• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eylemde senin de tanidiklarinin olmasini ifade etmen ve "yani ben de epey materyale sahibim" demen, altta kalmayayim psikolojik baskisi degildir umarim. Üstelik ben seni yeterli materyali olamamakla itham etmedim dahi. "sen eylem sözcüsü degilsin" dedigin icin, eylemle yakin iliski icinde olusumu ifade etmem arz etti.

Son not: Her eylemci kendi sözcüsüdür sadece diyerek olayi nereye cekmek istediginin bilincindeyim, eylemin farkli görüste insanlari bir araya getirdigi gercegini unutmaman ve bir örgütlenme bilincinin de yaratildigini ayni anda analiz etmen dilegiyle.

Son son not: Bir de farkindaysan, benim degindigim noktalar baskayken sen yine baska noktalara deginerek cevap veriyorsun. Yani gönül hep istedigi telden calmak istiyor ;) Insaniz nihayetinde.

Bir yandan TV izliyor, bolca zaping yapıyorum. Diğer yandan netteki videoları izlemeye çalışırken, bir taraftan da KK. gezi parkı topiğini
takip etmeye çalışıyorum. Yorumlarından bazılarını okuyabilme şansına sahip oldum Lambruscocum. İnşallah tamamını sindirerek okuyacağım. Yorumlarınla ilgili tüm övgülerin altına imzamı atıyorum. Yüreğine sağlık.
Eylemleri yürekten destekleyen, pasif direnişçiyim ve kendimi temsil ediyorum.
Yetişkin kız annesi olma sıfatıyla Başbakanımızın,"Hangi anne baba kızının birinin kucağına oturmasını ister.'' sözünü kızlarımıza yapılmış bir hakaret olarak kabul ettiğim an direnişim başladı. Ben bu sözü hazmetmeye, affetmeye çalışırken geçen zaman içinde talihsiz sözler üstüste yığılmaya devam etti maalesef.

Şu 1700 sayfalık topik ve ülke gündemini takip eden insanlar olarak farkında mısınız aslında gelişmek birbirimizden birşeyler öğrenmek yerine hep aynı noktada takılı kalıyoruz, oysa ülkece ilerlememiz gerek, siyasiler gezi parkı eyleminde hep aynı şeyleri vurguladılar, söylemler, tavırlar değişmedi, biri çapulcu derken diğeri oylarına faydası olur düşüncesiyle dolaştı aramızda, ortak payda da buluşmak için adımlar atılmadı, halk birbirini dinlemek yerine ilişkilerini bitirmeyi uygun buldu, oysa biz aynı kalıptan çıkmış, aynı fikir yapısında insanlar olamayız, farklıyız, rengimiz güzelliklerimiz farklarımızda.
Birbirimize dayatmalarda bulunmak ya da dayatıyormuş gibi hislere kapılmak yerine dinlesek, anlasak ve hak vermesekte saygı duysak.

Eleştirmeyi hakaret zannediyoruz, objektif olamıyoruz kabul etmek lazım, taraf olmak gerektiğine inanıyoruz ama taraf olunca yapılan güzel şeyleri alkışlıyor ama hatalara bu hatadır diyemiyoruz, neden?
Sözcüklerimiz tıkanıp kalıyor biryerden sonra halbuki biz konu sosyal yaşamımızdaki ilişkilerimiz olunca en yakın arkadaşımızı bile rahatça eleştirebiliyorken konu siyaset olunca tabu sayıyor, haklıya haklısın demek istemiyoruz.

Siyaset tabu olarak kalmalı mı yoksa "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesini benimseyerek daha iyi temsil edilmemiz için konuşmalı, temsilcilerimize halk olduğumuzu, farklı olsakta bir olduğumuzu hatırlatmalı mıyız?

Mune cok haklisin,

Ayni ideolojinin altinda bile farkli görüslere ve bakis acisina sahip insanlar var.
Aslinda taraf olmadan iyiye iyi, kötüye kötü diyebilme kapasitesine sahip insanlar oldugumuzu biliyorum ama sanirim siyaseti tartismanin dogasi buna el vermiyor. En tarafsiz bakmaya calisan insanlar dahi bir paydada bulusamiyor. Bir de mesela tartisirken bir taraf hakliya haklisin diye yanit vermeyince olay toptan bozuluyor ve bu sefer karsilikli restlesmeye dönüsüyor.

Siyaseti yazisarak tartismak hele, cok daha zormus, ben anladim iyice. :)

şu anda haberleri izliyoruz,başbakan konuşuyor oğlum dönmüş bana "anne amca neden bize bağırıyor neden kızıyor" diye bana soruyor :) ne cevap vereyim şimdi :44:

meşru müdafa nedir Lambcım bana açıklar mısın? benim bildiğim en basiti örneğin; polisin karşısında elinde silahı olan bir saldırgan varsa ve polisin hayati tehlikesi söz konusuysa bu meşru müdafadır değil mi? yanlış mı biliyorum?

