Gerçekten çirkin olanlar bakabilir mi?

Kendine haksızlık ediyorsun gibi, özgüven eksikliğin var sanırım yani gözaltinlar mor diye insan cirkin mi olur yahu. Herkesin mutlaka beğenmediği yerler olur ama çok çirkinim demek aşırı ozguvensizlik bana göre

güzellik algısı şu zamanda çok değişti canım. kadınlar artık ortalıkda kedi gibi dolanıyor. bazen bada oluyor oturup ağladığım olmuştur bu ne hal??? diye. ama bazen de oaaa ne güzelim lan oluyorum. senin bakış açınla alakalı. resim görseydik derdik gerçekleri

Size bişey söyleyeyim mi ? Çoğu insana göre inanılmaz güzel bi kadınım. Yolda da sürekli bakarlar,girdiğim yerlerde de. Bunu övünmek için söylemiyorum. Göz altlarım inanılmaz mor bence. Ve genetik. Bende ne yaptıysam asla azalmadılar bile. İyi bi kapatıcıyla pıt pıt hallediyorum. İnsanlar da aaa ne güzel kadın diyo. Yüzüm zamanında sivilce doluydu baya apseli sivilce o zamanda çok beğenirlerdi. Sonra ilaç milaç hallettik onuda. Yani demem o ki güzelliğin bunlarla alakası yok. Önemli olan insanın havası. Git al çok iyi bi kapatıcı sür gitsin. Çünkü o göz altları asla geçmicek,onlarla yaşamaya bi şekilde alışcaz. Kıyafet,saç baş daha önemli bence. Muhtemelen çirkinde değilsiniz anlıyorum ben sizi. O göz altları insanın gözü oyukmuş gibi gösteriyor bazen. Özgüveniniz yüksek olsun yeter gerisini halledersiniz inanıyorum 🌸

Ben sizin cinsellik başlığındaki konunuzu da okudum. Sizin bence psikolojik problemleriniz var. Profesyonel yardım almanız gerekir diye düşünüyorum. Bir de bence çirkinlik ya da güzellik diye birşey yoktur. Toplumsal normların bize dayattığı ölçüler bunlar. El alem ne derin başka bi hali. Bu normlardan sınırlardan özürleşmelisiniz. Ben mesela orta derecede güzelim. Bana bir bakan bir daha dönüp bakmaz ama zekiyimdir konuşmaya başladıktan sonra adamın aklını alırım. Sizin en iyi özelliğiniz ne? Onu bulun ve parlatın😉

Güzellik ve bakım ürünlerine harcayacağınız para ile kendinize olan güven sorununuz üzerine bir terapi alırsanız Gucci mankeni bile olursunuz. Öykü Baştaş İtalya moda haftasında çıkan ilk Türk model olduğunda İnstagram’da fotoğraflarının altına yapılan yorumlara bakın bir de şimdiki yorumlara bakın. Kadının tipi değişti mi? Hayır! Ama kendine olan özgüveniyle kendisiyle ilgili olan bütün algıları yerle bir etti. Profesyonel destek almanız size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Deneyin.

Kadınların yarısından fazlası makyajsız iken çirkindir. Ben de öyleyim 😅 sen makyajsız da güzel olmak istiyorsun. Bence fazla lüks. Benim de eşitsiz cildim var kirpiklerim yok gibi. Bazı hastalıklardan ötürü sayısız yüzümden ve başka yerlerimden ameliyat oldum. Ama makyajla bebek gibi oluyorum. Demet akalın dobra dobra ne dedi makyajsız bi halta benzemiyorum😅

