• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
$gozalti22.jpg

Ankara'da gece saatlerinde yolu trafiğe kapatıp polise taşla saldıran gruba polis ikinci kez müdahale etti. Çıkan olaylarda ara sokaklara dağılan eylemcilerden biri avukat 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukat, savcının isteği üzerine tutanak tutularak serbest bırakıldı.

Yaklaşık 100 kişilik grup Başkent'te gece yarısı Dikmen Caddesi'ni trafiğe kapatmıştı. Polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağılmalarını sağlamıştı. Aynı grup gece saat 02.00 sıralarında tekrar Dikmen Caddesi üzerinde toplandı. Burada tekrar barikat kurarak yolu trafiğe kapatan grup ateş yaktı. Polis tekrar tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şahıslar müdahalenin ardından tekrar ara sokaklara dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri bu kez ara sokaklara tek tek girerek eylemcilerin peşine düştü. Biri avukat 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan avukatın önce üzeri, daha sonra da çantası arandı. Gözaltındaki avukat, nöbetçi savcı ile yapılan telefon görüşmesinin ardından savcının isteği üzerine tutanak ile serbest bırakıldı.

Eylemciler ikinci kez toplandığı Dikmen Caddesi'nde barikatları yine etraftaki apartmanların önünde bulunan çiçek ve süs ağaçlarını kullanarak kurdu. Bunun yanında barikatın arkasında bir de hurda araç devrildi. Eylemciler müdahalenin öncesinde ters çevrilen aracın üzerinde fotoğraf çektirdi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) önce yola kurulan ve ateş yakılan barikatı aştı, daha sonra yolda ters çevrilmiş haldeki aracı kenara çekti.

(CİHAN)

Son düzenleme:
bu arkadaş neden banlanmış merak ettim.kimseye hakaret etmemiş,polemik yaratmamış,sadece polisin vurmadığını düşündüğü için,polisin serbest kaldığına sevindiğini belirtmiş.yanlış bilgi edinmiş olabilir,buna dayanarak yorum yapmış olabilir,ama forum kurallarına aykırı bişi yazmadıysa bu yanlış bilgi yorumu onun sorunudur.sanki "aman iyiki ölmüş" demiş gibi bi algı oluşturulmuşki hiç öyle bişey yok.yoksa başka mesajlarındanmı banlandı gerçekten merak ettim,biraz baktm ama çok geriye gidip mesajlarını takip edemedim.

bu banların neye göre yapıldığınıda hala çözebilmiş değilim.emine erdoğanın soyadını söylememek banlanma sebebi iken,belli bi partiye oy verenlere "halinden memnun köleler"denmesi,yada "bu din adamlarının hepsi yobaz" denmesi ban sebebi olamıyor.tamam forum kuralları bellidir,ama yazılanları banlama adına yorumlarken herzaman adil olunmadığını görüyorum üzülerek.bu topikteki çoğu kişinin banlanmış olması,bu çokta adil olmama durumunu değiştirmiyor malesef.

Sorma ya sonra iktidara diktatör diyorlar, zaten içerik silmek ban sebebiyse mesaj değiştiren yüzlerce kişinin banlanması gerekiyor .

Cizre görüntülerini dün gece gördüm bende , kan beynime sıçradı .
Yalnız bu haberin her yayınlandığı site haberin altından ''GRUP POLİS TARAFINDAN DAĞITILDI'' yazıyordu bunu es geçmemek gerek .
Bakın bu da bir gece önceki cizrde olayların bastırılması ;

$93908.jpg

Önce şu polis müdahalesinin olduğu haberlerini görerek biraz içimize su serpelim .

Sonrada soralım kendimize , yeter mi ?

T.C sınırları içinde bir grup yüzleri kapalı , elleri silahlı ; araç durdurup , ne o güvenlik kontrolünü artık kendileri sağlayacaklarmış!!!

Bu çözüm sürecinde hal ve gidişat , şehit cenaze haberlerinin durması yönünden olumlu gözükse de , her daim içime sinmedi.Sinmesi de mümkün değil.

Şimdi bu görüntüleri görünce , polis müdahalesinin olması da beni tatmin etmiyor. Bu görüntüler ger-çek-le-şe-mez !

