• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuştu.
Polisimiz kahramanlık destanı yazdı. (alıntı)

Bence de Başbakana kayıtsız şartsız itaat edenler tarih yazmaya devam edeceklerdir.

ben bu sözden iyiki öldürdünüz iyiki cok dövdünüz iyiki 11 kisinin gözü cikti anlyiorum...Polis baska ne yapti ki bu dönemde.. birde testten gectiniz demis basbakan... bu test ne olaki, yeni plan mi var halk icin demekten de kendimi alamiyorum...

ben burda din adamlarına danışılsın demedim. din ve başörtü konusu geçtiğinden ve milletin hangi değerlerine laf atıp can acıtıldığından bahsettim. bilim çağı dinsizlikmidir onu da soruyorum. türkiyedeki kimse şeyhülislamlığa soyunmuyor soyunmaz. bu sizin görüşünüz. din zaten siyasette karışmıyor karışmaz. o zaman yönetim başka olurdu. bilmem anlatabildim mi...

daha bugün konusmasinda acikladi.. " polise emri ben verdim diyanet biber gazin icin caizdir fetvasi cikardi"

bunuda sorgulucak misiniz? yoksa ne dediyse dogrudur, sevaptir mi diceksiniz???

Son düzenleme:
kim acıkıyor evine gidiyor. ta elin kenyasında bulunan adam kredi kartıyla yemek siparişi veriyor eylemcilere. gördük devrim marketlerini. ne demektir devrim marketi. atatürkün askerlerini, atatürk bu gençliği kabul eder miydi acaba. bunların hepsi türk değerlerine zarar verecek kelimeler. farklı görüşleri birbirine düşürecek kelimeler. bu milletin başına hep çorap örülmedimi. ta 60lı yıllardan bu yana bu millet her darbede 10 yıl geriye gitmedimi. şimdide görüyoruz twitleri. alma diyor adama bak ya alma ekonomi dursun. sen istermisin 10 yıl geriye gitmek. ben polisin eylemcinin tavrında değilim artık. hala bal kaymak sürüyoruz ya ekmeklerine, hala farkında değiliz ya oyunların, burdaki arkadaşlar gerçekten çok masum düşünüyor.her iki tarafta çok masum.
Benim anladığım kadarıyla Onlar alma derken kapitalizmin devlerinden alma diyor yani büyük zincir marketlerden değil mahallenizdeki bakkaldan pazardan alışveriş yapın deniyor.Yani yıllarca bu ülkenin başındakilerin de(sadece bu iktidar değil öncekilerin de) çanak tuttuğu vahşi kapitalizmin yok etmeye çalıştığı küçük esnafı tekrar diriltmeye çalışıyorlar.Kapitalizme darbe vurmaya çalışıyorlar bunun nesi kötü?

Benim anladığım kadarıyla Onlar alma derken kapitalizmin devlerinden alma diyor yani büyük zincir marketlerden değil mahallenizdeki bakkaldan pazardan alışveriş yapın deniyor.Yani yıllarca bu ülkenin başındakilerin de(sadece bu iktidar değil öncekilerin de) çanak tuttuğu vahşi kapitalizmin yok etmeye çalıştığı küçük esnafı tekrar diriltmeye çalışıyorlar.Kapitalizme darbe vurmaya çalışıyorlar bunun nesi kötü?

Bakkallar kapatiliyor, cünkü basbakanin oglu 28 yasinda bim gibi bir magazalar zincirini satin aldi....nerdeyse her mahallede bir iki tane var magaza.. düsünün artik bim in ederi kac paradir...Allahin hikmeti iste,,,

AKP lilerin pek çoğu yıllardır bunu uygulamıyor mu?
Partilerini desteklemeyenlerle ticaret ilişkisi kurmadıklarını biliyorum.

