Benim var. Aynı hastanede doğduk, aynı şehirde yaşadık, aynı parkta birbirimizi tanımadan oynadık. Aynı caddelerden geçtik. Sonra biraz büyüdük; biz başka bir şehire taşındık, birbirimizi hala tanımazken onlar da ailecek aynı şehire taşındılar. Aynı yerde özel ders aldık. Sık sık da onun okuduğu okula sınıf arkadaşlarımla giderdik. Bahçesi genişti, maça gidiyorduk. Onun sınıf arkadaşlarından biri benim de arkadaşımdı hatta. Tüm bu ortak alanlara rağmen lisede, ilk yıl bilgilendirme sırasında karşılaştık ve tanıştık. Sonra aynı sınıfa düştük, aynı sırayı paylaştık ve kardeşiz şu an.
Ortak hobilerimiz çok fazla ama zıt fikirlerimiz de var haliyle. Anlaşmazlık yaşadığımız anlar da oluyor ama hiç 10 dakikadan uzun tartışma yaşamadık. Kıyamıyoruz birbirimize.
Bazı zamanlar diğer arkadaşlarımla takılırım, en yakın arkadaşım olmadan. Aynı şekil o da gezer arkadaşlarıyla. Beni çağırmadı vesaire diyerek üzülmem. Bu tür şeyleri saçma buluyorum. Farklı insanlarla zaman geçirmek istemek gayet normal ve bence sağlıklı ilişkiler edinmek için gerekli, bence bu konuda arkadaşlarınıza gönül koymayın. Bu sizi daha az sevdikleri anlamına gelmez.
Ben bir şey anlatırken konuyu kendine çeviren biriyle de arkadaş olmam.
Bencil diye düşünürüm ve bence siz de bunu düşünmelisiniz. Arkadaşlık bu olamaz.