• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ama söyle bakmak lazim. Basbakan Cem Boyner eyleme katildi diye, boyner magazalarindan alisveris yapmayin dedi...Bu simdi nedir? Sen dersin, ben derim konusuruz aramizda. Ama miting de bir basbakan bunu der mi? Neden bunlari göremiyorlar???

Eylemi destekleyen sanatçıların konserleri iptal ediliyormuş. Daha neler neler...
Eylemciler bazı işletmeleri destekleme önerisinde bulununca veryansın ediliyor.
Eylemciler bir yandan hiç sayılırken, diğer yandan ülke ekonomisini sarsacak
kadar devleştiriliyor. Çelişkiler yumağı işte. :44:

Başbakanı eleştiren tek bir yorumum yok mu ?

Yapmayın yahu .

Daha geçen gün bunu söyleyen bir arkadaşa üşenmeden bir sayfa dolusu mesajımı bulup alıntıladım .Sizde ister misiniz , müsaitim şuan ?

Hoş kimseye bu platformda bir şey ispat etmek zorunda değilim elbette ama ben son 1 seçimdir Akp ye oy vermiş bir seçmen olarak , başbakanı yeterli ölçüde eleştirdim .

Kimsenin direnişi desteklerken aynı zamanda eleştirmediği kadar...

Sizden ispat istemiyorum, nasıl ki benim hakkımda az önce bir mesajda benim söylemim dışında
bir yargıya vardıysanız, ben de bir insan olarak sizin gördüğüm yorumlarınızla bir yargıya varabilirim.

Ayrıca eleştiriniz konusunda da o kadar emin olmayın, çünkü örneklem uzayımız oldukça geniş.
İstatistiğin aksine ben standart sapma nedenlerinin de sosyolojik incelenmesi taraftarıyım.
Eleştiri size göre yeterli olabilir ama beklentisi farklı olanlar için yeterli olmayabilir, bu da
kişisel bir yorumdur takdir edersiniz ki...

Yok yorulmadım , delidir sorup sorup duruyor işte diyerek okumadan geçiniz o zaman , ne diyeyim daha .(bu cümleyi gülümseyerek yazıyorum , şimdi klavyeden sinirlenmişim hissi oluşmasın rica edeceğim )
Bu konuda sayfalardır kimin bir tık görüşü değişmiş acaba ?
Hep aynı şeyler konuşuluyor ve aynı sorular soruluyor , çünkü başka done yok .
Ayrıca bırakınız direnişi savunmuyor olayım , bırakınız verilen cevaplar beni tatmin etmesin , zorlamanın anlamı yok ki ?
Ben bunca sayfa yazı yazdım da , bir kişinin ''evet ya bu direniş ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor , vazgeçelim '' dediğine vesile oldum mu ? Hayır.
Sizlerde benim görüşlerimin değişmesine vesile olmayın .
Böyle görüp , böyle yorumluyorum .Zorluyorum ama inan , göremediğim ne var diye ; onlardan çıkan sonuçları da zaten tüm samimiyetimle yazıyorum.
Güzel arkadaşım , cidden artık fikir diktesinden vazgeçelim , ben bundan imtina ediyordum , günlerdir bende içine girdim sanki , üzülüyorum .
Gördüklerimi bu şekilde yorumluyor ,zekam , yaşanmışlıklar , bilgim ... Ne yapalım bendeki malzeme bu :34:
[/QUOTE]

Ausencia, fikir diktesi yok ortada, kimsenin kimsenin düsüncesini zorla degistirmeye calismasi da yok. Ben yoruldum derken, emege saygidan bahsediyorum aslinda. Sorularina yanit vermistim uzunca ona yanit yazmadin, daha sonra tekrar bir yanit yazmistim, orada da yanlis algilandim dedin, olay büyümesin diye icerigini tartismadik ama söylediklerim havaya gitmis oldu.

Sizler de benim görüslerimin degismesine vesile olmayin ne demek?

