Gerçekten çirkin olanlar bakabilir mi?

Yazdığımı nasıl okudunuz bilmiyorum, nasıl baktığınız önemli diye koydum. Kusur bulmak isterseniz herkeste bulabilirsiniz diye koydum. Kalkıp Adriana Lima çirkin bir kadın mı dedim? Dünya üzerinde en güzel kabul edilen kadınlardan biri olduğu halde bakmak isteyen her türlü kusur bulur diye koydum ki yorumu nereden ne amaçla okuyup algıladığınızı anlamadım :KK70: Anlayışınız çok saldırganca. Ki ugly bettyi oynadığı halini hatırlayınca bir kadının isterse toplum tarafından dayatılan güzellik algısıyla nasıl çirkin görünebileceğini hatırlarsınız. Kendisi dahi milletin “Adriananın makyajsız haline bakın” dediği spor sonrası fotoğrafını gururla özgüveniyle paylaşmıştı. Ama fotoğrafa bakın bir sürü kusur var! Zira güzellik algısı artık ‘kusursuzluk’ olarak dayatılmakta.

one.jpeg

O fotograftaki Lima değil zaten. 😬 Kusur var diye kadinin onca fotografi varken en garip ciktigi fotolardan birini atmaniz "bakin aslinda boyle gorunuyor" anlamina geliyordu.

Zorla kusur bulmak farkli bir durum.
Adriana nin spor cikisi fotografi da gayet guzel neyin yüzlerce kusuru varmiş o fotoda Allah askina, milletin kusur buluyor olmasinin sebebi çok başka seyler bence.
Oturdugu yerden yuzlerce kusur bulanlar aynada kendi tipine agliyordur Allah bilir. Bu kusur bulucu bilir kişiler Adriannin yarisi etmiyordur eminim.

Herkes gozlugu cikarip, boya badana makyaj vs yapinca Adriana olmuyor.

Iki kolun tutuyor iki bacaginla da yuruyebiliyorsan eger milyonlarca yuzu guzel engelli kardeslerimizden daha sanlisin.Hayattaki en buyuk zenginlik sagliktir,guzellik degil.Ayrica kendini gelistir,kendine guven gerisi de zamanla olur.Kimse kimsenin kara kasina bakarak arkadaslik kurmuyor,kursa da kisiligi bozuksa insan iliskileri iki gunluk oluyor.

Guzellik cirkinlik meselesine deginmeyecegim ama kendimi guzel goruyum yeter demissin ya iste bu tamamen seninle ilgili bir durum

Gecenlerde instagram kesif sayfasinda gezinirlen bir videoya denk geldim once anlamadim , sapsallastim resmen , hayatimda gordugum en vasat hatunlardan biri belki deen vasati makyaj videosu yayinlamis ama kendine guvenini bir gorsen resmen cekti beni aldi videonun icine , sonra hatunun sayfasina girdim baya bir takipcisi olan ve sevilen bir hatunmus , ozguven patlamasi yasiyordu hatun ve bu benim cok hosuma gitti
Senelerdir bu forumda kadinlara ogut veririm kendine guven guzelligin bir numarali sirridir diye resmen örneğiydi kadin bunun , o yuzden kendinize guvenin , siz surekli cirkin oldugunuzu dusunurseniz herkes sizi cirkin gorur
Goruntunuz oyle ahim sahim degilse , ciddi sorunlar varsa bile siz kendinize guvenirseniz kimse o sorunlari gormez emin olun karsilarinda albenisi olan bir kadin gorurler

Allabın yarattığı hiç bir şey çirkin değildir.Çok guzel dedıgımız sanatcıların makyajsız hallerı ortada .Hepsi neler neler yaptırıyorlar.Canım özguvensızlık senınkı baska bişey deıl.

