• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten de nefret doldum.. Yardim edin

Zaten gercekten de evli kalmak istiyorum esimin ne kadar resmi varsa olabildigince siliyorum cunku gordukce titremeye basliyorum. Fakat ayrildiktan sonra ne yapacagim edecegim bilmiyorum ki babam hastayken ayrildigimizi ogrenir de vefat ederse nasil kalkarim ben bunun altindan
durumu iyi değil diyorsunuz,makinaya bağlı,altı bezleniyor diyorsunuz..sonra da el kızı gibi 1 saat görüp geldim diyorsunuz aklım almıyor..
yahu evliliğiniz normal sağlıklı da olsa,babanızın yanından ayrılmasınız zaten,kimse boşanıyor musunuz diye de sormaz ki...
kim oluyor eşinin ailesi de babana bile yalnız göndermiyor?* nasıl bu kadar pasif olursunuz ???

Babam hastayken bosanirsam o sokla vefat eder diye korkuyorum bi de belli bi meslegim yok calisamam evim var babam almisti ama nasil gecinirim nasil o ara bebege bakarim bosaninca bunlarda aklima geliyor yoksa esimi emin olun sevmiyorum telefonumda bilgisayarimda 1 fotografi bile yok o derece tiskinti duyuyorum
Böyle eşi kim olsa sevmez , evinde varmiş yada annenle kalabilirsin belli bir zaman sonra çalişmaya başlayabilirsin evini kiraya verebilirsin sonuçta senin için bir gelir kapisi, Babana bu durumu bildirmezsiniz onu görmek için geldiğinizi söylersiniz !. Ama bir an önce o evden Kurtulun derim, Hamilesiniz birde Günah değil mi size.

Hem görücü usulu evlenmişsin, hem hemen hamile kalmışsın. Ne acelen vardı çok merak ettim.:kızgın: Eşin yok kayınvalidenle yaşıyorsun. Her yere kaynın eşliğinde gidiyorsun. Yaşamak denmez buna. Kendi kendine daha beter yapmışsın hayatını.
Boşan evine dön dicem ama yaşın, mesleğin, boşansan ailenin tepkisi ne olur merak ettim açıkcası.
Yasim 22 meslegim yok ailemde bosanma taraftari degil ama ben bisanma taraftariyim...

