Gerçekten moralim çok bozuk yardımcı olur musunuz :(

Chunleechee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
16
0
26
arkadaşlar 2 senedir üniversiteye gidiyorum liseden beri astım,sinir ve orta kulak hastasıyım kontrollerim çok fazla bu yüzden de devamsızlıklarım fazla oluyor.geçen sene farklı bir üniversitede okuyordum şimdi oturduğum çevreye yakın bir üniversiteye gidiyorum.Eski okulumda arkadaşlarım hastalıklarıma saygılıydı sinir hastası olduğum için üzerime gelmiyorlardı nasılsın iyi misin diye hatırımı soruyorlardı sadece arkadaşlarım değil öğretmenlerim de aynı şekildeydi,şimdiki okulumda ise herkes sürekli devamsızlık yaptığım için dalga geçiyor,sürekli sen yine mi hasta oldun,okula gittiğin yok artık gelmesen de olur vb çok fazla şey söylüyorlar öğretmenler de okula geldiğin yok diyorlar ama haftada 1 gün gitmiyorum en fazla o da mecburen.bu gün yine arkadaşım aradı bana yok öğretmen böyle dedi yok sen yine mi hastasın bi kere de geçmiş olsun ya da Allah’ın izniyle iyileşirsin gibisinden birşey dese olmaz mıydı.çok moralim bozuldu yakın zaman önce de sürekli böyle dedikleri için intihar etmeye kalkmıştım.dayanamıyorum artık böyle söylemelerine.Doktorlar hastalığımın stres kaynaklı olduğunu söylüyor peki böyle kişilerin arasında nasıl stres yapmayayım ki?

Geçmiş olsun.
Hastalıklarınız tedavisi olmayan ya da çok ağır rahatsızlıklar değil.
İlaçlarınızı alıp kontrollerinize gidip hayatınızı normal bir şekilde yaşayabilirsiniz.
Bence bu konuda biraz fazla alıngan davranıyorsunuz. Beklentiye girmeyin, orta kulak enfeksiyonu geçiriyorsunuz diye size sürekli herkes geçmiş olsun nasılsın vs demez ki, bir süreden sonra önemini yitiriyor böyle şeyler.
Bence psikolojik olarak yıpranmışsınız. Bu yönde bir tedavi görüyor musunuz?

Astım orta kulak bendede varhatta kronik . Ama hiç devamsızlık sebebim olmadı çok fazla hastalık psikolojisine girmişsiniz . Biraz destek alın insanlara karşı beklenti içinde olmayın fazla.
Devamsızlık yapmamın sebebi değerlerimin aşırı bir şekilde düşük olması, Benim insanlara karşı beklentim yok aslında hiçbirşey demesinler her derste ve her teneffüste benim devamsızlık sorunum konusu açılıyor heyet raporumun olmasına rağmen sınıfta bırakmak ile tehdit eden bir müdür yardımcısı olunca neden böyle bir psikolojiye girmeyeyim ki ben bundan sıkıldım

Geçmiş olsun ancak bu hastalık psikolojisi sizi dibe çekmiş

Psikiyatri ile de bir görüşseniz belki stres konusunda çözüme katkı sağlar

Astım vs artık çok yaygın anaokulu çocukları bile ilaçla hayatlarını devam ettiriyor

Orta kulak sıkıntınızı çözmeliler ama bu kadar süre hem tedavi hem de tekrar etmemesi için gerekenler konusunda iyi bir hekim ile birlikte çalışın

Her hafta bir gün okula gitmemek hayatınızı çok kısıtlayıcı olur bir an önce ömrünüzden giden bu günleri kurtarın

Devamsızlık yapmamın sebebi değerlerimin aşırı bir şekilde düşük olması, Benim insanlara karşı beklentim yok aslında hiçbirşey demesinler her derste ve her teneffüste benim devamsızlık sorunum konusu açılıyor heyet raporumun olmasına rağmen sınıfta bırakmak ile tehdit eden bir müdür yardımcısı olunca neden böyle bir psikolojiye girmeyeyim ki ben bundan sıkıldım
Söylemeyi unutmuşum astımım alerjik ve benim ota mantara ve polene alerjim var ve okuduğum okul köy gibi bir yerde etrafım tamamen ağaç ve çiçeklerle kaplı nefes almakta sorun yaşıyorum.hasta olsam da okula gitmek için aileme yansıtmıyorum ama okula gidince astım krizi geçiriyorum ve mecburen hastanede yatmak zorunda kaldığım zamanlar oluyor