Başlık komik oldu ama gerçekten benim gibi olanlara bir içimi dökmek konuşmak istiyorum.
Gerçekten çok çirkinim. Sana öyle geliyordur, değilsindir belki de ne güzel özelliklerin vardır diyenler olacaktır ama inanın ki yok. İnsan aynaya baktığında bariz bir şekilde her şeyi görüyor, kendimi de kandırmama gerek yok. Güzellik göreceli evet ama gerçekten şu yaşıma kadar güzellikle alakalı bir iltifat dahi almadım. Güzel kokmaya, kıl tüy olaylarına, saçlarıma vs her şeye çok önem verip dikkat ediyorum. Ama küçücük gözler, genetik mor koyu halka ve çökük mü çökük göz altları, soluk eşitsiz bir ten, sıfır kirpik..cilt bakımına aşırı önem veriyorum gitmediğim dermatolog da kalmamıştır. Ama yok yok o aldığım aşırı pahalı kremler bile bir çare olmadı ya hepsini sinirle çöpe attım. İçeriğine bile çok dikkat ederdim her kremin, her bulduğumu da kesinlikle kullanmazdım. Herkese çare olan şeyler bana sıfır etkiydi. Göz altı ışık dolgusu zımbırtısından bile yaptırdım göz altıma torba takmışlar gibi oldum bir süre sonra, gülünce hele komedi..koyu halkalı hali daha iyiydi. Yapayım ben yapayım buradayım ben diye bağırıyorlardı bariz. mezoterapi de yaptırdım, alerjiye sebep oldu. dayak yiyip günlerce ağlamışım gibi gezdim haftalarca. Bünyemde iriteye sebep oluyorlar kısacası. Ve hepsini ömür boyu yeniletmem gerekiyor, çok sinir bozucu..ve ucuz şeyler değil ki buna bütçe mi dayanır. Yani düzeltilebilecek şeyler de düzelmedi. Kirpiklerime ipek kirpik yaptırdım, hiç memnun kalmadım. O az olan kirpiklerimi de aldı götürdü, kel gibi. Sonra dedim hadi badem yağı hint yağı e vitamini kaş kirpik serumları aban.. göz altlarımda nur topu gibi yağ bezeleri oluştu. Kirpiklerde aynı üstelik, fark yok. Artık ıvır zıvır krem şu bu bıraktım. Çirkinliğimi tam anlamıyla kabul ettim. Varsa var yoksa yok.

Hep makyaj yapmak zorunda olmadan mis gibi makyajsız da güzel olmak isterdim. Zibilyon tane şey kullanmak istemezdim bunun için. Arkadaşlarıma bakıyorum makyajsız bebek gibiler ya, insan bakmaya doyamıyor. Beni görseniz tüm samimiyetimle söylüyorum "gerçekten hiç güzel değilmiş" dersiniz, o kadar eminim ki. Üniversite zamanlarımda hoşlanıp açıldığım kişiler bile arkamdan "ıy kezban surata bak" derlerdi kendi kulağımla dahi şahit olurdum. Yani bu çirkin hissetmek değil çirkin olmak. İlk kez girdiğim bir arkadaş ortamında bile çok sıcakkanlı ve konuşkan olmama rağmen hep daha güzel olan arkadaşlarımla ilgilenirler mesela. Bilemiyorum artık hayat enerjim sıfır. Her konuda beni etkiliyor bu. Kimse beni güzel görmesin ama ben kendimi güzel göreyim kafasındayım. Herkes çirkin görse bile kendimi iyi hissedeyim yeter, ama imkansız..Benim gibi olanlar siz nasıl bunun üstesinden geliyorsunuz? lütfen bir şey deyin. Yani her şekilde kendinizi sevebiliyor musunuz? bu sizi ben de olduğu kadar etkiliyor mu?
Cilt tonu eşitsizliğim ve göz altı morluklarım olmasa çoğu beyaz tenli kızlara bin basarım ama gel gör ki genlerim böyle :63:
Yaşasın make up :KK8:
Not: Yüzü bebek gibi olanlar sizden nefret ediyorum :KK67:

Sağlıklisin kimseye muhtaç olmayan elin ayağın ,gören gözlerin ,işiten kulakların var .. Kendimi beğenmiyorum deme keşke çirkin olsam sağlığım olsa diye tercih edicek emin ol bir çok kişi var. Özgüvenli olmalısın kendini sevmelisin . Çirkinim diyorsun ama güzellik göreceli. Mesela Sanem çelik aman aman güzel değil ama burnu ve ses tonu kadını çekici yapiyor ,teoman yakışıklı değil ama çekici onunda burnu tek başına kötü gibi ama adama cekicilik katan yeri zaten buRUN kisMı.
Herkes birbirine benziyor herkeste bi güzellik sevdası. . Kişi güzel bakım yapıyor ise yakışanı bulabiliyor ise daha ne olsn.. Hele ki bunu özgüvenli şekilde konuşmalarınızlâ buTun hale getirebilirseniz.. Ne demek çok cirkinim bu psikolojiyiden çıkın.
Millet buzulmus doğum çatlaklarına bayılıyor gösteriyor çok güzel diyor.