Hersey gercekten da dayanilmaz bir hal aldi. Ne kocami ne de ailesini sevmiyorum. Seslerini duydukta yuzlerini gordukce igreniyorum resmen.
Daha once ki konumu okuyanlar biliyorlar gorucu usulu ile evlendim 8 aydir evliyim ve esimin isi sebebiyetiyle 6 aydir kayinvalidemle kaliyorum. Size son gelismelerden soz edecegim. Babam akciger kanseriydi ve suan son safhalarinda abim benden durumu gizlemis. Babam gittikce kotuye gidince haber verdi. Sehir disina (kv, kp ve kaynim esliginde) Babamin yanina gittim ve sadece 1 saat gormeme izin verdiler. Sinirden ve mutsuzluktan cildiriyordum fakat sadece aglamakla yetindim ses etmedim.
Geri kvnin evine donduk. Haliyle moralim bozuk ve yalniz kalmak istiyorum. Fakat kahvaltidir temizliktir (yapabildigim kadar) yemektir herseye kostuktan sonra tek kalmaya dikkat ediyorum.
Yani sira resmen hamile degilmisim gibi muamele yapiliyor tuvalete bile giderken pesimden ne yapiyor diye bakan insanlar torunlarini merak edip hastaneye gelmiyor ultrason resimlerine dahi bakmiyorlar.
Hatta ev temizliginden sonra asiri sancilandim. Ona dahi tek gittim hastaneye yanima sonradan benden 1 yas kucuk olan diger kaynimi yolladilar.
Kiskanc biri degilim hatta bana dokunmayan yilan ister bin ister ikibin yasasin diyen biriyim.
Fakat diger geline mukemmel davranilip bana gelindiginde silik,ezik gibi davranilmasi beni zivanadan cikartti.
Herneyse babamin bu halini gorunce iyice depresyona girdim fakat onlarla dugune gitmedigim icin ne ahlaksizligim ne edepsizligim ne de terbiyesizligim kaldi.
Ailemi bu ise katmak istemedim cunku zaten babamla ugrasiyorlardi.
Babamin durumu daha da kotu olmus ve ankaraya getirilmis abim acilen cagirdi. Yine kaynimla beraber gittik. Babam ip gibi olmus oksijen aletiyle nefes aliyor alti bezleniyordu gittikce psikolojim degisti fakat esim bu sefer beni anlamiyordu. Benimle ilgilenmiyorsun. Ben yalnizliga alistim. Ailemi ariyormusun. Tarzinda laflarla destek yerine bol bol kostek oluyordu. Bende kendimi savundum yeter artik destek ol bana halimi anla iki dakika bile oturmuyorum ben dedim.
Bu arada kaynimda abimle arkadas fakat ayni tribi o da abime atmaya calisti (abiminde benim gibi suskun bisey olacagini mi dusundu bilmem, fakat babamiz ölüyordu ve bizim ailecek sinirlerimiz asiri gerilmisti) abimde kardesim hamile olmasina ragmen bir saat bile oturmuyor yerinde sende goruyorsun kendi kardesini savunacagina gorduklerini savun diye sesini yukseltti.
Kaynim ise herkes haddini bilecek deyince abim buna tokat atip cik git bu evden diyor o da malum ayriliyor evden fkat 2 saat sonra aile yakinimizi arayip ben fenalik geciriyorum diye yalan soyluyor hem kendi ailesini hemde bizi kandirmaya calisiyor hastaneye giturduk doktor biseyin yok ki dedi ama ailesi oglumuza ne yaptiniz ne ettiniz diye cildirmis halde ankaraya geldiler. Abimden cekindikleri icin abime hic bisey diyemediler. ve diger gun kp onu ve beni ankaradan almaya geldi. Suan ailesi benimle konusmuyor esimde konusmuyor. Aklim ise surekli babamda.
Sizden ise ricam ne yapmam gerektigini bu insanlara ve esime nasil bir tavir takinmam gerektigini bilmiyorum. Bu konu hakkinda dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum. Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Öncelikle Allah yardımcın olsun. Ben senin yerinde olsam babamın yanından ayrılmazdım. Baban çok hasta, yanında olmalısın, kaldı ki ortada ne bi koca var ne bi aile. Pılımı pırtımı toplayıp anacığımın evine dönerdim. Herşeyde yalnızsın üstüne bir de ayakbağı insanlarla uğraşıyorsun. Değmez ki. Eninde sonunda zaten ucu ayrılık. Dayanılmaz bunlara, sabır yetmez

Niçin bu kadar sessizsin, niçin bu kadar kabul edicisin?
Adamlar edepsizliklerinden rol kesip hastanelere kadar hizmet alıyorken, siz bir cinnetle miktiri çekemiyor musunuz bu insanlara?

Hamilesiniz, temizlik yaptırıyorlar; babanız ölümün eşiğinde 1 saatlik iznin var diyerek gerisin geri hizmete götürüyorlar.
Düğüne katılmadın diye trip atıyor hakaret ediyorlar. Baban ölürken göbek mi atacakmışsın?!

Ulan kocan koca mı senin? Koca mı o vicdanı güdülmüş? Ana mıymış o kaynanan olacak mahluk?!
Abin amma iyi yapmış, tek tokatla bırakmayaymış iki daha geçireymiş hızını almışken.
Hatta hazır başlamışken eşinize de patlataymış bi tokat "Erkek misin lan?" diye.
8 ayda nasıl bu hale gelinir ya? Psikolojik şiddet bu...