Tartismamizin biribirimize uzun uzun birseyleri aciklamanin nedeni nedir? Ben belli bir uzlasma bazi noktalarda anlasma konumuna gelmektir diye biliyorum. Ama siz, siz ne yazarsaniz yazin benim görüslerimi degistirme cabasina girmeyin derseniz, ne anlamam gerekir bundan?

Zorluyorum ama inan, göremedigim ne var diye, ondan cikan sonuclari da samimiyetle yaziyorum, demissin.

Tartisma programlari izledigini düsünüyorum, münazaralara da katilmissindir belki. Orada konusulan ve sorulan sorular cevaplandiktan sonra, baska konulara gecilmisken tekrar tekrar birileri tarafindan ayni sorular yöneltirilirse cok da iyi izlenim birakmaz izleyenler nezdinde ve karsi tarafta diye biliyorum, tartismanin enerjisinden calmaktir bu biraz bence. Benim yorgunlugum bundandir. Konular konusulur, tartisilir, cevaplar yazilir ama ilerlemek icin, bulundugumuz noktada saymak icin degil. Eger sorularina tatmin edici yanitlar alamadiysan o zaman o verilen cevaplar üzerinden tartisma devam ettirilir. Ha yok gerek yok ben zaten tatmin olmayacagim diyorsan da, neden ayni konulara ayni sorulara dönme caban, benim anlamadigim kisim burasidir.

Samimiyetine inanmadigim kisim bu kisimdir.

Her neyse, demek ki belli bir üslup cercevesinde dahi "ilerleyici" bir tartisma yapmak cok kolay bir is degilmis.

Kadir Topbaş;
Ülke ve İstanbul olarak zararlarımız daha büyük boyutlara gelmeden eylemler sonlandırılmalıdır.
Hepimiz yanlışlarımızdan dönmeliyiz.

İşte güzelliklerin açılışını yapacak kilit cümle. ''Hepimiz yanlışlarımızdan dönmeliyiz.''
Başbakanımız da kendini hepimizin içine dahil ettiği anda aydınlık günler başlayacaktır elbette.

Son düzenleme:
Sizden ispat istemiyorum, nasıl ki benim hakkımda az önce bir mesajda benim söylemim dışında
bir yargıya vardıysanız, ben de bir insan olarak sizin gördüğüm yorumlarınızla bir yargıya varabilirim.

Ayrıca eleştiriniz konusunda da o kadar emin olmayın, çünkü örneklem uzayımız oldukça geniş.
İstatistiğin aksine ben standart sapma nedenlerinin de sosyolojik incelenmesi taraftarıyım.
Eleştiri size göre yeterli olabilir ama beklentisi farklı olanlar için yeterli olmayabilir, bu da
kişisel bir yorumdur takdir edersiniz ki...

Elbette takdir ederim , etmemen için hiçbir sebeb yok.

Benim için yeterlidir zaten bu eleştri.

Ama ben şu noktaya takıldım .

Aynı kişi gündemi oluşturan bir olay hakkında , ister istemez oluşmuş iki cepheye de hak vermiyor olamaz mı ?

Kendimden bahsetmiyorum burada , o sosyolojik incelemenizin bu noktasını merak ediyorum .

Ausencia olarak ben gezi parkında çadırlar kurulup , eyleme başlandığı noktadan itibaren bu direnişi desteklemiyorum.

Ve ilk günden itibaren Başbakanın eyleme karşı tutum ve söylemlerini kısmen yersiz , kısmen siyaset cilvesi , kısmen de son derece hatalı bulmakla beraber kısmen de doğru hamleleri görebiliyorum.

Bu apolitik olmak değildir. Apolitik olsam seçmen olup oy kullanmam , kendimi bildim bileli siyasetle ilgilenmem , yazmam , çizmem...