Yazdığımı nasıl okudunuz bilmiyorum, nasıl baktığınız önemli diye koydum. Kusur bulmak isterseniz herkeste bulabilirsiniz diye koydum. Kalkıp Adriana Lima çirkin bir kadın mı dedim? Dünya üzerinde en güzel kabul edilen kadınlardan biri olduğu halde bakmak isteyen her türlü kusur bulur diye koydum ki yorumu nereden ne amaçla okuyup algıladığınızı anlamadım :KK70: Anlayışınız çok saldırganca. Ki ugly bettyi oynadığı halini hatırlayınca bir kadının isterse toplum tarafından dayatılan güzellik algısıyla nasıl çirkin görünebileceğini hatırlarsınız. Kendisi dahi milletin “Adriananın makyajsız haline bakın” dediği spor sonrası fotoğrafını gururla özgüveniyle paylaşmıştı. Ama fotoğrafa bakın bir sürü kusur var! Zira güzellik algısı artık ‘kusursuzluk’ olarak dayatılmakta.
ugly betty'i oynayan kadın America Ferrera

1305BFCA-728B-498B-A970-4BD91C445404.jpeg

Küçük gözlüyüm, göz altlarım çökük ve soluk tenliyim demişsin. Bahsettiğin özelliklerin hepsi Mine Tugay’da da varmış. Bir kızıl saçla solukluk gitmiş, doğru yapılmış dolgularla yüz oturmuş göz altları düzelmiş, küçük gözler de doğru makyajla çözümlenmiş.
Kadının şimdi güzelliğini öve öve bitiremiyorlar.
Çirkinlik yoktur bence kendini doğru tanıyıp, doğru hamlelerde bulunmak vardır.

Soluk tenliysen kızıl gibi, karamel gibi, sıcak sarılar gibi tonlarla yüzüne canlılık verebilirsin. Göz altı ışık dolgusunu her yer doğru beceremez, torba torba olmuşsa kötü yapılmıştır iyi bir klinikte düzelttirebilirsin. Saç rengini seçtiğinde saç rengine ve cildine uygun makyajlar için bolca videolar izleyip tarzını oturtabilirsin. Açık tende genelde bakır saç harikalar yaratır, soluk tenliyim diyosan dene derim. Bir anda fazla olur dersen de güzel bir karamelle başla.

Çirkin değil ozguvensizsin. Saç şekli, makyaj, giyim tarzı, oturup kalkman ve en önemlisi bakış açısı hepsi adamı öyle bir değiştirir ki .. kiminin yüzü güzeldir göğüsleri küçüktür. Kiminin kalçasi göğüsu ideal olcudedir kusurlu başka bir bölgesi vardır. Kimse kusursuz değildir. Lütfen bakış acini değiştir .

Valla bende baktım dayanamayıp :KK53: ama çirkin değilim en azından ben öyle düşünüyorum sen niye kendini sevmiyon be bacım kendinle zorun ne bukadar :KK51:

Benim kriterlerime göre çirkin insan yoktur,çok güzel, güzel ve güzel olmayan vardır.Cirkinlik farklı bir tabir.Bir insan güzel değildir,huyu ve etrafa yaydığı enerjide kötüdür işte o çirkin bir insandır.
Kendinize çirkin tabirini yapıştırmayın önce.
Ve burda yazan arkadaşlara katılıyorum,o özgüven dedikleri şey varya o acayip bir sihir.
Hem kendine bakış açını hem insanların sana bakışını acayip değiştiren bir olay.Bence sizde özgüven kırılması var buna eş değer etrafıniza yaydığınız enerji de insanları itiyor.Valla ben gayet sıradan ve güzel olmayan kızlara bazı erkeklerin nasıl hayran olduğunu gördüm.Hele güzel fiziği varsa, havalı yürümesi,kendinden emin duruşu, konuşurken boş değilse,illa etkiler insanları

Diyelim ki tamam çirkinsin, ki buna inanmiyorum. Kendi açımdan konuşacak olursam bir insanın ‘güzelliği’ bir insanı çekiçi yapmıyor. Bazı insanlarda öyle birşey oluyor ki o, o kişiyi çekici ve sempatik yapıyor. Bu en ufak bir mimik olur, ağız şekli olur. Dişler olur, dudakların konuşurken oynaması olur. Olur da olur. Belki ben tuhafım ama kadınlar bana ayrı güzel gelir, ki hayır bi felan değilim. Demem o ki illa sendede vardır seni bir şekilde güzel yapan, saydıklarından öte. Çünkü o saydıkların standard şeyler. Güzellik daha öte birşey. Merak ettim şimdi seni :)

Bence etrafındaki kadınları kıyaslama kendinle. Bunu bende çok yapardım bi ara ama kurtuldum. Bu güzellik veya "en" güzel veya çok güzel olma yarışından kendini soyutla. Yani uğraş uğraş nereye kadar kendine daha fazla zehir ediceksin? Kendinle barışmak zorundasın. Böyle geldin bu bedenle geldin, bu bedenle ölüp çürüceksin. Bu babyface suratlı olmaya çalışma, mükemmel olmak veya çok güzel olmak o kadar yorucu ki. Kimse süper dört dörtlük değil. Kimse tek güzellik kalıbına sığdırılamaz. Hele o sosyal medyada gezen o güzellik algısı. Asla uzak dur. Soyutla kendini öyle bu yarıştan. Giyimine önem ver, emin ol öyle bi etki ediyor ki. Garanti veriyorum sana.

