• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar bu iş çıgrından çıkmadan çözüm bulunmalı olaylar büyüdükçe çözüm çıkmaza girecek.birileri gezi parkını bahane edip farklı amaçlarına ulaştı yine söylüyorum hükümetin hatalı davrandıgı yerler varsa bazı kesimin özgürlügü elinden alındıgını düşünüyorsa karşı koymak böyle olmamalı. biz kiminle kavga ediyoruz polislemi oda emir kulu malına zarar verilen vatandaşmı yada bazı haklarını savunmak için sokaga dökülen milletmi soruyorum kavgamız kiminle

canım ben sana yazmadım ki daha şimdi okudum benden önce yazdığın mesajı görmemiştim okuyunca sana cevap vermişim gibi olmuş. ortada provokasyon yok da olsa bile başbakanın yüzünden başbakan provoke etti daha dün alay ede ede ' yapıcam ' diyor bilmemkaç bin tane adam yığarım diyor bu resmen halkı galeyana getirmektir. bahsettiğim komşum daha dün akşama kadar eylemi destekliyordu ama gitmek istemiyordu nasıl ki başbakanın açıklamasını dinlemiş ben de gelcem sizinle dedi. ha gidip orada olay mı çıkarttık hayır slogan attık ama düşün yani akp' ye oy vermiş bir kadını bile bu hale getirdi o açıklama.

tamam canım ya fikirler uyuşmayabilir de bana yazdın sandım haliyle.
ben provoke ettiklerinden eminim ama canım ya. kendi yakınlarımdan duyuyorum çünkü ilk agızdan. bizim milletimiz zaten eylemini güzel yapıyor yapmak istiyor ama arkadasım diyor ki farklı bir bayrak var ellrinde bir grup giriyor araya. belli ki bizden de değiller diyor. etrafa zarar verip sızıyorlar sonra diyor. yani hani yazılıyor ya eylemi düzgün yapmıyorsunuz diye. o düzgün yapmayanlar halk değil aslında.
yoksa dedğin gibi elbette ki bu olayı başlatanlar da provakotörler değil

kullandığınız kelimeler çok çirkin türkiyenin yüzde 52 si makarna mı aldı devletten yapmayın bu kadar insan çoban mı bu kadar insan torpille işe mi girdi bu kadar insan kömür mü aldı devletten elbetteki HAYIR buna inanan 18 yaşında bir lise öğrencisi olabilir ancak. ağaçların kesilmesini eleştirdiniz eylemin olduğu gün istanbulda yangın çıktı bir ormanda okadar adamdınız polise taş atana kadar bir kova su döküp o yangını söndüremez miydiniz acaba bunun yerine esnafları yağmaladınız diyorsunuz müsllüman olan nasıl ağaç keser MÜSLÜMAN OLAN NASIL YAKAR YIKAR ÇALAR PEKİ BUNA CEVAP VERİNZ

Buna en güzel cevabı Başbakan her gün örnek olarak veriyor zaten :ssz:

arkadaşlar o kadar çok bilgi ve haber kirliliği var ki ayrıca eylemcilerin arasına çok çeşitli provokatörler de karışmış durumda..korkum ki şu ki haklı başlayan eylemimiz haksızlaştırılmaya çalışılıyor..gerek siyasi partiler gerek provokatör gruplar bu halk eyleminden elini çeksin! nolur kimse oyuna gelmesin..

ayrıca hala iki ağaç için mi diyenlere yorum yapamıyorum çünkü yorumlayacak bişey yok..evet sadece iki ağaç için..

biber gazı atılmadan önceki durum. çokmu kaşınmışlar acaba :ssz:

94190555578491113846756.jpg

Polisimiz o görüntülerle elbette kötü konuma düşer. Bu halkın eylem hakkı neden elinden alınıyor çoğu görüntü de ellerinde taş soğa hiçbirşey yokken polis daha karşıdan gelenleri gördüğünde saldırıyor. Dünya bizi kötü görecekse görsün dünya bizi konuşcak diye hakkımızı aramayacak mıyız. Ellerinde bira şişeleri olanlar denmiş birkaç böyle insan var diye amacından sapmış mı oluyor genelleme yapmamak lazım. Kaçan bir genç kızı tekme tokat döven polisin görüntüsü bir evdeki gençlerin penceresinden çekildi ama kızın dövülmesi değil polise o görüntüleri çekenlerin küfretmesi konu oldu. O eylem yapanlar o caddeleri kendi elleriyle temizlemesini de bildi.

