kim acıkıyor evine gidiyor. ta elin kenyasında bulunan adam kredi kartıyla yemek siparişi veriyor eylemcilere. gördük devrim marketlerini. ne demektir devrim marketi. atatürkün askerlerini, atatürk bu gençliği kabul eder miydi acaba. bunların hepsi türk değerlerine zarar verecek kelimeler. farklı görüşleri birbirine düşürecek kelimeler. bu milletin başına hep çorap örülmedimi. ta 60lı yıllardan bu yana bu millet her darbede 10 yıl geriye gitmedimi. şimdide görüyoruz twitleri. alma diyor adama bak ya alma ekonomi dursun. sen istermisin 10 yıl geriye gitmek. ben polisin eylemcinin tavrında değilim artık. hala bal kaymak sürüyoruz ya ekmeklerine, hala farkında değiliz ya oyunların, burdaki arkadaşlar gerçekten çok masum düşünüyor.her iki tarafta çok masum.
Devrim marketi demissiniz, Atatürk`ün gencligi kabul eder miydi demissiniz, bunlarin hepsi Türk degerlerine zarar verecek kelimeler demissiniz.
Hemen bakalim Türk Dil Kurumu ne diyor:
TÜRK DİL KURUMU Görüldügü üzere Fransiz Devrimi de örnek verilmistir.
Hemen cok basit düzeyde anlatima sahip Vikipedi`ye bakalim:
Fransız Devrimi - Vikipedi Okursaniz, Fransiz Devrimi`nün dünya boyutunda getirdigi güzellikleri ögrenebilirsiniz.
Bu arada Atatürk devrim kelimesini SIKLIKLA kullanmistir:
"Arkadaşlar! Devrimimiz Türkiye’nin yüzyıllar için mutluluğunu üstlenmiştir. Bize düşen onu kavrayarak ve takdir ederek çalışmaktır."
"Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddî ve manevî ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleşme hareketinin önemli sonuçlarını kavramıştır. Memleketin ve
devrimin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir. Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amaç yolunda birleşmelidir."
"İnkılabın kanunu, mevcut kanunların fevkindedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafamızdaki cereyanları boğmadıkça başladığımız inkılap ve teceddüt bir an bile durmayacaktır. Bizden sonraki devirlerde de, böyle olacaktır."
Devrim bu arada inkilap kelimesiyle es anlamlidir.
Hatirlatma ile birlikte devam edeyim:
"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların gayesi
Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün
anlam ve görünüşü ile uygar bir toplum haline
ulaştırmaktır." (1925) İnkılapçılık
Gördük devrim marketlerini ne demek? Orada bulunan sokak cocuklarina sorun bakalim. Bu arada benim esim yabanci, kayinpederim olaylari televizyondan izlemis bana nasil yardim edebilirim diye sordu. Bir sey yapmak istiyorum, oradaki insanlara yardim etmek istiyorum dedi. Market`e nasil siparis verilecegini sordu. Ki kayinpederimin politikayla isi yoktur, ormanin icinde kendi halinde yasayan bir adamcagiz.
Insanlarin icindeki "insalik" duygusunu lütfen baska seylerle karistirmayin. Kayinpederim ayni zamanda Somali`de acliktan ölmek üzere olan cocuklara da destek yapmisti. Kolombiya`da bir cocugun da egitimini üsteliniyor. :)
Insanligin dili, dini, irki yok nihayetinde.
Komplo teorileri üretmeye gerek de yok.