diyanet fetve çıkarmadı sadece alo fetva hattına soru yöneltildi ve cevaplandı. doğru yorumlayın. söylediği de çok doğru. bu ülke için ölen kardeşlerimize şehittir deniyorsa bu ülkenin huzuru ve milli irade için çalışan poliste doğru yapıyordur.
Hiç somut ve objektif değerlendirmeniz yok ne yazık ki...
Başörtüsü özgürlüğünü savunan ve direnişi destekleyen bir çok insan okudum şurada...
Ayrıca mitinglerde direnişçilere sıkılan toma suyunun gusül abdesti aldırmak niyetinde
olduğunu twitterda ayan beyan yayan bir çok insanla kavga etmişliğim var. Nedeni de
benim dini duygularımla alay edilmesi... Bakın aynı konudan muzdaribiz...
Bilim çağı dinsizlik değildir, bilimle bilgiyi destekleme çağıdır.Hele ki İslam gibi akıl dinini
destekleyecek çok konu var. Bunları desteklemek yerine reddetmek seçiliyor aleni bir
şekilde. Mesela ben biyoloji okudum, kati bir şekilde reddedilen evrim teorisi aslında
'maymundan insan' olmak gibi bir içeriğe sahip değil. Bilimsel olarak, çevrenin ekolojik şartlarına
adapte olmaktan bahsediyor genel bir özetle. Yani ben Tübitak gibi bir kurumun bu konudaki kitapları
yasaklamasını değil, daha akılcı bir evrim teorisi geliştirilmesi konusunda araştırmacıları desteklemesini
tercih ederdim.
Türkiye'de açıkça oluşturulmuş bir şeyülislamlık merci vardır. ''Alo fetva hattı'' Bu hat ne
yazık ki, dini ve bilimsel destekle soruları yanıtlamak yerine, siyasi güdümlü açıklamalar yaparak
güvensizlik yaratmaktadır. İnsanların dine karşı cephe almasına neden olmaktadır.
Ayrıca din de tamamen siyasetle iç içe... Aynı ülkede yaşamıyoruz diye düşünmekteyim...
İktidar mensupları mitinglerinde sürekli dini öğeleri dile getiriyorsa, muhalefet partileri
seçim zamanı çarşaflı kadınlarımıza rozet takıyorsa, bir başkası dini ve milli birlik vurgusu
yapıp azınlığı dışlıyorsa siyaset dini tamamen kullanıyor demektir...
Sizin bahsettiğiniz İslami rejimler çok farklı uygulamalar. O yönetim biçiminde siyaset zaten
tamamen dini olarak yürütülür. Ülkemizde din ve siyaset gözle görülür bir şekilde karışıyor.
Demokratik, laik hukuk devleti olduğumuz halde...
Devrim marketi demissiniz, Atatürk`ün gencligi kabul eder miydi demissiniz, bunlarin hepsi Türk degerlerine zarar verecek kelimeler demissiniz.
Hemen bakalim Türk Dil Kurumu ne diyor: TÜRK DİL KURUMU
Görüldügü üzere Fransiz Devrimi de örnek verilmistir.
Hemen cok basit düzeyde anlatima sahip Vikipedi`ye bakalim:
Fransız Devrimi - Vikipedi
Okursaniz, Fransiz Devrimi`nün dünya boyutunda getirdigi güzellikleri ögrenebilirsiniz.
Bu arada Atatürk devrim kelimesini SIKLIKLA kullanmistir:
"Arkadaşlar! Devrimimiz Türkiyenin yüzyıllar için mutluluğunu üstlenmiştir. Bize düşen onu kavrayarak ve takdir ederek çalışmaktır."
"Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddî ve manevî ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleşme hareketinin önemli sonuçlarını kavramıştır. Memleketin ve devrimin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir. Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amaç yolunda birleşmelidir."
"İnkılabın kanunu, mevcut kanunların fevkindedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafamızdaki cereyanları boğmadıkça başladığımız inkılap ve teceddüt bir an bile durmayacaktır. Bizden sonraki devirlerde de, böyle olacaktır."
