• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:9::9::9::9::9::9::56: afiyet olsun arkadaşım

bence de çünkü gerçekten lugatımızdaki tüm kelimeleri de kullasak anlamak istemeyene birşey birşey anlatamazsınız :31:

ahha ahh arkadaşım açıklama yapmak bile istemiyorum şu an kelimem olmadığından değil artık hiçbirşey anlatamayacağımızı anladığımdan.

ayy gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Biz makarna yerine gaz yemeye talip olduk bu ülke için buyursunlar afiyetle yesinler makarnalarını arkadaşımm.

Yedik zaten yiyeceğimiz kadar birşeylerden de neyse işte onlar birşey ( kendimce sansür :1: )
Hatta o kadar ki artık yiyince kabak tadı bile vermiyordu şu olaylara kadar :ssz:

kitaplar ağaçlar kesilerek yapılmıyor muydu :)

:9::9:
Evet bakış açısı harika.
Taksim Gezi Parkı nın 3 tane ağaçtan oluşmadığını anlatayım ben önce size.
Bu park kaldırılmaya karar verildiği anda zaten TMMOB Taksim gezi Parkının "Cumhuriyet döneminin ilk Kentsel Tasarım ve Planlama örneklerinden biri olduğu için TARİHİ ESER niteliği taşıdığı" için yıkılmasının veya bozulmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğine dair bir itirazda bulunmuştur.İtirazı ciddiye alınmayınca mahkemeye verdi.
Bilirkişi raporu da mahkemede Taksim Gezi Parkının TMMOB un söylediği gerekçeyle TARİHİ ESER niteliği taşıdığı için yürütmeyi durdurma kararı almıştır.
Hükümet mahkemeyide ,halkıda önemsemeyip her zaman ki gibi BEN YAPTIM oldu tavrına girmeye çalışınca bu olaylar başladı.
Bunun adı diktatörlüktür.
Madem mesele 3-5 ağaç,saygılı ol,mahkeme kararına uy ve başka yere yap her ne yapacaksan!

benim öyle bir korkum yok çünkü bireysel kaybedicek bişeyim yok hükümet istifa ederse. şuan ülke olarak çok şey kaybediyoruz zaten. herkes kaybeder ben değil ülke olarak kaybediyoruz.
Yok cnm kaybetmedik tam tersi bence birbirimizi kazanıyoruz. Hem içimizde hem dışımızdaki düşmanlar bizim nasıl birlik olduğumuzu gördü. Reyhanlıyıda o hale getiren tayyip amcanız.

zaten kapasiten yetmez tartışmaya :)

Kimsenin kapasitesini tartışmak sana kalmadı, üni okuyormuşsun bir de ama nasıl bu kadar körsün anlamak imkansız, bence insanlara hakaret edeceğin yerde birazcık Türkiye nelerle boğuşuyor, ben napıyorum diye otur bir düşün, her fikre saygımız var ama hakarete yok. Gerçekten gülünç derecedesin. Kendine gel.

hala anlayamıyoruz değilmi. taksimden bahsediyoruz. o yaşlı teyzenin dediği gibi orada yeşil alan kalmamış. o yüzden o ağaçlar o kadar önemliki.
bir parkın yok olması söz konusu. şehrin göbeğinde bir kaç yeşil alandan biri bu.
orada yaşayanların gölgesinde dinleneceği doğayı yaşayacağı bir alan.
kitaplarda ağaçtan zaten.o yüzdende kesin gitsin zihniyetini anlamam mümkün değil.çünkü o bölgedeki , tek bir ağaç bile o semt için çok kıymetli. neden mi.
yok çünkü ,
çok az orada ağaç.
o yüzden başladı eylem.
sonra olayın rengi değişti . ama ilk olay buydu. konuyu açtığım zaman bunun olacağını düşünmemiştim. ağaçlar için açtım. taksim için açtım. bir istanbulllu olarak oranın betonlaşmaması için açtım.
sonra bu duruma geldi. o insanlara sıkılan biber gazından sonra başladı.
anayasal hakkını savunanlara yapılan saldırıdan sonra bu hale geldi.
halkın kırılma noktasıydı bu.
sustular sustular. bardak doldu doldu.
ve taştı...

