ORTAK KINAMA
Yıldıray Sapanın yazdığı mesaj, TBMMde önce gerginlik yarattı. Ak Parti milletvekillerinin terbiyesizlik bu şeklindeki tepkileri kısa sürede yerini ortak harekete bıraktı. Önce AK Partinin kadın milletvekilleri, sonra tüm grup temsilcileri olayı kınadı. CHP yönetimi, Başbakandan ve kızından özür diledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, parti olarak milletvekili hakkında gerekenin yapılacağını söyledi. Değerlendirmeler şöyle:
Engin Altay (CHP Grup Başkanvekili): İncelettim, böyle bir vaka olduğu görülüyor. Her ne kadar ifade cinsel içerikli olmasa da, CHP adına Başbakandan özür diliyorum, milletvekiline yakışmamıştır. Kadın CHP milletvekilleri de aynı tavrı göstereceklerdir. Hoş olmayan bu mesajdan dolayı tekrar tekrar özür diliyorum. Başbakanın mahremiyetine yönelik olayla ilgili olarak partimiz gereğini yapacaktır.
Binnaz Toprak (CHP Milletvekili): Ben de CHPli tüm kadın milletvekilimiz adına bu sözü kınıyorum. Milletvekilleri olarak hassas olmamız gerekir. Bu kişinin ismini vererek, bu isimle bağlantılı olarak bu ifadelerin kullanılması o kişiye zarar verir. Onu mağdur eder. Bu yüzden tartışmaların burada bitmesi mağduriyet yaratmamak için önemlidir. Toprak konuşmasının ardından bir araya gelen AK Partili kadın vekillerin yanına gidererek özrünü açıkladı.