Bütün yorumlari okudum ve bana göre fasafiso,standard yeter ki sağliğin olsun Allah kimseyi cirkin yaratmadi gibi.
Maalesef öyle olmuyor.Kendinizi cirkin buluyorsaniz ve sizin psikolojinizi etkiliyorsa isterseniz 100 tane gelişim kitabi okuyun değişmiyor.
Bende cirkinim hatta öyle azicik değil .
Burnum kemerli kocaman ayni Barbara Streisand gibi arti üstünde kirmizi ben cikti.
Yüzümde melasma var asiri derecede sivilce tirnak lekeleri ,iki gün güneş altinda durdummu sanki hortlamişsim gibi oluyorum.
Kiprikler yok gibi ,kaşlarim seyrek ,selulittim ve catlaklarim var .Artik birde göbek var.
sadece boyumdan(170)ve vucud hatlarimdan faydaliyim.
kendimi bu kadar cirkin gördüğüm için herşeyden mahrum kaldim.Hak etmediğimi düşündüm .Hatta beni kimse güzelleştiremez diye dr bile gitmedim .Bazen dr.gitmeyi bile utaniyordum ,acik acik ben cirikinim demeliydim cünkü.
hayattim böyle silik gecti cünkü kalifile olacağim bütün imkanlari kullanmadim Yeteneklerimin üzerinde çalişmadim ,oysaki belki şimdi daha bir başka yerde olabilirdim.
Imkanlari kendi ellerimle yok ettim ,o kadar cok cirkinliğime takilmiştim ki beni kimse almaz cirkin olduğum için başarisiz olurum diye.
Konu sahibi sizde benim gibi hayattinizi boşa harcamayin.
belki cirkiniz evet ama bizim başka yateneklerimizde var .Kendinizi güzel hisetmek için ne gerekiyorsa yapin ayrica ama kesinlikle başka şeylerede odaklanin.
Bu kariyer olabilir ,spor ,hobi veya seyahat yeni yerleri keşfetmek.
Yeteneklerinizi cikartin ordaya daha mutlu olacaksiniz, birde güzelliğin bunlari yapmak için cokta önemli olmadiğini göreceksiniz.

Canim ben üniversitedeyken üst sınıfımda inanılmaz çirkin bir kız vardı. Ama kızın tavirlari, duruşu, konuşması oyie aşıldı ki. Giyinisi.guzel, saçı yüzü çok bakimliydi.
Ben sana öncelikle Gülseren budayicioglu isimli pskkiyatrist profesörün hayata dön isimli kitabını okumanı tavsiye ederim.çok çok çok aşırı çirkin bir kızın hem.psikolojik hem de görünüş olarak değişimi ile ilgili bir kitap.
İkinci tavsiyem ise tüm bu yaptirdigin şeyleri bir plan dahilinde yaptir. Yani bir uzmana git, o uzman seni sırasıyla yapılacak işlemler konusunda yönlendirecektir.
Ankara'da isen veya gelebilecek gibi isen samimiyetine inandığım bir uzman ismi özelden verebilirim. Hatta bazen kk da reklamı çıkıyordu eskiden. Bir gider gorusursun kafana yatarsa neden olmasın.
Son tavsiyem ise bakım hep gerekiyor. Yani yuzun güzel değilse bile saçlarını guzellestir. Düzenli fonunu çektir. Kıyafetlerini dikkatli kendine yakisan sec. Neren güzelse o kısmını öne çıkar.
Emin ol guzelleseceksin.

Eki Görüntüle 2637970

Küçük gözlüyüm, göz altlarım çökük ve soluk tenliyim demişsin. Bahsettiğin özelliklerin hepsi Mine Tugay’da da varmış. Bir kızıl saçla solukluk gitmiş, doğru yapılmış dolgularla yüz oturmuş göz altları düzelmiş, küçük gözler de doğru makyajla çözümlenmiş.
Kadının şimdi güzelliğini öve öve bitiremiyorlar.
Çirkinlik yoktur bence kendini doğru tanıyıp, doğru hamlelerde bulunmak vardır.

Soluk tenliysen kızıl gibi, karamel gibi, sıcak sarılar gibi tonlarla yüzüne canlılık verebilirsin. Göz altı ışık dolgusunu her yer doğru beceremez, torba torba olmuşsa kötü yapılmıştır iyi bir klinikte düzelttirebilirsin. Saç rengini seçtiğinde saç rengine ve cildine uygun makyajlar için bolca videolar izleyip tarzını oturtabilirsin. Açık tende genelde bakır saç harikalar yaratır, soluk tenliyim diyosan dene derim. Bir anda fazla olur dersen de güzel bir karamelle başla.