Bu arada ciddi anlamda eleştrilerim var , okumadan yargılamayın isterim :34:

ahahahah Istanbul a ilk gelip bogaz turu yaptigimda kominist olmustum ben bir süreligine:)))) yazdiklarin, yazdiklarim hep karsilikli cürütülmeye dayali. Umarim uzlasip, biseyleri daha ileriye birlikte tasidigimiz gün bir kahve iceriz birlikte....Ve insaalllah gördügün iyi seyleri vatanin iyiligi icin kullanirlar. Hic bir sey saf kötü olamaz zaten...

son olarak fnatizm benzetmesi, senin görüsünde birinin bunu isyan olarak görmesindendir. Sözlük anlamina baktiginda asla uyusmadiklarini görürsün...en fazla Orhan babanin sarkisi kadardir burada isyan, kisilerin tutumuna:)))

Hmmm, güzel teklif . Kahve ile beraber bunları konuşsak , eminim birbirimizi daha iyi anlayacağız .
Bu klavye çok masum değil , insanın içindeki tuşlara yansımıyor bir türlü .Ses yok , mimik yok , cebelleşip duruyorum kendi adıma .
Bildiğim tek isyan şarkısı 15 saniye sonra dinlemeye tahammül edemediğim H.sezainin isyeeeeni ... Onunla da uyuşmuyor haklısın :34:

Ausencia, fikir diktesi yok ortada, kimsenin kimsenin düsüncesini zorla degistirmeye calismasi da yok. Ben yoruldum derken, emege saygidan bahsediyorum aslinda. Sorularina yanit vermistim uzunca ona yanit yazmadin, daha sonra tekrar bir yanit yazmistim, orada da yanlis algilandim dedin, olay büyümesin diye icerigini tartismadik ama söylediklerim havaya gitmis oldu.

Sizler de benim görüslerimin degismesine vesile olmayin ne demek?

Tartismamizin biribirimize uzun uzun birseyleri aciklamanin nedeni nedir? Ben belli bir uzlasma bazi noktalarda anlasma konumuna gelmektir diye biliyorum. Ama siz, siz ne yazarsaniz yazin benim görüslerimi degistirme cabasina girmeyin derseniz, ne anlamam gerekir bundan?

Zorluyorum ama inan, göremedigim ne var diye, ondan cikan sonuclari da samimiyetle yaziyorum, demissin.

Tartisma programlari izledigini düsünüyorum, münazaralara da katilmissindir belki. Orada konusulan ve sorulan sorular cevaplandiktan sonra, baska konulara gecilmisken tekrar tekrar birileri tarafindan ayni sorular yöneltirilirse cok da iyi izlenim birakmaz izleyenler nezdinde ve karsi tarafta diye biliyorum, tartismanin enerjisinden calmaktir bu biraz bence. Benim yorgunlugum bundandir. Konular konusulur, tartisilir, cevaplar yazilir ama ilerlemek icin, bulundugumuz noktada saymak icin degil. Eger sorularina tatmin edici yanitlar alamadiysan o zaman o verilen cevaplar üzerinden tartisma devam ettirilir. Ha yok gerek yok ben zaten tatmin olmayacagim diyorsan da, neden ayni konulara ayni sorulara dönme caban, benim anlamadigim kisim burasidir.

Samimiyetine inanmadigim kisim bu kisimdir.

Her neyse, demek ki belli bir üslup cercevesinde dahi "ilerleyici" bir tartisma yapmak cok kolay bir is degilmis.

