Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Peki gerçekten şunu sormak istiyorum size,söz konusu olan benim bebeğime öncelik verilmemesi değil çünkü takınılan tavır.. tekrar söylüyorum ben mesela alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve altı pişik olduğu için ağlayan bı bebek gelse acele etmeye çalışırım bir aciklama yapardım kendimi mahcup hissederdim..ama orda acıdan bağıran bir bebek varken acele etme emzir sen diyen bir kadın var..siz gerçekten aynı durumda olsanız orda sakince bekler miydiniz bu tutum karşısında gerçekten soruyorum bunu..

Kadin bebegi nasil "daha hizli emzirsin" ki? Bu kadinin elinde degil ki. Belki diger bebegin de sorunlari var.Anneniz dogru olani söylemis bebek arabasinda degistirelim diyerek.

Bazı annelerde en önemli benim çocuğum en öncelikli benimki modu oluyor. Hep söylüyorum benim 10 çocuğum var hepsi bana kıymetli senin 20 yıl sonra kavustugun tek çocuğun varsa o da sana kıymetli.
Yani aynı şey benim için de geçerli. Her katta tuvalet ve oda var. Bir katta kuyruk varsa ısrarla orda beklemem gider aşağı katta şansımı denerim ki genelde de aşağısı boş olur. Karşı taraf da anlayış beklemiş olabilir kendince bilemiyorum annelik bu hassas bir konu

Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..
Belkide onun bebegi meme reddi yaşadığı bir dönemde. Sadece bu pozisyonda emiyor demesinden onunda emzirmeye alakalı sorun yaşadığı belli oluyor . Yaşadığınız kafaya takılacak bir durum değil. Dr a gitmeniz sizin için faydalı olur

Çok abartmıyor musunuz acaba şuan sanki olayı tekrar yaşıyor gibisiniz
Valla gerçekten abartıyor muyum siz söyleyin..
Canı yanmasa da zar zor emiyor o pozisyondan başka emmiyormus sizin için pişik önemliyse o kadın için de emzirme önemli.

O çocuk 5 dk da pişik olmamıştır hanımefendi. Ya kakali kaldı popo ya da önceden pişik olmustur. Siz alışverişe dalıp kakali bırakmış olabilir misiniz ? Anneniz alternatif sunmuş ki uygulaya da bilmissiniz. En kötü koltuğa örtü atıp koltuktakinden rica edip orada degistirseydiniz. Olay kafaya takip sinirlenecek bir olay değil.
Yok hanimefendicim kakali birakmadim çoklu besin alerjisi olduğu için çok sık pişik oluyordu ve çiş kaka yaptığında çok büyük pisikler olduğu için çok canı yanıyordu.bos konuşmayın rica ediyorum.

Yani aynı şey benim için de geçerli. Her katta tuvalet ve oda var. Bir katta kuyruk varsa ısrarla orda beklemem gider aşağı katta şansımı denerim ki genelde de aşağısı boş olur. Karşı taraf da anlayış beklemiş olabilir kendince bilemiyorum annelik bu hassas bir konu
Evet çok hassas bir konu. Ama gelip meme emmese canı yanmaz derse bu sınır ihlali olur.

Evet çok hassas bir konu. Ama gelip meme emmese canı yanmaz derse bu sınır ihlali olur.
Kesinlikle. Bebek belki de yeni yeni meme alıyordur belki meme reddi sonrası o şekilde emmeye alışmıştır anne de zevk almıyordur tabii o noktada o yüzden arkaplanı bilmeden peşin hüküm davranmamak gerekir

Yok hanimefendicim kakali birakmadim çoklu besin alerjisi olduğu için çok sık pişik oluyordu ve çiş kaka yaptığında çok büyük pisikler olduğu için çok canı yanıyordu.bos konuşmayın rica ediyorum.
siz kendinizi haklı cikarmaya çalışıyorsunuz. Çocuğunuza geçmiş olsun ,umarım sağlıcakla bu süreci atlatir.