Bu adam orduyu içeri tıktıktan sonra ve gücü eline geçirdikten sonra aşırı bir özgüvenle yaptım oldu demeye başladı. Mili bayramlarımızda binbir bahaneyle anıtkabire gidilmiyor, kutlamalar yok hava soğuk yok çocuklar üşüyor diye kaldırılıyor ama kendi mitingi olunca hiç soğuk falan demiyor. Eskişehir'e mitinge geldi hava çok soğuk ayazdı gösteri yapacak çocuklar kıyafetleriyle dondular. Satılmayan zerre yer kalmadı, artık saklayarak değil alenen cumhuriyete ve onu kuranlara hakaretler edilmeye yok etmeye çalışıldı. Onun için şu eylem yapanların hiç değeri yok zaten benim oy verenlerim değişmez oy vermeyenler isyan ederler umrunda değil çünkü yerinden edemezler ama orada ona oy verenlerde vardı. "Ben bana oy vermeyenlerinde başbakanıyım" diyordu ya hani palavra olduğu anlaşıldı. Çok basit birşey isteniyor yaa orası avm topçu kışlası herhangi birşey olmasın halkın sesine kulak vermek geri çekilmek halkım böyle istiyor demek çok mu zor.

Dinde zorlama yoktur.kimsenin kişisel haklarını eliden alamazsınız. Alkollül araç kullanmanın cezanı arttırabilirsin, alkollü olarak birine zarar verene daha büyük cezalar getirirsin ama bunu şu saatten sonra içme diyemezsin. O inan ona göre günahkarsa kendine günahkar. Oruç tutmayan insanlar bilmem farkında mısınız oruçlu değilim demeye çekiniyor artık. Din ve devlet işleri neden ayrıldı devlet işlerinde oruçlu, dindar, namaz kılan kılmayan, gayrimüslüm, müslüman diye vatandaş ayrılmasın ben ibadet etmiyorum diye herhangi bir olayda daha az fazla ceza alırken, diğeri daha az ceza almasın herşey objektif olunsun diye. Erbakana sağlık durumundan dolayı ev hapsi gelmişti ama paşalarımız komutalarımız içeride ölüyor kimse kıpırdamıyor. Ellerinde kanıt hiçbirşey olmadan orada o insanları tutmaya devam ediyorlar.

kullandığınız kelimeler çok çirkin türkiyenin yüzde 52 si makarna mı aldı devletten yapmayın bu kadar insan çoban mı bu kadar insan torpille işe mi girdi bu kadar insan kömür mü aldı devletten elbetteki HAYIR buna inanan 18 yaşında bir lise öğrencisi olabilir ancak. ağaçların kesilmesini eleştirdiniz eylemin olduğu gün istanbulda yangın çıktı bir ormanda okadar adamdınız polise taş atana kadar bir kova su döküp o yangını söndüremez miydiniz acaba bunun yerine esnafları yağmaladınız diyorsunuz müsllüman olan nasıl ağaç keser MÜSLÜMAN OLAN NASIL YAKAR YIKAR ÇALAR PEKİ BUNA CEVAP VERİNZ
Kullandığım kelimeye ben dikkat ediyorum ağzımdan çıkanı biliyorum benım arkadaşımda 95 puanla işe giremedi neden acaba? Ayrıca tabiki herkez torpille işe girmedi. Sizin bu tayyıp aşkınız nerden kaynaklanıyo bende onu çok merak ediyorum. Adam ülkemize olmadık şeyler ysptı. halka inat ya-pa-cam dedi. Ben istanbulda değilim peki siz niye gitmediniz o kadar mı yeşil düşmanısınız ? Valla bilmiyorum kim yağmaladı belki aç yandaşlarınızdır. Millet orda canını ortays koyuyo polisin önune atlıyo marketlere değil

