• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya illa ki aralara sızanlar vardır ama olayın bütünü kesinlikle provokasyon değil .dün gittiğimizde beşiktaş tarafında panzerin yakıldğını itfaiyeye de söndürmesi izin verilmediği falan söyleniyordu doğru mu yalan mı bilmiyorum daha haberleri okuyamadım ama dün ne yol boyunca ne mahallemizde ne de taksimde kesinlikle provokasyon yoktu arada çıkaan bir iki tane grubun yaptığını oradaki protesto yapan halka mal etmelerine sebep olanlara ben de kızıyorum. ama gerçeğin de üstünü kapatmalarına provokasyon ya oradaki marjinal gruplar vs. diyee basitleştirmelerine de izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

evet olayın bütünü bu değil elbette.
zaten hükümet geri adım atmadıgı sürece kısasa kısas dediği sürece bu olay Türkiye'nin meselesi olmaktan cıkacak. bir mısır gibi Suriye gibi olmamızdan korkuyorum
ama kimse kılını kıprdatmıyor. biz bu kadar düşünebilirken onların umrunda değil

arkadaşlar o kadar çok bilgi ve haber kirliliği var ki ayrıca eylemcilerin arasına çok çeşitli provokatörler de karışmış durumda..korkum ki şu ki haklı başlayan eylemimiz haksızlaştırılmaya çalışılıyor..gerek siyasi partiler gerek provokatör gruplar bu halk eyleminden elini çeksin! nolur kimse oyuna gelmesin..

ayrıca hala iki ağaç için mi diyenlere yorum yapamıyorum çünkü yorumlayacak bişey yok..evet sadece iki ağaç için..

ya keşke ülkede hiçbbir sorun olmasaydı da iki ağaç için insanlar oraya yığılsaydı o zaman daha gururlanılacak birşey olurdu. türklerin ağaç eylemi doğa sevgisi diye manşet olurduk dünya basınına. ama öyle değil ki halkın canına yetti tüm birikmişlik bir anda patlak verdi ağaç mağaç haticeye değil neticeye baksınlar ya.

iyide oy vermeyen kesim hükümet istifa diye bağırıp başbakanlığı basıyor. darbeci zihniyet bu sen ülkenin yarısından çoğunu oy verdiği hükümeti indiremezsin kim oluyorsun der herkes sana kimse 40 milyon insanı karşısına alamaz özellikle ayaklanan bir kesim. amaç zaten ağaç değilki en başında belki öyleydi ama şimdi sokaktaki kalabalık birilerinin kuklası durumunda . evinde yaşayan vatandaşın olaylarla hiç ilgisi olmayan esnafın canına malına kast ediliyor kaldırım söküp sokakları arabaları yakıyorlar. şimdi bunun neresinde vatan millet sevgisi . şu rezil durumumuza da zamanında yaptıkları gibi akbaba gibi bekleyen dış kuvvetler var önce bizi birbirimize düşman edip iyice tükettikten sonra istediklerini alacaklarını çok iyi biliyorlar

Vatan millet sevgisini bize anlatmayın.
Oradaki ortamı bu hale getiren hükümet ve emir verdiği polisler.
Demokratik barışcıl bir eylem yapmaya çalışan halka saldıran polisin tavrı provakatörlerin önünü açtı.
O ortamda polis müdehalede bulunmasa sizin etrafı yakıp yıktığını söylediğiniz provakatörleri ordaki halk kendi eliyle polise teslim ederdi.
Bu kadar şiddet bu kadar vahşete rağmen insanımız hala barışcıl birşeyler yapma peşinde,dün dayak yedikleri,gaz bombası yedikleri KIzılayda bugün Kitap okuma eylemi var.
Bi zahmet poliste arada gördüğü ortalık karıştırmaya gelenleri toplayıversin gitar çalan çoculara su sıkacağına.