Başlık komik oldu ama gerçekten benim gibi olanlara bir içimi dökmek konuşmak istiyorum.
Gerçekten çok çirkinim. Sana öyle geliyordur, değilsindir belki de ne güzel özelliklerin vardır diyenler olacaktır ama inanın ki yok. İnsan aynaya baktığında bariz bir şekilde her şeyi görüyor, kendimi de kandırmama gerek yok. Güzellik göreceli evet ama gerçekten şu yaşıma kadar güzellikle alakalı bir iltifat dahi almadım. Güzel kokmaya, kıl tüy olaylarına, saçlarıma vs her şeye çok önem verip dikkat ediyorum. Ama küçücük gözler, genetik mor koyu halka ve çökük mü çökük göz altları, soluk eşitsiz bir ten, sıfır kirpik..cilt bakımına aşırı önem veriyorum gitmediğim dermatolog da kalmamıştır. Ama yok yok o aldığım aşırı pahalı kremler bile bir çare olmadı ya hepsini sinirle çöpe attım. İçeriğine bile çok dikkat ederdim her kremin, her bulduğumu da kesinlikle kullanmazdım. Herkese çare olan şeyler bana sıfır etkiydi. Göz altı ışık dolgusu zımbırtısından bile yaptırdım göz altıma torba takmışlar gibi oldum bir süre sonra, gülünce hele komedi..koyu halkalı hali daha iyiydi. Yapayım ben yapayım buradayım ben diye bağırıyorlardı bariz. mezoterapi de yaptırdım, alerjiye sebep oldu. dayak yiyip günlerce ağlamışım gibi gezdim haftalarca. Bünyemde iriteye sebep oluyorlar kısacası. Ve hepsini ömür boyu yeniletmem gerekiyor, çok sinir bozucu..ve ucuz şeyler değil ki buna bütçe mi dayanır. Yani düzeltilebilecek şeyler de düzelmedi. Kirpiklerime ipek kirpik yaptırdım, hiç memnun kalmadım. O az olan kirpiklerimi de aldı götürdü, kel gibi. Sonra dedim hadi badem yağı hint yağı e vitamini kaş kirpik serumları aban.. göz altlarımda nur topu gibi yağ bezeleri oluştu. Kirpiklerde aynı üstelik, fark yok. Artık ıvır zıvır krem şu bu bıraktım. Çirkinliğimi tam anlamıyla kabul ettim. Varsa var yoksa yok.

Hep makyaj yapmak zorunda olmadan mis gibi makyajsız da güzel olmak isterdim. Zibilyon tane şey kullanmak istemezdim bunun için. Arkadaşlarıma bakıyorum makyajsız bebek gibiler ya, insan bakmaya doyamıyor. Beni görseniz tüm samimiyetimle söylüyorum "gerçekten hiç güzel değilmiş" dersiniz, o kadar eminim ki. Üniversite zamanlarımda hoşlanıp açıldığım kişiler bile arkamdan "ıy kezban surata bak" derlerdi kendi kulağımla dahi şahit olurdum. Yani bu çirkin hissetmek değil çirkin olmak. İlk kez girdiğim bir arkadaş ortamında bile çok sıcakkanlı ve konuşkan olmama rağmen hep daha güzel olan arkadaşlarımla ilgilenirler mesela. Bilemiyorum artık hayat enerjim sıfır. Her konuda beni etkiliyor bu. Kimse beni güzel görmesin ama ben kendimi güzel göreyim kafasındayım. Herkes çirkin görse bile kendimi iyi hissedeyim yeter, ama imkansız..Benim gibi olanlar siz nasıl bunun üstesinden geliyorsunuz? lütfen bir şey deyin. Yani her şekilde kendinizi sevebiliyor musunuz? bu sizi ben de olduğu kadar etkiliyor mu?

Makyaj ve biraz dolgu ile güzel olmayacak hiçbir kadın yoktur. Kendine boşuna yükleniyorsun.

