Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

babasbakan fetva diyor ben onun yalancisiyim:)) ne yapayim baska bisi mi uydurayim...bugün polis okulunda konustu, dinleyin..

söylediklerin hepsine katılıyorum. fakat bazı konulara dilim döndükçe açıklık getirmek istiyorum. başka ülkelerde sağcı solcu, yada demokrat ne bileyim başka isimlerle anılan ve hem dini değerleri hemde ırkçılığı savunan birsürü parti var. bunun önüne kimse geçemiyor malesef. yani

bu kismi aciklamayi sana birakmistim zaten sevgili Lambrusco:))) ellerine, düsünmene saglik.....mis gibi olmus..

Direnin 48 saat durursak hükümet istifası mecburmuş diye bu eylemin ilk günlerine ışık tutanlar isyanda değil miydi yani?

aslında bu söze bir açıklık getirmek gerekiyor, böyle bir şeyin doğruluğu yok.. inci sözlükte başlatılmış bir geyikti, kendileri ona 'sazan avı' veya 'trollük' tarzı bir şeyler diyorlar. buna da inanan çok olmadı, herkes gülüp geçip dalga geçti diye gözlemledim ben.

yani bu cümleyi 2. kere okuyan biri zaten dalga geçilmek için ortaya atıldığını anlar.

Alo fetva hattı sorulara cevap verirken kişisel görüşlerini belirtmiyor.
Dine uygundur, değildir minvalinde açıklama yapıyor. Buna da fetva deir
zaten. Durduk yere fetva çıkaramazlar, çünkü İslam devleti değiliz...

Ekonomik istikrar üzerinden hükümet politikası savunması yapıyorsunuz ama karşıt fikir gelince
başka mecrada tartışma yapmak istiyorsunuz... İnanın apolitik olmak uğruna verdiğiniz çaba,
bizde dilemma yarattı...

Bu direnişin en basit dilekleri kabul edilmedi, ekonomik politika ile ilgili dilekte mi bulunuyorlar sanıyorsunuz???
Ayrıca forum notlarını bloglardan takip ederseniz, ki takip ediyorsunuzdur bölümünüzden dolayı, istekler
apaçık ortada. Siyasi olarak sadece dış politikalara ve özelleştirme gibi yollarla sıcak para akışına bağlı
olan ekonomik istikrarı, eylemcilerin bozmaya çalıştığını meydanlarda bağırmamak direnişçileri sakinleştirirdi mesela...

Ya da en basit direniş susturma yönetimini söyleyeyim size, 28 Mayıs günü Gezi'ye çadırları yakmaya
ekip yollamak yerine, bir uzlaşma heyeti oluşturup, 16-17 Haziran tarihlerinde yapılan ağaçlandırma,
çiçeklendirme ekibi gönderileceği söylenseydi ve yargı kararına saygı, o günlerde avm, müze, cami,opera
inşası yerine meydanlarda, gezilerde vurgulansaydı başarılı bir kriz yönetimi olmuş olurdu. Bizlerde şimdi
hükümet karşıtı anarşist olarak yaftalanmazdık...

Bizzat kendi adıma konuşuyorum ve karşı olduğunuz noktaları da anlıyorum. Ama hareketin orjinini gözardı
ettiğiniz gerçeği çok açık bir şekilde ortada... Ayrıca hareketin asıl sahiplerine değil, vandallara ve provakatörlere
dikkat çekiliyor sürekli. Mesela saatler süren mitingin 5 dk sı bile haklı direnişçilere ayrılmıyor. Kuru bir 'haklı' lafı
ile geçiştiriliyor olay ancak eylemciler tarafından dışlanan provakatörler mitingin tamamında ana fikir oluyor...

