Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet Türkiye uyandı!
Bütün millet ayaklandıı!
Avrupa anadolu tek yürek oldu!
Boğazda yürüyüp taksime gelenlere Helal Olsun!
Helal olsun Direniş gösteren Herkese!
O kadar Gururlandımki!
Demek ki Biz Daha bitmemişiz!
Benim Umutlarım yavaş yavaş çoğalıyor!

Ünlü kahve zinciri, polis müdahalesinden etkilenenler gelmesin diye kepenklerini kapattı.

Peki biz bundan sonra Starbucks'ta kahvelerimizi yudumlayacak mıyız ?

Provakasyonmuşta, galeyana gelmiyorlarmışta, chp'nin oyunlarıymışta, ömrüm boyunca chp'ye tek bir oy vermişliğim yoktur. Kendi halkına reva gördüğün bu eziyeti tarih unutmayacak! Peygamberimiz ne diyor bak; zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır!

%50 - %50 karşı karşıya geliyoruz artık... Sandıkta gösterin gücünüzü diyorlar. Sandık zamanı analiz ediyorum, çoğunluk karşıt fikirde ama sandık bir açılıyor, haydaa...?? Geceleri bir sürü erzak para dağıtıyorlar, sabah da oylar yüzlerine gülüyor tabi. Ben sandıkta kullansam ne olacak gücümü? Sandıkta bile orantısız güç var.

“Eeeah yetti beaaa!”

Gülse BİRSEL
31 Mayıs 2013

Bu yazı yazılırken olaylar hâlâ devam etmekte. Az önce Teşvikiye Caddesi’nden yüzlerce üniversite öğrencisi yürüdü, millet kaldırımlardan, dükkanlarından çıkıp pencerelerinden sarkıp alkışlıyor! Dayanamadım pazar yazımın bir kısmını şimdiden paylaşıyorum....

Gezi Parkı’nın tercümesi: “Eeeah yetti beaaa!”

Şehrin ender yeşilliklerinden birinin duman edilip, Topçu Kışlası çakması bir rezidans-alışveriş merkezi yapılmasına direndi şuurlu İstanbullu. Gitti, sakince, kibarca, silahsızca nöbet tuttu.
E niye saldırdınız onlara kardeşim?
Parkı korumaya yönelik bir eylemdi. Ama son dönemin duygusal birikimi ve polisin saldırgan tavrıyla büyüdü, yayıldı, bir kırılma noktası olmaya gidiyor.
Mizahçının antenleri açıktır. Şimdi yazacaklarımı, Ak Parti'nin akıllı başlı insanları okusun:
Bakın kardeşim, millet çok sıkıldı! Otoriter tavır artık kristalize oldu, kafamızın üstünde sallanıp duruyor! Halka vergisiyle verilen hizmetleri, devlet tiyatrosuydu, şehir tiyatrosuydu, parktı, bahçeydi, kafanıza göre halktan geri alıp duruyorsunuz!
Saygı göstermiyorsunuz, dinlemiyorsunuz kardeşim! Tek manevi değerimiz İslam değil, anlamak istemiyorsunuz! İslam’ın yanında, cumhuriyet de, mili bayramlar da, Atatürk de, yaşam tarzlarımız da, sadece anayasal bir ilke gibi görünen laiklik bile milletin manevi değeridir! Çünkü özgürlüğü, ümmet değil millet olmayı, birey olmayı, hakkı hukuku, adaleti, hayatını istediği tarzda yaşamayı, kadın haklarını, eşitliği, pozitif bilimi, aydınlığı sembolize eden kelimelere dönüşmüşlerdir! “Laiklik”, trafikte biriyle kavga etsem, o beş vakit namaz kılıyor ben kılmıyorum diye hakimin onu haklı bulmamasının garantisidir mesela! Hayata dair, gelecek umutlarına dair, “kalbi duygular”dır artık bu kavramlar!
Bunu fena halde gözden kaçırıyorsunuz!
Alkol malkol derken özgürlüklere çatır çatır müdahale ediyorsunuz, “Ama..” diyene basıyorsunuz gazı! Ve “Biz yaparız, kimseyi de takmayız” diyorsunuz!
“Sizin alınız al, inandım, sizin morunuz mor, inandım, ama benim dengemi bozmayınız” yav!
“Gezi” eyleminin temel meselesi ağaçlardır. Ama eylemin büyüyüp yayılmasındaki sivil ve duygusal altyapının tercümesi şudur: “Eeeah yetti beaaa!”

zaten herşeyi onlara bağlıyorlar çok komik
bu ülkede şu anlaşılmadı devletini seven dindar insanlar chp ye oy veremez veya atatürkçülük dinsizliktir
ben mis gibide dinimi yaşıyorum namazımı kılar oruucumu tutarım vatanımıda severim kim vatanımı koruyacaksa onada oyumu çatır çatır veririm arkadaş

Tabi ki sandık sahterkarlığı var ama şunu da unutmamak lazım. Eğer gerçekten %50 iseler onlar tek partiye, biz ise farklı partilere oy veriyoruz.

