• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korkum halkın silahlanması...
Bİr kaç yerde polisin tavrına karşı artık biz de saldıracağız yazıyordu.
Umarım haklıyken haksız duruma düşmeyiz

$6310_10151638314892360_2066405643_n.jpg :9::9::9::9:

Ey CHP sen de en az sucladıkların kadar sorumlusun. Bu kadar insan senın için dökülmedi sokağa, sen olmadığın için döküldü.

Umut verici bir haber arıyorum sabahtan beri, az önce eylemcilerin etrafı temizlediklerini ve yerlere çöp atmayın çağrısı yaptıklarını okudum. Göğsüm kabardı:14: Partilerle, sempatizanlıkla, terörler, pkkyla ilgisi olanlar ve olmayanlar ne kadar kendini belli ediyor.

Ahahahha:D İzleyin kızlar:D

[video=youtube;el4jih1VQqM]http://www.youtube.com/watch?v=el4jih1VQqM[/video]

direnişin bugunde devam etmesı daha çok yaralıdan başka bişi getirmıycek bence olay artık amacını aştı gıbı

ben de dün akşam eşimle uzun tartışmalardan sonra biri orta yaşlı diğeri 60 yaşında iki komşumla beraber destek için gittim. otobüsle eminönüne oradan da aksaray tarafından taksim' e ulaşmak için yol boyu yollar iyiydi bir sorun yoktu barikatlar ve polisler vardı ama polis şiddet uygulamayı kesmişti. istiklal caddesi sakindi meydanda protestolar vardı biz de oraya ilerledik beşiktaş' ta durumun çok kötü olduğu destek için gidilmesi gerektiği söyleniyordu ama geçmek benim görebildiğim kadarıylaa mümkün değildi daha sonra da bir grubun barikatları kaldırdığı beşiktaş' tan taksime geçiş için yol aaçtığı söylentisi yayıldı sloganlar atılıyordu her kesimden ve her görüşten insan vardı çok güzel bir dayanışma vardı biz gaza maruz kalmadık ama gündüzden artık ne kadar gaz kullanıldığı hala burnuma gelmesinden belliydi genzimin yanmasından anladım burnum çok hassastır.

gitmeden önce fısfıs, sirke, süt, limon stoğu yaparak gitmiştik eve dönerken oradaki insanlara vererek döndük. mahşeri bir kalabalık çok güzel bir görüntüydü aileler, teyzeler, amcalar vardı hani marjinaldik diyesim geldi

direnişin bugunde devam etmesı daha çok yaralıdan başka bişi getirmıycek bence olay artık amacını aştı gıbı

sana katılıyorum ketieebaşta durduk yere saldırdılar haksızlarken,şimdiyse kendi haklı görerek saldıracak bu polisler, olan hem polislere hem vatandaşa olucak

ankara' da durum nedir halk tv eski görüntüleri veriyor orası nasıl bilen var mı ?

$tr.jpg

Foto paylaşıldı mı bilemiyorum.. bütün sayfalara bakmam mümkün değil :24:

Bu arada kendini çok büyük gören medya; onlar gizlese de tepkilerin çığ gibi büyüyebileceğini gördü.. :ssz:

Demokratik hakkını kullanıp halkıma devletın polısıne esafımın ekmek parasına zarar vermeden eylem yapan..Elinde Türk bayragı dışında bayrak taşımayan kişilere saygım sonsuz.....

Keske bu mucadeleyı secım oncesıde yapsalar...Yenı partı oluşumları kurulsa......Cumhurıyetın geregını yerıne gerı getırebılsek..

Bir eğitimcı olark bende olayları takıp edıyorum..Gelecegımız adına bende endışelıyım...

Sanal aleme bır resım konuluyor..Resmın tarıhıne bakmadan nerde çekıldıgı sorulmadan anında yuzlerce ınsan yorum yazıyor...

Bınlerce polıs ıstıfa ettı..Polıs gercek sılah kullandı.........Insanımız hemen gaza gelıyor...

Yabancı basında ızlıyor..Kıs kıs gülerek.........

Hıc bıber gazı yedınız mı dıye sordular...Ben demokratık haklarımı yasaların verdı cercevede kullandığım ıcın yemedım...

Eyleme katılan sanatcılar bankların camlarını kıranları deseklıyorlar..Bu kişiler banka reklamında oynayıp bınlerce tl alırken nerdeydıler......

Ben Ordu da yaşıyorum..Bu ulkede fakırlık var dıyenlere cocuguma bakıcı bulamıyorum...Temızlıkcı kadın bulamıyorum..

Arabalardan yolda yuruyemıyorum........

Dilerim eylemde bırleşen halk beledıye secımlerınde bırleşır ardından genel secımde demokratık hakkını kulllanıp bu hukumete dersını verır..........