Yok yok haklısın lambrusco , o mesajım küçük çaplı bir isyan noktamdı.
Konuşalım tabii , yorulan mola verir , sonra yeniden devam.
İlerleyici tartışma hepimizin günlerdir oluşturmak istediği bir tablo.
Hiçbir zaman hakaret , aşağılayıcı bir uslup vs. takınmayacaklarından emin olduklarıma genelde alıntı yapıp konuşurum zaten.
Ama sen dedin ya , çok uazadı diye.Sorunun cevabını veriyorum , hala soruyorsun ?
Tam senin cevabın beni tatmin edecek belki bir kaç noktada , bir başkası çıkıp hepsini çürütecek bir yorum yapınca bende istemsiz olarak başa dönüyorum heralde.
Bu gidişle dönmeye de devam edeceğim gibi.
Çünkü karşı tarafta dönüyor.
Lambrusco , kabul edersin ki eylem sözcüsü değilsin .O sebeble sen her ne kadar kendi düşüncelerinle bu eylemi yorumlayarak cevap versende , burada , sokakta , tv.de , sosyal medyada...benim bu sorularımın geçerli kılanacağı bir sürü hareket ve söylem devam ediyor.
Bu münazara sadece ikimiz arasında gerçekleşmiş olsa idi , emin ol senin enerjinden hiç çalmadan , çoktan masa başından karşılıklı hak verişlerle kalkardık.
Yine de sabırla cevap verdiğin için çok teşekkürler...

Son düzenleme:
Yok yok haklısın lambrusco , o mesajım küçük çaplı bir isyan noktamdı.
Konuşalım tabii , yorulan mola verir , sonra yeniden devam.
İlerleyici tartışma hepimizin günlerdir oluşturmak istediği bir tablo.
Hiçbir zaman hakaret , aşağılayıcı bir uslup vs. takınmayacaklarından emin olduklarıma genelde alıntı yapıp konuşurum zaten.
Ama sen dedin ya , çok uazadı diye.Sorunun cevabını veriyorum , hala soruyorsun ?
Tam senin cevabın beni tatmin edecek belki bir kaç noktada , bir başkası çıkıp hepsini çürütecek bir yorum yapınca bende istemsiz olarak başa dönüyorum heralde.
Bu gidişle dönmeye de devam edeceğim gibi.
Çünkü karşı tarafta dönüyor.
Lambrusco , kabul edersin ki eylem sözcüsü değilsin .O sebeble sen her ne kadar kendi düşüncelerinle bu eylemi yorumlayarak cevap versende , burada , sokakta , tv.de , sosyal medyada...benim bu sorularımın geçerli kılanacağı bir sürü hareket ve söylem devam ediyor.
Bu münazara sadece ikimiz arasında gerçekleşmiş olsa idi , emin ol senin enerjinden hiç çalmadan , çoktan masa başından karşılıklı hak verişlerle kalkardık.
Yine de sabırla cevap verdiğin için çok teşekkürler...
[/QUOTE

Yanitin icin ben de tesekkür ederim. Son bir seye aciklik getireyim ve susayim:) Eylem sözcüsü degilim yalniz bu eylemi yakinen takip eden ve eylemin icinde olan herkes birer eylem sözcüsüdür zaten. Bu eylemin yayilmasinda internet katkisini unutmayalim. Ki ben eylemi yorumlarken, sabahlara kadar eylemde canli canli bulunan arkadaslarimda sohbet ettim, bilgi aldim, bilgi aktardim. Bulundugum sehirdeki eylemlere de katildim. Umarim sorularini sorgulamaya devam ederken, sana daha önce bahsettigim, devlet baskisi, özgürlüklerin kisitlanmasi, insanlarin kiskirtilmasi, arabuluculuk yerine ayaklandirma taktikleri, polisin siddeti gibi konulara da en az provokatörler üzerine yogunlastigin kadar yogunlasirsin. Sevgiler.

Son düzenleme:
Yanitin icin ben de tesekkür ederim. Son bir seye aciklik getireyim ve susayim:) Eylem sözcüsü degilim yalniz bu eylemi yakinen takip eden ve eylemin icinde olan herkes birer eylem sözcüsüdür zaten. Bu eylemin yayilmasinda internet katkisini unutmayalim. Ki ben eylemi yorumlarken, sabahlara kadar eylemde canli canli bulunan arkadaslarimda sohbet ettim, bilgi aldim, bilgi aktardim. Bulundugum sehirdeki eylemlere de katildim. Umarim sorularini sorgulamaya devam ederken, sana daha önce bahsettigim, devlet baskisi, özgürlüklerin kisitlanmasi, insanlarin kiskirtilmasi, arabuluculuk yerine ayaklandirma taktikleri, polisin siddeti gibi konulara da en az provokatörler üzerine yogunlastigin kadar yogunlasirsin. Sevgiler.