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
E bu kez de onun bebeği ağlayacak. Bebek emmek isteyecek başka pozisyonda da emmiyormuş. Kadın ordan alsa bebeğini ağlayacak. Bebek arabası seçeneği var üstelik sizin. Herkesin bebeği kendine kıymetli. Sizinki üstün değil yani. Evet terapi alabilirsiniz

Her kaka sonrası ılık su ile yıkayın poposunu iki bezle iyice kurulayın bephantol sürün geçer. Ama her kaka da ılık su önemli

Kesinlikle. Bebek belki de yeni yeni meme alıyordur belki meme reddi sonrası o şekilde emmeye alışmıştır anne de zevk almıyordur tabii o noktada o yüzden arkaplanı bilmeden peşin hüküm davranmamak gerekir
Ben konu sahibi tamamen haksız demiyorum ama ısrarla o çocuğun durumunu daha az önemli görmesi beni sinirlendirdi. Deseydi ki ;" anne çocukla oyun oynuyordu, gidikliyordu..." O zaman derdim ki yaptığı terbiyesizlik. Emzirme masasını az çok herkes bilir; meme dışarda ,çocuk uzanır vaziyette ,( ki eli kolu bacağı yüksek ihtimal rahat durmaz) anne tepesinde rahatsız bir pozisyonda bu durum kimin hosuna gider ?

Yahu emiyor da açlıktan canı yanmaz bir bebeğin 5 dk müsade edemez mi?canı yanmasa zaten ben bu kadar olaya takilmam ama acıdan bağırıyor çocuk altı pis diye değil..yani takınılan tavır doğru mu sizce..
Bebekler sadece açlıktan emmiyor. Annesiyle temas istiyor güvende olduğunu hissetmek istiyor. Belki zor emen bebek ve annesi pozisyon bulmuşken kıpırdatmak şstemedi. Size açıklama yapmak zorunda değil kimse kendinize gelin. 2 çocuk büyüttüm yeri geldi kullan at örtülerden yere serip değiştirmek zorunda kaldım. Pişikten ağlayacak durumda bebeği de iyileşmeden avm lere götürmedim. Bebek odaları dolu diye kaç defa bebek arabasında alt değiştirdim hatırlamıyorum bile. Bu ne sinir bu ne saldırganlık. Bence de gidin psikiyartiste.

Yorumunuz hem gülümsetti hem de düşündürdü haklısınız aslında..sanırım benim ki tamamen annelik içgüdüsü..belki de benim de o iki kadın gibi gayet rahat olmam lazım..ama mesela orda emziren ben olsaydım mahçup olurdum alt açma yerinde bebek emzirdigim için kendimi suçlu hissederdim..yani tabiki ortada bı suc yok ama durumu izah ettiğim halde bebeğim o acıyla ağlarken emzir sen acele etme denmesi kaçıncı seviye rahatlık acaba diye canımı sıktı nentalan söyleyim..
evet, ben de oyle yerlerde tuvalete girdigim gibi 45 saniye surmeden cikiyorum. çünkü bir insanin isemesi, kendini temizleyip, pantolonunu ilikleyip çıkması benim icin 45 saniyedir. ekstra her an kendim gerilirim kapida sira varken. ama iceride uzun kalan insana da sinir olsam da laf edemem (en fazla kapisini tiklatip taciz ederim). sonucta benden önce gelmis ve onun hakki.
sizde de kadin sizden önce gelmis. su an oda onlarin hakki.
belki bebeginizi emzirirken gelen baskasi icin siranizi verebilirsiniz ama herkesten bunu bekleyemezsiniz
kaldi ki bilmiyorum bebeginiz kac aylik ama sanirim oturduğu yerde emen kucuk bir bebek. biiraz daha büyüyüp sizinle cebellesmeye gücü yettiginde, meme reddiyle yalvar yakar emzirmeye başladığınız donemde nihayet alt degistirme ünitesinde- son derece rahatsiz pozisyonda sizi emmeye lutfeden bir bebeginiz olursa siz icerde emzirirken krali gelse bence siz de birakmazsiniz :)
ama psikolog iyi bir yol. ben de bazen gdiiyorum. kendin asamiyorsan neden gitmeyesin ki? annelik suresince bunlarin kac katini yasayacaksin çünkü herkesin cocugu kendi icin en kiymetli. her seferinde sinir ola ola ömür gecmez. ve cocuk da stresli bir anneyle yasamak istemez. bebekler cok iyi anlarlar stresi huzuru, kendi iyiligiliniz ve bebeginizin iyiligi icin stresinizi kontrol altina almalisiniz. yoksa isin ucu kaçar. sonucta bu cocuk sosyallesecek yarin. gün gelecek kres arkadasi yanagini isiracak, kolunu morartacak, gun gelecek okulda dalga gececekler zorbalik yapacaklar, gun gelecek istediği takima secilemeyecek, gün gelecek açildigi kiz reddedecek, kalbi kirilacak, odasinda gizli gizli ağladigini duyacaksiniz.
yani annelik uzun bir yol. cocugunuzun aglamasina sebep olan her olaya - her kişiye nefret mi besleyeceksiniz?
simdiden önünü alin ki annelik serüveni stresle - devamli birileriyle kavgayla - isyanla gecmesin

