• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
He sağlığa yararlı madem kendisi yesin biraz da şifa niyetine.
Fetva da çıkartılmış ki hani arada günah olduğunu,insanlara eziyet ettiğini düşünüp eylemcilere gaz sıkmaya çekinen polisler varsa(zannetmiyorum ama),onlar da elini korkak alıştırmasın diye.

Yakında biber gazı şifa tesisleri de kurulur belki :27:
Kimseye zarar vermek istemeyen polislerimiz de var, ve onlar az değil...
Buna inanın lütfen. :34:

Hadi buyrun bunu da savunun arkadaslar. Ben daha söyleyecek laf bulamiyorum. Bazen nutkum tutuluyor. Insanlarin sirtlarinin yandigina dair görüntüler var, insanlar yogun biber gazi kullanimindan rahatsizlandilar. Diyanet cikmis biber gazi fetvasi veriyor, sagliga sakincali degildir diyor.

Artik devlet isleri, diyanetin tekelinde, yaparlar yaparlar, sonra diyanet aciklama yapar, herkes inanir. Simdi baslarlar, diyanet aciklama yapti, zararsizmis zaten, diye. Sorgulamadan, düsünmeden, o insanlarin ne yasadigini anlamaya bile calismadan.

Fakat kendilerinin aksine beyanat veren imam, yalanci olur, sorusturulur.

En tehlikeli din anlayisi budur.

Şeyhülislam gibi yaptıklarına onay almak... Yapılanın adı bu. :31:

Böyle bir duruma sadece dini kurumları hele ki devlet bünyesindeki dini kurumu alet etmeyi hoş bulmuyorum ben...
Yapılan insanların duygularıyla oynamak bana göre, sonuçta bu bünye devlete bağlı olduğu için yapılanları mazur göstermek adına düzenlenmiş bir açıklama...
Sadece güncel olduğu için paylaşmak istedim.

yapilanlari mazur göstermek icin yapilan aciklama.... evet güncel ögle yemeginde izledim canli canli aciklamasini bu durumun.

yani fetvayi islama göre degil, devletin yaptiklarini mazur göstermek icin cikariyorlar....Böyle bir ülkede müslimaniz diye yasiyoruz.. Ben simdi cikan hocalarin dediklerine nasil inanica, ya onlarda söylemeleri icin ögretilmislerse...

bu ülkede her zaman belli bir kesmin dine karşı din adamlarına karşı nedense bir tutumu söz konusu bunu kimse inkar etmesin. hatırlayın filmlerde din adamlarının durumunu. en çirkin en işe yaramaz olarak gösterildiğini. nedense türkiyede bu insanların manevi değerli zarar görüyor. bu sebepten dolayı dini sombol kabul edilen başörtüsüne konu açılıyor. kendi adıma söyliyeyim rahibeler benden daha iyi örtünüyor. başka ülkeler din adamlarına danışmadan ülkeleri hakkında karar almazken bizim ülkemizde din adamlarının işine sokaktaki adamın bile karışma hakkı var. bu millet böyle düşünen adamlardan çok çekti ve çekmeye devam ediyor.

Yakında biber gazı şifa tesisleri de kurulur belki :27:
Kimseye zarar vermek istemeyen polislerimiz de var, ve onlar az değil...
Buna inanın lütfen. :34:

Şeyhülislam gibi yaptıklarına onay almak... Yapılanın adı bu. :31:

Iste Iran in gecmisine bakarsak, nereye gittigimizi görebiliriz... Yakinda eline tas alanlar vurun kafire sözleriyle sokaklarda kovalayacaklar belkide...Iste bu yüzden direniyorum sonuna kadar. Az önce bir arkadasim sormustu nereye kadar diye....

bu ülkede her zaman belli bir kesmin dine karşı din adamlarına karşı nedense bir tutumu söz konusu bunu kimse inkar etmesin. hatırlayın filmlerde din adamlarının durumunu. en çirkin en işe yaramaz olarak gösterildiğini. nedense türkiyede bu insanların manevi değerli zarar görüyor. bu sebepten dolayı dini sombol kabul edilen başörtüsüne konu açılıyor. kendi adıma söyliyeyim rahibeler benden daha iyi örtünüyor. başka ülkeler din adamlarına danışmadan ülkeleri hakkında karar almazken bizim ülkemizde din adamlarının işine sokaktaki adamın bile karışma hakkı var. bu millet böyle düşünen adamlardan çok çekti ve çekmeye devam ediyor.

Bizim ülkemizde din adamlarına danışmaya ne gerek var ki.
Başbakan söylüyor doğrusunu, diyanette onaylıyor zaten:ssz:
Baksanıza biber gazı zararlı değilmiş.:6:

konu kapanmıştır daha da üzerine laf söylenmez TDK çapulcunun kelime anlamını başbakana göre değiştiriyorsa diyanet biber gazı caizdir der tabii kurumlar kişiler herbişeyler tek bir kişiye bağlı yaşasın demokrasi!!!!!!!!!