Benden de sevgiler demeden çekilemedim :1:(bunun altına sığınıyorum ama aslında altında cevap hakkı oluşması var:34:)

Eylemde yer alan çok arkadaşım var (yatılı kalanlarda dahil) , yakın akraba eşrafından da iki kuzenim ve meydan da olmasa da destekleyen abim.

Yani bende nabız yoklama konusunda epey materyale sahibim.Ve hep söylediğim gibi bu saydığım listeden biri hariç hepsi , bir şeyleri değiştirmek , artık dur demek için orada.O kalan bir kişide ne olursa olsun hükümet devrilsin derdinde.

Hepsi ile konuşuyorum , yol , yöntem farklı da olsa ortak paydaları ''memnuniyetsizlik'' .Zaten bu noktadan sonra ayrılıyor fikirlerim onlardan , ben son derece memnun olduğum için değil , yolu yanlış bulduğum için , üstelik devamının artık amaca hizmet etmediğini gördüğüm için ..diyerek susuyorum .
Anlaşıldı , hitchcock amca alacakaranlık kuşağı serisi ile bu konuda benden ayrılmayacak ve başa döneceğim.

Bu konudaki karşılıklı görüş ayrılıklarını manalandırmak , deve / hendek ilişkisinden zor oldu nedense.

Son not: Aslında şu her eylemci kendi sözcüsüdür sadece ; konusunuda tartışmak isterdim ama bugünlük benden bu kadar :34:

Benden de sevgiler demeden çekilemedim :1:(bunun altına sığınıyorum ama aslında altında cevap hakkı oluşması var:34:)

Eylemde yer alan çok arkadaşım var (yatılı kalanlarda dahil) , yakın akraba eşrafından da iki kuzenim ve meydan da olmasa da destekleyen abim.

Yani bende nabız yoklama konusunda epey materyale sahibim.Ve hep söylediğim gibi bu saydığım listeden biri hariç hepsi , bir şeyleri değiştirmek , artık dur demek için orada.O kalan bir kişide ne olursa olsun hükümet devrilsin derdinde.

Hepsi ile konuşuyorum , yol , yöntem farklı da olsa ortak paydaları ''memnuniyetsizlik'' .Zaten bu noktadan sonra ayrılıyor fikirlerim onlardan , ben son derece memnun olduğum için değil , yolu yanlış bulduğum için , üstelik devamının artık amaca hizmet etmediğini gördüğüm için ..diyerek susuyorum .
Anlaşıldı , hitchcock amca alacakaranlık kuşağı serisi ile bu konuda benden ayrılmayacak ve başa döneceğim.

Bu konudaki karşılıklı görüş ayrılıklarını manalandırmak , deve / hendek ilişkisinden zor oldu nedense.

Son not: Aslında şu her eylemci kendi sözcüsüdür sadece ; konusunuda tartışmak isterdim ama bugünlük benden bu kadar :34:

Eylemde senin de tanidiklarinin olmasini ifade etmen ve "yani ben de epey materyale sahibim" demen, altta kalmayayim psikolojik baskisi degildir umarim. Üstelik ben seni yeterli materyali olamamakla itham etmedim dahi. "sen eylem sözcüsü degilsin" dedigin icin, eylemle yakin iliski icinde olusumu ifade etmem arz etti.

Son not: Her eylemci kendi sözcüsüdür sadece diyerek olayi nereye cekmek istediginin bilincindeyim, eylemin farkli görüste insanlari bir araya getirdigi gercegini unutmaman ve bir örgütlenme bilincinin de yaratildigini ayni anda analiz etmen dilegiyle.

Son son not: Bir de farkindaysan, benim degindigim noktalar baskayken sen yine baska noktalara deginerek cevap veriyorsun. Yani gönül hep istedigi telden calmak istiyor ;) Insaniz nihayetinde.