Evet Kadesam,

Vikipedi: Meşru müdafaa veya haklı savunma; uğranılan bir saldırı karşısında kişinin kendisini veya bir başkasını koruması.[1] Saldırıyı durdurmak veya saldırının etkilerini azaltmak amacıyla orantılı güç ile gerçekleştirilen karşı saldırı da meşru müdafaaya dahildir. Örneğin üzerine silahla ateş açılan bir kişinin, kendi silahını kullanarak saldırganı etkisiz hale getirmek için ateşle karşılık vermesi meşru müdafaa kapsamındadır; ancak yumrukla saldıran bir kişiye ateşli silah ile karşılık vermek, orantısız güç kapsamındadır ve meşru müdafaa değildir.

Bu dahi en basit tanimiyken, cok merak ettim mesru müdaafaaya dayandirilma gerekcelerini. (!)

Son düzenleme:
Polisin ifadesine göre kaskını ve copunu göstericiler almış ve korkudan ateş açmak zorunda kalmış. sahiden benim mi gözlerimde bir sorun var bilemiyorum ama videoda izlediğimiz polisin kafasında kask, belinde de copu yok muydu?

Polisin ifadesine göre kaskını ve copunu göstericiler almış ve korkudan ateş açmak zorunda kalmış. sahiden benim mi gözlerimde bir sorun var bilemiyorum ama videoda izlediğimiz polisin kafasında kask, belinde de copu yok muydu?

yok artık
toptan göz doktoruna gidelim bence
bu kadar insanı aptal yerine koymak değil de nedir bu
yazık gidene

nasıl copu alınmıs elinden zıp zıp zıplıyordu ethemi vururken

Evet Kadesam,

Vikipedi: Meşru müdafaa veya haklı savunma; uğranılan bir saldırı karşısında kişinin kendisini veya bir başkasını koruması.[1] Saldırıyı durdurmak veya saldırının etkilerini azaltmak amacıyla orantılı güç ile gerçekleştirilen karşı saldırı da meşru müdafaaya dahildir. Örneğin üzerine silahla ateş açılan bir kişinin, kendi silahını kullanarak saldırganı etkisiz hale getirmek için ateşle karşılık vermesi meşru müdafaa kapsamındadır; ancak yumrukla saldıran bir kişiye ateşli silah ile karşılık vermek, orantısız güç kapsamındadır ve meşru müdafaa değildir.

Bu dahi en basit tanimiyken, cok merak ettim mesru müdaafaaya dayandirilma gerekcelerini. (!)

Rahmetli Ethem Sarısülük'ün çapulcu olması meşru müdafaa için geçerli bir neden değil mi?
Ahhhhh ahhh düşünüyorumda bu olay emsal teşkil etmez mi? Emsal sayılırsa kapılar açılmaz mı?
Bir karar verilirken enine boyuna ölçüp tartmak, kanunlara tam uymak gerekmez mi?
Sus ve yutkun mune:ssz:

yok artık
toptan göz doktoruna gidelim bence
bu kadar insanı aptal yerine koymak değil de nedir bu
yazık gidene

nasıl copu alınmıs elinden zıp zıp zıplıyordu ethemi vururken

Ethem Sarslk' vuran polis serbest brakld - Hrriyet GNDEM

bakın bu linkte savunması var.

İşte Sarısülük'ün vurulma anı - Türkiye Videoları - Habertürk Video

burada da video. sahiden aklım almıyor. bir video olmasa ortada her türlü yalanın arkasına sığınılır ama el insaf.

insan yazacak bir şey bulamıyor. tacizciler serbest bırakılır, ifadeyi video yalanlar ama yine serbest bırakılır sonra da taksimde yürüdüğü için insanlar gözaltına alınır ve bizim hala adalete inanmamız beklenir.

evet var şimdi izliyorum kaskı da copu da elinde ama sanırım vicdan denen duygusunu kaybetmiş!! Allah görsün İnşallah!!

Rahmetli Ethem Sarısülük'ün çapulcu olması meşru müdafaa için geçerli bir neden değil mi?
Ahhhhh ahhh düşünüyorumda bu olay emsal teşkil etmez mi? Emsal sayılırsa kapılar açılmaz mı?
Bir karar verilirken enine boyuna ölçüp tartmak, kanunlara tam uymak gerekmez mi?
Sus ve yutkun mune:ssz:

ablacım emsali düşünen kim,düşünseler bunu yaparlar mı? Allah'tan korkmaz mı bu kararı veren insanlar? yakında susmak bile sorun olacak durmak sorun olduğuna göre..