Bu ülkeye merkez sağ parti lazımmmm. O yüzden Özal'ın öldürüldüğüne inanıyorum, merkez sağ için toparlayıcı bir unsurdu.

İslami parti var
Milliyetçi parti var
Sol parti var

ama merkez sağ yok ve merkez sağ oylarını akepe topluyor.

Bu ülkede sol hiçbir zaman %22-24 leri geçemedi. Merkez sağ bir parti kurulmadıkça bunlar başımızdan gitmez çünkü Türk Milleti muhafazakar.

Sen biliyorsun ben biliyorum sosyal medyayı takip eden biliyor olayın boyutlarını..
Olayı sadece tv den izleyen gazeteden okuyan biri peki ???Sıradan bır gösteriymiş gibi gösteriliyor.
Sankı sadece bizler farkındayız bunun.Karamsarlıga kapılıyorum işte boyle dusununce.

akp lilerin hepsi sanattan nefret ediyor ki, sanatın her dalından, ne sineması tiyatrosu, millet kendini ifade eder bi şekilde diye ödleri kopuyor

Ben bir öğretmenim,benim de geçim derdim var ama buna rağmen haksızlıklık karşısında asla susmadım grevse greve katıldım,eylemse eylem,yürüyüşse yürüyüş...bu yüzden polisin 'geçim derdi,emir kulu' saçmalığı altında yaptığı zalimliği hoş göremiyorum kimse kusura bakmasın....!

Oyunu 3 kuruşluk kömüre makarnaya satan bir milletiz. Üniversite harçları kaldırılıyor diye bayram etti millet, dedim ki dereyi görmeden paçayı sıvamayın, harçlar kaldırılır elbet ama mutlaka bir yerden çıkarırlar acısını. Tahmin ettiğim gibi ardından petrole dudak uçuklatan zam geldi, şimdi noldu peki? Benzine gelen zam unutuldu, harçların kaldırıldığı unutulmadı, al sana bir artı daha... Karamanın koyunu misali, sonradan çıkıyor oyunları.

Yandaş medya lanet olsun sana medya!
Her olayı, durumu dakika başı haber geçen Habertürk'ün internet sitesine bakıyorum da dün geceden beri tek bir haber yapmamışlar. Satılmış medya, yazıklar olsun!!!

abi yemin ediyorum burada olsaniz goz yaslarinizi tutamazsiniz. hayatimda bu kadar duygu yuklu, bu kadar direnis dolu bir gun daha gormedim. ne ırak ne suriye ne filistin, hic biri boylesine savas alanina donmemistir ama boyle de yardimlasma, boyle bir direnis olamaz. dogayi seven herkese, agacimizi koruyan herkese ve korkusuzca omuz omuza polislerin uzerine yurudugumuz tum besiktas taraftarina sonsuz tesekkurler. binlerce polisi geriye puskurttuk ve simdi on binlercesi geliyor. resmen saldirmak icin hazirlaniyorlar bize. korkmuyoruz, heyecanla ve gezi parkini kurtarmak amaciyla var gucumuzle onlari bekliyoruz. biz besiktasliyiz, gumussuyu tarafini neredeyse kontrol altına aldik. istiklal ve ara sokaklardan, tarlabasindan polisler gelmeye devam ediyor. fenerbahce taraftarlari harbiyeden bize ulasmaya calisiyorlar. galatasaray taraftarlari karakoyden henuz cikamamis ama top yekun yardiminiza geliyoruz diyorlar. bugun olmek var, donmek yok! dualariniz bizimle olsun

gündüz öğrenime kalktı harç parası. benim kardeşim ikinci öğretim 2 katı ücret ödüyoruz
yani ordan alıp buraya bindirdiler.

Peki bizler oturduğumuz yerden neler yapabiliriz.
Ben duramıyorum yerimde destek vermek istiyorum,ama ne yapacağımı bilmiyorum.
-gazete almıyoruz
-yandaş medyayı izlemiyoruz.
-avm lere gitmiyoruz.

Peki başka neler yapabiliriz?
Kadınlar kulübü olarak bir imza kampanyası başlatsak mesela?:26:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…