Hala neden "siz de sizin istediklerinizi yapana oy verin" deniliyor anlayamıyorum! Bir hükümet sadece oy aldığı kesimin isteklerini mi yerine getirmeli? Diğerleri? Bu eylemlerden hükümetin alması gereken en önemli mesaj, oyunu alamadığı kesimin mutsuz olduğu ve onları memnun edemediğidir. Hatta artık oyunu aldıklarını da memnun edemiyorlar. Evet buraya gelmemeliydi olaylar, şiddet olmadan da eylem yapılabilirdi ancak bunun buraya kadar gelmesinin bir sebebi de polisin geri çekilmemesi, inatla savaşır gibi yüklenmesi ve başbakanın tahrik edercesine ne yaparsanız yapın kendi bildiğimi okurum tavrıdır.

iyide oy vermeyen kesim hükümet istifa diye bağırıp başbakanlığı basıyor. darbeci zihniyet bu sen ülkenin yarısından çoğunu oy verdiği hükümeti indiremezsin kim oluyorsun der herkes sana kimse 40 milyon insanı karşısına alamaz özellikle ayaklanan bir kesim. amaç zaten ağaç değilki en başında belki öyleydi ama şimdi sokaktaki kalabalık birilerinin kuklası durumunda . evinde yaşayan vatandaşın olaylarla hiç ilgisi olmayan esnafın canına malına kast ediliyor kaldırım söküp sokakları arabaları yakıyorlar. şimdi bunun neresinde vatan millet sevgisi . şu rezil durumumuza da zamanında yaptıkları gibi akbaba gibi bekleyen dış kuvvetler var önce bizi birbirimize düşman edip iyice tükettikten sonra istediklerini alacaklarını çok iyi biliyorlar

Bugün Kızılay'da kitap okuma eylemi var.

işte sivil direniş böyle olmalı..yakmadan,yıkmadan,taş sopa atmadan,çevreye zarar vermden..dimdik onurlu durarak..

arkadaşlar polis de emir kulu demeyin lütfen,onlara öldürene kadar döv gaz bombasıyla nefes almalarını engelle mi deniliyor yapmayın nolur.bu yaptıkları görev tanımına girmez hepimiz biliyoruz.polis eşleri,kardeşleri,çocukları alınmasın çünkü eylemcilere limon,su falan veren polisler de gördük ya da dayanamıyorum istifa ediyorum diyen polisler de..hepsi aynı kefede değil.

Bunları gözünüzle mi gördünüz? Gerçekten soruyorum?

valla ben onu bunu geçtim
bu akp yani hükümet başındaki RTE
çok şımarmıştı bizi ses çıkarmayan bir toplum olarak gördüler 10 sene
sırtımıza tabiri caizze sopa ile vurdular , kendileri şuan inanılmaz zengin
yatlar köşkler sahibi seçim zamanı ona buna kömür,makarna,bulgur vererek
oy aldılar polislerin maaşı askerlerin maaşından daha yüksek
neden polisleri kendilerine çekmek amaçlarına ulaştılar...ülkemiz satılmış durumda elimiz kolumuz bağlı
ekonomi iyi diyorlar ben 5 senedir işsizim !!!!!!!!!!!!
ben hergece akp oya verenleri ve akp sempetizanları
allaha havale ediyorum hatta namazlarımın arkasından diyorum ...
tek diyeceğim şey bu olaylar akp ve RTE ders olsun
bizim burada derler ki yörüğün ayranını kabartmıycan ....
yörüğün ayranı kabarmıştı batı bölgemizde EFE'lerimiz kuvayi milliye
birlikleri çıktı....
çanakkalede çok az bir asker sayısıyla kazanıldı...
kimse sayısına torpiline iktidarına güvenmesin
Allah mazlumun yanındadır!!!!!!!!!