Bir yandan TV izliyor, bolca zaping yapıyorum. Diğer yandan netteki videoları izlemeye çalışırken, bir taraftan da KK. gezi parkı topiğini
takip etmeye çalışıyorum. Yorumlarından bazılarını okuyabilme şansına sahip oldum Lambruscocum. İnşallah tamamını sindirerek okuyacağım. Yorumlarınla ilgili tüm övgülerin altına imzamı atıyorum. Yüreğine sağlık.
Eylemleri yürekten destekleyen, pasif direnişçiyim ve kendimi temsil ediyorum.
Yetişkin kız annesi olma sıfatıyla Başbakanımızın,"Hangi anne baba kızının birinin kucağına oturmasını ister.'' sözünü kızlarımıza yapılmış bir hakaret olarak kabul ettiğim an direnişim başladı. Ben bu sözü hazmetmeye, affetmeye çalışırken geçen zaman içinde talihsiz sözler üstüste yığılmaya devam etti maalesef.

Cok tesekkür ederim Kulitta, dün epey aktif bir günümdü :)
Yorumlarimin birinde basbakanin bu sözünü de alintilamistim. Ki bu söz yanlis hatirlamiyorsam eylemlerin basladigi günün arkasindan geldi. Ben duydugumda, bu talihsiz aciklamayi destekleyecek insanlarin "namus" cercevesinde yigilacak desteklerini görüp bir an ürperdim. Bu arada artik bu olaylar sayesinde, her yasanan olayin ardindan, Basbakan`in verecegi cevaplari mansetlerde görür gibi oluyorum. Ertesi gün gazeteler kendi agzindan asagi yukari ayni seyleri yazmis oluyor.

Ben hükümetin politikalarindan bunalmis insanlarin " sesimizi cikaramiyoruz, sus pus olduk, ne yapayim söyleyeyim de isimden mi olayim? asimdan mi olayim?" cümlelerini, üzüntülerini yasadiklari SIKINTILARI bilmiyorum kac yildir duyuyorum ve ayni zamanda yasiyorum. Insanlar gecmisi o kadar cabuk unutyorlar ki, sürekli bir hatirlatma gecmise dönme cabasi doguyor bende, olaylarin basina dönmeden, nedenleri anlasilmadan, su ana odaklanilarak yapilan yorumlar gercegi yansitmayacaktir. Basbakan`in yapmaya calistigi da bu. Yeni sorular, yeni konular, yeni provokatörler bularak, nedenleri unutturmaya calismak.

Bu kadar saldirilmasinin bir nedeni de farkli renklerden insanlarin tek bir seye yani kendi politikalarina karsi kenetlenebilmis olmasidir. Camur atmalar, iftiralar, olaylari gerdikce germeler. Bariscil olmaktan nasil cikariririzin hesaplari yapilirken, insanlarin da buna odaklanmasi saglaniliyor, bu stratejinin hepimiz de farkindayiz.

Istediklerimiz öyle ucuk kacik degil aslinda ve de herkes icin.

evet var şimdi izliyorum kaskı da copu da elinde ama sanırım vicdan denen duygusunu kaybetmiş!! Allah görsün İnşallah!!

ablacım emsali düşünen kim,düşünseler bunu yaparlar mı? Allah'tan korkmaz mı bu kararı veren insanlar? yakında susmak bile sorun olacak durmak sorun olduğuna göre..

Ölenler için hepimiz çok üzüldük ama kimse onların aileleri kadar yanmadı, şimdi vicdanlar sızlamayacak mı?
Meşru müdafaa diyenler gerekçelerini ailenin gözlerinin içine baka baka nasıl açıklayacaklar?
Çok mu yanar döner olduk yoksa vicdanımız sızlamıyor mu, rahatça gözlerin içine bakar mı olduk?
Milyonlarca soru türetirim lakin sorulara tatmin edici cevapla karşılık verilemedikten sonra neye yarar:ssz:
Kendin sor kendin cevapla, dur, sus, düşünme...

Yeni avukat bir arkadasima sordum :

1. Meşru müdafaada bulunan kişinin kendisinin veya üçüncü bir kişinin şahıs veya malvarlığına karşı yönelmiş bir saldırı yahut hemen başlamak üzere olan bir saldırı bulunmalıdır
2. Meşru müdafaa sırasında saldırı devam ediyor olmalıdır 6
3. Saldırı hukuka aykırı olmalıdır
4. Müdafaa, saldırıya karşı gerekli ölçüde olmalıdır
5. Saldırganın kendisine veya malına zarar verilmiş olmalıdır
6. Saldırı ciddi ve gerçek olmalıdır.

Mesru müdafaa olmasi icin bu sartlarin hepsinin saglanmasi gerektigini söyledi.

O da mesru müdafaaa olamayacagini söyledi.

nutkum durdu:27:meşru müdaafaymış,bizim gördüğümüz videoları görmedimi
maalesef gören gözler kör olmuş:19::19:
aile 2. kez yıkılmıştır:19:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back