• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezerek ev arayacağım,çok acil lazım,çok üzülüyorum

Didem semerci

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
465
427
303
Antalya
Şu hayatta en sevmediğim şey kendimi acındirmaktir.
Mesela ben suanki halimi,acı cekerken gülümseyen birine benzetiyorum.
Çok zor bir durumdayım,en yakınlarım beni yalniz bıraktı
Hiç ummadığım iki kişi destek oldu ama yetmiyor malesef.

Çünkü ev bulmak zorundayım.
İki çocuğum ve ben,en fazla 5 bin kiraya yetecek gelirim var,o da kendimi ve bana destek olan kişinin verdiği paralarla, çocukların babası bu kişi.
Bir şekilde (olayı anlatmak istemiyorum hem uzun hem beni com yıpratıyor konuşmam)evimden çıktım,eşyalarım şuan Bursa'da bı yerde ve ordan da almam lazım.
Kaymakamlik yardimlarini da düşünüp Osmangazi ilçesinde ev arıyorum.sirf yerinde bulmak için aparta para verdim bes günlük,o sürede bulamazsam camide mi yatarız diye düşünmeye başladım,ya da her gece terminale mi gitsem yolcu gibi dahi düşündüm.
Kendimi dünyada fazlalikmisim gibi hissediyorum.cok ciddiyim.
Ev bulsan kiraci begenmiyorlar.
Memur ya da aile olacak demiş birisi,ben memur değilim ama aileyim dedim,ayrıldım diye bekarmisim,iyide ben iki çocukla aile değilsem neyim dedim,ben iki çocukla hovardalik peşinde mi kosucam,bekarmisim ben.
Kira için emekli aylığini soyleyince bile burun kıvıran var.
İki çocuğum yüzünden de bugün uygun fiyatlı eve bakamadım bile,komşuları ses istemiyormus.
Ben zaten eskisi gibi eşim şehir dışında çalışıyor diyicem,dul kadinlara da ev vermiyorlar çocukları olmasına rağmen.
Ben ne yapayım iki çocukla,üstelik onları da peşimden sürüklemek zorundayım,ailem hem başka.sehirde hem yardım etmiyorlar,başının çaresine bak diyorlar halleriyle.
Yarın gezerek ev ariycam, merhametli insanlar kaldı mı merak ediyorum.ben 6ayri evde oturdum,hiç kira vermedigim olmadı,hala ev sahiplerinin hepsi bende hayırlıdır,hep iyi insanlardı,şimdi de iyi bir insan çiksa karşıma,çocuklar uyudu,ben artık ağlayabiliyorum,çünkü çaresizlik çok kötüymüş,burda evi olup beğenmeyenleri de aynı yaşlı gözlerle okudum bugün,herkesin derdi kendine büyük

Amin, şöyle içimi ferahlatacak haberlere öyle ihtiyacım var ki, oturduğum apartta bile parasını vermeme rağmen diken üstündeyim,bu ruh hali beni mahvetti,kendimi fazlalık gibi hissediyorum dunyada
Yaşadığınız zor gerçekten. Ama imtihan dünyası işte. Hepimiz birşeylere uğraşıyoruz.. iki çocuğunuz varmış. Fazlalık olur musunuz hiç.. onların herşeyi, tüm dünyasısınız. Bu da geçecek inşallah

Şu hayatta en sevmediğim şey kendimi acındirmaktir.
Mesela ben suanki halimi,acı cekerken gülümseyen birine benzetiyorum.
Çok zor bir durumdayım,en yakınlarım beni yalniz bıraktı
Hiç ummadığım iki kişi destek oldu ama yetmiyor malesef.

