- 4 Nisan 2024
- 960
- 911
- 23
- Konu Sahibi pinkflowerrr
-
Gereksiz alınganlık yapmıyorsunuz. Ailenize "Bundan sonra benim adıma hiçbir şey yaptırmayın, benden de para falan istemeyin; bana şalvar gerekirse kendim alırım, bana durduk yere masraf çıkarmayın. Diğer kardeşlerime alınanlara şimdiye kadar hiç gönül koymadım ancak ben üvey evlat mıyım, bu ayrımcılığınızdan bıktım" da deyin bir zahmet.Kızlar iyi akşamlar.
Kendimi kötü hissettiğim bi konu var.
Üç kız kardeşiz.
Ben evliyim ,biri nişanlı,biri bekar.
Annem bize bişey aldığında ki onlara alınan çoğu şeyi bana almaz.
Bem evlenirken de bana nerdeyse hiç bişey almadılar kendim aldım nişanımı düğünümü kendim yaptım.
Kardeşim nişanlı ve öğrenci olduğu için herşeyi ailem aldı a dan z ye.
Neyse bunu sorun etmedim hiç bi zaman.
Ama annem böyle köyde filan giyilecek şalvar vs alıyor üçümüze,benden de direkt parasını istemiyor ama on kere arayıp söylüyor şu kadar tuttu bilmem ne diktirirken filan arayıp söylüyor bende vereyim deyince iyi tamam o parayla şunu yaparım diyor direkt.
Kardeşimin kınasına da yöresel kıyafet diktirdiler ama bunların hiç birini ben talep etmiyorum almasam almam yani benim zevkime göre de alınmıyor hepinize olsun diye yapıyor ama para lafı çok yapıyor ve bana hissettiriyor 3000 TL tutmuş onlar on kere lafını yaptı hem hepinize özendim yaptırdım diyo ama ben evliyim diye heralde istemeye getiriyor devamlı konu hiç kapanmıyor.
Ben işten ayrıldım 3 ay önce bir lira param yok ve şuan ona toplam 5000 lira vermem lazım eşimden yana sıkıntım yok ama annem aldı filan diyorum ona da annemin böyle yaptığını belli etmek istemiyorum bi yandan ve bu ay aracın kaskosubu filan yaptırdık kenardaki şeylerden bozdurup vermeyi düşündüm artık.
Bugün onlardaydım tüm gün evlerinde temizlik yaptım daha şuan bitti işim yine bu konular açıldı.
Bana habire çarşıya gittiğinde şunu alıver bunu alıver diyolar.
Bende döndüm dedim ki bende para olur olmaz tek maaşa düştük artık.
Ben vercem yarın 5 bini alırsınız işte dedim.
annem dedi ki ,sonra deme ama annem kardeşlerime yaptırdı benden parasını aldı diye dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim.
Sonrasında annem biliyo ya kabahatlqrını hemen şey diyor işte sana nişan yapamadık bebek Mevlüt’ünde salonunu ben tutcam kardeşim ordan atladı şartlama kendini anne şöyle yapcam böyle yapcam diye herkese herşey yapılacak diye bişey yok filan dedi.
Bende o gün gelsin yaparım kendim gider köyde filan yapıveririm.
Kendi yağımızda kavruluyoruz filan dedim acayip moralim bozuldu ve şuan evime gitme imkanım yok gündüz filan olsa çıkıp gidicem.
Bi bardak çay bile içesim gelmedi suratım düştü direkt.
Bu tarz anneler asla yaptıklarını kabul etmezler kendi annemden biliyorumBen olsam direkt kırıldığım noktayı söyler ayrımcılık yaptığını belirtilirim böyle yapacaksan da bir şey alma derim hamile halinle mi yaptın temizliği
Yok hamile değilim.Ben olsam direkt kırıldığım noktayı söyler ayrımcılık yaptığını belirtilirim böyle yapacaksan da bir şey alma derim hamile halinle mi yaptın temizliği
Zaten bu akşam o kadar zoruma gitti ki.Gereksiz alınganlık yapmıyorsunuz. Ailenize "Bundan sonra benim adıma hiçbir şey yaptırmayın, benden de para falan istemeyin; bana şalvar gerekirse kendim alırım, bana durduk yere masraf çıkarmayın. Diğer kardeşlerime alınanlara şimdiye kadar hiç gönül koymadım ancak ben üvey evlat mıyım, bu ayrımcılığınızdan bıktım" da deyin bir zahmet.
Ya var ya elli kere para muhabbeti yapıyor bildiğin istiyor sadece parayı ver demiyor bi tek.Bu tarz anneler asla yaptıklarını kabul etmezler kendi annemden biliyorum
Aynen öyle diyorum anne bundan sonra benim adıma bir şey yaptırma istemiyorum niye diyemiyorsunuz?Zaten bu akşam o kadar zoruma gitti ki.