Son düzenleme:
din adi altindaki bu aciklamaya kac kisi inaniyor? acik yüreklilikle cevap verin lütfen???

Burada kaç kişi inanıyordur bilemem canım. Lakin reel hayatta aklını işletmektense, her şeyi din adamına sormayı tercih edenler
o kadar çok ki. Üstelik Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır. ayeti düşünülmeden.

polisin tutumununa gelince polis fazla güç kullanıyordur doğrudur. ama ne yapacak o zaman siz söyleyin. bu ülke sahipsiz mi. başıboş biryerdemi oturuyoruz. birkaç gün öncede söyledim kurallar heryerde. evde işte okulda. ama bize ne öğretildi yasaklar çiğnenmek içindir diğmi. hadi indirin bakalım işinizdeki camları, evinizin mutfağını.. kim sabrediyor size. bir gece sabaha kadar vali oturdu konuştu ,ertesi gün ne karar çıktı direnişe devam.polis ne yapacaktı çekirdek çitleyip bürolarında onlarımı izleyeceklerdi. şu an sokakta kim varsa hepsi birer piyon ve hepsi faşizmi destekleyen tutumdalar farkındalar mı bilmiyorum. başkalarının amaçlarına ulaşmaları bir saman alevine bağlıymış . çok çabuk birbirimize düştük. ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz. çok büyük bir organizasyonun içindeyiz, amaç çok belli. bu gezi parkı olmazdı başka birşey olurdu. ama olacaktı.

hem zararli degilmis hemde dinen caizmis... Yani her müsliman begenmedigi komsusuna sikabilir, hatta sevap bile diyebilirler... Ve en kötüsü bana biber sikilmasi degil de, buna inanan insanlarin olmasi. bu cok ama cokkk üzücüüüü

polisin tutumununa gelince polis fazla güç kullanıyordur doğrudur. ama ne yapacak o zaman siz söyleyin. bu ülke sahipsiz mi. başıboş biryerdemi oturuyoruz. birkaç gün öncede söyledim kurallar heryerde. evde işte okulda. ama bize ne öğretildi yasaklar çiğnenmek içindir diğmi. hadi indirin bakalım işinizdeki camları, evinizin mutfağını.. kim sabrediyor size. bir gece sabaha kadar vali oturdu konuştu ,ertesi gün ne karar çıktı direnişe devam.polis ne yapacaktı çekirdek çitleyip bürolarında onlarımı izleyeceklerdi. şu an sokakta kim varsa hepsi birer piyon ve hepsi faşizmi destekleyen tutumdalar farkındalar mı bilmiyorum. başkalarının amaçlarına ulaşmaları bir saman alevine bağlıymış . çok çabuk birbirimize düştük. ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz. çok büyük bir organizasyonun içindeyiz, amaç çok belli. bu gezi parkı olmazdı başka birşey olurdu. ama olacaktı.

haklisin birbirimize düstük, keske birbirimizi destekleseydik. Keske polis bi dur kardesimmm, sen durduk yere ariza cikarmazsan bakalim bu millet sessizce mi oturcak yoksa yikip yikacak mi??? Bu zarara gerek yok, adam cocuguyla gelmis hele bi dur bekle dursunlar, otursunlar... Nasil olsa acikacaklar evlerine gidecekler...

böyle olsa olmazmiydi...

Bakin hanimefendi bir bilgi eksikligini düzeltmek isterim. Baska ülkeler din adamlarina danismadan ülkeleri hakkinda karar almiyorlar dediginiz ülkeler hangileri? Bunlar demokratik ülkeler mi? Hic sanmiyorum.

Avrupa ile kiyaslayin mesela. Sizin dediginiz durum söz konusu olamaz bile. Fransa; "laikligi" en güclü sekilde benimseyen bir ülke. Fransizlar okula boyunlarinda "hac" sembolu olan kolyeler ile bile giremediklerini söylüyorlar. Resmi kurumlarda din sembolü olmasi dahi yasak. Avrupa`da konustugum insanlarin hepsi Ortacag karanligi din adamlarinin halki siyasi emelleri icin kandirdigindan öyle cektiler ki hatta Türkiye`de dini konusurken bana " biz bu din anlayisini yillar önce topragin altina gömdük." dediler. Bunu söyleyen insanlarin boynunda hristiyanligin sembolü asiliydi.

Yani Avrupa`da insanlar din adamlarinin devlet islerine karismasina müsade etmiyorlar. Karsilastiriyorsaniz, ileri medeniyetlere bakarak karsilastirin.

