ama söyle bakmak lazim. Basbakan Cem Boyner eyleme katildi diye, boyner magazalarindan alisveris yapmayin dedi...Bu simdi nedir? Sen dersin, ben derim konusuruz aramizda. Ama miting de bir basbakan bunu der mi? Neden bunlari göremiyorlar???
Başbakanı eleştiren tek bir yorumum yok mu ?
Yapmayın yahu .
Daha geçen gün bunu söyleyen bir arkadaşa üşenmeden bir sayfa dolusu mesajımı bulup alıntıladım .Sizde ister misiniz , müsaitim şuan ?
Hoş kimseye bu platformda bir şey ispat etmek zorunda değilim elbette ama ben son 1 seçimdir Akp ye oy vermiş bir seçmen olarak , başbakanı yeterli ölçüde eleştirdim .
Kimsenin direnişi desteklerken aynı zamanda eleştirmediği kadar...
:113: Yiter yiter yaaaa :26:
Sinirlerim tavan
Sizden ispat istemiyorum, nasıl ki benim hakkımda az önce bir mesajda benim söylemim dışında
bir yargıya vardıysanız, ben de bir insan olarak sizin gördüğüm yorumlarınızla bir yargıya varabilirim.
Ayrıca eleştiriniz konusunda da o kadar emin olmayın, çünkü örneklem uzayımız oldukça geniş.
İstatistiğin aksine ben standart sapma nedenlerinin de sosyolojik incelenmesi taraftarıyım.
Eleştiri size göre yeterli olabilir ama beklentisi farklı olanlar için yeterli olmayabilir, bu da
kişisel bir yorumdur takdir edersiniz ki...
ahahahah Istanbul a ilk gelip bogaz turu yaptigimda kominist olmustum ben bir süreligine:)))) yazdiklarin, yazdiklarim hep karsilikli cürütülmeye dayali. Umarim uzlasip, biseyleri daha ileriye birlikte tasidigimiz gün bir kahve iceriz birlikte....Ve insaalllah gördügün iyi seyleri vatanin iyiligi icin kullanirlar. Hic bir sey saf kötü olamaz zaten...
son olarak fnatizm benzetmesi, senin görüsünde birinin bunu isyan olarak görmesindendir. Sözlük anlamina baktiginda asla uyusmadiklarini görürsün...en fazla Orhan babanin sarkisi kadardir burada isyan, kisilerin tutumuna:)))
Ausencia, fikir diktesi yok ortada, kimsenin kimsenin düsüncesini zorla degistirmeye calismasi da yok. Ben yoruldum derken, emege saygidan bahsediyorum aslinda. Sorularina yanit vermistim uzunca ona yanit yazmadin, daha sonra tekrar bir yanit yazmistim, orada da yanlis algilandim dedin, olay büyümesin diye icerigini tartismadik ama söylediklerim havaya gitmis oldu.
Sizler de benim görüslerimin degismesine vesile olmayin ne demek?
Tartismamizin biribirimize uzun uzun birseyleri aciklamanin nedeni nedir? Ben belli bir uzlasma bazi noktalarda anlasma konumuna gelmektir diye biliyorum. Ama siz, siz ne yazarsaniz yazin benim görüslerimi degistirme cabasina girmeyin derseniz, ne anlamam gerekir bundan?
Zorluyorum ama inan, göremedigim ne var diye, ondan cikan sonuclari da samimiyetle yaziyorum, demissin.
Tartisma programlari izledigini düsünüyorum, münazaralara da katilmissindir belki. Orada konusulan ve sorulan sorular cevaplandiktan sonra, baska konulara gecilmisken tekrar tekrar birileri tarafindan ayni sorular yöneltirilirse cok da iyi izlenim birakmaz izleyenler nezdinde ve karsi tarafta diye biliyorum, tartismanin enerjisinden calmaktir bu biraz bence. Benim yorgunlugum bundandir. Konular konusulur, tartisilir, cevaplar yazilir ama ilerlemek icin, bulundugumuz noktada saymak icin degil. Eger sorularina tatmin edici yanitlar alamadiysan o zaman o verilen cevaplar üzerinden tartisma devam ettirilir. Ha yok gerek yok ben zaten tatmin olmayacagim diyorsan da, neden ayni konulara ayni sorulara dönme caban, benim anlamadigim kisim burasidir.
Samimiyetine inanmadigim kisim bu kisimdir.
Her neyse, demek ki belli bir üslup cercevesinde dahi "ilerleyici" bir tartisma yapmak cok kolay bir is degilmis.
Yanitin icin ben de tesekkür ederim. Son bir seye aciklik getireyim ve susayim:) Eylem sözcüsü degilim yalniz bu eylemi yakinen takip eden ve eylemin icinde olan herkes birer eylem sözcüsüdür zaten. Bu eylemin yayilmasinda internet katkisini unutmayalim. Ki ben eylemi yorumlarken, sabahlara kadar eylemde canli canli bulunan arkadaslarimda sohbet ettim, bilgi aldim, bilgi aktardim. Bulundugum sehirdeki eylemlere de katildim. Umarim sorularini sorgulamaya devam ederken, sana daha önce bahsettigim, devlet baskisi, özgürlüklerin kisitlanmasi, insanlarin kiskirtilmasi, arabuluculuk yerine ayaklandirma taktikleri, polisin siddeti gibi konulara da en az provokatörler üzerine yogunlastigin kadar yogunlasirsin. Sevgiler.
Benden de sevgiler demeden çekilemedim(bunun altına sığınıyorum ama aslında altında cevap hakkı oluşması var )
Eylemde yer alan çok arkadaşım var (yatılı kalanlarda dahil) , yakın akraba eşrafından da iki kuzenim ve meydan da olmasa da destekleyen abim.