Öncelikle ben net olarak çirkinim diye birşey olamaz. gözaltı morluğu cilt dengesizliği zaten çok yaygın. Cansu dere'nin göz altları mosmor Nurgül yeşilçayın göz altı torbaları var ünlü bir manken vardı yüzü çiçek hastalığı izleri gibi pütür pütür... Şimdi bu kadınlara çirkin diyen çarpılır. o yüzden çirkinim lafını bi geç. bi arkadaş da söylemiş, özgüveninle ilgili. eğer bir ortamda anlatacağın iyi bildiğin konular varsa, uğraşırken kendini kaptırdığın hobilerin varsa kısacası ruhunda bir ateş varsa yüzüne de yansır. erkekler de konuşmasının tavırlarının büyüsüne kapıldıkları birinin kusurlarını görmez. ara yani. ikinci olarak, yüz güzelliği kadar önemli olan vücut güzelliği var. onu da şekillendirmek senin elinde; disiplinli bir şekilde sağlıklı beslenir inata spor yaparsan fit olursun ve çoğu erkek vücut güzelliğini yüze tercih eder. ayrıca sağlıklı vücut sağlıklı ruh demek otomatik olarak. üçüncü olarak da şık giyim de imajın önemli bir parçası. bunu söylerken vücuduna uygun giyinmeyi değil, daha artistik bir stilden bahsediyorum. kendine has bir giyim tarzı oluşturmaya çabala, aksesuarlar yaratıcı kombinler... tlc'de hakikaten yapısal vücut kusurları olan insanlarla ilgili programlar var. saçında kaşında tek bir tüy olmayan, kolu olmayan, yüzü yüksek oranda asimetrik insanlar var onlar bile kendilerine çirkin demiyorlar. bence bir insanın kendisine çirkin demesi başkalarına çirkin demesi kadar ayıp birşey

Bence tek probleminiz modern guzellik algisina kendinizi uydurmaya calismaniz. Tek tip bir kadin modeli uretildi son 20 senedir ve herkes ona uymaya calisiyor. Hicbir kaliba sigmak zorunda degilsiniz. Bakin mesela benim alanimda dogruluk orani hesaplarim ve o deger 1 cikarsa o analizi iptal etmek zorundayim. 0.9999 cikarsa kabul ederiz. Nedeni ise 1 hata birakmayan sayidir ve dogada hicbir sey kusursuz degildir, kusursuzluk en buyuk kusurdur aslinda.

Herkesin sizi gorunce cirkin gormesi ise tamamen sizin yanilginiz. Oncelikle cogu zaman insanlar birbirini ilk gordugunde aaa cok guzel ya da cok cirkin diye dusunmuyor. Kimse icin o kadar onemli degiliz, diyelim is icin biriyle tanistiniz o an o kisi sadece isini dusunuyor emin olun :) Bu sizin kendi biriktirdiklerinizle alakali bir problem. 'Hayati Yeniden Kesfedin' ve 'Iyi Hissetmek' isimli kitaplari tavsiye edebilirim, hislerinizin nereden kaynaklandigini ve nasil daha iyi hissedeceginizi ogrenebilirsiniz.

Kendinizi genel geçer güzellik standartlarına göre değerlendirdiğiniz için de yanılıyor olabilirsiniz bunu da bir düşünün bence. Makyajsız bebek gibi görünüyor dediğiniz kızların gerçekten makyajsız olduğundan emin misiniz? Kız kıza bir yere kalmaya gidince, herkesten sonra yatacakken makyajını temizleyip, sabah herkesten önce kalkıp makyaj yapan kızlar tanıyorum.

Günümüzde çoğu kişiye göre güzel görünmek için İzzet Yıldızhan beyazı dişlere, çıkık elmacık kemiklerine, badem gözlere, yok gibi bir buruna, kemikli bir yüze, gülünce bile formu bozulmayan dudaklara sahip olmak gerekiyor. Ama güzellik kusursuz olmak demek değildir. İnsanlar kusurlarıyla da güzel olabilir.