Konuşmalarda eylemciler arasında hükümetin bazı politikalarını çok beğenenler de var.

eger ben ve benim gibi düsünenler isyan ( ama siyasi anlamda, hükümet düsürme anlaminda) olsaydi emin olun sizden saklamaz, itiraf ederdim. Zaten saklanilacak yani kalmazdi, bir kaos, bir savas cikmazmiydi. Kim görmüs halk sadece meydanlarda toplanip hükümet düsürdügünü. Duran adam mi düsürcek, bikinili kadin mi???

o bahsetttiginiz gruplari polis cok baris ayristirip iceri alabilir, bunu en az sizde benim kadar biliyorsunuz... Ama onlari iceri alirsa daha fazla duran adama bariz bariz cop salllayamaz.. arada provake edenler var diyemez...Hadi artik tüm bunlari göremeyecek kadar fanatik olmazsiniz...bunun bir futbol takimi tutmasi olmadiginin farkina varip, mantikli olallim...

Ausencia, bu konular üzerine sana cevap verdim, uzun uzun da yazdim bütün bilgimi ve samimiyetimi de ortaya koydum kac kere ama sen hala ayni seyleri döndürüp döndürüp duruyorsun. Ben anlayamiyorum nedenini, her aciklamanin sonu ayni sorulara, ayni cümlelere geliyor. Cevaplarini defalarca farkli insanlardan almis olmana ragmen.

Direnin 48 saat durursak hükümet istifası mecburmuş diye bu eylemin ilk günlerine ışık tutanlar isyanda değil miydi yani?

Özellikle bu cümleyi sürekli kullanmani aliglayamiyorum bile. Bu soruna daha önce cevap vermeyi gerek dahi görmemistim. Bunun sosyal medyada nasil yayildigini bilen var mi? Yani bunu acaba karsit görüslü insanlar yaymis olamaz mi? Tahrik ve kiskirtmayi yapmis olamaz mi? Komplo teorileri dönüyor madem ortalikta.
Üstelik ben olaylar boyunca hem FACE`ten hem TWITTER üzerinden takip ettim. Bütün sanatcilar, gezi direnisinin parcasi olan insanlar, bu tarz yalan haberlere kiskirtmalara gelmeyin diye defalarca söyledi.
Sürekli bu direnisin parcasi olan insanlar, siddet yok, küfür yok, polisle kavga etmeyin vs vs sürekli olarak bilgilendirme yapti.

Direnis bu Ausencia, icinde farkli görüsten insanlari barindiran bir direnis. Lideri olmayan bir direnis. Dolayisiyla bu tarz seylerin yasanmasi dahi normaldir. Önemli olan direnisin genel cizgisidir. Bunu da ancak bu direnisi eyleme gidenler, gözlerini kirpmadan sabahlara kadar izleyenler anlayabilir sanirim, ne aci.

Lütfen sana rica ediyorum, sordugun sorularin yanitlarini sadece ben degil bircok kisi samimiyetle yanitladilar. Tekrar tekrar ayni sorulari sorup sorup yanit isteme. Sen yorulmadin mi? Ben yoruldum.

Son düzenleme:

yaa var tabiiiki... Ama hic bir baskan sen benim vatandasimsin, sen degilsin demiyor..Herkesin birbirine saygisi var...

olaya tek taraflı baktığımı düşünüyorsunuz. Böyle düşünmenize vesile olduysam üzgünüm. Ama durum öyle değil. Ben huzur istiyorum. Bunu sadece kendim için değil bütün dünya için istiyorum. Hepimiz için istiyorum.

Başbakanın konuşmalarında duydum; polisin bu bahsettiğiniz türden şiddetlerine karşı duran bir talimat verildiğini. Ve bu konuda daha hassas davranacaklarını. Bizde elbette onaylamıyoruz bu tarz seyleri. O bahstettiğiniz olaylar karşısında elbette bende üzülürum.
Burada ben yada siz davasında değilim. fark etmez, hiç kimsenin zarar görmemesi taraftarıyız.

Ama ben yine gördüm ki polisler orda duran insanları anons ederek uyardı. lütfen dağılınız, hiç birinizin zarar görmesini istemiyoruz, izinsiz bir gösteri alanındasınız, lütfen yollları kapamayın aksi halde zor kullanmak zorunda kalacagız anlamında anonslarını da duydum ve izledim. Ama dağılmadılar. Sonrada tanzikli su kullanmak zorunda kalındı.
Böylesi durumlar da var.