Devrim bu arada inkilap kelimesiyle es anlamlidir.
Hatirlatma ile birlikte devam edeyim:
"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların gayesi
Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün
anlam ve görünüşü ile uygar bir toplum haline
ulaştırmaktır." (1925) İnkılapçılık
Gördük devrim marketlerini ne demek? Orada bulunan sokak cocuklarina sorun bakalim. Bu arada benim esim yabanci, kayinpederim olaylari televizyondan izlemis bana nasil yardim edebilirim diye sordu. Bir sey yapmak istiyorum, oradaki insanlara yardim etmek istiyorum dedi. Market`e nasil siparis verilecegini sordu. Ki kayinpederimin politikayla isi yoktur, ormanin icinde kendi halinde yasayan bir adamcagiz.
Insanlarin icindeki "insalik" duygusunu lütfen baska seylerle karistirmayin. Kayinpederim ayni zamanda Somali`de acliktan ölmek üzere olan cocuklara da destek yapmisti. Kolombiya`da bir cocugun da egitimini üsteliniyor. :)
Insanligin dili, dini, irki yok nihayetinde.
Komplo teorileri üretmeye gerek de yok.
Direnin 48 saat durursak hükümet istifası mecburmuş diye bu eylemin ilk günlerine ışık tutanlar isyanda değil miydi yani?
diyanet fetve çıkarmadı sadece alo fetva hattına soru yöneltildi ve cevaplandı. doğru yorumlayın. söylediği de çok doğru. bu ülke için ölen kardeşlerimize şehittir deniyorsa bu ülkenin huzuru ve milli irade için çalışan poliste doğru yapıyordur.
Es geçmedim asla , başka mecrada tartışalım dedim .Halkın bir kısmı diyelim ona öncelikle , bu bir kısım halk , ekonomik politikasından ve icraatlardan şikayeti sebebi ile isyanda ise ;
Hangi kazanımları elde edince bitecek bu isyan ?
Karşıdan bakıldığında muhakeme edilemiyor tespiti o zaman sizin için de geçerli olmalı gülenyelken .
Ben eylemin içinde barındırdığı o onurulu duruşu uzaktan bakıp göremiyorsam , sizde benim bu direnişe karşı olduğum noktaların haklılığını oradan göremeyeceksiniz demektir.
Madem birbirimizin nereden bakarsak bakalım ne düşündüğünü asla anlayamayacağız , neden konuşuyoruz ki o vakit ?
Anlamak ve anlaşılmak ve bunu en insani yollarla başarabilmek en güzeli sanırım .
Bilmem , bu bir halk isyanıdır diyen yine eylemcilerin kendi söylemi.
Uzağa da gitmeye gerek yok , bir kaç mesaj önce 3 haftadır eylem merkezinde olan arkadaşımızda bu halkın isyanıdır dedi mesela.
Aslında bu tarz kelime oyunlarına da gerek yok , kabullenin ki bir grup insan gerçekten isyanda . Bir grup insanın hükümeti düşürmeye yönelik söylemleri ve girişimleri var bu eylemde ,
Direnin 48 saat durursak hükümet istifası mecburmuş diye bu eylemin ilk günlerine ışık tutanlar isyanda değil miydi yani?
O zaman isyan bastırma yöntemleri devreye girerdi ancak demişsin ama bunlar zaten var.
Ha ısrarla yok deniliyorsa , ne diyeyim bilemedim .
Olabilir , daha önce karşı çıktığınız yasaklara şimdide başka yasaklara karşı çıkıyor olabilirsiniz . Ama iş bu boyutu yüz bin kez aştı .
Siz o düşüncede devam etmiyor olabilirsiniz ama bir büyük örgütler var iş başında olan bir de galeyana gelmiş bir grup genç var ''kahrolsun faşizm '' '' defol tayyip '' '' tayyip gidene kadar bize uyku haram '' diyenler ...
Bunlar hükümeti düşürmek istemiyor ise neden bu pankart ve sloganlarla meydandalar ?