Öcalının serbest bırakılmasına gelince , çok değil az hafızamızı tazelersek , m.karayılanın bunu pişirip pişirip sunarak sürekli ve özzellikle belli zamanlarda (!) gündeme getirdiğini hatırlarız .
Ne bu adam bunu ilk kez söylüyor ne öcalan çıktı.

Ya çıkarsa sorusunu sormak bile dilimden dökülmüyor . Bence sizde sormayın , normalleştirmeyin algılarınızda bu durumu .

Ben gözlerime inanamadım...

Cizre görüntülerini dün gece gördüm bende , kan beynime sıçradı .
Yalnız bu haberin her yayınlandığı site haberin altından ''GRUP POLİS TARAFINDAN DAĞITILDI'' yazıyordu bunu es geçmemek gerek .
Bakın bu da bir gece önceki cizrde olayların bastırılması ;

Eki Görüntüle 742961

Önce şu polis müdahalesinin olduğu haberlerini görerek biraz içimize su serpelim .

Sonrada soralım kendimize , yeter mi ?

T.C sınırları içinde bir grup yüzleri kapalı , elleri silahlı ; araç durdurup , ne o güvenlik kontrolünü artık kendileri sağlayacaklarmış!!!

Bu çözüm sürecinde hal ve gidişat , şehit cenaze haberlerinin durması yönünden olumlu gözükse de , her daim içime sinmedi.Sinmesi de mümkün değil.

Şimdi bu görüntüleri görünce , polis müdahalesinin olması da beni tatmin etmiyor. Bu görüntüler ger-çek-le-şe-mez !

Öcalının serbest bırakılmasına gelince , çok değil az hafızamızı tazelersek , m.karayılanın bunu pişirip pişirip sunarak sürekli ve özzellikle belli zamanlarda (!) gündeme getirdiğini hatırlarız .
Ne bu adam bunu ilk kez söylüyor ne öcalan çıktı.

Ya çıkarsa sorusunu sormak bile dilimden dökülmüyor . Bence sizde sormayın , normalleştirmeyin algılarınızda bu durumu .

Murat Karayılan bunu sürekli tekrarlıyor haklısınız, açılım sürecine girmeden önce, MİT'in
terör örgütü ile masaya oturduğunun gizlendiği o dönemden beri, her fırsatta bunu
belirtiyor.

Bende takip ediyorum siteyi , o zaman ''mesaj düzenleme paneli'' diye bir buton var onu niye kaldırmıyorlar . Gereksiz bir şey kaldırsınlar o zaman.

''Mesajı düzenlemek'' ile ''İçeriği boşaltmak'' çok farklı eylemler.
Siz şu an mesajları görüyorsunuz ama onlar banlanmadan sonra
eski haline getirilmiş hali...

Bende takip ediyorum siteyi , o zaman ''mesaj düzenleme paneli'' diye bir buton var onu niye kaldırmıyorlar . Gereksiz bir şey kaldırsınlar o zaman.

Mesaj düzenleme butonu yaptığımız imla hatalarına vs karşı ilk yarım saat var.

Son düzenleme:

TARIH 17.05.2013 YER : BEYAZ SARAY
HEDİYEYİ VEREN: ABD DIŞİŞLERİ
KITABIN ADI: DİKTATÖRÜN PSİKOLOJİSİ
bu hediyede amaç nedir acaba:)
1avk.jpg

Ben gözlerime inanamadım...

Murat Karayılan bunu sürekli tekrarlıyor haklısınız, açılım sürecine girmeden önce, MİT'in
terör örgütü ile masaya oturduğunun gizlendiği o dönemden beri, her fırsatta bunu
belirtiyor.

Hayal görüyor ...

Ha , varsayalım ki ; birileri onun bu hayalini gerçekleştirme müzakeresinde , onlarda sonrasında alabilecekleri nefes adına hayal görüyor.

Atatürk`ün kullanilarak siyaset yapilmasi....