Son günlerde Taksim başta olmak üzere birçok ilde çıkan olaylarda sosyal medya üzerinden tek taraflı paylaşımlar dikkat çekiyordu.

Fatih Çipil isimli kullanıcı kişisel bloğunda bu süreçte yayılan yalan haberleri tek tek sıraladı. Bu durum tek taraflı paylaşımların yanında eylemin gerçek yüzünü gösteren paylaşımların da olduğunu gösteriyor.

İşte o yalan haberler...
Bildiğiniz üzere gezi parkı olaylarından dolayı son iki gündür ülke karışık. Polisin orantısız güç kullanımı, düşmanlığı had safhaya getirerek olayları alevlendirdi. İlk başta Gezi Parkı için olan direniş, doğa amacını bir kenara bırakarak devrim amacına hizmet etmeye başladı. Provakatörlere ise gün doğdu. Gezi Parkı'ndaki binlerce masum direnişçinin arasında onlardan nemalanan bir o kadar da provakatör kısım var.

15.000 TL İhtiyaç Kredisi ayda 350TL taksitle! Hemen başvur!
Bu yazıyı provakatörlerin dün sosyal medyada çıkardığı yalan haberler için yazıyorum. Bunları alabildiğince yayarsak, insanlar bilgilenmiş olur. Hem direnişçi arkadaşlarımızdan hem de hükümet yanlısı arkadaşlarımızdan gerekli inisiyatifi göstermelerini bekliyorum. Umarım yakın zamanda polisler çekilerek olaylar barışa kavuşur. İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı olmayan; 17 yalan haber.

1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.

2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi.

3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir facebook twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının kesildiği doğru.

4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.

5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.

6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.

8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler italyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.

9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.

10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.

11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.

12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.

13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı. Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.

CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.

14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.

16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını söylediler.

17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberler arasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.

15.000 TL İhtiyaç Kredisi ayda 350TL taksitle! Hemen başvur!

kızlar reklam araya kaynamış

zaten amaç "iki ağaç için değil hala anlamadınız mı deniliyordu ya "zaten amacını baştan aşmıştı.sözüm ona iki ağacı savunan insanları kullanarak uydurma haberlerle ve yalanlarla onları gaza getirenlerin yaptığı ortalığı karıştırmak için yapılan oyun

polisimiz kötü oldu

dünya basını bizi konuştu (bence iyi olmadı)

onca kişi yok yere ayaklandı

bu olay da unutulacak herşey kaldığı yerden devam edecek.

başbakan geri adım atmicak.zaten zamanında topçu kışlasıymış.o zamanın valisi lütfi kırdar tarafından yıktırılmış.gezi parkı olmuş zamanla da bazı düzenlemeler yapılmış otel alanları olmuş küçülmüş.dün başbakan biz yaptık diyordu öyle hatırlıyorum.

başbakan ı sevmeyenlerin de payı var bu ayaklanma da.

bu zamana kadar ne yapılmadı da biz karşı gelmedik.herşeye karşı çıktık ama olunca da ses çıkarmadık.

en basiti sigara yasağı herkes ayaklandı karşı çıktı kapalı mekanlarda içilmicek dendi.şimdi herkes bi zamanlar otobüslerde sigara içiliyordu duman altı oluyorduk ne biçim günlermiş deniliyor.

kimlerin hatası olmadı ki ....

bir de başlıkta bi arkadaşımız kana ihtiyaç olabilir alkol kullanmayın diyordu al işte bir yasak yine işe yaricak :):)

dünden beri hem kanım dondu , hem kanım kaynadı ,hemde birbirinizi yalan haberlerle gaza getirmenizden dolayı gözyaşlarına boğuldum(gülmekten)

sakince hareket etmek lazım madem beğenmiyorsunuz size söz sırası geldiğinde cevabınızı verin.sizin isteklerinize karşılık verebileceğini düşündüğünüz kişiyi seçin.böyle ayaklanmayla , ülkeyi rezil etmekle , birbirimize girmekle olmaz.

o kadar gaza gelindi ki bu olayların olmasını istemeyenlere ,gaza gelmeyin diyenlere en kötüsü polis eşlerine bile laf söylediniz buradan cvp vermeyin arkadaşlar bu başlıkta kapanmasın dediniz.hani kardeşçe yaşamak , hani barış.

haaa bunları tartışmak için asla yazmadım içim acıdığı için ülkemin insanının böyle görmek istemediğim için.

Direniş güzel de, milletin bira şişeleriyle yürümesi ne iş? Çok çirkin buldum, ayrıca bu vaziyette olanların direniş için değil de ''içki yasağına karşı'' olmak için boy gösterdiği çok aşikar. Amaç yine her zaman ki gibi rayından saptı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back