çoğu diye genelleme yapmayın. hala anlata mıyorum galiba. bakın bir hacı bir hoca yanlış birşey yapsa diyelimki tecevüz etse bütün hocalar bütün hacılar aynı kategoriye konuyor. bir başka meslekten olan biri yapsa sadece onu bağlıyor.. ben carfoora gidip alışveriş yapan insanım yada başka diğer marketlere hangisi uygunsa oradan alışveriş yaparım.ama şu konuda da birşey diyemem eğer kendi gibi düşünen insanların kazanmasını istiyorsa burada abes birşey yok. sen istemezmisin sevdiğin arkadaşın para kazanmasını.

kelimelerin bittigi yerde, aciklanamaz gerceklerin görüldügü yerde, sorulan sorulara verilecek mantikli cevaplar olmadigi zaman ve asla fikir sahibi degil ama iste bir miting de duymus ve bunu uluorta söze döküldügünde, yaa gülmeler, yaa sinirlenmeler , ya konu degistirmeler, yada böyle dalga geciyorum havasinda yazilar geliyor on gündür..

ben istiyorum ki konusalim, anlayalim birbirmizi.. ama en cok ben anlamak istiyorummmm, nasil, neden, niye???

Aynen imzamı atıyorum altına ama küçük bir ilave yapıyorum kendi adıma , bu yukarıda bahsettiğin durum çift taraflı yaşanıyor.
Yani kimisi araştırıp , bilgi edinmeden mitinglerde duydukları ile kimisi de aynı çabayı göstermeden eylemde duydukları , sosyal medya da takip ettikleri , ezbere sözlerle aynı hataya düşüyor.

Bu arada bir önceki mesajına cevabım umarım gözünden kaçmamıştır . Hani şu siz/biz ayrımı yaptığımı düşündüğün mesaja cevabım:34:

Hareketleri ayrıştırmak gerektiğine katılıyorum. Birincisi bir kitlenin, kendi oyuyla, temsil için başa getirdiklerinin temsil
etmeyi unutup, hükmetmeye başlamasından yakınan ve bunu (kim ne derse desin, içinde olduğum için, gözlerimle gördüğüm için
bizzat biliyorum) demokrasiye uygun bir şekilde ve hukuk çerçevesinde dile getirmesi, forumlar düzenleyip, meclisin yapamadığı
her 'ses'i dinleme çabası...

İkincisi de bu hareketten nemalanmak isteyen, yıllardır hiçbir başarısı olmayan ütopik hareketleri temsil eden örgütlerin,
olayı anlamamış bazı kişilerin direniş değil, provakasyon çabası, bu çabayla ne yazık ki galeyana gelen toy grupların bir anlık
gafleti...

Bir sosyolojik tahlil yaparsak eğer, bu hareketin içeriği iki boyutuyla incelenmelidir. Durmak yok direnişe devam söylemi de
'durmak yok yola devam' sözüne ithafen türetilmiştir. Gezi ile başlayan bu olayların sloganlarını, söyleyenlerin dilinden anlamak için,
söyleyenlerin gözleri ile bakmalısınız. Karşıdan bakarak muhakeme edilemez. Bu zaten bir zorunluluktur.

O ayrı konu dediğiniz ve konuşmayı es geçtiğiniz başlıklar nedeni ile isyanda halk. Bakın bugün mitinglerinde iktidar, kişi başı
milli geliri arttırdığı ile övünüyorsa ve geliri artmayan grup bunu alkışlıyorsa bu iktidarın sağlamlığı da tartışılır, ekonomik politikası kadar.

Es geçmedim asla , başka mecrada tartışalım dedim .Halkın bir kısmı diyelim ona öncelikle , bu bir kısım halk , ekonomik politikasından ve icraatlardan şikayeti sebebi ile isyanda ise ;
Hangi kazanımları elde edince bitecek bu isyan ?

Karşıdan bakıldığında muhakeme edilemiyor tespiti o zaman sizin için de geçerli olmalı gülenyelken .
Ben eylemin içinde barındırdığı o onurulu duruşu uzaktan bakıp göremiyorsam , sizde benim bu direnişe karşı olduğum noktaların haklılığını oradan göremeyeceksiniz demektir.
Madem birbirimizin nereden bakarsak bakalım ne düşündüğünü asla anlayamayacağız , neden konuşuyoruz ki o vakit ?
Anlamak ve anlaşılmak ve bunu en insani yollarla başarabilmek en güzeli sanırım .

din adi altindaki bu aciklamaya kac kisi inaniyor? acik yüreklilikle cevap verin lütfen???

Biber gazı caizdir fetvası , gülünç olmuş . Belki alo fetvaya yüzlerce telefon gelmiştir bilemem , kırk yıl düşünsem benim aklıma gelmez.