Sanirim emziren kadin sizin tavrinizdan gerilmis, arkadasi da onu rahatlatmak icin bu sekilde soylemis diye dusunuyorum. Uzgunum sizi anlayabiliyorum ama haklisiniz, yanlis davranmislar diyemiyorum. Mesela ben yurtdisinda yasiyorum. Bu odaların kapilari kilitleniyor kisi iceriye girince. Yani alt degistiriyordu, emziriyordu gibi bir bilgiye sahip olmuyoruz. Cunku bir onemi yok. Ben gittigimde oda doluysa bosalana kadar bekledim ya da farkli sekillerde basimin caresine baktim.

Ilk cocugum iki yasina geldiginde bir farklilastigimi farkettim. O zaman anladim ki hormonlarimin kontrolundeydim ve yavas yavas normale donuyorum :) yani bebeklerimiz kucukken her konuya cok mantikli yaklasamiyoruz cunku onceligimiz onlar. Eminim o en bebeğinizin aci cekiyor olusu size cok uzdu, kizdirdi, panikletti. Bir an evvel bir cozum bulmak istediniz ama buldugunuz cozumde aklinizdaki gibi olmadi. Sonra alternatif uretmek zorunda kaldiniz ve sorunu cozdunuz.

Gerçekten artik bunca insan da soyledikten sonra bakis acinizi degistirebildiginizi umarim.
Çok teşekkür ederim..yorumunuz o kadar değerli ki..anlaşılmak çok kıymetli.. zaten buraya haklı olduğumu duymak için konu açmadım..annelik içgüdüsü ile yaptığımın ben de bilincindeyim aslında..ama çok haklısınız şu an daha iyi anladım..

Bebek bakım odası bu kadar kalabalık kullanılmaz.Karsı tarafın tek hatası içerideyken kapıyı kilitlememiş olması.zaten içeride iki kişi var.Kilitlese böyle bir durum yaşanmayacak bile.Siz de dolu olduğunu görüp başka bir bakım odasına gideceksiniz.Kızgınlıgınızı 10 aylık bir bebek annesi olarak yersiz buldum
Bazıları güvenlik nedeniyle kilitlenmiyor.

Bebekler sadece açlıktan emmiyor. Annesiyle temas istiyor güvende olduğunu hissetmek istiyor. Belki zor emen bebek ve annesi pozisyon bulmuşken kıpırdatmak şstemedi. Size açıklama yapmak zorunda değil kimse kendinize gelin. 2 çocuk büyüttüm yeri geldi kullan at örtülerden yere serip değiştirmek zorunda kaldım. Pişikten ağlayacak durumda bebeği de iyileşmeden avm lere götürmedim. Bebek odaları dolu diye kaç defa bebek arabasında alt değiştirdim hatırlamıyorum bile. Bu ne sinir bu ne saldırganlık. Bence de gidin psikiyartiste.
Kesinlikle haklısınız. Zeminde, araba bagajında, araba arka koltukta, çocuk arabasında, masada vs birçok yerde alt değiştirmişliğim var. Ahh o örtüler ne kullanışlı.Ser yere değiştir, at çöpe. Bu kadar basit.

