Geri dönmek

Zaten benim geri dönüs yapmam bir kac sene alir ... yani okulu bitirmek istiyorum.
Ama neden bu kadar imkansiz mi ya?
Hayal iste ...

Imkansiz degil, ama herseyini saglama alman gerekir. Oraya donmeden once evini isini ayarlaman lazim. Benim almanyada arkadasim vardi orda fabrikada calisiyodu (bu arada ben kendim hollandadayim). Bi kac sene once memleketinde almanyayla is yapan bi sirketin callcenter bolumunde ise basladi. Ya da baska tanidiklarim hollandadaki calistiklari sirketin turkiyedeki ofisine gittiler calismak icin. Bu saydigim kisiler turkiyede calisiyo ama buranin hesabina gore maasini aliyolar ve burdaki tatil gunlerinde onlarda izinli oluyo. Sende boyle bi firsat yakalarsan super olur.

Evet öyle birseyin mümkün oldugunu duymustum bir kere. Bizim sirketinde Istanbulda bir ofisi var ... iyice bi arastirmak lazim

Evet öyle birseyin mümkün oldugunu duymustum bir kere. Bizim sirketinde Istanbulda bir ofisi var ... iyice bi arastirmak lazim

Ne guzel bak bu firsati kacirma. Okulunu bitir isini iyi yap ve sana guvenmelerini sagla. Belki ilerde antalya yerine istanbulda calismak istersin ve is yerin sana o imkani sunar.

Arkadasına guvenme ya sende gel diye öyle soyluyordur belki. Pişman olsa da söylemez ki sende gel diye.

Kesinlikle katılıyorum bende bunları yazacaktım.
Türkiyede euro harcayarak tatil yapmak elbette güzel, ama TL olarak maaş aldıgında nasıl bereketsiz oldugundan haberleri yok.

Son düzenleme:

Bunlarin farkindayim ben. Ben zaten ömür boyu tatil yapmaktan bahzetmedim...

yaşadığın yerde Türkleri pek sevmediklerini duymuşum..bir arkadaşım kesin dönüş yaptı 6 yıl orada yaşadı ve kesinlikle vatandaş ayrımı yapılıyormuş..memleket gibisi yok bende aynı fikirdeyim..ama nişanlını bile bir kenara koyuyorum ailen orada canım..aile özlemi memleket özleminin üzerine çıkar...ailen nerdeyse orada kal...

Maalesef bende coookkkkk yasadim coookkk... bu almanlar yokmu bu almanlar.................

Iste beni tek tutan ailem. Annem eri dönüs yapmak istemiyor ... onu bir kac aydir ikna etmeye calisiyorum. Okulumun bitmesine daha bir sene var insallah o zamana kadar ikna olurda beraber geri döneriz

ailenle beraber dönersen olur bak...

o işler tatilde gördüğünüz kadar olmuyor canım kardeşim
Çok paranız varsa dönün.
eğer çalışıp sıfırdan başlayacaksanız hiç bulaşmayın.
tekrar ediyorum zenginseniz gelin.

duzgun is bulabilirsen ok ama sanmiyorum online pazarlamasa vs seni tatmin edecek maasla is bulacagini turkiyeyi ozlemek baska burda ekmek kazanmak baska sevgilin de cnc operatoru ora sanayi ulkesi burda o sartlarda calisamaz. Pembe gozlukleri cikar yani

Bu konuyu bende yillardir düsünürüm. Annem babam dönmek istiyorlar bir süre sonra. Ablamla banada gelin diyorlar ama karar vermek cok zor. Istemesine cok isterim kendi vatanimda yasamayi ama yapabilirmiyim o büyük bir soru.

6 ay önce bir arkadas 1 sene deneyecegim yapabilirsem tamamen türkiyeye yerlesecegim dedi. Ama 1 senesini dolduramadan geri dönüyor. Tabi herkesde aynisi olacak diye birsey yok..

Hele annem babam bu konuda arkamda dursa direct line

Gel kardeşim yer değiştirelim, bende Almanya'ya gitmek istiyordum zaten :)

Keşke bu işler dediğin gibi kolay olsa. Şimdi Türkiye'yi kötüleyip olayı dağıtmak istemiyorum ama eğer sıfırdan bir hayata başlamayı düşünüyorsanız çok zor. Yabancı dilleriniz nasıl? Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyorsanız üstelik üniversite mezunuyken işsiz kalmazsınız büyük ihtimal ama alacağınız ücretler sizi ne kadar tatmin eder orası meçhul. Aldığınız 3 kuruş maaşla yeni bir düzen kurmak sizi zorlar. Üstelik sanayi burada Almanya'da ki gibi gelişmiş değil. Olanı da Almanya'dan copy paste zaten. İş olanakları desen kısıtlı, para birimi desen Euro karşısında gittikçe dibe vuruyor. Daha iyi şartlarda yaşamak için ben olsam Almanya'da kalmaya devam ederdim.

Hele annem babam bu konuda arkamda dursa direct line

:) keske okadar basit olsa :) mezun olduktan sonra turkiye de is bulma sansin nedir ve nisanlinin sansi nedir bunu arastir bence.

Bende gidersem önce mezun olup burda calisip öyle giderim denerim ilk 1 sene falan. Ama sen nisanli oldugun icin sanirim deneme gibi bir sansin olamaz

Valla benim acimdan nerede tatil yapilabilirse orasi yasanacak ülkedir.
Almanyaya tatil yapmaya gelenini gördünmü hic? Bildigin calisma ülkesi. Emekli almanlar bile türkiyeye yerlesiyor
Tabi tatile vardir illa giden.. ama brandenburg kapisini, tarihi eserleri ve dondurmacida dondurmasini yiyerek geri dönecek. Fransa da öyle.. gidecek eyfel kulesini izleyeceksin okadar yani ne anladim ben bu isten. Yani yilda bir defa bir ayligina iyi bir tatil yapasin calistiginin karsiligini göresin diye calisiyorsun 11 ay ömrünce.
Ama türkiyede yasayinca günü birlik bile tatil yapabilirsin deniz görebilirsin sosyal hayatin ikiye katlanir. Yeterki iyi bir gelirin olsun ozaman daha kaliteli bir hayat yasayabilirsin türkiyede.

Aynen yaaa... günde 10 saat calisiyim türkiyede ama is sonu bir hayat bekliyor beni düsüncesi ne kadar güzeldir

Almanyada cok sükür iyi kazaniyorum...
Ama ona görede hayat daha pahali burada? orantili olarak yine almanya bastiriyor... ama yasamak istiyorum ya Huzurlu Mutlu olmak istiyorum

hehehe :) ben 25 yıldır yaşıyorum türkiyede günübirlik ne denize gidebildim ne de sosyalleşebildim.
avm restoran bu iki yer zaten almanyada da vardır.
nerde tatil, nerde tarihi eser, nerde deniz
para lazım para...
yurtdışında para var gezmek yok
türkiyede gezmek var ama bizde gezecek para yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…