tamam canım ya fikirler uyuşmayabilir de bana yazdın sandım haliyle.
ben provoke ettiklerinden eminim ama canım ya. kendi yakınlarımdan duyuyorum çünkü ilk agızdan. bizim milletimiz zaten eylemini güzel yapıyor yapmak istiyor ama arkadasım diyor ki farklı bir bayrak var ellrinde bir grup giriyor araya. belli ki bizden de değiller diyor. etrafa zarar verip sızıyorlar sonra diyor. yani hani yazılıyor ya eylemi düzgün yapmıyorsunuz diye. o düzgün yapmayanlar halk değil aslında.
yoksa dedğin gibi elbette ki bu olayı başlatanlar da provakotörler değil

ya illa ki aralara sızanlar vardır ama olayın bütünü kesinlikle provokasyon değil .dün gittiğimizde beşiktaş tarafında panzerin yakıldğını itfaiyeye de söndürmesi izin verilmediği falan söyleniyordu doğru mu yalan mı bilmiyorum daha haberleri okuyamadım ama dün ne yol boyunca ne mahallemizde ne de taksimde kesinlikle provokasyon yoktu arada çıkaan bir iki tane grubun yaptığını oradaki protesto yapan halka mal etmelerine sebep olanlara ben de kızıyorum. ama gerçeğin de üstünü kapatmalarına provokasyon ya oradaki marjinal gruplar vs. diyee basitleştirmelerine de izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

iyide oy vermeyen kesim hükümet istifa diye bağırıp başbakanlığı basıyor. darbeci zihniyet bu sen ülkenin yarısından çoğunu oy verdiği hükümeti indiremezsin kim oluyorsun der herkes sana kimse 40 milyon insanı karşısına alamaz özellikle ayaklanan bir kesim. amaç zaten ağaç değilki en başında belki öyleydi ama şimdi sokaktaki kalabalık birilerinin kuklası durumunda . evinde yaşayan vatandaşın olaylarla hiç ilgisi olmayan esnafın canına malına kast ediliyor kaldırım söküp sokakları arabaları yakıyorlar. şimdi bunun neresinde vatan millet sevgisi . şu rezil durumumuza da zamanında yaptıkları gibi akbaba gibi bekleyen dış kuvvetler var önce bizi birbirimize düşman edip iyice tükettikten sonra istediklerini alacaklarını çok iyi biliyorlar

İyi de hükümet zaten istifa etmez korkmayın. Şu saydıklarınızı yapan tek bir kişiyi de görmedim ayrıca. Kaynağınız, kanıtınız var mı? Varsa paylaşırsanız sevinirim.

işte sorun da burada etrafa zarar veren halk değil. bunu anlamak istemiyorsunuz. ülkeyi bölmek isteyenler hazır pusuda bekliyor. kendi polis arkadasımdan duydum yabancı ülkelerden bir sürü ajan gelmiş diye. siz olaya nasıl bakıyorsunuz bılımıyorum ama olay sadece halk devlet ilişkisinden de cıktı. arada Türk olmayıp milleti bezdiren kesim var ama hepsine halk yaptı deniyor. bu kesimi durdurması gereken baştakilerin umrunda değil. ülke parcalanacak neredeyse kimse tınlamıyor..ayrıca hükümet istifa eder diye korkudan uyuyamıyor musunuz anlamadım ki. merak etmeyin etmez.

Polis arkadaşımdan "kapalı alana gaz fişeği atılamayacağını" öğrendim

ha işte temel soru bu bence.. müslüman olan nasıl hak yer,nasıl kul hakkına girer,nasıl yalan söyler,nasıl kandırır,nasıl çalar, yakar-yıkar,nasıl ağaç keser buyrun siz cevap verin o halde ben de bunu çok merak ediyorum?

Son düzenleme:
Müslüman olan yıkar çalar mı diyorsunuz ama Erdoğan başbakan olunca ailesini de ihya etti. Kızı dünyanın parasın alarak sözde babasının danışmanlığını yapıyor neden kızı danışmanlık yaacak ülkede adam mı kalmadı hem de daha donanımlı insanlar. Oğlu büyük bir market zincirinin sahibi, gemicikleri var, bizim evlatlarımız şehir olurken onun oğlu bedelli yaptı askerliğini. Tarihi camilerimizin arkasından görünen ve İstanbulun siluetini bozan tıraşlanacak dediği o gökdelenlerde oğlunun da dairesi var. Ha diyeceksiniz ki sanki diğer partşiler yapmadı yemedi etrafını ihya etmedi. Hani ondan olmayanlar çalıyor diyorsunuz ya hani müslüman diyorsunuz ya bu kadar dindar olduğunu belli eden insanın bunları yapması baya tezat oluyor da ondan. Yoksa bunu yapan hiçbir partiyi desteklemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back