Günceli yakalamak adına da diyanet işlerinin gündem ile ilgili fetvaları olabilir bir yandan da.Bu siyasetle dini harmanlamak , diaynetten icazet almak noktası değildir , diyanet icazet vermeseydi yapmaktan vaz mı geçeceklerdi ?Ama biber gazının zararsızlığını dile getirmek ,hatta şifasından bahsetmek samimiyetsizdir.

Sokaklar bu hal içindeyken , elbette bir şekilde karşı duruş sergilenecek . Bir isyanın bastırılma şekli hiç bir zaman masum ilerleyemez.

İsyan olur , kişiler asılır ...İsyan olur , kişiler sürülür ...İsyan olur , coplanır , gaz sıkılır .

İsyan bastırma noktasında can acıtmayacak bir sistem ne olabilir ?

İsyana boyun eğmek mi , mesela ?

İsyana karşı güç kullanmadan kim var kim yok göz altına almak mı , mesela ?

Beraber düşünelim bunu , ülkede bastırılmak zorunda kalınan bir direniş var ise , nasıl , hangi yollarla bastırılmalıdır ?

kim acıkıyor evine gidiyor. ta elin kenyasında bulunan adam kredi kartıyla yemek siparişi veriyor eylemcilere. gördük devrim marketlerini. ne demektir devrim marketi. atatürkün askerlerini, atatürk bu gençliği kabul eder miydi acaba. bunların hepsi türk değerlerine zarar verecek kelimeler. farklı görüşleri birbirine düşürecek kelimeler. bu milletin başına hep çorap örülmedimi. ta 60lı yıllardan bu yana bu millet her darbede 10 yıl geriye gitmedimi. şimdide görüyoruz twitleri. alma diyor adama bak ya alma ekonomi dursun. sen istermisin 10 yıl geriye gitmek. ben polisin eylemcinin tavrında değilim artık. hala bal kaymak sürüyoruz ya ekmeklerine, hala farkında değiliz ya oyunların, burdaki arkadaşlar gerçekten çok masum düşünüyor.her iki tarafta çok masum.

Bir yanlışınızı daha düzelteyim, Gezi direnişi statükoya karşı yani darbeyi savunmuyor.
Asker vesayeti istemiyor kimse. Asker ya da polis devleti olmaya karşı bir hareket bu.
Tüm korkunuz darbe ise, sıkıntı yapmayın lütfen.

Devrim marketi de alışveriş mantığında bir devrim yapıyor olması ile öyle anılıyor.
Yani tek taraflı bir hareket var. Orada bulunan direnişçilerin nakit olmadan yaşayabilmesi
için, nakit akışı bağışçılardan geliyor. Bağışçılar tamamen gönüllülük ilkesi ile çalışıyor.
Mesela birkaç kilo meyve veriyorsunuz, sonra onları yiyen gençleri dinleyip, ikramları
olan çayı yudumluyorsunuz ve görüşlerini tartışıyorsunuz.

Buradaki arkadaşlar deyişinizle neyi kastettiniz bilmiyorum ama 3 hafta boyunca şehrimdeki
direniş merkezindeydim ben... Merak ettiğiniz herşeyi 1. ağızdan duyabilirsiniz...

miamore gerçekten böyle mi dendi.iyi de sayısız tıp fakültesi sağlığa zararlıdır,astım hastası ölebilir,akciğer yetmezliğinde olanlar ölebilir,kholar ölebilir,hamileler zarar görebilir,cilt üzerindeki etkileri suyla karıştığında ağırlaşabilir dedi.
sağlığa yararlı ise o zaman kızlarla toplanıp gün yapıp evi içinde kısırın üstüne birkaç tane atabiliriz.öksürmek ve ağlamak yasaktır bu arada.

daha bugün konusmasinda acikladi.. " polise emri ben verdim diyanet biber gazin icin caizdir fetvasi cikardi"

bunuda sorgulucak misiniz? yoksa ne dediyse dogrudur, sevaptir mi diceksiniz???

diyanet fetve çıkarmadı sadece alo fetva hattına soru yöneltildi ve cevaplandı. doğru yorumlayın. söylediği de çok doğru. bu ülke için ölen kardeşlerimize şehittir deniyorsa bu ülkenin huzuru ve milli irade için çalışan poliste doğru yapıyordur.

aynen ya egunal iyi ki yazıyor lamburscu :16: benim kalemim hiç iyi değildir zaten çene iyide :9:

Atatürk gençliği helal sizlere :21:

benim kalemim psikolojime göre iyi oluyor genelde geyik modunda bir kimseyim apolitikimdir zorla siyasi gündem girdabına kapıldım genel olarak madurum bu durumdan şikayetçiyim ne itiraz ediyorsunuz artık yeter herkes bi durulsun verilenle yetinmeyi öğrenin hep bi yağma hep bi çapulcu anlayış yiteerrrrr:27::27::27:....ama memleket meseleleri yordu beni enerjim kalmadı bir de hala tencere tava çalan kendini bilmezler var sitede ayıp denen bişey var uyuyacam yatacam ben yani:27::27::27::9::9::9:
gerekirse ölürüz be uykuda neymiş diye mesajıma son verirken nokta:9::72:mesajımdaki imla hatalarım devrilmiş cümlelerimden dolayı TDK sorryy :37:

ben bu sözden iyiki öldürdünüz iyiki cok dövdünüz iyiki 11 kisinin gözü cikti anlyiorum...Polis baska ne yapti ki bu dönemde.. birde testten gectiniz demis basbakan... bu test ne olaki, yeni plan mi var halk icin demekten de kendimi alamiyorum...

Ekonomiyi canlı tutmak için halk kredi almaya teşvik edildi.
Halkı borçlandır kendine mecbur et.
40 milyon icra dosyası olan ülkemizin ne kadar refah içinde olduğu ortada işte.
Polisin tam puan aldığı testleri de ancak polis yakınlarından öğrenebiliriz.

Devrim marketi demissiniz, Atatürk`ün gencligi kabul eder miydi demissiniz, bunlarin hepsi Türk degerlerine zarar verecek kelimeler demissiniz.

Hemen bakalim Türk Dil Kurumu ne diyor: TÜRK DİL KURUMU
Görüldügü üzere Fransiz Devrimi de örnek verilmistir.
Hemen cok basit düzeyde anlatima sahip Vikipedi`ye bakalim:
Fransız Devrimi - Vikipedi

Okursaniz, Fransiz Devrimi`nün dünya boyutunda getirdigi güzellikleri ögrenebilirsiniz.

Bu arada Atatürk devrim kelimesini SIKLIKLA kullanmistir:
"Arkadaşlar! Devrimimiz Türkiye’nin yüzyıllar için mutluluğunu üstlenmiştir. Bize düşen onu kavrayarak ve takdir ederek çalışmaktır."

"Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddî ve manevî ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleşme hareketinin önemli sonuçlarını kavramıştır. Memleketin ve devrimin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir. Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amaç yolunda birleşmelidir."

"İnkılabın kanunu, mevcut kanunların fevkindedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafamızdaki cereyanları boğmadıkça başladığımız inkılap ve teceddüt bir an bile durmayacaktır. Bizden sonraki devirlerde de, böyle olacaktır."

Devrim bu arada inkilap kelimesiyle es anlamlidir.

Hatirlatma ile birlikte devam edeyim:
"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların gayesi
Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün
anlam ve görünüşü ile uygar bir toplum haline
ulaştırmaktır." (1925) İnkılapçılık

Gördük devrim marketlerini ne demek? Orada bulunan sokak cocuklarina sorun bakalim. Bu arada benim esim yabanci, kayinpederim olaylari televizyondan izlemis bana nasil yardim edebilirim diye sordu. Bir sey yapmak istiyorum, oradaki insanlara yardim etmek istiyorum dedi. Market`e nasil siparis verilecegini sordu. Ki kayinpederimin politikayla isi yoktur, ormanin icinde kendi halinde yasayan bir adamcagiz.

Insanlarin icindeki "insalik" duygusunu lütfen baska seylerle karistirmayin. Kayinpederim ayni zamanda Somali`de acliktan ölmek üzere olan cocuklara da destek yapmisti. Kolombiya`da bir cocugun da egitimini üsteliniyor. :)

Insanligin dili, dini, irki yok nihayetinde.

Komplo teorileri üretmeye gerek de yok.

Son düzenleme:
Aynen imzamı atıyorum altına ama küçük bir ilave yapıyorum kendi adıma , bu yukarıda bahsettiğin durum çift taraflı yaşanıyor.
Yani kimisi araştırıp , bilgi edinmeden mitinglerde duydukları ile kimisi de aynı çabayı göstermeden eylemde duydukları , sosyal medya da takip ettikleri , ezbere sözlerle aynı hataya düşüyor.