Yazılarımı okurken daha önceki yazdıklarımı da okursanız mutlu olurum.
Hiç kimsesin şiddete maruz kalmasını hakaret görmesini istemiyoruz. Herkez özgürce fikrini düşüncesini ifade etsin.
Ama bunu yaparken yıkmadan dağıtmadan.

Biz dağıtıp yıkmıyoruz zaten sadece özgürce düşüncemizi paylaşıyoruz, eylem için iznimizi de aldık özgürce düşünceizi tavrımızı koyuyoruz diyenlerdenseniz; Siz yazılarımı zaten üzerinize alınmayın. Sizlere değildir kızgınlığım.

Bizim tepkimiz heryeri yakıp yıkıp dökenlere. Toplumun huzurunu bozanlara.

Son düzenleme:

ayni kislere bizde tepkiliyiz...monotof kokteyli kullananlara, sirf eglence olsun diye esnafa zarar verenlere... Degil mi ki zincir olusturup o gruplardan hem polisi hemde esnafi korumadilar mi?? karsi olduklarini gösterdiler bence...

ama haklisin kaos ortaminda kim sagduyulu kim yikici anlamak zor...Ve yine haklisin bende huzur istiyorum, devletim, milletim icin. Ve bunu basbakanimdan bekliyorum, devlet büyügü olarak...

daha bugünkü konusmasinda polise ben emir verdim ve polis kahramanlik yapti dedi. Sence dogrumu bu? Hepimiz gördük videolari, daha bugün iki erkek bir kiz, bir otoparkta sinmisler duvar dibine korkudan, 15 polis geldi ve ölesiye dövdü...Kahraman polis bu mu???

Ben diyorum ki birlik olalim siddete karsi...Bunu her kim yapiyorsa, kim destekliyorsa. Bu vatan hepimizin, kapalinin, acigin, hocanin, siyasetcinin vs... Bölünmeyelim, hükümeti düsürtmeyelim. secimle gelmis, secimle kalsin yada gitsin...Ama bölünmeyelim, haksizliga birlikte karsi duralim...

3 haftadır direniş eylemlerinde olan bizzat benim. Sizin bahsettiğiniz gibi 'isyan' söylemim olmadı.
Asla halk isyanı gibi bir genelleme de yapmadım...Dikkatli okumalısınız yazdıklarımı.
Olsa bile sizin de belirttiğiniz gibi kelimeler ve onlara yüklediğimiz kişisel anlamlara takılmamak gerek.
Çünkü duygu ile yüklenen sözler, ona yüklenen anlamı, onu yaşamayana hissetirmez...

Bu bir darbe hareketi değildir.

'Kahrolsun faşizm' sloganı ile uygulanan baskıcı ve otoriter tavır hedef alınıyor. Polise verilen orantısız
güç kullanımı emri de bu sloganın sebeplerinden...

Meydanda sıkça hükümet istifa diye de slogan gruplar mevcut. Bu da gayet demokratik bir taleptir bilirsiniz.
Kimse hükümetin yerine bir ideal belirleyip hükümet istifa x göreve gibi slogan atmıyor... Hükümeti istifaya
çağırmak, yıkmakla aynı şey asla ve kat-a değildir.

Direnişle ilgili hiçbir talep karşılık bulmazken ve hiç etik olmayan söylemler sürerken, sadece direnişin sınırı aştığından bahsedip,
mitinglerde yanlış bilgi olduğu ayan beyan ortada olan durumları propaganda malzemesi olarak kullanan Sayın Başbakan'ı
eleştiren tek bir yorumunuz yokken, lütfen tarafsızmış gibi konuşmayın. Tarafsız olduğunuzu söylemeyin.

25 gün öncesine kadar hangi işletme kime ait bilmezdim. Eeee uyanmaya başladık ya öğreniyoruz yavaş yavaş.
Çok haklısın canım. Ben de istiyorum artık sevdiğim çapulcuların kazanmasını.

Ayrıca oğlum AKP'lilerin dersanesine giderken belli yerlerden alışveriş yapmaları öneriliyordu.
Baskı yoktu elbette. Oğlum apolitik olduğu için önerilerin de önemi yoktu.