Ama ben aldım cevabı , hükümet düşürülmek istense evet bu isyan olurdu dediniz , isyan olursa da isyan bastırma yolları kabul edilebilir dediniz , tek demediğiniz ortada bir isyanın varlığı ?
Olsun.
Uzağa da gitmeye gerek yok , bir kaç mesaj önce 3 haftadır eylem merkezinde olan arkadaşımızda bu halkın isyanıdır dedi mesela.
Aslında bu tarz kelime oyunlarına da gerek yok , kabullenin ki bir grup insan gerçekten isyanda . Bir grup insanın hükümeti düşürmeye yönelik söylemleri ve girişimleri var bu eylemde ,
O zaman isyan bastırma yöntemleri devreye girerdi ancak demişsin ama bunlar zaten var.
Olabilir , daha önce karşı çıktığınız yasaklara şimdide başka yasaklara karşı çıkıyor olabilirsiniz . Ama iş bu boyutu yüz bin kez aştı .
Siz o düşüncede devam etmiyor olabilirsiniz ama bir büyük örgütler var iş başında olan bir de galeyana gelmiş bir grup genç var ''kahrolsun faşizm '' '' defol tayyip '' '' tayyip gidene kadar bize uyku haram '' diyenler ...
Bunlar hükümeti düşürmek istemiyor ise neden bu pankart ve sloganlarla meydandalar ?
Ama ben aldım cevabı , hükümet düşürülmek istense evet bu isyan olurdu dediniz , isyan olursa da isyan bastırma yolları kabul edilebilir dediniz , tek demediğiniz ortada bir isyanın varlığı ?
Olsun.
söylediklerin hepsine katılıyorum. fakat bazı konulara dilim döndükçe açıklık getirmek istiyorum. başka ülkelerde sağcı solcu, yada demokrat ne bileyim başka isimlerle anılan ve hem dini değerleri hemde ırkçılığı savunan birsürü parti var. bunun önüne kimse geçemiyor malesef. yani
tesekkürler, sizede hayirli kandiller...
Ben sanmiyorum i kimse esnaf zarar görsün, kamu mali yakilip yikilsin isteniyor..( bölücü örgütlerin ne yaptigi beni baglamaz, polis in görevi onlari gördügü yerde ayristirip tutuklamaktir.) Fakat özgürlük istemek adina sesimizi duyurmak adina o meydana gittigimizde kimselere zarar vermeden durup mars okurken, hic bir ikaz olmadan tazzikli su ve biber gazi yedik. Öyle bir korku ve aci ile kacmaya calistik ki, nerelere gidecegimizi bile bilemedik. Kalabalaik can havli ile kosusturuken, kücük cocuklarin cigliklari, annelerin yürekleri daglayan bagiirislari kulaklarimdan gitmiyor... Bu kadar zalim bir haksizliga maruz kalmaktan dolayi kalbim polise kin ile kaplanir elbette. Genc kizlari kösede sikistirip karnina defalarca tekma atan polise nefret ile bakarim elbette. Ama ben onun gibi zalim olmamak adina ancak icimden dua ederim Allah a. Fakat on binlerce kisiden bahseydiyoruz. Herkesin sessizce yere cökerek polisin kremit ile dövme zevkine karsin dua edebilecegini sanmiyorum. Bu caresiz öfkeye, bu haksizliga basbakanimin, benim türbanli bacilarim yerine , benim acik basli yada türbanli fark etmez bacilarimin karinlarini acimasizca tekmelemeyin diye bagirmasini isterdim mitinglerde. ama dedigim gibi onbinlerden bahsediyoruz burada. Ben kimsenin kimseye siddet kullanmasina hakli gözle bakama. Fakat siz nasil bir vicdan tek tarafli bakabiliyorsunuz, özellikle böyle mubarek bir günde???
olaya tek taraflı baktığımı düşünüyorsunuz. Böyle düşünmenize vesile olduysam üzgünüm. Ama durum öyle değil. Ben huzur istiyorum. Bunu sadece kendim için değil bütün dünya için istiyorum. Hepimiz için istiyorum.
