Gerçekten gerçek dostunuz var mı?

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.652
601
123
Kızlar selam size bişey danışmak istiyorum. Şu an reglyim oldukça da duygusalım. Genelde kız arkadaşlarım var düzenli görüştüğüm 3-4 tane. Hepsini de çok severim. İş arkadaşlarım var onları da severim aramız iyidir hiç kötü bir durum olmamıştır. Ama şunu fark ettim ki sanki hiç gerçek bir dostum yokmuş gibi hissediyorum. Mesela instagram hikayelerde gördüm bu sevdiğim kız arkadaşlarımın 3 ü buluşmuş bana hiç haber vermediler ve pazar günüydü ben de o gün çalışmıyorum. Veya mesela bir arkadaşıma bişey anlatıyorum örneğin işle ilgili olsun hemen kendi işiyle kıyaslıyor. Veya mesela bir derdimi anlatıyorum en basitinden mesela kalçadaki çatlaklarla ilgili hani şu yapılan işlemleri biliyo musun vs gibisinden sonra bana foto atıyo bende de var mı çatlak bi bakar mısın sence foto atıyo hani ben onu sormuyorum ki sadece işlemle ilgili bir bilgisi tecrübesi var mı bu konuda onu soruyorum.

Mesela bir arkadaşım var o da diyetisyen çok çok severim her şeyimi anlatabileceğim biridir şu an ikimiz de KPSS ye hazırlanıyoruz bir yandan. Mesela bana bişey soruyo ben cevap veriyorum 8 saat sonra cevap veriyor o çok yoğun ders çalışıyo ama instaya story falan da atıyor. Ya da mesela geçen gün bana şeyi sordu günde kaç saat çalışıyorsun diye ben de 4-5 maksimum sen? Dedim ve hala cevap yazmadı üstünden 2 gün geçti bu neden sizce? Beni rakip olarak göremez çünkü o benden çok çok daha iyi alacak eminim yani ben onun kadar çalışamıyorum ki

Mesela geçen gün instagramda bir gönderi okumuştum her şeyi filtresiz düşünmeden içini döküp anlatabileceğin kişi dostundur diye o an aklıma sadece çok samimi olduğum bir kuzenim geldi. Teyzeme sordum bu konuyu o dedi ki hayatta herkes kendini düşünüyor özellikle de belli bi yaştan sonra herkes önce kendini düşünüyor iş hayatında da böyle vs dedi. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Yani benim var.
Ama hiç sorun yaşamıyor muyuz? Yaşıyoruz. Mümkün değil aksi. Ama karşılıklı birbirimizi idare ediyoruz. Sonra unutuyoruz tekrar aynı devam ediyoruz.
Mesela en samimi arkadaşım ilkokuldan beri arkadaşım. Derdimi de sevincimi de anlattırım. O da anlatır. Ama kaç kere yanlış anlaşılma oldu, araya mesafe girdi. Bir şekilde devam ettik. Ki zıt karakterleriz. Ne olursa olsun ama doğumgünlerimizi ilk hatırlayan kutlayan çiçek çikolata gönderen de bizizdir.
Diğer yakın arkadaşım yurttan arkadaşım. Onla da her hafta eşli çocuklu görüşüyoruz. Ama mesela onla çok dertleşmeyiz. İkimizin arkadaşlığı başka bir yol izliyor. Boşandı tekrar evlendi asla sormadım yani o da anlatmak istemedi. Onla ilişkimizin dinamiği daha mesafeli. Ama bir sorunum olsa alo dese koşarım o da bana koşar.
Başka bir arkadaşım mesela, onla da genelde dert kasvet içinde ararız. İlk beni arar anlatır derdini diğerinin aksine.
Yani her ilişkinin dinamiği Farklı. Benim üç Farklı arkadaşım var yakın. Üçüne de güvenirim çok severim. Ama Farklı şekilde olmaları onları kötü arkadaşlık yapmıyor bana göre

Benim yok. Umarım yanlış anlaşılmam ama genellikle arkadaşlık ilişkileri kıskançlık ve rekabet üstüne kurulu gibi geliyor. Kimseyle arkadaş olmak istemiyorum o yüzden mesafeli arkadaşlıklar tercihim
Ya gerçekten tam böyle hissediyorum. Hele hani o bahsettiğim bir arkadaşımda bunu çok kötü hissetmeye başladım. Şöyle ki derdim olunca evet dinliyor ama hemen kendisiyle kıyaslıyor. Yani bu çatlak olsun, işle ilgili bişey olsun, danışanla ilgili bişey olsun.. ben onun derdi olunca dinleyip fikrimi söylüyorum. Ama ben bisey anlatınca sürekli kendisiyle kıyaslaması artık yordu biraz beni sanırım anlatasın gelmiyo hiçbir şey