Alman Focus Dergisi’ne yaptığı AKP analizi ile dikkatleri çeken İslam ve Demokrasi isimli bilimsel araştırması bulunan Dr. Cengiz Günay, Tayyip Erdoğan’ın analizini yaptı. Günay, “Erdoğan korkuyor” dedi.
Günay, “Erdoğan döneminde Creme de la Crema (kaymağın kaymağı) denilen bir islami zengin zümresi oluştu. Bundan yararlanamayan geniş bir tabanı bunun farkında. Erdoğan bu kesimi tutmak için böyle sertleşiyor” yorumunu yaptı.

Alman Focus Dergisi’ne yaptığı, “Erdoğan gerçekçi düşünemiyor. Artık kendini kontrol edemiyor. En büyük zararı da kendine veriyor. Yangına körükle gidiyor. Bazılarına göre bu bir taktik olabilir ama öyle değil, hükümranlık yerine korku yüzünden böyle yapıyor” açıklamasıyla gündeme oturan Günay, uzman olarak Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

alıntıdır. devamında uzun bir röportaj var : ‘Tayyip korkuyor’ | Sözcü Gazetesi

ama söyle bakmak lazim. Basbakan Cem Boyner eyleme katildi diye, boyner magazalarindan alisveris yapmayin dedi...Bu simdi nedir? Sen dersin, ben derim konusuruz aramizda. Ama miting de bir basbakan bunu der mi? Neden bunlari göremiyorlar???

bunu zaten acikca görebiliyoruz, ve korkumuz daha kötülerinin olmasidir..Cünkü korku insana herseyi yaptirabilir....

kendi sahsi görüsüm oglunun mal varligi sanirim iki yüzyil tüm ailesine yeter. Bence kendiside kaanat getirmeli...

Saygı duyduğun için teşekkürler

Ben siyasete TKP ile başladım miamore...Nereden nereye değil mi ?

O sebeble için müsterih olsun benim adıma . Ben böyle görüyorum ne yapalım

Videoya bakış açımızda bir objektiflik eksikliği var ise de , bence bu ikimizde de var .

Not: Maç olayının arşiv görüntülerini bulursam yollarım sana , o sene gazetelerin sürmanşetinde yer almıştım

Yok sevgili chloen , ben sözlükte başlayan ve sadece orada devam eden bir söyleme ya da ''sazan avı '' mı neymiş ona istinaden yazmadım bu cümleyi?
Kulaklarımla meydandan çıkan sesin sahibinden duydum.Bir kişi değiller , öyle olsalar emin ol , şurada ''bakınnnnnn ne dedi ''diye yazmaya bile tenüzzül etmem .

Yapmayıın yahu , benim apolitikliğim üzerine fikir yürütüp ikileme düşmek yerine , bana sorun doğrudan .
Bu arada apolitik değilim .
Bir ikincisi ; hükümetin istikrar politikası üzerinden propaganda yapmak derken ?
Ben eylemcileri hiç bir zaman aynı kefede cevaplamadım bu forumda . Sizde beni o şekilde değerlendirmezseniz sevinirm.
Hükümet politikalrının reklamı yapmadım çünkü , hatta bırakın yapmayı yapanların altına beğeni yapmamaya bile son derece özen gösterdim .
Ben ausencia olarak buradayım , o yüzden fikirlerim kimseninkine benzemeyebilir , havada asılı kalabilir.Çünkü sadece kendi çizgimin sözcüsüyüm.
Evet , evet bu uzlaşma heyeti fikrini bende yazmıştım burada .Çok isabetli olurdu . Yapmayı akıl edemediler ne yazık ki...
Oysa uzlaşma demek , karşı tarafın her talebini kabul etmek demek değildi , sanırım bunu göremediler ve kendilerini sindirilmiş hissetmek istemediler.

Bak bunu da yazdım kaç defa , hep aynı şeyleri yazıyoruz da neden anlaşamıyoruz acaba
Bu bir fanatizm değildir dedim kaç kez.Körü körüne sahiplenilmez hiç bir şey ve aynı şekilde körü körüne de karşı çıkılmaz da dedim .
Ama hala bu direnişin çıkışına ve devamına hak vermiyorsam , emin ol fanatiklikten değil , kendi dünya görüşümle örtüşmediğinden
.