Atatürk`ün kullanilarak siyaset yapilmasina hepimiz karsiyiz. Fakat birileri Atatürk`ün degerlerini silmeye calisirsa, Atatürk`ün devrimleri hakkinda carptirilmis yorumlarda bulunursa ve bu devrimlere olan hosnutsuzlugunu acik acik ortaya dökerse, (en basitinden Tayyip Erdogan`in "alfabe devrimine" karsi bir hiddetli cikisi vardi.) Bir Basbakan Atatürk`ün adini agzina almamak icin savas verirse, insanlar ofislerinde Atatürk`ün resmi oldugu icin is yapacakken yapamaz hale gelirse (bos bir iddia degildir bu), artik iclerindeki kin nasil patlak vermisse Atatürk`e hakaretler havada ucusuyorsa, Atatürk`ün en korktugu sey "dinin" kullanilarak halkin samimi duygulariyla oynanip bundan siyasi rant saglaniyorsa, söz dönüp dolasip Atatürk`e gelmek zorunda kaliyor. Mesela bir okul müdürünün Atatürk`e hakaret ettigini yazmistim. Bir üst kuruma sikayet etsen ne? Zaten o okul müdürü jet hiziyla bilerek ve istenerek o okulun basina getirilmisse, adaletin savunuculari parti yanlisi da olmusken bu ülkede, kimi kime sikayet ediyorsun durumu olusuyor. Önceden basimizdakiler Kemalist yapiyi elestirerek Atatürk nedir ki? Nedir bu derece ilahlastirmaniz, Allah`tan baska büyük güc yoktur, o da insandir nihayetinde seveni de olur sevmeyeni de tarzi yaklasimlari, kendi parti catisi altindaki insanlarin forumlarda ve normal hayatta acik acik küfürler yagdirmasina yol vermistir. Atatürk`ün tartisilmaz konuma getirilmesine ben de karsiyim, hala da karsiyim. Isteyen elestirebilir. Saygisizlik eden de ediyor zaten. ( AKP ilce genclik kolu baskanlarindan birinin Anitkabir`i de yikariz elhamdülillah deyisi en yeni örneklerden bir tanesi)

Benim anlamadigim bunlari söyleyen AKP taraftarlarinin ve Basbakan`in kendisini ilahlastirmasini nereye koyduklaridir.(?) Yani Basbakan`a küfürden gözaltina alinir oldu insanlar, isine son verilenler oldu ve "kimse Basbakan`a küfür edemez" seklinde de taraftarlari olustu bu ülkede. Kendisi de meydanlarda "kimse bu ülkenin Basbakan`ina hakaret edemez" seklinde esip gürledi. Buradaki iki yüzlülük apacik ortadadir. Görmek istemedikce görülmez elbette.

Halin böyle oldugu bir ülkede, insan ister istemez Atatürk`e sarilmak zorunda kaliyor. Cünkü insan üzülüyor, yoruluyor, özlüyor, düsünüyor, sorguluyor. Üstelik karsida elestirdiklerini tamamen kendisi uygulayan insanlar varken, fazlasiyla acik görüslü olmak, öz elestiri yapmak da bazen sinirlari zorluyor.

Buna bir de sunu ekleyelim, birileri Kemalist yapiyi Atatürk`ü kullanarak yillarca siyaset yapti diyenler, islerine geldigi zaman Atatürk`ten bahsetmeyip, islerine geldigi zaman onu kullanmiyor mu dersiniz? Bence gayet de güzel kullaniyorlar. En basitinden forumda bile, konu Atatürk degilken dahi AKP yanlilari konuyu Atatürk`e getirebiliyor. Atatürk halinizi görseydi cok üzülürdü vs vs yaklasimlar. Basbakan cikiyor televizyonlara bunlar Atatürk Atatürk diyor, yaptiklarina bakin, Atatürk`ün kemiklerini sizlatiyorlar tarzi bir sürü beyanat veriyor, bu da ayni sekilde Atatürk`ün kullanilmasidir. Kullanmayin diyen insanlarin kullanmasi ise sadece gülünc oluyor. ( Basbakan Atatürk diyor dedim ama Atatürk demiyor, demesi mecbur hale geldigi yerlerde Gazi Mustafa Kemal diyor. )

Atatürk`ün tartisilmaz konuma getirilmesine ben de karsiyim, hala da karsiyim. Isteyen elestirebilir. Saygisizlik eden de ediyor zaten. ( AKP ilce genclik kolu baskanlarindan birinin Anitkabir`i de yikariz elhamdülillah deyisi en yeni örneklerden bir tanesi)

Benim anlamadigim bunlari söyleyen AKP taraftarlarinin ve Basbakan`in kendisini ilahlastirmasini nereye koyduklaridir.(?) Yani Basbakan`a küfürden gözaltina alinir oldu insanlar, isine son verilenler oldu ve "kimse Basbakan`a küfür edemez" seklinde de taraftarlari olustu bu ülkede. Kendisi de meydanlarda "kimse bu ülkenin Basbakan`ina hakaret edemez" seklinde esip gürledi. Buradaki iki yüzlülük apacik ortadadir. Görmek istemedikce görülmez elbette.