Çünkü ev bulmak zorundayım.
İki çocuğum ve ben,en fazla 5 bin kiraya yetecek gelirim var,o da kendimi ve bana destek olan kişinin verdiği paralarla, çocukların babası bu kişi.
Bir şekilde (olayı anlatmak istemiyorum hem uzun hem beni com yıpratıyor konuşmam)evimden çıktım,eşyalarım şuan Bursa'da bı yerde ve ordan da almam lazım.
Kaymakamlik yardimlarini da düşünüp Osmangazi ilçesinde ev arıyorum.sirf yerinde bulmak için aparta para verdim bes günlük,o sürede bulamazsam camide mi yatarız diye düşünmeye başladım,ya da her gece terminale mi gitsem yolcu gibi dahi düşündüm.
Kendimi dünyada fazlalikmisim gibi hissediyorum.cok ciddiyim.
Ev bulsan kiraci begenmiyorlar.
Memur ya da aile olacak demiş birisi,ben memur değilim ama aileyim dedim,ayrıldım diye bekarmisim,iyide ben iki çocukla aile değilsem neyim dedim,ben iki çocukla hovardalik peşinde mi kosucam,bekarmisim ben.
Kira için emekli aylığini soyleyince bile burun kıvıran var.
İki çocuğum yüzünden de bugün uygun fiyatlı eve bakamadım bile,komşuları ses istemiyormus.
Ben zaten eskisi gibi eşim şehir dışında çalışıyor diyicem,dul kadinlara da ev vermiyorlar çocukları olmasına rağmen.
Ben ne yapayım iki çocukla,üstelik onları da peşimden sürüklemek zorundayım,ailem hem başka.sehirde hem yardım etmiyorlar,başının çaresine bak diyorlar halleriyle.
Yarın gezerek ev ariycam, merhametli insanlar kaldı mı merak ediyorum.ben 6ayri evde oturdum,hiç kira vermedigim olmadı,hala ev sahiplerinin hepsi bende hayırlıdır,hep iyi insanlardı,şimdi de iyi bir insan çiksa karşıma,çocuklar uyudu,ben artık ağlayabiliyorum,çünkü çaresizlik çok kötüymüş,burda evi olup beğenmeyenleri de aynı yaşlı gözlerle okudum bugün,herkesin derdi kendine büyük
Allah yardımcınız olsun.Cok zor durum.

Amin, şöyle içimi ferahlatacak haberlere öyle ihtiyacım var ki, oturduğum apartta bile parasını vermeme rağmen diken üstündeyim,bu ruh hali beni mahvetti,kendimi fazlalık gibi hissediyorum dunyada
Kendini neden fazlalık gibi görüyorsun sana bekar diye ev vermeyen zihniyet fazlalık bu dünyada

Kazen abiye yaz istersen konunu üyelere atar belki daha çok kişiye ulaşırsın biri çıkar inşallah kiralık evi olan ya da bilen.
Kazen abi yönetici mi,yazarım keşke bana yardım eden olsa, gerçekten yapayalnizim,dün sığınma evinde kaldım ben evim yok diye,ev ararken para vermemek için,ordan da dışarı cikarmiorlarmis,bir günde mahvoldu psikolojim çıktım apart buldum hemen,beş günum var işte ..

durumu tam anlamadım sanırım

Osmangazi Bursa değil mi?
5 bin liraya ev var mı ki? 5 bin Bursa için bana epey az geld de -sizi iyice sinir etmek değil maksadım da gerçekten uçtu gitti kiralar...Bursa da büyükşehir 5 bine vadır inşallah.

gezerek arayacam demişsiniz belki toki filan varsa etrafta oralardan bakmanız daha iyi olabilir

neden belli bir ilçe ve neden kaymakamlık yardımlarını düşünüp?
başka kaymakamlıklar yardım vermiyor mu?

çocukların okulu var mı?

Kazen abi yönetici mi,yazarım keşke bana yardım eden olsa, gerçekten yapayalnizim,dün sığınma evinde kaldım ben evim yok diye,ev ararken para vermemek için,ordan da dışarı cikarmiorlarmis,bir günde mahvoldu psikolojim çıktım apart buldum hemen,beş günum var işte ..
Kazen abiye yaz istersen konunu üyelere atar belki daha çok kişiye ulaşırsın biri çıkar inşallah kiralık evi olan ya da bilen.
Kazen Kazen abi merhaba bu arkadaşa yardımcı olabilir misin acaba zor durumda.

Kendini neden fazlalık gibi görüyorsun sana bekar diye ev vermeyen zihniyet fazlalık bu dünyada
Öyle yalnız bıraktı ki herkes,derdim yüzünden sabıkalı gibi oldum sanki gözlerinde,derdimi bir dinleyen bı daha aramaz oldu.suan bile parasını verdiğim aparta geç saatte girdim,ama. Bı yerine bişey olmasın,aman çocuklar ses yapmasın,öyle bı fazlalık gibi hissediyorum ki sanki sokakta bile öyle hissediyorum

durumu tam anlamadım sanırım

Osmangazi Bursa değil mi?
5 bin liraya ev var mı ki? 5 bin Bursa için bana epey az geld de -sizi iyice sinir etmek değil maksadım da gerçekten uçtu gitti kiralar...Bursa da büyükşehir 5 bine vadır inşallah.

gezerek arayacam demişsiniz belki toki filan varsa etrafta oralardan bakmanız daha iyi olabilir

neden belli bir ilçe ve neden kaymakamlık yardımlarını düşünüp?
başka kaymakamlıklar yardım vermiyor mu?