Bu arada bir önceki mesajına cevabım umarım gözünden kaçmamıştır . Hani şu siz/biz ayrımı yaptığımı düşündüğün mesaja cevabım:34:

Es geçmedim asla , başka mecrada tartışalım dedim .Halkın bir kısmı diyelim ona öncelikle , bu bir kısım halk , ekonomik politikasından ve icraatlardan şikayeti sebebi ile isyanda ise ;
Hangi kazanımları elde edince bitecek bu isyan ?

Karşıdan bakıldığında muhakeme edilemiyor tespiti o zaman sizin için de geçerli olmalı gülenyelken .
Ben eylemin içinde barındırdığı o onurulu duruşu uzaktan bakıp göremiyorsam , sizde benim bu direnişe karşı olduğum noktaların haklılığını oradan göremeyeceksiniz demektir.
Madem birbirimizin nereden bakarsak bakalım ne düşündüğünü asla anlayamayacağız , neden konuşuyoruz ki o vakit ?
Anlamak ve anlaşılmak ve bunu en insani yollarla başarabilmek en güzeli sanırım .

Biber gazı caizdir fetvası , gülünç olmuş . Belki alo fetvaya yüzlerce telefon gelmiştir bilemem , kırk yıl düşünsem benim aklıma gelmez.

Günceli yakalamak adına da diyanet işlerinin gündem ile ilgili fetvaları olabilir bir yandan da.Bu siyasetle dini harmanlamak , diaynetten icazet almak noktası değildir , diyanet icazet vermeseydi yapmaktan vaz mı geçeceklerdi ?Ama biber gazının zararsızlığını dile getirmek ,hatta şifasından bahsetmek samimiyetsizdir.

Sokaklar bu hal içindeyken , elbette bir şekilde karşı duruş sergilenecek . Bir isyanın bastırılma şekli hiç bir zaman masum ilerleyemez.

İsyan olur , kişiler asılır ...İsyan olur , kişiler sürülür ...İsyan olur , coplanır , gaz sıkılır .

İsyan bastırma noktasında can acıtmayacak bir sistem ne olabilir ?

İsyana boyun eğmek mi , mesela ?

İsyana karşı güç kullanmadan kim var kim yok göz altına almak mı , mesela ?

Beraber düşünelim bunu , ülkede bastırılmak zorunda kalınan bir direniş var ise , nasıl , hangi yollarla bastırılmalıdır ?

ilk paragrafa cevabim; ben kendi adima konustum, 10 gündür bana verilen cevaplar bu yöndeydi. Sahsim adina kimsenin kisiligine hakaret etmedim...
ve mesajini görmedim hemen geriye dönecegim. gözümden kacmis demek ki, esim ise gidiecek arada ona yemek hazirliyorum, cantasini yerlestiriyorum..

Isyan derken sanirim yanlis ifade ettin. Bu bir peotesto dur isyan degildir.. Eger isyan olarak görüyorsan, isyan olarak görülüyorsa, isyan olduguna inaniliyorsa hersey degisir.. Bu bir protestodur, vatandaslik hakkimdir. Dogru bulmadigim bir yönetimi elestirebilirim ve düzeltilinceye kadar arkasinda dururum. Ama isyan olsaydi hükümetin düsmesine yönelik caba olurdu...o zamanda isyan bastirma yöntemleri devreye girerdi, isyan olsaydi emin ol sadece 11 kör bes ölü verilmezdi...buna karsilik köprüde dengesini kaybedip kendi kendine düsen bir( bir )garip polis olmazdi. Isyan degil arkadasim, türban yasagina karsi ciktigimiz gibi simdide özgürlügümüzü kisitlayici baska seylere karsi cikiyoruz... isyan yok!! isyan sadece acimasizca polise vur emri verenlere, insanca bir isyan...insanlik ayibi olana bir isyan. o kadar..

Ramazana az kaldı tabi, yakında "biber gazı oruç bozar mı?" sorusu içinde açıklama yaparlar.. Tövbe tövbe..

ben burda din adamlarına danışılsın demedim. din ve başörtü konusu geçtiğinden ve milletin hangi değerlerine laf atıp can acıtıldığından bahsettim. bilim çağı dinsizlikmidir onu da soruyorum. türkiyedeki kimse şeyhülislamlığa soyunmuyor soyunmaz. bu sizin görüşünüz. din zaten siyasette karışmıyor karışmaz. o zaman yönetim başka olurdu. bilmem anlatabildim mi...