Bide bana şey diyor sonra annem kardeşlerime yaptırdı ben parasıyla yaptırdım deme diyor.
E o zaman alma dimi.
Hiç almıcam da demiyor.
Öncelikle çocuğum yok ama olmasını çok istiyorumSen evli barklı çoluk çocuk sahibi kadınsın neden gidip temizlik yapıyorsun.
İki tane kız var bir de annen üç kadın temizliği yapamıyor mu? Bu hataya zamanında ben çok düştüm çok kullanıldım. Ve tabi ki değerümi vilen olmadı.
Ne zaman ki kendimi geri çektim o zaman kıymete bindim.
Para konusunda da çok güzel tribini atmışsın. Yani rahatsız olduğunu ve annenin yaptığı şeyin farkında olduğunu Ona hissettirmen çok iyi olmuş. Asla geri adım atma. Farkında olduğunu bilsin. Sınır çizmen ve fazla muhatap olmaman en iyisi.
Ayrıca sana sormadan sana bir şeyler alması da tuhaf yani. Anne bana sormadan bir şey alma benim bütçem kısıtlı ödeyemiyorum dersin. Aaa senden para isteyen mi oldu derse şimdiye kadar hep ödedim o yüzden diyorum dersin.
Ben de maddi değil ama manevi olarak buna benzer şeyler yaşadım. Şimdi keşke daha öncesinde uyansaymışım diye hayıflanırım hep
Diycem zaten yeri gelsin ben istemiyorum sen al diğerlerine diycem.Aynen öyle diyorum anne bundan sonra benim adıma bir şey yaptırma istemiyorum niye diyemiyorsunuz?
Alınganlık falan değil.Diycem zaten yeri gelsin ben istemiyorum sen al diğerlerine diycem.
Şuan tam anlayamadım belki ben alınganlık yapıyğeımdır öyle demek istememiştir diye ondan konu açtım
Şimdi öbür hafta çeyiz serme olcak.Alınganlık falan değil.
Öğrenciyken evlenmeye karar verip, her şeyi ailenize yaptıran kardeşinizin bebek mevlüdü için dediği de hiç hoş değil. O da ayrı sinir bozucu bence. Anne, kardeşte olsa kendinizden ödün vermeden yürütün ilişkinizi bundan sonra.
Yok ben kendimi sömürtmem asla.ben anlamadim senin giymek istemedigin - muhtemelen asla giyinmeyecegin cula caputa 5bin vermek icin kenarda kosede altin mi bozduracaksin?
eger dogru anlamissam böyle saf kadini herkes sömürür - ele kizma
Yok vericem atıcam direkt.sizin artık kendi aileniz var, keseniz ayrılmış olmalı. Para vermeyin, hani ihtiyaçları olsa zor durumda olsalar sanırım yardım edin derdim de , sırf keyiflerine göre para harcıyorlarmış. Bence kendinizden çok ödün vermeyin sınırınızı çizin.
Tam yeri gelmiş işte deseydinya " e o zaman diyeceksin ki evladım diğerlerinden para almadım ki senden alayım? Zaten benden parayı alınca otomatikmen ayırmış oluyorsun" ya varya en gıcık olduğum şey bizde anıştırma derler yani bir şeyi istemez ama allem eder kallem eder laflarından o imayı çıkarırsın. Ama tabi ki sen böyle dedin diyemezsin çünkü gerçek manada dememiştirÖncelikle çocuğum yok ama olmasını çok istiyorum
bebek meclütübü zamanı gelince tutarım diyor öylesine işte ortada fol yok yumurta yok daha.
Evet kendileri kafalarına göre gidip alıyorlar çarşıdan benim haberim yok.
Aldık aldık şu kadar tuttu arıyor diktirmeye verdim şı kadar verilecek.
Tamam vereyim diyince hemen o parayla şunu yapalım diyor.
Ama bu akşam anladı bi iki kere vermeyeyim dedi.
Sonra da şey diyor sonra annem ötekilere aldı beni ayırdı deme diyor.
Bende orası da bana kalsın artık dedim.
Tadımı kaçırdılar iyice.
Zaten bi daha da alma vneim param olur olmaz ödeyemem diycem
Annenize "Kusura bakma, eşime yalan söyleyemem, diğer kardeşlerime yaptırırken bana yaptırmak zorunuza gidiyorsa bana da yaptırmayın, benden de para istemeyin. Yaptırdıklarınızı da kardeşlerime verin, benden para beklemeyin" deyin.Zaten bu akşam o kadar zoruma gitti ki.
Bide bana şey diyor sonra annem kardeşlerime yaptırdı ben parasıyla yaptırdım deme diyor.
E o zaman alma dimi.
Hiç almıcam da demiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?