanmıştı. Daha sonra çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırı anının görüntülerine ulaştı. Görüntülerde bir beton bariyerin arkasına saklanan şahıs buradan polise ateş ediyor.
(CİHAN)