Gereksiz alınganlık mı yapıyorum ?

Ay orda tam nolmuştu kız unuttum valla ,bazen ifşa olmamak için değiştirip yazıyorum
Ben şuan eşime yansıtmak istemedim bunların para lafı yaptığını niye ailemle aramdaki şeyi yansıtayım oda çok gizler yani o yüzden kırıldığımı da anlar ben onun ailesine bişe dersem diyebilir ileride senin ailen şöyle böyle diye.
O yüzden çeyrek konusu çıktı

Bazı yörelerde taşlı kadife kumaştan şalvar diktirme adeti var. Şalvarın kumaşı ve tüm dikiş ücreti pinkflowerrr a yüklenmiş gibi duruyor.

Bu defa parayı verin verirken de anne bundan sonra kızlara yaptirdiklarinizdan bana yaptırmayın ben çalışmıyorum,eşimdende para isteyemiyorum diyin.Hatta bir daha para konusu açılırsa ayy evet hayat çok pahalı bende (mesela işte )eve halı sordum 5 Bin istediler ne olacak ah bu pahalılık deyip gecistirin

Vericem dedim zaten şu saatten sonra üstüne yatmış gibi gözükmek istemiyorum.
Zaten dilinin ucuyla olsun ben özendim hepinize seni ayırmam filan dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim tamam ama ilerde annem beni ayırdı deme diyor direkt .
Zaten gene bunların bi organizasyonu çıkar illa gelin hamamı bilmem ne param yok gelemicem diycem anlıcak

Travmalarım canlandı. Bizim düğün fotoğrafçısıni eşimin ailesi ayarladı. Ben de o şehri hiç bilmiyorum. Allah'ım günlerce anlattılar işte buranın en güzel fotoğrafçısıni ayarladik, en kaliteli, en pahalı vs vs övüp durdular. Ben de dedim ay adamlar paraya kıymış.

Sonra ödeme günü geldiğinde eşime dediler 'oğlum bugün fotoğrafçının ödeme günü, hallediver' Onlardan bisey istediğim yoktu. Çok şükür kurusu kuruşuna kendimiz yaptık düğünümüzü eşyamız.Bir çay kaşığı bile katkıları yok, abartmıyorum. Ama yani elaleme karşı o kadar hava atınca dedim heralde kendileri ödeyecek. Bana kalsa o fotoğrafciyi değil daha uygun Bi yer tutardım. Verdiğimiz paraya değecek bisey de olmadı açıkçası.

Konu sahibi artık hastayım, tek maaşız gibi bir bahanenin arkasına sığınma zamanı değil. Artık sert mi söylersiniz yumuşak mı söylersiniz bilemiyorum açıkça "Benden bir daha para bekleme, bana bir şey de alma, yapma." Yine gidin kardeşinizin tüm aktivitelerine ama bir daha ev temizliği tarzı işlere girişmeyin.

İyide birşey deseydiniz..hem demeyip hem sürat asım a haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz..içinize atmayın valla, hastalıklar hep bundan oluyor stres vs

Ben olsam bu zamana kadar bana birşey yapmadınız sesim çıkmadı, kardeşlerime yaparkende benden bir şey istemeyin derdim. Anneniz alışmış bu beklenti ve istemeye. Biraz geri çekilin. Ben olsam bende feci bozulur ve üzülürdüm. Biraz alındığınızı belli etseniz be olur yani? En azından çok şükür tek maaşa düştük falan demişsiniz.

Gelin hamamı çıkarırlarsa sen de kardeşin gibi her şey yapılacak diye bir şart yok dersin. Daha öğrenciyken nişanlanmışsa kız ailesine yük olmamayı akıl etsin bir zahmet.

Evlenmeden önce kayınvalidem tutturdu beyaz esyalarin hepsini ben alacagim, ben alacağım. Oysa ki her şeyimizi kendimiz yapıyorduk zaten. Hadi dedik nefes alırız alsın bakalım. Neyse alındı edildi. Düğünden iki gün sonra ben beyaz eşyaların parasını dayindan borç aldim oğlum takıdan verir misin dedi. Şimdinin 100-120 bin lirası. Allah'a havale ediip vermiştim ancak o günden sonra kendileri almadığı sürece bir çöp bile rica etmedik sbsnsj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…