Hiç somut ve objektif değerlendirmeniz yok ne yazık ki...

Başörtüsü özgürlüğünü savunan ve direnişi destekleyen bir çok insan okudum şurada...
Ayrıca mitinglerde direnişçilere sıkılan toma suyunun gusül abdesti aldırmak niyetinde
olduğunu twitterda ayan beyan yayan bir çok insanla kavga etmişliğim var. Nedeni de
benim dini duygularımla alay edilmesi... Bakın aynı konudan muzdaribiz...

Bilim çağı dinsizlik değildir, bilimle bilgiyi destekleme çağıdır.Hele ki İslam gibi akıl dinini
destekleyecek çok konu var. Bunları desteklemek yerine reddetmek seçiliyor aleni bir
şekilde. Mesela ben biyoloji okudum, kati bir şekilde reddedilen evrim teorisi aslında
'maymundan insan' olmak gibi bir içeriğe sahip değil. Bilimsel olarak, çevrenin ekolojik şartlarına
adapte olmaktan bahsediyor genel bir özetle. Yani ben Tübitak gibi bir kurumun bu konudaki kitapları
yasaklamasını değil, daha akılcı bir evrim teorisi geliştirilmesi konusunda araştırmacıları desteklemesini
tercih ederdim.

Türkiye'de açıkça oluşturulmuş bir şeyülislamlık merci vardır. ''Alo fetva hattı'' Bu hat ne
yazık ki, dini ve bilimsel destekle soruları yanıtlamak yerine, siyasi güdümlü açıklamalar yaparak
güvensizlik yaratmaktadır. İnsanların dine karşı cephe almasına neden olmaktadır.

Ayrıca din de tamamen siyasetle iç içe... Aynı ülkede yaşamıyoruz diye düşünmekteyim...
İktidar mensupları mitinglerinde sürekli dini öğeleri dile getiriyorsa, muhalefet partileri
seçim zamanı çarşaflı kadınlarımıza rozet takıyorsa, bir başkası dini ve milli birlik vurgusu
yapıp azınlığı dışlıyorsa siyaset dini tamamen kullanıyor demektir...

Sizin bahsettiğiniz İslami rejimler çok farklı uygulamalar. O yönetim biçiminde siyaset zaten
tamamen dini olarak yürütülür. Ülkemizde din ve siyaset gözle görülür bir şekilde karışıyor.
Demokratik, laik hukuk devleti olduğumuz halde...

ilk paragrafa cevabim; ben kendi adima konustum, 10 gündür bana verilen cevaplar bu yöndeydi. Sahsim adina kimsenin kisiligine hakaret etmedim...
ve mesajini görmedim hemen geriye dönecegim. gözümden kacmis demek ki, esim ise gidiecek arada ona yemek hazirliyorum, cantasini yerlestiriyorum..

Isyan derken sanirim yanlis ifade ettin. Bu bir peotesto dur isyan degildir.. Eger isyan olarak görüyorsan, isyan olarak görülüyorsa, isyan olduguna inaniliyorsa hersey degisir.. Bu bir protestodur, vatandaslik hakkimdir. Dogru bulmadigim bir yönetimi elestirebilirim ve düzeltilinceye kadar arkasinda dururum. Ama isyan olsaydi hükümetin düsmesine yönelik caba olurdu...o zamanda isyan bastirma yöntemleri devreye girerdi, isyan olsaydi emin ol sadece 11 kör bes ölü verilmezdi...buna karsilik köprüde dengesini kaybedip kendi kendine düsen bir( bir )garip polis olmazdi. Isyan degil arkadasim, türban yasagina karsi ciktigimiz gibi simdide özgürlügümüzü kisitlayici baska seylere karsi cikiyoruz... isyan yok!! isyan sadece acimasizca polise vur emri verenlere, insanca bir isyan...insanlik ayibi olana bir isyan. o kadar..

Bilmem , bu bir halk isyanıdır diyen yine eylemcilerin kendi söylemi.

Uzağa da gitmeye gerek yok , bir kaç mesaj önce 3 haftadır eylem merkezinde olan arkadaşımızda bu halkın isyanıdır dedi mesela.