Başbakanın konuşmalarında duydum; polisin bu bahsettiğiniz türden şiddetlerine karşı duran bir talimat verildiğini. Ve bu konuda daha hassas davranacaklarını. Bizde elbette onaylamıyoruz bu tarz seyleri. O bahstettiğiniz olaylar karşısında elbette bende üzülürum.
Burada ben yada siz davasında değilim. fark etmez, hiç kimsenin zarar görmemesi taraftarıyız.
Ama ben yine gördüm ki polisler orda duran insanları anons ederek uyardı. lütfen dağılınız, hiç birinizin zarar görmesini istemiyoruz, izinsiz bir gösteri alanındasınız, lütfen yollları kapamayın aksi halde zor kullanmak zorunda kalacagız anlamında anonslarını da duydum ve izledim. Ama dağılmadılar. Sonrada tanzikli su kullanmak zorunda kalındı.
Böylesi durumlar da var.
Yazılarımı okurken daha önceki yazdıklarımı da okursanız mutlu olurum.
Hiç kimsesin şiddete maruz kalmasını hakaret görmesini istemiyoruz. Herkez özgürce fikrini düşüncesini ifade etsin.
Ama bunu yaparken yıkmadan dağıtmadan.
Biz dağıtıp yıkmıyoruz zaten sadece özgürce düşüncemizi paylaşıyoruz, eylem için iznimizi de aldık özgürce düşünceizi tavrımızı koyuyoruz diyenlerdenseniz; Siz yazılarımı zaten üzerinize alınmayın. Sizlere değildir kızgınlığım.
Bizim tepkimiz heryeri yakıp yıkıp dökenlere. Toplumun huzurunu bozanlara.
söylediklerin hepsine katılıyorum. fakat bazı konulara dilim döndükçe açıklık getirmek istiyorum. başka ülkelerde sağcı solcu, yada demokrat ne bileyim başka isimlerle anılan ve hem dini değerleri hemde ırkçılığı savunan birsürü parti var. bunun önüne kimse geçemiyor malesef. yani
Olsun.
çoğu diye genelleme yapmayın. hala anlata mıyorum galiba. bakın bir hacı bir hoca yanlış birşey yapsa diyelimki tecevüz etse bütün hocalar bütün hacılar aynı kategoriye konuyor. bir başka meslekten olan biri yapsa sadece onu bağlıyor.. ben carfoora gidip alışveriş yapan insanım yada başka diğer marketlere hangisi uygunsa oradan alışveriş yaparım.ama şu konuda da birşey diyemem eğer kendi gibi düşünen insanların kazanmasını istiyorsa burada abes birşey yok. sen istemezmisin sevdiğin arkadaşın para kazanmasını.
25 gün öncesine kadar hangi işletme kime ait bilmezdim. Eeee uyanmaya başladık ya öğreniyoruz yavaş yavaş.
Çok haklısın canım. Ben de istiyorum artık sevdiğim çapulcuların kazanmasını.
Ayrıca oğlum AKP'lilerin dersanesine giderken belli yerlerden alışveriş yapmaları öneriliyordu.
Baskı yoktu elbette. Oğlum apolitik olduğu için önerilerin de önemi yoktu.
Alman Focus Dergisine yaptığı AKP analizi ile dikkatleri çeken İslam ve Demokrasi isimli bilimsel araştırması bulunan Dr. Cengiz Günay, Tayyip Erdoğanın analizini yaptı. Günay, Erdoğan korkuyor dedi.
Günay, Erdoğan döneminde Creme de la Crema (kaymağın kaymağı) denilen bir islami zengin zümresi oluştu. Bundan yararlanamayan geniş bir tabanı bunun farkında. Erdoğan bu kesimi tutmak için böyle sertleşiyor yorumunu yaptı.