Yani bende nabız yoklama konusunda epey materyale sahibim.Ve hep söylediğim gibi bu saydığım listeden biri hariç hepsi , bir şeyleri değiştirmek , artık dur demek için orada.O kalan bir kişide ne olursa olsun hükümet devrilsin derdinde.
Hepsi ile konuşuyorum , yol , yöntem farklı da olsa ortak paydaları ''memnuniyetsizlik'' .Zaten bu noktadan sonra ayrılıyor fikirlerim onlardan , ben son derece memnun olduğum için değil , yolu yanlış bulduğum için , üstelik devamının artık amaca hizmet etmediğini gördüğüm için ..diyerek susuyorum .
Anlaşıldı , hitchcock amca alacakaranlık kuşağı serisi ile bu konuda benden ayrılmayacak ve başa döneceğim.
Bu konudaki karşılıklı görüş ayrılıklarını manalandırmak , deve / hendek ilişkisinden zor oldu nedense.
Son not: Aslında şu her eylemci kendi sözcüsüdür sadece ; konusunuda tartışmak isterdim ama bugünlük benden bu kadar
Ethem sarısülüğü vuran polis serbest bırakılmış
benim eşimde polis , ankarada polisler 9 çk. kurşun kullanıyor kişinin başından çıkan ise 7 çk. otopsi raporudur bu .
sizin haberiniz yok sanırım. bakın buna gözünüzle görmeden inanıyorsunuz? ben ankaradayım eşim polis rapordan haberim var da konuşuyorum , peki ya siz ?
yol ver gidelim , ezelim falan demişler eğer sizde taksizdeyseniz oradaki şiddeti küfürleri gördünüz onlarıda yazın bizde okuyalım .
asıl siz taraflısınız.
ben üzülmem polisimize devletimize hainlik yapanlara. arkasından vuranlara. allah yine inşallah rahmet eyler.
tanzikli su sıkılanlarda bir problem sağlık açısından oldu mu ? o zaman kimyasal değilmiş.
otobüs durakları , kaldırımlar, bankalar yağmalandı, eee bunlardan bahsedin?
yor ver ezelim dediler ezdiler mi ? takılmayın olmamış söylentilere OLMUŞLARA BAKINNNN !!
BANA objektif olun diyorsunuz ama siz bence kendinize bu çağrıyı yapın ..
video da namaz kılan erkekler var peki ya bayanlar izlemediniz mi nasıl kaçırdınız?
saç açık , diz altı etekle ne zamandan beridir namaz kılınıyor , yapmayın yahu asıl kimlerin dini siyasete döktüğü aşikar.
gezideki çocukları 5,10 kişi saygılı ise diğerleri küfürbaz , saldırgan bencil !
göstermeye çalışıldığı gibi masum çocuklar değiller , ağaçları savunan :)
bu saatten sonra kimse yemez bunları boşuna çabalar.
sizede hayırlı sabahlar.
gezide kaç gün bulundunuz? gözlem yapmak için gezide kaç gece kaldınız ki oradakileri itham ediyorsunuz? lütfen bana değil ama kendinize verin bunun cevabını. biliyorum ki şaşkınlık uyandırıyor oradaki dayanışma ama küfür çıkacak olsa birinin ağzından diğerleri susturdu her zaman, temizliklerini kendileri yaptılar, taş atanları kendileri uyardılar ve polis girmediği müddetçe orada herhangi bir şiddet içeren eylem gerçekleşmedi.
herhangi bir partiye mensup değilim ki taraflı olayım. kişiselleştirmek yerine halihazırdaki veriler üzerinden konuşmak bence daha faydalı olurdu.
elbette otopsi raporunu basından öğreniyoruz hem de bizden çoğu bilgiyi saklayan basınımızdan. polisin silahı alındı ismi alındı herşeyin ötesinde görüntüler var, önce onlar da taş atıyordu zaten diyorsunuz şimdi ise polisler vurmadı. videoları da gözlerimle görüyorum, görselleri var...küfür etmek kötüdür, ama başbakandan "ezmek" için yetki beklemek ve sessizlikle karşılanması şiddet içerir. kötü bir olayı diğer kötü olayla örtbas etmek de etik değildir ama küfür ile şiddete meşru zemin hazırlamak da bir değildir. türbanlı bayan darp edildi diyorsunuz kanıtınız yok buna rağmen bunun yanlış olduğunu savunuyoruz ama siz özeleştiri yerine görmediğiniz,duymadığınız iddialarda bulunuyor üstüne oradakileri saldırganlıkla, bencillikle ve küfürbazlıkla yargılıyorsunuz.
diğer soruları özenle es geçtiğiniz gözümden kaçmıyor mesela neden polisin şehit edilmesinin hükümet tarafından kullandığı neden ailesine saygı duyulmadığı, hukuksuzluklar vs. ama anlıyorum ki siz haklılığınızdan en ufak kuşkuya düşmüyorsunuz.
öyle olmuş :2:
içimden geçenleri yazamam , sonra şutlanıyorum
Ethem sarısülüğü vuran polis serbest bırakılmış
Fethullah GÜLEN'in açıklaması;
Gülen, sohbetinde ''Hani sizin belki de çapulcu diyeceğiniz birkaç tane. O tabiri de kullanmayın. Kim bilir sizin öyle diyeceğiniz insanlar bir gün o levsiyattan sıyrılacak, nice yerlerde ne türlü kahramanlıklara imza atacaklardır'' dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?