Ya burda çoğu insan demiş ki "çirkin değilsindir" ben bir çirkin olarak ne yaşadığını biliyorum.
Benim tek güzel olan şey yüzümde kaş ve kirpiklerim. Koca bir burun (estetik yaptırmama rağmen), ipince bir dudak, portakal kabuğu gibi bir cilt, ölmüş saçlar... Ben ne yaşadığımı biliyorum.
Düğünlere giderken süslenip püslenip kuzenlerine herkes güzelikleri için iltifat ederler sana ise " elbisen güzelmiş" derler.
Bir ortama gidersin arkadaşların senden utanır. 24 yaşına gelmene rağmen hiç bir erkek sinek bile seninle ilgilenmez. Dayının seni birine benzetip sonra o kişinin arkasında " ne kadar çirkin" demesi...
Evet ben hepsini yaşadım, evet çok zırladım, çok üzüldüm. Ama bu böyle, elimizden bişey gelmiyor. Artık pes ettim. Çok üzülmüyorum

Bence ilk fotograftaki hali cok daha güzel.Ikinci fotografta estetikli oldugu cok belli.
Konu sahibinin burada istediği kusursuzluk. Ve net şekilde ikinci fotoğraf daha kusursuz. Ayrıca estetiğin belli olmasında ne sakınca var? Estetik yaptırmak kötü bişey mi?

Yani benim cirkinlik anlayisim kisa carpik bacak skolyoz yuzde olusan deliklerin buyuk olmasi dislerin yamuk olmasi kulaklarin kepce olmasi burnun laz burnu olmasi ve bunlarla beraber obezite olmasi falan geliyo aklima
Yani bir tek gozunuzun kucuk olmasi ve goz alti morluklarinizin olmasi asiri cirkin oldugunuz anlamina gelmez

Ya burda çoğu insan demiş ki "çirkin değilsindir" ben bir çirkin olarak ne yaşadığını biliyorum.
Benim tek güzel olan şey yüzümde kaş ve kirpiklerim. Koca bir burun (estetik yaptırmama rağmen), ipince bir dudak, portakal kabuğu gibi bir cilt, ölmüş saçlar... Ben ne yaşadığımı biliyorum.
Düğünlere giderken süslenip püslenip kuzenlerine herkes güzelikleri için iltifat ederler sana ise " elbisen güzelmiş" derler.
Bir ortama gidersin arkadaşların senden utanır. 24 yaşına gelmene rağmen hiç bir erkek sinek bile seninle ilgilenmez. Dayının seni birine benzetip sonra o kişinin arkasında " ne kadar çirkin" demesi...
Evet ben hepsini yaşadım, evet çok zırladım, çok üzüldüm. Ama bu böyle, elimizden bişey gelmiyor. Artık pes ettim. Çok üzülmüyorum

Bunları biraz bende yaşadım haa :)) evet birine benzetirler sonra da "yaa o kime benzemiş öyle, anası-babası ne güzeldi" diye yorum yaparlar o kişi için, yani anlarsın ki seni çirkin buluyorlar. Yüzüme yüzüme "olsun canım güzellik ekmeğe sürülüp yenmiyor ya için güzel olsun" denmişliği de var. Güzeller anlamaz kardeşim, yorulmayın boşuna :KK70:

Geçen sene işyerine bir kız başladı, ilk gördüğümde Allah yardımcısı oldun, hiç güzel değil, dedim içimden. Sonra beraber çalıştık, ne kadar iyi bir insan olduğunu biliyorum, şimdi bana çok güzel görünüyor. Bence güzellik çirkinlik o kişiyi sevmekle ilgili. Sen kendini seversen kendine güzel görünürsün.

Bir de kendinde çirkin olan yeri bilip ona takılıyorsundur. Mesela ben bayağı güzel kızım ama dişlerimi beğenmem çok muntazam değiller, ben de dişleri çok düzgün olanlara hayranım...

Karantina gunlerinde kendimden zor durumdakilere bakmayı ve elimdeki bazı seylerin kiymetini bilmeyi ogrendim.Yüzünde sekil bozuklugu olanlar, ameliyatla düzelemeyenler,yüzü yananlar,cok buyük mor leke ile (hastaligin ismini bilmiyorum )gezenler var.Cekici olmayabilirsiniz illa ben cok cirkin oldugunuzu düsünmuyorum.Varsin ortamda ilk dikkati ceken olmayiverin.Gozunüz ,agziniz,burnunuz yerli yerindeyse o Allah in yarattigina kezban,cirkin diyebilen insanlardan uzaklaşin.Hiç mi hic aldirmayin.Kimsenin güzellik kriterine uymak zorunda degilsiniz.Guzelim hayatınizı hic etmeyin.

X