Alman Focus Dergisine yaptığı, Erdoğan gerçekçi düşünemiyor. Artık kendini kontrol edemiyor. En büyük zararı da kendine veriyor. Yangına körükle gidiyor. Bazılarına göre bu bir taktik olabilir ama öyle değil, hükümranlık yerine korku yüzünden böyle yapıyor açıklamasıyla gündeme oturan Günay, uzman olarak Türkiyedeki son gelişmeleri değerlendirdi.
alıntıdır. devamında uzun bir röportaj var : Tayyip korkuyor | Sözcü Gazetesi
üzülmeni istemem, beni de üzme lütfen...ben de 37 yasindayim:))
ayrica seni düsünemiyorum futboll macinda:))) yaa iste bak olan olaylar bakis acilarimizi ne kadar da kisitlamis, kisirlastirmis...
Yazilarindaki anlatim sayginligindan, bilgi birikiminden atkilendigim icin, öyle düsünmüs olmana üzüldüm. Burada yazamacagim a am senin anladgin nedenlerden dolayi üzülüyorum. Seciminin yanlis oldugunu düsünüyorum ama sen dogrulari yanlislari ayirt edip biseyler bulduguna göre saygi duyuyorum. Video konusunda tamamen önyargili yaklasimin oldugunuda kabul et lütfen... Farkli bakis acilarimiz olabilir ama gördügümüzü ifade edebilecek beyinlerimiz var...
aslında bu söze bir açıklık getirmek gerekiyor, böyle bir şeyin doğruluğu yok.. inci sözlükte başlatılmış bir geyikti, kendileri ona 'sazan avı' veya 'trollük' tarzı bir şeyler diyorlar. buna da inanan çok olmadı, herkes gülüp geçip dalga geçti diye gözlemledim ben.
yani bu cümleyi 2. kere okuyan biri zaten dalga geçilmek için ortaya atıldığını anlar.
Ekonomik istikrar üzerinden hükümet politikası savunması yapıyorsunuz ama karşıt fikir gelince
başka mecrada tartışma yapmak istiyorsunuz... İnanın apolitik olmak uğruna verdiğiniz çaba,
bizde dilemma yarattı...
Bu direnişin en basit dilekleri kabul edilmedi, ekonomik politika ile ilgili dilekte mi bulunuyorlar sanıyorsunuz???
Ayrıca forum notlarını bloglardan takip ederseniz, ki takip ediyorsunuzdur bölümünüzden dolayı, istekler
apaçık ortada. Siyasi olarak sadece dış politikalara ve özelleştirme gibi yollarla sıcak para akışına bağlı
olan ekonomik istikrarı, eylemcilerin bozmaya çalıştığını meydanlarda bağırmamak direnişçileri sakinleştirirdi mesela...
Ya da en basit direniş susturma yönetimini söyleyeyim size, 28 Mayıs günü Gezi'ye çadırları yakmaya
ekip yollamak yerine, bir uzlaşma heyeti oluşturup, 16-17 Haziran tarihlerinde yapılan ağaçlandırma,
çiçeklendirme ekibi gönderileceği söylenseydi ve yargı kararına saygı, o günlerde avm, müze, cami,opera
inşası yerine meydanlarda, gezilerde vurgulansaydı başarılı bir kriz yönetimi olmuş olurdu. Bizlerde şimdi
hükümet karşıtı anarşist olarak yaftalanmazdık...
Bizzat kendi adıma konuşuyorum ve karşı olduğunuz noktaları da anlıyorum. Ama hareketin orjinini gözardı
ettiğiniz gerçeği çok açık bir şekilde ortada... Ayrıca hareketin asıl sahiplerine değil, vandallara ve provakatörlere
dikkat çekiliyor sürekli. Mesela saatler süren mitingin 5 dk sı bile haklı direnişçilere ayrılmıyor. Kuru bir 'haklı' lafı
ile geçiştiriliyor olay ancak eylemciler tarafından dışlanan provakatörler mitingin tamamında ana fikir oluyor...