Aslında bu tarz kelime oyunlarına da gerek yok , kabullenin ki bir grup insan gerçekten isyanda . Bir grup insanın hükümeti düşürmeye yönelik söylemleri ve girişimleri var bu eylemde ,

Direnin 48 saat durursak hükümet istifası mecburmuş diye bu eylemin ilk günlerine ışık tutanlar isyanda değil miydi yani?

O zaman isyan bastırma yöntemleri devreye girerdi ancak demişsin ama bunlar zaten var.

Ha ısrarla yok deniliyorsa , ne diyeyim bilemedim .

Olabilir , daha önce karşı çıktığınız yasaklara şimdide başka yasaklara karşı çıkıyor olabilirsiniz . Ama iş bu boyutu yüz bin kez aştı .

Siz o düşüncede devam etmiyor olabilirsiniz ama bir büyük örgütler var iş başında olan bir de galeyana gelmiş bir grup genç var ''kahrolsun faşizm '' '' defol tayyip '' '' tayyip gidene kadar bize uyku haram '' diyenler ...

Bunlar hükümeti düşürmek istemiyor ise neden bu pankart ve sloganlarla meydandalar ?

Ama ben aldım cevabı , hükümet düşürülmek istense evet bu isyan olurdu dediniz , isyan olursa da isyan bastırma yolları kabul edilebilir dediniz , tek demediğiniz ortada bir isyanın varlığı ?

Olsun.

Son düzenleme:

Bende bu yoruma üzüldüm gerçekten ...

Ben siz/biz dedim mi ?

Ben yedim şimdi de onlar yesin de demedim .

Asla aklımdan geçmeyecek düşünceler bunlar.Ama doğru ya , günlerdir insanların dilinde bu size yapılanlar bize yapılanlar mukayesesi döndüğü için , sende ister istemez hemen bunu düşündün .

Sevgili arkadaşım , ben o şiddeti öyle sandığın gibi kendi hakkımı kendime göre ararken falan yemedim .Bildiğin holiganizm dolu bir futbol fanatikliği sonucu gördüm .Bundan 15 yıl kadar önce...

Beni uyardılar ama ben alkolünde etkisi ile susmadım da durmadım da , onlarda çareyi bizi sürüklemekte buldular .

Ben bu örneği sadece , polisten şiddet gören , gaz bombası yiyenler ayakta bile duramaz , meydanlara gitmeseniz de empati kurun dedin diye verdim sadece.Evet , ayakta duramıyorsun , ne oluyor diyorsun , biliyorum demek istedim.

Ama videodaki kişilerin o görüntüde de olmadıklarını ifade ettim .

Ben siz/biz mevzularına hiç girmedim hayatımda .Şimdi yaşım 35 , bu saatten sonra hele birileri bana bir şeyleri empoze edemez , tam karşınsında dururum her zaman bu ayrımın .

üzülmeni istemem, beni de üzme lütfen...ben de 37 yasindayim:))

ayrica seni düsünemiyorum futboll macinda:))) yaa iste bak olan olaylar bakis acilarimizi ne kadar da kisitlamis, kisirlastirmis...
Yazilarindaki anlatim sayginligindan, bilgi birikiminden atkilendigim icin, öyle düsünmüs olmana üzüldüm. Burada yazamacagim a am senin anladgin nedenlerden dolayi üzülüyorum. Seciminin yanlis oldugunu düsünüyorum ama sen dogrulari yanlislari ayirt edip biseyler bulduguna göre saygi duyuyorum. Video konusunda tamamen önyargili yaklasimin oldugunuda kabul et lütfen... Farkli bakis acilarimiz olabilir ama gördügümüzü ifade edebilecek beyinlerimiz var...

miamore gerçekten böyle mi dendi.iyi de sayısız tıp fakültesi sağlığa zararlıdır,astım hastası ölebilir,akciğer yetmezliğinde olanlar ölebilir,kholar ölebilir,hamileler zarar görebilir,cilt üzerindeki etkileri suyla karıştığında ağırlaşabilir dedi.
sağlığa yararlı ise o zaman kızlarla toplanıp gün yapıp evi içinde kısırın üstüne birkaç tane atabiliriz.öksürmek ve ağlamak yasaktır bu arada.

yaa iste ben buna inanan insanlar icin üzülüyorummmm... Yarinlarimiz hicde iyi görünmüyor arkadaslar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back