Hala ağaç deniyor ya bırakın artık ne olur ağaç için toplandınız diğer olayarda nerdeydiniz demeyi. Zaten ağaç için toplananlar sakin sessiz eylemini yapıyordu ve artık birşeylere dur demenin vaktinin geldiğini farkındaydı hani patlama noktası olur ya işte öyleydi ne zaman ki halk kalabalıklaştı o ağaçların altında oturanlar engellenemedi orantısız güç başladı polis müdahelesi farklı boyutlara geldi işte o zaman bu halkın birşeylere dayanma gücü de yok oldu.

Evet bu gençlik bu zamana kadar netteki oyunlardan, sosyal medyadan kafasıın kaldırıp hiçbirşeye tepki vermiyordu görüşlerini dile getiren azınlıklar vardı ama o olaylar kimsenin sessiz kalacağı türden değildi madem bu kadar haklılar neden gazetelere, kanallara sansür uyguladılar acaba. Ama o sosyal medyadaki gençler çok güzel bir iş başardı oradan örgütlendi neden başka şehirlerden destek geldi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti türk halkında olmadığından bu yüzden bu ülke kurtarıldı kurtuluş savaşı kazanıldı çanakkale de geçit verilmedi.

kullandığınız kelimeler çok çirkin türkiyenin yüzde 52 si makarna mı aldı devletten yapmayın bu kadar insan çoban mı bu kadar insan torpille işe mi girdi bu kadar insan kömür mü aldı devletten elbetteki HAYIR buna inanan 18 yaşında bir lise öğrencisi olabilir ancak. ağaçların kesilmesini eleştirdiniz eylemin olduğu gün istanbulda yangın çıktı bir ormanda okadar adamdınız polise taş atana kadar bir kova su döküp o yangını söndüremez miydiniz acaba bunun yerine esnafları yağmaladınız diyorsunuz müsllüman olan nasıl ağaç keser MÜSLÜMAN OLAN NASIL YAKAR YIKAR ÇALAR PEKİ BUNA CEVAP VERİNZ

Pekala yapabiliyorlar. Bakınız Tayyip Erdoğan. Müslüman ya ama yapılan onca haksızlıga göz yumabiliyor. Sonra da dindarligi kullaniyir. Yerseler. Yiyorlar

bende bir çevreci ve doğa dostuyum.
fakat utanç orum insanlık adına.
hatayda reyhanlıda bir sürü insan öldü kimse oralı olmadı iki tane ağaç için millet ayağa kalktı.
keşke ağaçlar sökülmeseydi ama sökülüyorsa diye bu kadar insanın rezilliği hepsinden kötü.amaç birşeyler elde etmek sesiniş duyurmak değil.atraksiyon olsun diye orada birçoğu.aktivist oluyorlar böylece
bence insan hayatı söz konusuı olduğunda sesini çıkarömayanlar ağaçlara bu kadar üzüleemez.dün kayserideydim orada bile gezi park eylemi vardı.istanbuldaki parktan kayseriye ne.?
madem öyle hataydaki ölenler için neden böyle birleşemediler.
birileri onları kışkırıyor olmalı
Yuhhh diyorum sana. Sana bi tavsiyem var git ismail türütün ankarada kar yağsa rizede üşüyorum sarkısını dinlemeni tavsiye ediyorum

Arkadaşlar ! Bakmadan, görmeden, izlemeden, okumadan yorum yapmayın.