evet, ben de oyle yerlerde tuvalete girdigim gibi 45 saniye surmeden cikiyorum. çünkü bir insanin isemesi, kendini temizleyip, pantolonunu ilikleyip çıkması benim icin 45 saniyedir. ekstra her an kendim gerilirim kapida sira varken. ama iceride uzun kalan insana da sinir olsam da laf edemem (en fazla kapisini tiklatip taciz ederim). sonucta benden önce gelmis ve onun hakki.
sizde de kadin sizden önce gelmis. su an oda onlarin hakki.
belki bebeginizi emzirirken gelen baskasi icin siranizi verebilirsiniz ama herkesten bunu bekleyemezsiniz
kaldi ki bilmiyorum bebeginiz kac aylik ama sanirim oturduğu yerde emen kucuk bir bebek. biiraz daha büyüyüp sizinle cebellesmeye gücü yettiginde, meme reddiyle yalvar yakar emzirmeye başladığınız donemde nihayet alt degistirme ünitesinde- son derece rahatsiz pozisyonda sizi emmeye lutfeden bir bebeginiz olursa siz icerde emzirirken krali gelse bence siz de birakmazsiniz :)
ama psikolog iyi bir yol. ben de bazen gdiiyorum. kendin asamiyorsan neden gitmeyesin ki? annelik suresince bunlarin kac katini yasayacaksin çünkü herkesin cocugu kendi icin en kiymetli. her seferinde sinir ola ola ömür gecmez. ve cocuk da stresli bir anneyle yasamak istemez. bebekler cok iyi anlarlar stresi huzuru, kendi iyiligiliniz ve bebeginizin iyiligi icin stresinizi kontrol altina almalisiniz. yoksa isin ucu kaçar. sonucta bu cocuk sosyallesecek yarin. gün gelecek kres arkadasi yanagini isiracak, kolunu morartacak, gun gelecek okulda dalga gececekler zorbalik yapacaklar, gun gelecek istediği takima secilemeyecek, gün gelecek açildigi kiz reddedecek, kalbi kirilacak, odasinda gizli gizli ağladigini duyacaksiniz.
yani annelik uzun bir yol. cocugunuzun aglamasina sebep olan her olaya - her kişiye nefret mi besleyeceksiniz?
simdiden önünü alin ki annelik serüveni stresle - devamli birileriyle kavgayla - isyanla gecmesin
Yok emzirmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum asla emmeyen ve her pozisyonda denemiş bir anneyim..ama ona rağmen alt açma yerinde emziriyorsam o kadar rahat olamazdım..bir kişi odaların kitlendigini ve o çıkana kadar beklemek zorunda olduklarını yazmış yurt dışında..bı aydinlanma yaşadım ondan sonra evet en fazla kapıya tıklayıp dediğiniz gibi yapardım öyle olsa..ama ora alt açma yeri olduğu için orda bulunan koltuğa da yatırıp emzirebilir diye düşündüm ve tekrar söylüyorum en çok takıldığim üslup ve tavirlariydi..ama haklisniz teşekkür ederim

Alt açma masasında bebek emzirmek çok da uygun değil sanki,o odalarda bulunan koltukta oturup emzirse siz de alt açma masasını kullanırdınız ne bileyim. Tuhaf gelen kısım bu benim için. Bebek başka pozisyonda emmiyormuş bir de,ilginç. Her yerde yatar pozisyonda emiyor ve anne çocuğun üstüne eğilip memesini ağzına mı veriyor yani?

Öte yandan bebek arabasında da alt değiştirilebilir. Ben sizin yerinizde olsam sinirlenmezdim böyle bir durumda.

X