İnsan haklarının temsili en önemli örgütü AHİM , benzer şekilde ama daha sivri bir örgüt olan Aİ(ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ) fikir ve ifade özgürlüklerinin temel savunucularındandır.
Ama nefret söylemine karşı her zaman aynı tutum içindedirler .Düşün , ifade et ama hakaret ve nefret söylemi içinde bulunma.

Bu durumda şahıs bakkal Hasan da olsa , ülkenin başbakanı da olsa nefret , küfür , hakaret söylemleri ; fikir ve ifade özgürlüğü değildir.

Kırmızı ile işaretlediğim cümlene elbette katılıyorum .Zaten hakaret eden yine durmuyor ediyor , önlenmiyor.Ama konuşmak ve bazı şeyleri sorgulamak isteyene de , konuşma kapısı kanunlar çerçevesinde kapalı iken ; meydanlarda dile gelen küfre hoş gözle bakmakta aynı riyaya çıkar bence .Sanırım seninde altını çize çize vermek istediğin mesaj '' herkes bu çift yönlü riyadan uzak dursun'' dur.

İnsan haklarının temsili en önemli örgütü AHİM , benzer şekilde ama daha sivri bir örgüt olan Aİ(ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ) fikir ve ifade özgürlüklerinin temel savunucularındandır.
Ama nefret söylemine karşı her zaman aynı tutum içindedirler .Düşün , ifade et ama hakaret ve nefret söylemi içinde bulunma.

Bu durumda şahıs bakkal Hasan da olsa , ülkenin başbakanı da olsa nefret , küfür , hakaret söylemleri ; fikir ve ifade özgürlüğü değildir.

Kırmızı ile işaretlediğim cümlene elbette katılıyorum .Zaten hakaret eden yine durmuyor ediyor , önlenmiyor.Ama konuşmak ve bazı şeyleri sorgulamak isteyene de , konuşma kapısı kanunlar çerçevesinde kapalı iken ; meydanlarda dile gelen küfre hoş gözle bakmakta aynı riyaya çıkar bence .Sanırım seninde altını çize çize vermek istediğin mesaj '' herkes bu çift yönlü riyadan uzak dursun'' dur.

Küfür ve hakaret söylemlerinin fikir özgürlügü kapsamina girmediginden haberim var Ausencia. Uluslararasi Af Örgütü hakkinda da bilgiye sahibim cok sükür :) Altini cize cize vermek istedigim mesaji anlamis olmana cok sevindim. Ben küfür ve hakaret serbest olsun, herkes birbirine küfür ve hakaret etsin demis olmayacagima göre, yazidaki ana temayi ve alayci tavri saptirmayalim.

[video=youtube;hZply_YRz7Y]http://www.youtube.com/watch?v=hZply_YRz7Y[/video]

Mecidiyeköy'de göstericilerden birinin açtığı ateş sonucu 2 polisin yaralandığı olayın görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganın ateş etme anı kameralara yansıdı.

Gezi Parkı olaylarında Mecidiyeköy'de göstericilerin arasına karışan bir kişi, çevik kuvvet polislerine silahla ateş açmış ve olayda 2 polis yaralanmıştı. Daha sonra çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırı anının görüntülerine ulaştı. Görüntülerde bir beton bariyerin arkasına saklanan şahıs buradan polise ateş ediyor.

(CİHAN)

Mecidiyeköy'de göstericilerden birinin açtığı ateş sonucu 2 polisin yaralandığı olayın görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganın ateş etme anı kameralara yansıdı.

Gezi Parkı olaylarında Mecidiyeköy'de göstericilerin arasına karışan bir kişi, çevik kuvvet polislerine silahla ateş açmış ve olayda 2 polis yaralanmıştı. Daha sonra çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırı anının görüntülerine ulaştı. Görüntülerde bir beton bariyerin arkasına saklanan şahıs buradan polise ateş ediyor.

(CİHAN)

Haber : Gezi polislerinin hayatı karardı haberi

bir yerlerine kina yaksinlar, polisimizi cekemeyenler..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back