çocukların okulu var mı?
Ben 2 aydır arıyorum ev, küçük evler ,bodrumlar var 5 bine,3500 bile vardı,ama hemen tutuyorlar,daha bugün baktığım evi 5 binken 4500 e tutmuşlar bana nasip olmadı,aynı 5 binlik başka evi abla çocuklu istemiyo ev sahibi ve komşular diye emlakçı göstermedi,az ama var.
Ben Bursa'yi araştırdım,sordum.aralarindan kira yardimi yapan osmangaziyi sectim

Ah ah büyük konusmak isfemem de benimde cocugum var. Böyle bişey basıma gelse naparım diyorum .. hah. Kğtahyanın gediz ilçesi.... tertemiz oralı degilim ama okudum orda sonra online bir iş yapıgorum diye 2 sene daha kaldım 5 sene kaldım kapımı kitlemeyi bile unugurdum ne bir hırsızlık ne vir cnayet ne baska bir olayla birkez bile karsılasmadım duymadım. Kucuk kasaba gibi bir ilçe ama sokakları tertemiz bitane cop bulamazsın avrupa sehirleri gbi ya kucuck ama cok şirin evler cogusu ahsaptan ve ucuz kiralar esyalı evler oluyor ozaman 200 tlydi suan cok cok bin tl falan olmustur. Cok pahalı bir ilöe degil kucuk oldugu için. Ha kucuk ama heryeri yeşillik ve cocuk parkı. Adım attıgın heryer cıcuk parkı. Yürüyerek tüm ilçeyi yarım saatte gezersin. Hersey var. Kafesinden burgercisine pizzacısı pazarı carsısı hastanesi bolca kresi ve cok cok sorjnsuz bir ilçe ya hep hayalim orada yasamak esime diyprum ki emekli olsanda oraya gidşp yasasak gece vakti vile sokaklardatek basıma gezerdim korkmazdım cunku oyle serserisi iti kopugu yok resmen col cocukla yasanacak sakin biryer. Orası kesfedilmesin istiyorum ya hele de suriyeliler tarafından😀 oraya da akın etmesinler diycemde begenmez onlar orayı. sanırım turkiyenn en sakin en temiz ilçelerşnden biri. Ve allah ysatmasın da boşanıyor olsam alır cocugumu oraya yerlesiriö diyorum. Ev sahipleri de cok vicdanlı insanlar ya hiç yemek yapmazdım ev sahibim ha bire gönderirdi bir hataylı olarak acıkcası ege içanadolu yemekleri pek baharatsız salcasız geliyor diye yemezdim ama sag olsun ev sahiplerim yuzunden baya kilo alıyordum. Kız kak git oraya vallah cok seversin. Ya okadr ozledim ki her gece yatmadan bir google earthten sokak sokak gezior evlerimin olduvu yerlere bakıyorum okulumun sokagına falan bakıyorum cok şirin be cocuklarla yasayacak güvenli biyer. Haa oyle karakol falannda yok okadar sorunsuz bir ilçe ki delme çakma bir emniyeti var dersin nenelerimizin bahceli mustakil evleri olur ya aynı ogle emniye binası olay yok bişey yok polise de gerek duymuyorlar zaar. O belediye binasınun onunda park vardı mısırcu teyze var her aksam orda mısırmı alır arkadasımla beledienn parkında otururduk gece eve 12de girerdim. Koy cocugunu ilçeye dön arkanı git hiç aklın kalmaz oyle biyer. Valla ac bak eminim hala ucuzdur birde genelde yaşlı nufusu oldugu için öyl cok sahibinden falan anlamıyolar gidip gezerek bisürü bulursun. Ama işte bursa da olman gerekiyor sanırım illa size ayrı cocuklara ayrı uzuldum. Gözümün onune geldi cocuklarla ordan raya savruluyor gibi callagözlerim doldu cok isterdim size kapı acmak o yuzden öyle hayal veya gercek olur fikrimi soyledim tavsiye ettim bursa dısına cıkacak olursanız diye. Cocuk yasları kac buarada

evi olup beğenmeyen derken benden bahsettiniz sanırım ama benim bir evim yok üstünde hiçbir hakkım yok. bence küçük bir ilçeye taşının. mesela küçük ilçelerde tokilerin kiraları düşük. orada mutlaka bir iş imkanı da vardır. arkadaşımın annesi küçük bir ilçede yaşıyor 1000 tl kirası servisle ise gidiyor. geçinip gidiyor. bursada 5 bjne ev yok. kendi anneniz babanız basının çaresine bak demiş. ödeme garantisi görememişse ev sahibinde suç yok ki. kapıcı dairesi olabilir. yaşlı kadına bakıcılık olabilir. arkadaşımın babaannesinin evinin bakıcı evi var. 1. kat kadın 2. katta. maaş alıyor kira vermeden yaşıyor