Bu millet böyle düsünen insanlardan cok cekmedi hayir, böyle düsünen insanlar sayesinde ilerledi. Yoksa basimizdaki devlet adamlari, din adamlarini kullanarak bize istediklerini yaptirabilirlerdi. Bunun tarihte öyle cok örnegi var ki. Acip okuyabilirsiniz.

Ülkemizde egitim kurumundan cok cami var, istedigimiz sekilde din adamlarina ulasip, kendi hayatimiz hakkinda bilmediklerimiz hakkinda görüs alabiliyoruz degil mi? Alo fetva hattimiz bile var. Okullarimizda din derslerimiz var. Herkes dinini yasayabiliyor bu ülkede degil mi? Basörtüsü magduriyetinden bahsettiniz (geneli kastediyorum), öyle bir magduriyet de kalmadi artik.

Daha ne olsun? Daha artik din adamlarinin devlet danismani olmasini istemek, cok farkli yerlere gider. Bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Bakin hanimefendi bir bilgi eksikligini düzeltmek isterim. Baska ülkeler din adamlarina danismadan ülkeleri hakkinda karar almiyorlar dediginiz ülkeler hangileri? Bunlar demokratik ülkeler mi? Hic sanmiyorum.

Avrupa ile kiyaslayin mesela. Sizin dediginiz durum söz konusu olamaz bile. Fransa; "laikligi" en güclü sekilde benimseyen bir ülke. Fransizlar okula boyunlarinda "hac" sembolu olan kolyeler ile bile giremediklerini söylüyorlar. Resmi kurumlarda din sembolü olmasi dahi yasak. Avrupa`da konustugum insanlarin hepsi Ortacag karanligi din adamlarinin halki siyasi emelleri icin kandirdigindan öyle cektiler ki hatta Türkiye`de dini konusurken bana " biz bu din anlayisini yillar önce topragin altina gömdük." dediler. Bunu söyleyen insanlarin boynunda hristiyanligin sembolü asiliydi.

Yani Avrupa`da insanlar din adamlarinin devlet islerine karismasina müsade etmiyorlar. Karsilastiriyorsaniz, ileri medeniyetlere bakarak karsilastirin.

Bu millet böyle düsünen insanlardan cok cekmedi hayir, böyle düsünen insanlar sayesinde ilerledi. Yoksa basimizdaki devlet adamlari, din adamlarini kullanarak bize istediklerini yaptirabilirlerdi. Bunun tarihte öyle cok örnegi var ki. Acip okuyabilirsiniz.

Ülkemizde egitim kurumundan cok cami var, istedigimiz sekilde din adamlarina ulasip, kendi hayatimiz hakkinda bilmediklerimiz hakkinda görüs alabiliyoruz degil mi? Alo fetva hattimiz bile var. Okullarimizda din derslerimiz var. Herkes dinini yasayabiliyor bu ülkede degil mi? Basörtüsü magduriyetinden bahsettiniz, öyle bir magduriyet de kalmadi artik.

Daha ne olsun? Daha artik din adamlarinin devlet danismani olmasini istemek, cok farkli yerlere gider. Bilginiz olsun.

vatikan a baglanalim, benim tercihim orasi illa bir dini bisiye baglanacaksak:)) Esim de nefret eder oradan ama olsun:)

haklisin birbirimize düstük, keske birbirimizi destekleseydik. Keske polis bi dur kardesimmm, sen durduk yere ariza cikarmazsan bakalim bu millet sessizce mi oturcak yoksa yikip yikacak mi??? Bu zarara gerek yok, adam cocuguyla gelmis hele bi dur bekle dursunlar, otursunlar... Nasil olsa acikacaklar evlerine gidecekler...

böyle olsa olmazmiydi...

kim acıkıyor evine gidiyor. ta elin kenyasında bulunan adam kredi kartıyla yemek siparişi veriyor eylemcilere. gördük devrim marketlerini. ne demektir devrim marketi. atatürkün askerlerini, atatürk bu gençliği kabul eder miydi acaba. bunların hepsi türk değerlerine zarar verecek kelimeler. farklı görüşleri birbirine düşürecek kelimeler. bu milletin başına hep çorap örülmedimi. ta 60lı yıllardan bu yana bu millet her darbede 10 yıl geriye gitmedimi. şimdide görüyoruz twitleri. alma diyor adama bak ya alma ekonomi dursun. sen istermisin 10 yıl geriye gitmek. ben polisin eylemcinin tavrında değilim artık. hala bal kaymak sürüyoruz ya ekmeklerine, hala farkında değiliz ya oyunların, burdaki arkadaşlar gerçekten çok masum düşünüyor.her iki tarafta çok masum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuştu.
Polisimiz kahramanlık destanı yazdı. (alıntı)

Bence de Başbakana kayıtsız şartsız itaat edenler tarih yazmaya devam edeceklerdir.