iyide oy vermeyen kesim hükümet istifa diye bağırıp başbakanlığı basıyor. darbeci zihniyet bu sen ülkenin yarısından çoğunu oy verdiği hükümeti indiremezsin kim oluyorsun der herkes sana kimse 40 milyon insanı karşısına alamaz özellikle ayaklanan bir kesim. amaç zaten ağaç değilki en başında belki öyleydi ama şimdi sokaktaki kalabalık birilerinin kuklası durumunda . evinde yaşayan vatandaşın olaylarla hiç ilgisi olmayan esnafın canına malına kast ediliyor kaldırım söküp sokakları arabaları yakıyorlar. şimdi bunun neresinde vatan millet sevgisi . şu rezil durumumuza da zamanında yaptıkları gibi akbaba gibi bekleyen dış kuvvetler var önce bizi birbirimize düşman edip iyice tükettikten sonra istediklerini alacaklarını çok iyi biliyorlar

O zaman bitirelim eylemi.
Başbakanın aba altından sopa göstermesini de yutalım.
Siz azınlıksınız çok konuşmayıncı tavırlarını da görmezden gelelim.
Siz ne yaparsanız yapın o avm dikilecek demesine de peki diyelim.
Polisi geri çek çağrılarına karşın polis orada olacak diretmelerini de göz ardı edelim.

O zaman gideyim de kendimi ağıla tıkayım...

Kullandığım kelimeye ben dikkat ediyorum ağzımdan çıkanı biliyorum benım arkadaşımda 95 puanla işe giremedi neden acaba? Ayrıca tabiki herkez torpille işe girmedi. Sizin bu tayyıp aşkınız nerden kaynaklanıyo bende onu çok merak ediyorum. Adam ülkemize olmadık şeyler ysptı. halka inat ya-pa-cam dedi. Ben istanbulda değilim peki siz niye gitmediniz o kadar mı yeşil düşmanısınız ? Valla bilmiyorum kim yağmaladı belki aç yandaşlarınızdır. Millet orda canını ortays koyuyo polisin önune atlıyo marketlere değil

bende üniversitede okuyorum benimde önüm kapalı benimde sorunlarım problemlerim var elbetteki gelecek korkusu birçok şey tayyip aşkı biyerdende gelmiyor zaten öyle bişeyde yok. ne cemaatçiyim nede makarnasını yedim. nede istanbuldayım. orda olsam gitmem ben herkes gibi gaza gelip ortalığı yakıp yıkmazdım şuan olduğu gibi acıyarak izlerdim evimde. ben tepkimide isteklerimide sandıkta veririm. benim seçtiğim parti kazanamazsa kaybetmenin verdiği zavallılıkla sokaklara atmam kedimi ortalığı yakıp yıkıp insanlara zarar vermem bir ağacı bahane edip dünyaya kendimi rezil ettirmem ha okalabalık şehitler için yada reyhanlı için olsaydı en önde dururdum ama polise taş atmazdım benim için ülkem için yeri gelip canını veren adamların hakkını ne yapsam ödeyemem onlarda bana bu sebeple gittiğimde biber gazı sıkmazdı. okadar cumhuriyet mitingi oldu izmirde istanbulda kim ne dedi onlara ama sen esnafı yakıp yıkarsan sokaktaki vatandaşı yaralarsan hiç kusura bakma sana müdahele edilir

ha ha evet darbe yapacak korkusuyla paşalarımız içeride tek bir delil olmadığı halde içeride tutulmaya devam ediyorlar elle tutulan tek bir kanıtı göstebilmiş değiller. Kim kaldırım söküyor kim yağma ediyor kitap okurken sakin şekilde başlayan eylem insanlar artınca polis şovuna ve onların darbesine dönüştü bu yapılan da onların darbesi değil midir. İşte aynen başbakan ağzından konuşuyorsunuz benim arkamda çoğunluk var oylarım hazır banane azınlığın ne dediğinden. Tekrar yazıyorum çok yazdım ama hani Başbakan ona oy vermeyenlerinde başbakanıydı???