Yok yorulmadım , delidir sorup sorup duruyor işte diyerek okumadan geçiniz o zaman , ne diyeyim daha .(bu cümleyi gülümseyerek yazıyorum , şimdi klavyeden sinirlenmişim hissi oluşmasın rica edeceğim )
Bu konuda sayfalardır kimin bir tık görüşü değişmiş acaba ?
Hep aynı şeyler konuşuluyor ve aynı sorular soruluyor , çünkü başka done yok .
Ayrıca bırakınız direnişi savunmuyor olayım , bırakınız verilen cevaplar beni tatmin etmesin , zorlamanın anlamı yok ki ?
Ben bunca sayfa yazı yazdım da , bir kişinin ''evet ya bu direniş ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor , vazgeçelim '' dediğine vesile oldum mu ? Hayır.
Sizlerde benim görüşlerimin değişmesine vesile olmayın .
Böyle görüp , böyle yorumluyorum .Zorluyorum ama inan , göremediğim ne var diye ; onlardan çıkan sonuçları da zaten tüm samimiyetimle yazıyorum.
Güzel arkadaşım , cidden artık fikir diktesinden vazgeçelim , ben bundan imtina ediyordum , günlerdir bende içine girdim sanki , üzülüyorum .
Gördüklerimi bu şekilde yorumluyor ,zekam , yaşanmışlıklar , bilgim ... Ne yapalım bendeki malzeme bu

Son düzenleme:
Sayın Başbakan'ı
eleştiren tek bir yorumunuz yokken, lütfen tarafsızmış gibi konuşmayın. Tarafsız olduğunuzu söylemeyin.

Başbakanı eleştiren tek bir yorumum yok mu ?

Yapmayın yahu .

Daha geçen gün bunu söyleyen bir arkadaşa üşenmeden bir sayfa dolusu mesajımı bulup alıntıladım .Sizde ister misiniz , müsaitim şuan ?

Hoş kimseye bu platformda bir şey ispat etmek zorunda değilim elbette ama ben son 1 seçimdir Akp ye oy vermiş bir seçmen olarak , başbakanı yeterli ölçüde eleştirdim .

Kimsenin direnişi desteklerken aynı zamanda eleştirmediği kadar...

Oysa apolitik gibi yorum yapmak çabanız ortada... Bakın daha önceki sayfalarda da aynı konuya değinilmiş...
Apolitik olup olmamanız da önemli değil, sadece politik yönünüzü ortaya çok dökmek istemeyen bir tavrınız
çok belirgin.

Çok güzel bir noktaya değindiniz... Hükümete olan kişisel desteğiniz gibi eylem olan kişisel yoruma nail destekleri
es geçemezsiniz... Benim eyleme, direnişe desteğim de kendime özgü... Hiçbir gruba kendimi temsil yetkisi vermedim.
Israrla ve inatla kendi düşüncelerimi kendim savunuyorum. Forumları da bu yüzden önemsiyorum.

Ayrıca siz BBC muhabirinin kendi kişisel twitter adresindeki yazılarını da genele mal ettiniz, kaosa sürüklüyorlar
yorumunu kullandınız. Bu direnişin lideri, sözcüsü, beyni o şahıs değil. Tüme varım yapamazsınız bu durumda...
Hatta BBC de bu şahsi twitter hesabının sorumlusu tutulamaz...

ahahahah Istanbul a ilk gelip bogaz turu yaptigimda kominist olmustum ben bir süreligine:)))) yazdiklarin, yazdiklarim hep karsilikli cürütülmeye dayali. Umarim uzlasip, biseyleri daha ileriye birlikte tasidigimiz gün bir kahve iceriz birlikte....Ve insaalllah gördügün iyi seyleri vatanin iyiligi icin kullanirlar. Hic bir sey saf kötü olamaz zaten...

son olarak fnatizm benzetmesi, senin görüsünde birinin bunu isyan olarak görmesindendir. Sözlük anlamina baktiginda asla uyusmadiklarini görürsün...en fazla Orhan babanin sarkisi kadardir burada isyan, kisilerin tutumuna:)))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…