Gezi parkında toplanan kişiler ellerinde sopa ve taş ile gitmediler. Bunu anlamak bu kadar mı zor yani ? Onlar oturma eylemi yaparken polis ; Sanki orada düşmanlarımız varmış gibi saldırdı. Bu saldırıyı başlatan polistir. Hiç bir olay yoktu. Bunca biber gazını sizinde ağzınıza yüzünüze sıkalım bakalım siz ne yapacaksınız ? Elbette kendilerini savunacaklar.

KAPİŞ ?

Arkadaşlar kanal d ankara temsilcisini göstericilere destek olduğu için terörle mücadele ekipleri tarafından göz altına alınmış.bence eğer hükümet istifa etmezse veya hükümet düşmezse yine bir dalga olucak ergenekon gibi diğer destekçileri de kesin göz altına alırlar...

Kanal D kameraları oradaydı da biz mi görmedik ? Birey olarak eyleme katıldığı için gözaltına alınmıştır. Buna ek olarak hükümet ne düşer ne de istifa eder. Böyle bir beklenti içine asla girmeyin dün gündüz ve gece olanlar zaten bunun sinyalini verdi.

Bu konu artık siyasetçilerin kucağına verilmiş bir misyon oldu biri mazlumu oynuyor biri de bu olayı ben çıkardım diye, 2-3 tanesi de kenardan avuçlarını ovuşturarak izliyor.

Destekçileri göz altına alsalar bu ülkede hapisaneler yetmez rahat olun...

Arkdaşlar dün gece de aynı şey oldu gerçekten anlamak istemeyene birşey anlatamıyorsunuz anlayamadıklarından değil gerçekten bunu istemediklerinden aynı kelimeleri defalarca yazdım ya artık savunmak istemiyorum kendimi düşüncelerimi çünkü olmuyor yani yok. O yüzden farklı görüşlerde olduğumuz kişilere cevap vermemek gerekiyor boşuna yoruluyoruz burada içinde bulundupumuz olayları karşılıklı tartışmaya girmeden konuşamak önemli. Başlığı amacından saptıraya çalışanlara lütfen fırsat vermeyelim rica ediyorum samimi olarak.

Neyse arkadaşlar boş verin, en azından bizim artık "1 Haziranda neredeydiniz?" diye sorduklarında verecek bir cevabımız var.

Samsunda herkesin kimliğini topluyorlar.

4.buçukta toplanıyoruz ama şimdiden çoğu kişi gözaltında ne iş ?:20:

güya haber kanalı olan kanallar uyuyor resmen ntv, cnn

erkan tanı izliyorum şuan, akp yi savunan konuğun durumu içler acısı

bende bir çevreci ve doğa dostuyum.
fakat utanç orum insanlık adına.
hatayda reyhanlıda bir sürü insan öldü kimse oralı olmadı iki tane ağaç için millet ayağa kalktı.
keşke ağaçlar sökülmeseydi ama sökülüyorsa diye bu kadar insanın rezilliği hepsinden kötü.amaç birşeyler elde etmek sesiniş duyurmak değil.atraksiyon olsun diye orada birçoğu.aktivist oluyorlar böylece
bence insan hayatı söz konusuı olduğunda sesini çıkarömayanlar ağaçlara bu kadar üzüleemez.dün kayserideydim orada bile gezi park eylemi vardı.istanbuldaki parktan kayseriye ne.?
madem öyle hataydaki ölenler için neden böyle birleşemediler.
birileri onları kışkırıyor olmalı
Gerçekten çevreci ve doğa dostu olsaydınız "iki tane ağaç için" ifadesini kullanmazdınız.Neyse zaten bu olaylar da gerçekte "iki tane ağaç" için değil.Bu artık halkın yıllardır gördüğü baskıların haksızlıkların patlaması.Bu olay halkın şimdiye kadar sabrettiği herşeyin isyanıydı.Hatay'da ölenler de buna dahil.Bu yüzden olay İstanbul'dan çıktı tüm ülkeye yayıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back