Nerde bu emineyle kızı herkezden önce gidiyolar ABD ye alay konusu oldular hadi anası gidiyoda kızının ne işi var obamanın yanında. Ağla ağla bi hal olan kadın niye ağlamıyo bu insanlar için onlarda korktu galiba bundan sonra michelle çay içemicek diye.

O zaman bitirelim eylemi.
Başbakanın aba altından sopa göstermesini de yutalım.
Siz azınlıksınız çok konuşmayıncı tavırlarını da görmezden gelelim.
Siz ne yaparsanız yapın o avm dikilecek demesine de peki diyelim.
Polisi geri çek çağrılarına karşın polis orada olacak diretmelerini de göz ardı edelim.

O zaman gideyim de kendimi ağıla tıkayım...

sizin sesinizi çıkarmaktan eylemden anlayışınız zaten yakıp yıkıp zarar vermekse herkes için hayırlısı kendinizi ağıla tıkamaktır

Kullandığım kelimeye ben dikkat ediyorum ağzımdan çıkanı biliyorum benım arkadaşımda 95 puanla işe giremedi neden acaba? Ayrıca tabiki herkez torpille işe girmedi. Sizin bu tayyıp aşkınız nerden kaynaklanıyo bende onu çok merak ediyorum. Adam ülkemize olmadık şeyler ysptı. halka inat ya-pa-cam dedi. Ben istanbulda değilim peki siz niye gitmediniz o kadar mı yeşil düşmanısınız ? Valla bilmiyorum kim yağmaladı belki aç yandaşlarınızdır. Millet orda canını ortays koyuyo polisin önune atlıyo marketlere değil

Sen ağlanacak haline gulmeye devam et. Biz senden cok vatanımızı düşündüğümüz için gülemiyoruz ağlıyoruz. Sanadamı makarna vermişlerdi ???

yoksa siz makarna alamayanlardan mısınız ?

dün okuldan bir arkadaş ve eşi ile ben ve eşim taksim'deydik. bu arada arkadaşım hamile. eşi arkadaşımı bize şikayet etti "kendini düşünmüyor, bari çocuğunu düşünsün oralarda başına bi şey gelecek." gibi laflar etti, arkadaşımın dediği şu "ben zaten çocuğumu düşündüğüm için gidiyorum taksim'e."

bir kaç hafta öncesine kadar ben bu ülkeden umudu kesmiştim ne yalan söyleyeyim hatta eşimle yurtdışına gitsek naparız yaşayabilir miyiz diyorduk ama şimdi bakıyorum da etrafıma iyi ki türkiye'deyim iyi ki türküm ♥

boşa konusuyoruz arkadaslar
lütfen bosverelim geriliyorum anlatamayınca ya hu

Son düzenleme:
Vatan millet sevgisini bize anlatmayın.
Oradaki ortamı bu hale getiren hükümet ve emir verdiği polisler.
Demokratik barışcıl bir eylem yapmaya çalışan halka saldıran polisin tavrı provakatörlerin önünü açtı.
O ortamda polis müdehalede bulunmasa sizin etrafı yakıp yıktığını söylediğiniz provakatörleri ordaki halk kendi eliyle polise teslim ederdi.
Bu kadar şiddet bu kadar vahşete rağmen insanımız hala barışcıl birşeyler yapma peşinde,dün dayak yedikleri,gaz bombası yedikleri KIzılayda bugün Kitap okuma eylemi var.
Bi zahmet poliste arada gördüğü ortalık karıştırmaya gelenleri toplayıversin gitar çalan çoculara su sıkacağına.

kitaplar ağaçlar kesilerek yapılmıyor muydu :)

