psikolojik bir sorunun var mıydı yoksa yeni başlayan bir sorun mu. hayatının akışını değiştiren olumsuz ve büyük bir olay yaşadın mı yakın zamanda. ve ailenle ilişkin ne durumda?
psikolojik bir sorunun var mıydı yoksa yeni başlayan bir sorun mu. hayatının akışını değiştiren olumsuz ve büyük bir olay yaşadın mı yakın zamanda. ve ailenle ilişkin ne durumda?
Kendi sorunlarınızdan uzaklaşmak için başkalarının sorunlarına ortak olmayı deneyebilirsiniz. Mesela Çocuk Esirgeme Kurumu ya da Huzur Evi varsa çevrenizde bir süre böyle yerlerde gönüllü çalışabilirsiniz. Hayata karşı bir amaç edinirsiniz ve inanın size ihtiyacı olan insanlar gördüğünüzde kendi dertlerinizi bir kenara atıp başkalarının süper kahramanı olabilirsiniz. Yaşlı birine kitap okumak kimsesiz çocuklarla oyun oynamak hayatınıza bambaşka anlamlar katar. Naçizane tavsiyemdir.Selam arkadaşlar ben burda tekrar derdimi anlatmak istemiyorum çünkü 3 haftadır herkese anlattım herkes bir şeyler söyledi tam iyi oluyorum diyorum ama hep başa dönüyorum aklımdan şüphe ediyorum artık kendimi öldürmeyi çok düşünüyorum düşünmek istemiyorum ama elimde değil sizden istediğim bunu nasıl atlatıcam bu kadar güçsüz olmak istemiyorum ama evden çıkamıyorum hiçbir şey yiyemiyorum 4 kilo birden verdim 2 haftada böyle giderse daha da vericem 18 yaşında oldugum icin antidepresanlara da başlamaktan korkuyorum ama böyle devam ederse kafamda daha da kurup kurup canımdan olucam böyle hissettiğiniz zamanlar oldu mu olduysa geçiyor mu nasıl geçti lütfenn yardım edinnnnnnnnn
yakın zamanda bir destek aldın mı doktora gidiyor musun onun yönlendirmeleri neler? bunları soruyorumki tıbbi teşhisine göre çevremizde buna benzer örnekler varsa yardım edelim diye, yanlış anlama lğtfen. aksi takdirde her kafadan çıkan sesi dinlemek seni daha kötü yapar
Birkaç arkadaşım oldu şimdiye dek, ölmeyi düşünen, hayatın en olumsuz taraflarını gören. Doktora gitmedi bildiğim kadarıyla diğerleri, biri haricinde. O gidenle hala görüşüyoruz. En son psikiyatre gitti. Onun verdiği ilacı kullandıktan sonra herşey yoluna girmeye başladı. Hatta en yakın örnek annem. Hafif bir antidepresan kullanmaya başladı. Uyuyamıyordu, ölümü düşünüyordu, canı sıkılıyordu sürekli. O ilacı kullanmaya başladıktan sonra uykuları düzene girdi bir yan etki görmedi. Canı sıkılmamaya başladı. Hata sebepsiz yere neşeli oluyorum bile diyordu :) Hayat dört dörtlük değil. İlaç da dktor da bir düşman değil. Onları sevmeye çalış. Tıp o kadar da korkulacak birşey değil verdiği sonuçkara bakılırsa.
eski açtığın konudan baktığım ve anladığım kadarıyla tercih problemi yaşıyorsun... ilk önce şunu bilmelisin ölmek istiyorum demişsin ama senin hayatın bir üniversite tercihi için vazgeçilecek kadar değersiz mi? güçlü olmak için sorununun senden daha güçlü olduğunu düşünmeden onu basite almalısın canım. sen başta zaten sorununu daha güçlü çözülmeyecek bir şey olarak kabul etmişsin. önce şuna karar ver üniversite tercihin mi daha önemli yaşamak mı nefes almak mı? hatta şöyle yap bir iki dakika nefes almadan dur gözlerini kapat ve düşün hayatının sona erdiğini ne hissedecksin?
Keşke eski konundan devam etseydin. Şimdi herkese yeniden anlatmak zorunda kalacaksın. İhtiyacın olan cevabı alman daha zor olacak.
hayat her zaman bizim planlarımıza göre ilerlemez canım. süprizlerle iniş çıkışlarla doludur. aslında hayatı güzel yapan bizi güçlü kılan tarafı da budur. düşünsene her yaptığımız plana göre şekillenen bir hayat. ne kadar sıkıcı değil mi? tabiata aykırı... çünkü hayat çok kapsamlı. ve hayatın merkezindeki tek insan sen değilsin ki...bizler bu gidişatta kendi ruhsal dengemizi ve yaptığımız ufak tefek planları hayatla şekillendirerek kendimizi mutlu ve huzurlu hissederiz. bence büyük zaman aralıklarında planlar yapmaktansa kısa zaman aralıklarındaki ufak planlarınla hayatına işlevsellik kat ve mutluluğun tadına var.
ilk önce bu tercihi sen yaptın bunu kabullen bunun bir hata olmadığını kabullen bundan sonra bu bölümde devam edersem artı neler yapabilirsin bunları düşün devam etmeyeceksen hayalindeki meslek için yol çizersin. yöntemlerini bir daha gözden geçirip eksik kalan yanlarını güçlendirirsin. maalesef bizim ülkemizde meslek sahibi olmak hayatını kazanıp işe başlamak o kadar kolay değil. seninle aynı durumda olan milyonlarca insan var. çalışmayı emek sarf etmeyi kendine büyük bir yük olarak görme. çünkü üniversiteye gitsen yine çalışacaksın. bitirsen yine emek var. çalışmak didinmek uğraşmak başarmak bitmiyor hep bir şey için uğraşacaksın. yaşadığın müddetçe. başa dönme seni başa döndüren düşüncelerini al eline bir kağıt bir tarafa yaz kağıdın diğer tarafına da bunların çözümlerini yaz. bazen kafamızda düşündüklerimizi yazdığımızda etkili bir çözüm oluyor. bir dene bakalım :)