Asabım bozuldu, şu sessizliğine, kendi kendini çaresiz bırakışına.
Git ablam, abinin yanına çık git. Ara alsın, babanın yanında ol... Sonrası Allah Kerim.

durumu iyi değil diyorsunuz,makinaya bağlı,altı bezleniyor diyorsunuz..sonra da el kızı gibi 1 saat görüp geldim diyorsunuz aklım almıyor..
yahu evliliğiniz normal sağlıklı da olsa,babanızın yanından ayrılmasınız zaten,kimse boşanıyor musunuz diye de sormaz ki...
kim oluyor eşinin ailesi de babana bile yalnız göndermiyor?* nasıl bu kadar pasif olursunuz ???
Keske kendimi tanitma sansim olsa fakat biraz korkak ve sessiz yetistim bu yuzden bisey diyemiyorum hayir desem bile hep onlarin dedikleri oluyor sesimi yukseltmeye calisinca da sen edepsizsin ahlaksizsin demeye basliyorlar ve abimi arayip kardesine edep ver deyip dolduruyorlar abim bu son olaydan sonra olanlarin farkina biraz vardi fakat sabir et diyor ama oysa ki ankaraya donmek istiyorum

Kimse durduk yerde boşanmak istemez ama bazı şartlar vardır ki boşanma gerektirir
Bu kadar vicdansız insanlar arasında daha başına çok kötülükler gelecektir
Abine anlat
Annene anlat
Abime karsi yazdigim uzre sessizler kendilerini inandiriyorlar ama bu son olayda abimde biseylerin farkina vardi ve hamile oldugum icin sabirli ol dedi ve baska hic bisey demedi.
Annem hayatta olsa zaten bu evlilik bile basima gelmezdi

Yasim 22 meslegim yok ailemde bosanma taraftari degil ama ben bisanma taraftariyim...
Ayol şimdi boşanmanızın kimin taraftar olduğu/olmadığını tartışma zamanı mı?
Babacığınızın da anneciğinizin de size ihtiyacı var. Ailenizin yanında olun, şu dönemde.
Sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Nasıl duruyorsunuz orada?
Anne için başınız sağolsun.
Babanıza koşun lütfen.

Niçin bu kadar sessizsin, niçin bu kadar kabul edicisin?
Adamlar edepsizliklerinden rol kesip hastanelere kadar hizmet alıyorken, siz bir cinnetle miktiri çekemiyor musunuz bu insanlara?

Hamilesiniz, temizlik yaptırıyorlar; babanız ölümün eşiğinde 1 saatlik iznin var diyerek gerisin geri hizmete götürüyorlar.
Düğüne katılmadın diye trip atıyor hakaret ediyorlar. Baban ölürken göbek mi atacakmışsın?!

Ulan kocan koca mı senin? Koca mı o vicdanı güdülmüş? Ana mıymış o kaynanan olacak mahluk?!
Abin amma iyi yapmış, tek tokatla bırakmayaymış iki daha geçireymiş hızını almışken.
Hatta hazır başlamışken eşinize de patlataymış bi tokat "Erkek misin lan?" diye.
8 ayda nasıl bu hale gelinir ya? Psikolojik şiddet bu...

Asabım bozuldu, şu sessizliğine, kendi kendini çaresiz bırakışına.
Git ablam, abinin yanına çık git. Ara alsın, babanın yanında ol... Sonrası Allah Kerim.
Arayacagim umarim alir beni buradan...

Babam hastayken bosanirsam o sokla vefat eder diye korkuyorum bi de belli bi meslegim yok calisamam evim var babam almisti ama nasil gecinirim nasil o ara bebege bakarim bosaninca bunlarda aklima geliyor yoksa esimi emin olun sevmiyorum telefonumda bilgisayarimda 1 fotografi bile yok o derece tiskinti duyuyorum

Mantıklı düşünemiyorsun.Öncelikle babana boşanıyorum demek zorunda değilsin.Tartıştık dersin veya biraz seninle kalmak istedim dersin.Hasta insan canıyla uğraşırken başka detaya fazla girmez zaten.