Son düzenleme:
benim eşimde polis , ankarada polisler 9 çk. kurşun kullanıyor kişinin başından çıkan ise 7 çk. otopsi raporudur bu .
sizin haberiniz yok sanırım. bakın buna gözünüzle görmeden inanıyorsunuz? ben ankaradayım eşim polis rapordan haberim var da konuşuyorum , peki ya siz ?

yol ver gidelim , ezelim falan demişler eğer sizde taksizdeyseniz oradaki şiddeti küfürleri gördünüz onlarıda yazın bizde okuyalım .
asıl siz taraflısınız.

ben üzülmem polisimize devletimize hainlik yapanlara. arkasından vuranlara. allah yine inşallah rahmet eyler.
tanzikli su sıkılanlarda bir problem sağlık açısından oldu mu ? o zaman kimyasal değilmiş.
otobüs durakları , kaldırımlar, bankalar yağmalandı, eee bunlardan bahsedin?
yor ver ezelim dediler ezdiler mi ? takılmayın olmamış söylentilere OLMUŞLARA BAKINNNN !!

BANA objektif olun diyorsunuz ama siz bence kendinize bu çağrıyı yapın ..
video da namaz kılan erkekler var peki ya bayanlar izlemediniz mi nasıl kaçırdınız?
saç açık , diz altı etekle ne zamandan beridir namaz kılınıyor , yapmayın yahu asıl kimlerin dini siyasete döktüğü aşikar.

gezideki çocukları 5,10 kişi saygılı ise diğerleri küfürbaz , saldırgan bencil !
göstermeye çalışıldığı gibi masum çocuklar değiller , ağaçları savunan :)

bu saatten sonra kimse yemez bunları boşuna çabalar.
sizede hayırlı sabahlar.

gezide kaç gün bulundunuz? gözlem yapmak için gezide kaç gece kaldınız ki oradakileri itham ediyorsunuz? lütfen bana değil ama kendinize verin bunun cevabını. biliyorum ki şaşkınlık uyandırıyor oradaki dayanışma ama küfür çıkacak olsa birinin ağzından diğerleri susturdu her zaman, temizliklerini kendileri yaptılar, taş atanları kendileri uyardılar ve polis girmediği müddetçe orada herhangi bir şiddet içeren eylem gerçekleşmedi.

herhangi bir partiye mensup değilim ki taraflı olayım. kişiselleştirmek yerine halihazırdaki veriler üzerinden konuşmak bence daha faydalı olurdu.

elbette otopsi raporunu basından öğreniyoruz hem de bizden çoğu bilgiyi saklayan basınımızdan. polisin silahı alındı ismi alındı herşeyin ötesinde görüntüler var, önce onlar da taş atıyordu zaten diyorsunuz şimdi ise polisler vurmadı. videoları da gözlerimle görüyorum, görselleri var...küfür etmek kötüdür, ama başbakandan "ezmek" için yetki beklemek ve sessizlikle karşılanması şiddet içerir. kötü bir olayı diğer kötü olayla örtbas etmek de etik değildir ama küfür ile şiddete meşru zemin hazırlamak da bir değildir. türbanlı bayan darp edildi diyorsunuz kanıtınız yok buna rağmen bunun yanlış olduğunu savunuyoruz ama siz özeleştiri yerine görmediğiniz,duymadığınız iddialarda bulunuyor üstüne oradakileri saldırganlıkla, bencillikle ve küfürbazlıkla yargılıyorsunuz.

diğer soruları özenle es geçtiğiniz gözümden kaçmıyor mesela neden polisin şehit edilmesinin hükümet tarafından kullandığı neden ailesine saygı duyulmadığı, hukuksuzluklar vs. ama anlıyorum ki siz haklılığınızdan en ufak kuşkuya düşmüyorsunuz.