Konuşmalarda eylemciler arasında hükümetin bazı politikalarını çok beğenenler de var.
eger ben ve benim gibi düsünenler isyan ( ama siyasi anlamda, hükümet düsürme anlaminda) olsaydi emin olun sizden saklamaz, itiraf ederdim. Zaten saklanilacak yani kalmazdi, bir kaos, bir savas cikmazmiydi. Kim görmüs halk sadece meydanlarda toplanip hükümet düsürdügünü. Duran adam mi düsürcek, bikinili kadin mi???
o bahsetttiginiz gruplari polis cok baris ayristirip iceri alabilir, bunu en az sizde benim kadar biliyorsunuz... Ama onlari iceri alirsa daha fazla duran adama bariz bariz cop salllayamaz.. arada provake edenler var diyemez...Hadi artik tüm bunlari göremeyecek kadar fanatik olmazsiniz...bunun bir futbol takimi tutmasi olmadiginin farkina varip, mantikli olallim...
Ausencia, bu konular üzerine sana cevap verdim, uzun uzun da yazdim bütün bilgimi ve samimiyetimi de ortaya koydum kac kere ama sen hala ayni seyleri döndürüp döndürüp duruyorsun. Ben anlayamiyorum nedenini, her aciklamanin sonu ayni sorulara, ayni cümlelere geliyor. Cevaplarini defalarca farkli insanlardan almis olmana ragmen.
Özellikle bu cümleyi sürekli kullanmani aliglayamiyorum bile. Bu soruna daha önce cevap vermeyi gerek dahi görmemistim. Bunun sosyal medyada nasil yayildigini bilen var mi? Yani bunu acaba karsit görüslü insanlar yaymis olamaz mi? Tahrik ve kiskirtmayi yapmis olamaz mi? Komplo teorileri dönüyor madem ortalikta.
Üstelik ben olaylar boyunca hem FACE`ten hem TWITTER üzerinden takip ettim. Bütün sanatcilar, gezi direnisinin parcasi olan insanlar, bu tarz yalan haberlere kiskirtmalara gelmeyin diye defalarca söyledi.
Sürekli bu direnisin parcasi olan insanlar, siddet yok, küfür yok, polisle kavga etmeyin vs vs sürekli olarak bilgilendirme yapti.
Direnis bu Ausencia, icinde farkli görüsten insanlari barindiran bir direnis. Lideri olmayan bir direnis. Dolayisiyla bu tarz seylerin yasanmasi dahi normaldir. Önemli olan direnisin genel cizgisidir. Bunu da ancak bu direnisi eyleme gidenler, gözlerini kirpmadan sabahlara kadar izleyenler anlayabilir sanirim, ne aci.
Lütfen sana rica ediyorum, sordugun sorularin yanitlarini sadece ben degil bircok kisi samimiyetle yanitladilar. Tekrar tekrar ayni sorulari sorup sorup yanit isteme. Sen yorulmadin mi? Ben yoruldum.
Sayın Başbakan'ı
eleştiren tek bir yorumunuz yokken, lütfen tarafsızmış gibi konuşmayın. Tarafsız olduğunuzu söylemeyin.
Yapmayıın yahu , benim apolitikliğim üzerine fikir yürütüp ikileme düşmek yerine , bana sorun doğrudan .
Bu arada apolitik değilim .
Bir ikincisi ; hükümetin istikrar politikası üzerinden propaganda yapmak derken ?
Ben eylemcileri hiç bir zaman aynı kefede cevaplamadım bu forumda . Sizde beni o şekilde değerlendirmezseniz sevinirm.
Hükümet politikalrının reklamı yapmadım çünkü , hatta bırakın yapmayı yapanların altına beğeni yapmamaya bile son derece özen gösterdim .
Ben ausencia olarak buradayım , o yüzden fikirlerim kimseninkine benzemeyebilir , havada asılı kalabilir.Çünkü sadece kendi çizgimin sözcüsüyüm.
Evet , evet bu uzlaşma heyeti fikrini bende yazmıştım burada .Çok isabetli olurdu . Yapmayı akıl edemediler ne yazık ki...