Ah ah büyük konusmak isfemem de benimde cocugum var. Böyle bişey basıma gelse naparım diyorum .. hah. Kğtahyanın gediz ilçesi.... tertemiz oralı degilim ama okudum orda sonra online bir iş yapıgorum diye 2 sene daha kaldım 5 sene kaldım kapımı kitlemeyi bile unugurdum ne bir hırsızlık ne vir cnayet ne baska bir olayla birkez bile karsılasmadım duymadım. Kucuk kasaba gibi bir ilçe ama sokakları tertemiz bitane cop bulamazsın avrupa sehirleri gbi ya kucuck ama cok şirin evler cogusu ahsaptan ve ucuz kiralar esyalı evler oluyor ozaman 200 tlydi suan cok cok bin tl falan olmustur. Cok pahalı bir ilöe degil kucuk oldugu için. Ha kucuk ama heryeri yeşillik ve cocuk parkı. Adım attıgın heryer cıcuk parkı. Yürüyerek tüm ilçeyi yarım saatte gezersin. Hersey var. Kafesinden burgercisine pizzacısı pazarı carsısı hastanesi bolca kresi ve cok cok sorjnsuz bir ilçe ya hep hayalim orada yasamak esime diyprum ki emekli olsanda oraya gidşp yasasak gece vakti vile sokaklardatek basıma gezerdim korkmazdım cunku oyle serserisi iti kopugu yok resmen col cocukla yasanacak sakin biryer. Orası kesfedilmesin istiyorum ya hele de suriyeliler tarafından😀 oraya da akın etmesinler diycemde begenmez onlar orayı. sanırım turkiyenn en sakin en temiz ilçelerşnden biri. Ve allah ysatmasın da boşanıyor olsam alır cocugumu oraya yerlesiriö diyorum. Ev sahipleri de cok vicdanlı insanlar ya hiç yemek yapmazdım ev sahibim ha bire gönderirdi bir hataylı olarak acıkcası ege içanadolu yemekleri pek baharatsız salcasız geliyor diye yemezdim ama sag olsun ev sahiplerim yuzunden baya kilo alıyordum. Kız kak git oraya vallah cok seversin. Ya okadr ozledim ki her gece yatmadan bir google earthten sokak sokak gezior evlerimin olduvu yerlere bakıyorum okulumun sokagına falan bakıyorum cok şirin be cocuklarla yasayacak güvenli biyer. Haa oyle karakol falannda yok okadar sorunsuz bir ilçe ki delme çakma bir emniyeti var dersin nenelerimizin bahceli mustakil evleri olur ya aynı ogle emniye binası olay yok bişey yok polise de gerek duymuyorlar zaar. O belediye binasınun onunda park vardı mısırcu teyze var her aksam orda mısırmı alır arkadasımla beledienn parkında otururduk gece eve 12de girerdim. Koy cocugunu ilçeye dön arkanı git hiç aklın kalmaz oyle biyer. Valla ac bak eminim hala ucuzdur birde genelde yaşlı nufusu oldugu için öyl cok sahibinden falan anlamıyolar gidip gezerek bisürü bulursun. Ama işte bursa da olman gerekiyor sanırım illa
Ne güzel anlatmışsın, sevdiğin, benimsedigin bir yer,kiralar da uygunmuş ne güzel ama evet ben Bursa'dan bulmak zorundayım,anlatsam destan olur o sebeple o kısımlara hiç girmiyorum,size nasip olur inşallah,ben de şu kısa sürede yüzümü güldürecek haberler bekliyorum

Bu ev bulma sürecinde siz düzen kurabilene kadar çocuklar babalarıyla kalamaz mıydı?
Hem nafaka falan veriyor mu? Sadece emekli maaşıyla mi geçineceksiniz?
İnşallah bir kapı açılır iyi bir yer bulursunuz🙏🏻Bence de küçük bir ilçeye taşının. Kiralar nispeten daha uygun.

Ne güzel anlatmışsın, sevdiğin, benimsedigin bir yer,kiralar da uygunmuş ne güzel ama evet ben Bursa'dan bulmak zorundayım,anlatsam destan olur o sebeple o kısımlara hiç girmiyorum,size nasip olur inşallah,ben de şu kısa sürede yüzümü güldürecek haberler bekliyorum
Cocuklar kac yasında ve psikolojileri nasıl soncta onlarda su süreçten yıpranmıslardır. Üzüldümmya. Ne bilim esiniz cocukları damı dusunmedi nerdesiniz ne yaparsınız diye . Yasadıgınız evde siz kalsaydınz bari. Yanlıs anlamayın cok detstlı bilmedigimz için de babadan insaf bekliyoruz insan demez mi tamam gel bosanmaksa derdin bosanrız ama cocuklarla ordan oraha savrulma gel evde sen kal ben giderim demez mi ua

Back