Eşinden boşanırsan eşin ve ailesi el olacak.İleride hayatında olmayacak kişiler için evlatlık görevlerini ihmal ediyorsun.Değer mi bu insanlar için ?

Niye hemen hamile kaldın peki, en azından korunsaydın yaşın ufak, meslek yok, aile desteği yok, 8 aylık evlisin 6 aydır kayınvalide de kalıyorsun. Sana verecek tavsiye bulamıyorum. Sen hiç kendini düşünmedin mi? En azından hamile kalmasaymışsın, bu ortama hemen bi çocuk getirmeseydin, hem evliliğe alışırdın hem gelin gittiğin eve alışırdın, insanların gerçek yüzlerini görürdün. Kaynana seni kendine almış resmen. Kaynını da bekçi dikmiş başına. Üzüldüm senin adına gerçekten. Allah yardım etsin. Tek başına biraz zor altından kalkarsın bu psikolojinin. Eşinle bunları paylaşıp konuşabiliyor musunuz peki. Yoksa eşin de geri kafalı mı ailesi gibi. Evde bi kadın dursun beni beklesin kafasın da mı?

Abime karsi yazdigim uzre sessizler kendilerini inandiriyorlar ama bu son olayda abimde biseylerin farkina vardi ve hamile oldugum icin sabirli ol dedi ve baska hic bisey demedi.
Annem hayatta olsa zaten bu evlilik bile basima gelmezdi

Sen bilirsin o zaman
Eski konularına da baktım çelişkiler var
Bir işe girip onun bunun kahrını çekeceğime evleneyim bari demişsin
Sen kendin bile bile lades demişsin
Okusaydın,çalışsaydın şimdi bunları yaşamazdın
Kimseye muhtaç olmazdın

Mantıklı düşünemiyorsun.Öncelikle babana boşanıyorum demek zorunda değilsin.Tartıştık dersin veya biraz seninle kalmak istedim dersin.Hasta insan canıyla uğraşırken başka detaya fazla girmez zaten.

Eşinden boşanırsan eşin ve ailesi el olacak.İleride hayatında olmayacak kişiler için evlatlık görevlerini ihmal ediyorsun.Değer mi bu insanlar için ?
Ayol tartıştık demesine bile gerek yok.
Adam o haldeyken zaten kızının gelmemesi ayıp bence.

Esim tek basina kalmama karsi yoksa bende evimde kalmak istiyorum fakat izin verilmiyor hamilesin sen aileme ihtiyacin var diyor ailesinin yaptigi pislikleri de kabullenmiyor
Eşinle ciddi şekilde konuş "Ben kendi evimizde yalnız yaşamak istiyorum ,ailene hizmetçiğlik yapacağıma 2 tabak çanağımızı yıkar, evimde ayaklarımı uzata uzata hamileliğimi yaşamak istiyorum .Ailenin yanında onlara hizmet etmekten belim başım ağrıdan çok iş yapmaktan ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum ailenin bana hiçbir faydası yok bana acıma hisleride yok benim zaten onlara ihtiyacı hiç yok . Babamın hastalığı bir yerden hamileliğm benim yalnız kendimle olmaya dinlenmeye ihtiyacım var, eğer bu evlilik sürecekse ailen kendi evlerinde biz kendi evimizde yaşayalım yoksa bu ortamda mutsuz çocuk doğurmak istemiyorum "diye konuşun . Rabbim babanıza ve senin hakkında en hayırlısını versin ona şifalar versin sanada sağlık versin canım amin

Çok üzüldüm bu konuya gerçekten içimi sızlattın
Bazen herşey insanın elinde olmayabiliyor. Babana bişey olsa vicdanen o yükün altına girmekten korkuyorsun. Hayat şartların evliliğe devam etmek için de, boşanmak için de zor. Allah yardımcın olsun inşallah bu girdaptan biran önce en hayırlı şekilde kurtulursun

Back