En yakın arkadaşlarımın hiç biri iş hayatından veya birlikte bir şeye hazırlandığımız yerden değil. Bugün bunun üstüne düşündüm iş yerinde çok arkadaşım vardı yurtdışına yerleştiğimden beri gerçekten merak edip arayan soran alıştın mı diyen sayılı oldu. Sonra eskiden süren arkadaşlıklarımı düşündüm, benim ilkokuldan yakın arkadaşlarım var. İlkokuldaki arkamdaki oturanla yanım oturan hala en yakın arkadaşlarım. Haftada bir konuşyoruz grubumuza yazıyorum görünce cevap veriyorlar önemli değil zamanı onlar canım. Üniversitesi yakın arkadaşlarımla farklı kariyer yollarında ilerledik hiç hırslanmadık birbimize hala en yakın arkadaşlarımdan ikisi mesela. Aynı anda karşılık beklemiyoruz dara düşsem uçar bilet alır gelir mesajıma iki gün sonra cevap vermesi koymuyor çünkü hepimiz işinde gücünde evli barklı insanlarız bende instaya bakıyorum ama o mesaja cevap vermeyi bazen o an unutuyorum. bugün arkadaş meselesi kendi içimde düşündüm konunuz üstüne geldi, gerçekten sağlam arkadaşlık için fedakarlık yapmak gerekiyor, ama yapınca değeni bulmak gerekiyor. Sizinle çıkar için hırs için görüşenle olmaz. Kpss ye hazırlanma koşturma yoğun bir döneminizdesiniz belki işler sakinleyince farklı hissedersiniz.

Arkadaşlık güzel bir şey ama bence; başları sıkıştığında da yanlarındaydım, iyi günlerinde de. Birincilik kutlamalarında en çok ben sevdim, cenazede evlerinde bulaşık yıkarken de ben ağlıyordum. Aynısını gördüğüm toplasam 7 yakın arkadaşım var; şuan yalnız başıma bir ülkeye alışmaya çalışırkende varlıklarından güç buluyorum.

Az önce yediğim arkadaş kazığı ile ilgili konu açtım. Benim arkadaşlığa inancım kalmadı. Eğer insanın ailesi ile evliyse de esiyle arasi iyiyse çok şanslıdır. Gerisi yalan.

Ne mutlu… Durumuma yorumunuz ne olur acaba? İçimi döküp fikir almak istedim biraz
Ben hayatımdan çıkarırdım o kpss ile sizinle yarışan insanı. Ben hep arkadaşlarım için iyisini isterdim. Bir gün en yakın arkadaşımdan iyi not alınca kız bana aşırı bilenmişti. Onu hayatımdan çıkardım hemen. Siz de öyle yapın.
Bir de eğer 3 kişi buluşuyorsa sizinle aynı oranda samimi değillerse acaba sizde de onları rahatsız eden bir şeyler olabilir mi?

Aslında şöyle o diğer 3 kişi çalışmıyor ve haftaiçi de buluşuyorlar. Ben haftaiçi çalışıyorum. Ama haftasonu bulunulduğunda çağrılmayı beklerdim açıkçası…

Dost olarak değil de kardeş olarak görüyorum. Liseden beri yan yanayız. Tartıştık, kavga ettik ama küsmedik. Birlikte en dibi de gördük, ölümü de gördük. Ne kadar zorluk veya güzellik olduysa hep yanımda oldu. Ben ondan çok razıyım, Allah’ta ondan razı olur inşallah. Gerçekten dostluk diye bir şey var, çok şükür yaşıyoruz.

Kesinlikle öyle bir arkadaşım evlendi evleneli mesaj atıyorum günler sonra dönüyor ben artık ne yazdığımı unutuyorum geçmişe bakıyorum. Zaten üniversite vs ortamlarında aynı kariyer içinde olduğun kimseyle hiçbir şekilde dostluk kurulmuyor rekabet ve hırs yüzünden size çok çabuk bileniyorlar. Arkadaş olunacaksa en iyi arkadaş insanın sevgilisi ve kocasıdır gibi geliyor

Erkekler arasındaki arkadaşlık ve dostlukların kesinlikle çok daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Eşimden önceki ilişkim uzun süreliydi ve o sevgilimin dostluklarına şahit oldum yıllarca. Hayran kaldım ve her zaman imrendim onlara. Malesef kendi hayatımda ya da herhangi bi hemcinsimin hayatında o gördüğüm gibi ilişkilere rastlamadım.

Bunu ben de gözlemledim. Kandınlarda sanırım hep kendisi en iyi olsun isteniyor belki bizim için de geçerli bilmiyorum ama ben hep karşımdaki iyi olsun diye öğüt verir dinler ederdim ama karşımdan aynı özeni ve derinliği göremiyorum sanki

benim yok. var zannettiklerimden kazık yedim. ben var zannetmişim ben dost olarak görmüşüm ama onlar görmemiş demekki

Malesef öyle. Bunu kabullenip çok da derin ilişkiler kurmamak gerek sanırım. Kayınvalidem 60 yaşlarında ve arkadaşlıklarına önem veren biri. 45 yıllık dostum, sırdaşım dediği insanın arkasından ve diğerinin de bunun arkasından söylediklerini de duydum ve inancımı iyice kaybettim

Öncelik eşimin tabi, sonra iki güzel insan var,birbirimiz olmadan nefes alamıyor gibiyiz ; on yıla yaklaştı dostluğumuz.Eşlerimizi biz tanıştırdık,şimdi birbirlerine bacanak demeye başladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…