Geçmiş olsun ancak bu hastalık psikolojisi sizi dibe çekmiş

Psikiyatri ile de bir görüşseniz belki stres konusunda çözüme katkı sağlar

Astım vs artık çok yaygın anaokulu çocukları bile ilaçla hayatlarını devam ettiriyor

Orta kulak sıkıntınızı çözmeliler ama bu kadar süre hem tedavi hem de tekrar etmemesi için gerekenler konusunda iyi bir hekim ile birlikte çalışın

Her hafta bir gün okula gitmemek hayatınızı çok kısıtlayıcı olur bir an önce ömrünüzden giden bu günleri kurtarın
Evet gerçekten hayatımı çok kötü etkiledi psikolojik tedavi de görüyorum hâla,beni bu konuda tetikleyenler genelde çevremdeki insanlar oluyor,o kadar acımasız insanlar ilacımı saklıyorlar atak geçirmem için

Her üniversite aynı anlayış içerisinde olmuyor. Belli ki yanlış okul seçmişsin cnm

Geçmiş olsun.
Hastalıklarınız tedavisi olmayan ya da çok ağır rahatsızlıklar değil.
İlaçlarınızı alıp kontrollerinize gidip hayatınızı normal bir şekilde yaşayabilirsiniz.
Bence bu konuda biraz fazla alıngan davranıyorsunuz. Beklentiye girmeyin, orta kulak enfeksiyonu geçiriyorsunuz diye size sürekli herkes geçmiş olsun nasılsın vs demez ki, bir süreden sonra önemini yitiriyor böyle şeyler.
Bence psikolojik olarak yıpranmışsınız. Bu yönde bir tedavi görüyor musunuz?
Sanırım ben anlatamadım aslında böyle birşey demelerini ille de istemiyorum.bana neden sürekli hasta oluyorsun demeleri yerine böyle deseler di kötü mü olur demek istemiştim

Ben üniversitdeyken hiç gitmezdim bile arkadaşlarım gülerdi filan şaka yoluyla not alma konusunda sıkıntı çekerdim. Bence fazla takılma üniversite sonuçta yani o ortamda bütün sınıftakiler hiç devamsızlık yapmadan mı geliyolar. Sonuçta liseden filan çok farklı bir ortam. Sen hastalığın için gelemediğini hocaların dışındakilere açıklamak zorunda değilsin bence. Fazlada kafana takma gereksiz insanlarsa seni anlayamıyolarsa konuşmaya bile değmez.

Evet gerçekten hayatımı çok kötü etkiledi psikolojik tedavi de görüyorum hâla,beni bu konuda tetikleyenler genelde çevremdeki insanlar oluyor,o kadar acımasız insanlar ilacımı saklıyorlar atak geçirmem için

Kim bu insanlar

İlacını neden saklasınlar Nasıl alıyorlar

Bence psikolojik tedavinizi aksatmayın

Sonuçta alerjik astım da olsa baskılayan dünya kadar ilaç var aileniz çok mu korumacı

siz lisede misiniz üniversitede mi

öğretmen,teneffüs,müdür yardımcısı?

birde ilacımı aksatmamı istiyorlar gibi cümleleriniz var kim o insanlar?

Kim bu insanlar

İlacını neden saklasınlar Nasıl alıyorlar

Bence psikolojik tedavinizi aksatmayın

Sonuçta alerjik astım da olsa baskılayan dünya kadar ilaç var aileniz çok mu korumacı
Evet ailem aşırı korumacı çünkü ilacımı sakladıkları için atak geçirdim ve 2 kere ölümden döndüm onlar da böyle davranıyorlar

Kuralları vardır her yerin

Yönetmelikte devamsızlık vs belirlidir

Devama ilişkin raporunuz varsa belirli bir marjda o dikkate alınır ama astım hastasıdır raporu ile her hafta bazı günler gitmemenizi tolere etmek zorunda değiller

Devam aranmayan- yönetmelikte var ama hocalar takmıyor - bir bölümde bir hoca devamsızlığa önem veririm dedi çok umursamaz sanmıştım gitmedim vizeden en yüksek notu almama rağmen finale almadı bile beni

X