bende üniversitede okuyorum benimde önüm kapalı benimde sorunlarım problemlerim var elbetteki gelecek korkusu birçok şey tayyip aşkı biyerdende gelmiyor zaten öyle bişeyde yok. ne cemaatçiyim nede makarnasını yedim. nede istanbuldayım. orda olsam gitmem ben herkes gibi gaza gelip ortalığı yakıp yıkmazdım şuan olduğu gibi acıyarak izlerdim evimde. ben tepkimide isteklerimide sandıkta veririm. benim seçtiğim parti kazanamazsa kaybetmenin verdiği zavallılıkla sokaklara atmam kedimi ortalığı yakıp yıkıp insanlara zarar vermem bir ağacı bahane edip dünyaya kendimi rezil ettirmem ha okalabalık şehitler için yada reyhanlı için olsaydı en önde dururdum ama polise taş atmazdım benim için ülkem için yeri gelip canını veren adamların hakkını ne yapsam ödeyemem onlarda bana bu sebeple gittiğimde biber gazı sıkmazdı. okadar cumhuriyet mitingi oldu izmirde istanbulda kim ne dedi onlara ama sen esnafı yakıp yıkarsan sokaktaki vatandaşı yaralarsan hiç kusura bakma sana müdahele edilir

Oradaki kaalabalık ağaç için değil ki zaten sadece hala anlayamadınız işte bu saydıklarınızdan birşeylerin patlamasından sabrı taşırmasından. Siz hala ortalığın yakılıp yıkılmasını dilinize doluyorsunuz polisin orantısız gücünü neden görmüyorsunuz sırf yaktı yıktı haberleri yayıldığı için o gençler tüm taksimi temizlediler. Polis yapmadı onlar yaptı. Birşeylere dur demek için sandığa gitmeyi mi bekleme gerekiyor sizce o zamana kadar iş işten geçmez mi bu halkın istemediği birşeyi dile getirme hakkı hiç mi yok oy verdim 5 sene ağzını açamam artık söz söyleyemem karşı çıkamam sandığa kadar beklemem lazım öyle mi. İyi ülkeyi satsınlar, her yeri rant aracı yapsınlar, cumhuriyete onu kuranlara aleni hakaret etsinler ben elim kolum bağlım sandığı bekliyim sinidreleyim hiçç hakkımı aramayayım bildiğiniz koyun olalım yani çok güzel fikir.

ekleyemedim fotografı.

Son düzenleme:
Bir şeyler yazmadan geçemeyeceğim..

Bu kadar haklı bir eyleme karşılık facede "2 ağaç için ortalığı birbirine kattılar,huzursuzluk çıkardılar, oysa bunlar zamanında yılbaşında çam kesip ertesi gün atan insanlar." şeklinde yazılar gördüm, gerçekten kanım dondu. Bu nasıl bir kölelik ,nasıl bir bağnazlık nasıl bir gözünü her şeye kapatmaktır Ya Rab!!! Ve her yazdıkları yoruma da Allah'ın adını alıyorlar, sanki eylem yapanlar ya da onları destekleyen herkesler de dinsiz. Siz ne diyorsunuz ya?? Başta sadece çadır kurup ağaçların başında bekleyen bir grup çevreci vardı Taksim'de, ancak üzerlerine tazyikli su sıkıldı "dağılın" diye. Ardından biber gazı..dağılın diye..daha neler neler...öfkelendi haliyle kalabalık, yanlarına halk da katıldı, o kadar insanın arasına muhakkak ki provokatörler de katıldı, fırsat kolluyorlardı. Ancak halkın amacı tekti: "Demokrasi isteğiydi." "Zulme direnişti" Kendi halkına insan muamelesi yapmayan iktidarı sorgulamaktı, Atalarımızdan "ayyaş" diye bahseden başbakana başkaldırıydı. Gerçekten artık gerçekleri göstermek için ne olması gerekiyor bilmiyorum. Ve hiçbir partizanca hareket içermeden başlayan bu eylem için duyduklarım arasında en çok sevdiğim laf da şuydu:

"Biz AKP'siz DİNİMİZE
CHP'siz ATAMIZA
MHP'siz VATANIMIZA
BDP'siz KÜRDÜMÜZE SAHİP ÇIKARIZ.
BİZ HALKIZ!!!"

kusura bakma ama hiç bir şey bilmede ezbere konuşuyor gibisiniz...bir halk tv yi ulusal kanalı açsanız duysanız neler oluyor kim zarar vermiş devletin malına burda insanları kışkırtmayın daha fazla...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back