Valla iyiki yazıyorsun sen yaz ben seni beğeneyim yazmak için kendimi zorlamayım sen nasıl olsa içimdekileri döküyorsun saol varol:13::9::9::9: sıkı takipçinim peşindeyim seni beğeniyorum:29::9:

Din adamların toplum içindeki yeri kendi yaratılarıdır. Din adamları ulemadan icazet almak dışına
çıkamayıp, dini dogma olarak mahkum eden, bugün dinin bu denli ayrışmaya neden olmasından
sorumlu kişilerdir.

Bilim çağına ayak uydurmayı ısrarla reddedip zamanın şeyhülislam mantığını sürdürme çabasındalar.

Ayrıca din adamlığı bir meslekse, meslek etiği için de yapılmalı ve ülkemizin bu prensipleri gereği!!!
siyasete karışmamalıdır.

Din adamına danışmadan karar almayan ülkelerden kastınızı hiç anlamadım. Çünkü siyaseti bu kadar
dinin içine geçmiş ülkeler bellidir. Bazı ülkelerde bilim kurumlarını dine karşı dursun diye finanse eder
mesela...

kim acıkıyor evine gidiyor. ta elin kenyasında bulunan adam kredi kartıyla yemek siparişi veriyor eylemcilere. gördük devrim marketlerini. ne demektir devrim marketi. atatürkün askerlerini, atatürk bu gençliği kabul eder miydi acaba. bunların hepsi türk değerlerine zarar verecek kelimeler. farklı görüşleri birbirine düşürecek kelimeler. bu milletin başına hep çorap örülmedimi. ta 60lı yıllardan bu yana bu millet her darbede 10 yıl geriye gitmedimi. şimdide görüyoruz twitleri. alma diyor adama bak ya alma ekonomi dursun. sen istermisin 10 yıl geriye gitmek. ben polisin eylemcinin tavrında değilim artık. hala bal kaymak sürüyoruz ya ekmeklerine, hala farkında değiliz ya oyunların, burdaki arkadaşlar gerçekten çok masum düşünüyor.her iki tarafta çok masum.

nee kenya mi, bunu hic duymamistimm. kimmis ki o?

Ben kendi adima darbe istemiyorum, hükümetin devrilmesinide istemiyorum. Secimle gelmis bir basbakan, secimle gitmelidir...Ama basbakan bizler ve onlar diye ayrimciliga basladiysa " artik benim halkim da gezi parkin da oturabilecek" gibi... Demek ki bu eylem yapanlarin kafasi biseye cok kizmis...11 yildir o kadar cok bunalmislar ki, su anda hersey yoluna girmeden durmak istemiyorlar.

ben uzlasildigini duymadim mesela yakin zamanda... Ayrica uzlasmayin evinize gidin diyorsan öyle olmaz ki...Özgürlük ve esitlik istiyoruz sadece... Sence de hepimizin hakki degil mi?

Valla iyiki yazıyorsun sen yaz ben seni beğeneyim yazmak için kendimi zorlamayım sen nasıl olsa içimdekileri döküyorsun saol varol:13::9::9::9: sıkı takipçinim peşindeyim seni beğeniyorum:29::9:

aynen ya egunal iyi ki yazıyor lamburscu :16: benim kalemim hiç iyi değildir zaten çene iyide :9:

Atatürk gençliği helal sizlere :21:

Son düzenleme:
Din adamların toplum içindeki yeri kendi yaratılarıdır. Din adamları ulemadan icazet almak dışına
çıkamayıp, dini dogma olarak mahkum eden, bugün dinin bu denli ayrışmaya neden olmasından
sorumlu kişilerdir.

Bilim çağına ayak uydurmayı ısrarla reddedip zamanın şeyhülislam mantığını sürdürme çabasındalar.

Ayrıca din adamlığı bir meslekse, meslek etiği için de yapılmalı ve ülkemizin bu prensipleri gereği!!!
siyasete karışmamalıdır.

Din adamına danışmadan karar almayan ülkelerden kastınızı hiç anlamadım. Çünkü siyaseti bu kadar
dinin içine geçmiş ülkeler bellidir. Bazı ülkelerde bilim kurumlarını dine karşı dursun diye finanse eder
mesela...

ben burda din adamlarına danışılsın demedim. din ve başörtü konusu geçtiğinden ve milletin hangi değerlerine laf atıp can acıtıldığından bahsettim. bilim çağı dinsizlikmidir onu da soruyorum. türkiyedeki kimse şeyhülislamlığa soyunmuyor soyunmaz. bu sizin görüşünüz. din zaten siyasette karışmıyor karışmaz. o zaman yönetim başka olurdu. bilmem anlatabildim mi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back