Ethem Sarısülük'ün daha önce polis tarafından vurulmadığını iddia etmiştiniz çünkü sanırım bir polisin böyle bir olaya karışma ihtimali bile üzüntü verici. bu haberde; Ethem Sarslk'n lmnde bilirkii raporu - Hrriyet GNDEM

başından çıkanın 9 milimetre kalibreli silahtan çıktığı yazıyor. polis tarafından vurulduğu da kanıtlanıp mahkemeye sevk ediliyor. sizin haberdar olduğunuz rapor hangisi idi bilemiyorum ama objektif olmamakla beni suçlarken bu rapor ve sonrasında yaşananları nasıl değerlendirdiğinizi de merak ediyorum.

Melih Gökçek ise göstericiler tarafından atılan taşlarla öldüğünü iddia etmişti görüntüler ortadayken.

maalesef Ethem'i vuran polis serbest bırakılmış. ne demeli bilemiyorum. Allah ailesine sabır versin.

Ethem Sarslk' vuran polis serbest brakld - Hrriyet GNDEM

öyle olmuş :2:
içimden geçenleri yazamam , sonra şutlanıyorum :ssz:

Ben az önce aradım eşimin abisini nasıl yani nasıl serbest diye ''MEŞRU MÜDAFA'' dedi :ssz: kaynım olmasa karşımda ki basacağım küfürü ya kayıtlar var nasıl olur meşru müdafa :ssz:

Son düzenleme:
Fethullah GÜLEN'in açıklaması;

Gülen, sohbetinde ''Hani sizin belki de çapulcu diyeceğiniz birkaç tane. O tabiri de kullanmayın. Kim bilir sizin öyle diyeceğiniz insanlar bir gün o levsiyattan sıyrılacak, nice yerlerde ne türlü kahramanlıklara imza atacaklardır'' dedi.

Şu 1700 sayfalık topik ve ülke gündemini takip eden insanlar olarak farkında mısınız aslında gelişmek birbirimizden birşeyler öğrenmek yerine hep aynı noktada takılı kalıyoruz, oysa ülkece ilerlememiz gerek, siyasiler gezi parkı eyleminde hep aynı şeyleri vurguladılar, söylemler, tavırlar değişmedi, biri çapulcu derken diğeri oylarına faydası olur düşüncesiyle dolaştı aramızda, ortak payda da buluşmak için adımlar atılmadı, halk birbirini dinlemek yerine ilişkilerini bitirmeyi uygun buldu, oysa biz aynı kalıptan çıkmış, aynı fikir yapısında insanlar olamayız, farklıyız, rengimiz güzelliklerimiz farklarımızda.
Birbirimize dayatmalarda bulunmak ya da dayatıyormuş gibi hislere kapılmak yerine dinlesek, anlasak ve hak vermesekte saygı duysak.

Eleştirmeyi hakaret zannediyoruz, objektif olamıyoruz kabul etmek lazım, taraf olmak gerektiğine inanıyoruz ama taraf olunca yapılan güzel şeyleri alkışlıyor ama hatalara bu hatadır diyemiyoruz, neden?
Sözcüklerimiz tıkanıp kalıyor biryerden sonra halbuki biz konu sosyal yaşamımızdaki ilişkilerimiz olunca en yakın arkadaşımızı bile rahatça eleştirebiliyorken konu siyaset olunca tabu sayıyor, haklıya haklısın demek istemiyoruz.

Siyaset tabu olarak kalmalı mı yoksa "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesini benimseyerek daha iyi temsil edilmemiz için konuşmalı, temsilcilerimize halk olduğumuzu, farklı olsakta bir olduğumuzu hatırlatmalı mıyız?

Fethullah GÜLEN'in açıklaması;

Gülen, sohbetinde ''Hani sizin belki de çapulcu diyeceğiniz birkaç tane. O tabiri de kullanmayın. Kim bilir sizin öyle diyeceğiniz insanlar bir gün o levsiyattan sıyrılacak, nice yerlerde ne türlü kahramanlıklara imza atacaklardır'' dedi.

iyi polis-kötü polis oyunu. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back