Oysa uzlaşma demek , karşı tarafın her talebini kabul etmek demek değildi , sanırım bunu göremediler ve kendilerini sindirilmiş hissetmek istemediler.
Saygı duyduğun için teşekkürler
Ben siyasete TKP ile başladım miamore...Nereden nereye değil mi ?
O sebeble için müsterih olsun benim adıma . Ben böyle görüyorum ne yapalım
Videoya bakış açımızda bir objektiflik eksikliği var ise de , bence bu ikimizde de var .
Not: Maç olayının arşiv görüntülerini bulursam yollarım sana , o sene gazetelerin sürmanşetinde yer almıştım
Yok sevgili chloen , ben sözlükte başlayan ve sadece orada devam eden bir söyleme ya da ''sazan avı '' mı neymiş ona istinaden yazmadım bu cümleyi?
Kulaklarımla meydandan çıkan sesin sahibinden duydum.Bir kişi değiller , öyle olsalar emin ol , şurada ''bakınnnnnn ne dedi ''diye yazmaya bile tenüzzül etmem .
Yapmayıın yahu , benim apolitikliğim üzerine fikir yürütüp ikileme düşmek yerine , bana sorun doğrudan .
Bu arada apolitik değilim .
Bir ikincisi ; hükümetin istikrar politikası üzerinden propaganda yapmak derken ?
Ben eylemcileri hiç bir zaman aynı kefede cevaplamadım bu forumda . Sizde beni o şekilde değerlendirmezseniz sevinirm.
Hükümet politikalrının reklamı yapmadım çünkü , hatta bırakın yapmayı yapanların altına beğeni yapmamaya bile son derece özen gösterdim .
Ben ausencia olarak buradayım , o yüzden fikirlerim kimseninkine benzemeyebilir , havada asılı kalabilir.Çünkü sadece kendi çizgimin sözcüsüyüm.
Evet , evet bu uzlaşma heyeti fikrini bende yazmıştım burada .Çok isabetli olurdu . Yapmayı akıl edemediler ne yazık ki...
Oysa uzlaşma demek , karşı tarafın her talebini kabul etmek demek değildi , sanırım bunu göremediler ve kendilerini sindirilmiş hissetmek istemediler.
Bak bunu da yazdım kaç defa , hep aynı şeyleri yazıyoruz da neden anlaşamıyoruz acaba
Bu bir fanatizm değildir dedim kaç kez.Körü körüne sahiplenilmez hiç bir şey ve aynı şekilde körü körüne de karşı çıkılmaz da dedim .
Ama hala bu direnişin çıkışına ve devamına hak vermiyorsam , emin ol fanatiklikten değil , kendi dünya görüşümle örtüşmediğinden .
Yok yorulmadım , delidir sorup sorup duruyor işte diyerek okumadan geçiniz o zaman , ne diyeyim daha .(bu cümleyi gülümseyerek yazıyorum , şimdi klavyeden sinirlenmişim hissi oluşmasın rica edeceğim )
Bu konuda sayfalardır kimin bir tık görüşü değişmiş acaba ?
Hep aynı şeyler konuşuluyor ve aynı sorular soruluyor , çünkü başka done yok .
Ayrıca bırakınız direnişi savunmuyor olayım , bırakınız verilen cevaplar beni tatmin etmesin , zorlamanın anlamı yok ki ?
Ben bunca sayfa yazı yazdım da , bir kişinin ''evet ya bu direniş ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor , vazgeçelim '' dediğine vesile oldum mu ? Hayır.
Sizlerde benim görüşlerimin değişmesine vesile olmayın .
Böyle görüp , böyle yorumluyorum .Zorluyorum ama inan , göremediğim ne var diye ; onlardan çıkan sonuçları da zaten tüm samimiyetimle yazıyorum.
Güzel arkadaşım , cidden artık fikir diktesinden vazgeçelim , ben bundan imtina ediyordum , günlerdir bende içine girdim sanki , üzülüyorum .
Gördüklerimi bu şekilde yorumluyor ,zekam , yaşanmışlıklar , bilgim ... Ne yapalım bendeki malzeme bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?