Kusur kavramı bile zaman geçtikçe değişiyor hatta. 10 sene önce kaşlarını kazıtıp ip gibi görünmesi için dövme yaptıran kadınlar şimdi kaşlarına kıl çizdirmek için güzellik salonlarındalar. 2000lerde mankenlerin anoreksik görüntüleri övülüyordu, 1 gram yağımızdan bile utanıyorduk. Şimdi kıvrımlı görüntü moda. İnsanlar kalçalarına dolgu yaptırıyor. Ama her daim güzel olarak anılanlar bu akımların hiçbirine uymayan kadınlar.

Dolayısıyla aslolan aura ve karakteristik güzellik bana göre. Çevrene yaydığın enerji düşükse, isterse yüzün tablo gibi olsun hiçbir işe yaramıyor. Bazı kadınlar da var ki belki fotoğrafını görsen hiç beğenmezsin ama ortama girdiğinde bakan bir daha bakıyor. Kendinden emin duruş, içten bir gülümseme herkesi etkiler.

Benim mesela standartlara göre değerlendirildiğinde gözlerime güzel denemez. Yüzüme göre biraz küçük çünkü. Ama bir bakışımla karşımdakini 18 yerinden bıçaklarım 😂

Her seyin caresi var artik, benim de memnun olmadigim biiir suru noktam var eminim herkesin de vardir, arti yuzun bir suru caresi var. Bu gorunus seni mutsuz ediyorsa, maddi durumun da varsa git iyi bi estetik merkezine hallolur hepsi canini sıkma Allah hallolmayacak sorun vermesinn

Başlık komik oldu ama gerçekten benim gibi olanlara bir içimi dökmek konuşmak istiyorum.
Gerçekten çok çirkinim. Sana öyle geliyordur, değilsindir belki de ne güzel özelliklerin vardır diyenler olacaktır ama inanın ki yok. İnsan aynaya baktığında bariz bir şekilde her şeyi görüyor, kendimi de kandırmama gerek yok. Güzellik göreceli evet ama gerçekten şu yaşıma kadar güzellikle alakalı bir iltifat dahi almadım. Güzel kokmaya, kıl tüy olaylarına, saçlarıma vs her şeye çok önem verip dikkat ediyorum. Ama küçücük gözler, genetik mor koyu halka ve çökük mü çökük göz altları, soluk eşitsiz bir ten, sıfır kirpik..cilt bakımına aşırı önem veriyorum gitmediğim dermatolog da kalmamıştır. Ama yok yok o aldığım aşırı pahalı kremler bile bir çare olmadı ya hepsini sinirle çöpe attım. İçeriğine bile çok dikkat ederdim her kremin, her bulduğumu da kesinlikle kullanmazdım. Herkese çare olan şeyler bana sıfır etkiydi. Göz altı ışık dolgusu zımbırtısından bile yaptırdım göz altıma torba takmışlar gibi oldum bir süre sonra, gülünce hele komedi..koyu halkalı hali daha iyiydi. Yapayım ben yapayım buradayım ben diye bağırıyorlardı bariz. mezoterapi de yaptırdım, alerjiye sebep oldu. dayak yiyip günlerce ağlamışım gibi gezdim haftalarca. Bünyemde iriteye sebep oluyorlar kısacası. Ve hepsini ömür boyu yeniletmem gerekiyor, çok sinir bozucu..ve ucuz şeyler değil ki buna bütçe mi dayanır. Yani düzeltilebilecek şeyler de düzelmedi. Kirpiklerime ipek kirpik yaptırdım, hiç memnun kalmadım. O az olan kirpiklerimi de aldı götürdü, kel gibi. Sonra dedim hadi badem yağı hint yağı e vitamini kaş kirpik serumları aban.. göz altlarımda nur topu gibi yağ bezeleri oluştu. Kirpiklerde aynı üstelik, fark yok. Artık ıvır zıvır krem şu bu bıraktım. Çirkinliğimi tam anlamıyla kabul ettim. Varsa var yoksa yok.

Hep makyaj yapmak zorunda olmadan mis gibi makyajsız da güzel olmak isterdim. Zibilyon tane şey kullanmak istemezdim bunun için. Arkadaşlarıma bakıyorum makyajsız bebek gibiler ya, insan bakmaya doyamıyor. Beni görseniz tüm samimiyetimle söylüyorum "gerçekten hiç güzel değilmiş" dersiniz, o kadar eminim ki. Üniversite zamanlarımda hoşlanıp açıldığım kişiler bile arkamdan "ıy kezban surata bak" derlerdi kendi kulağımla dahi şahit olurdum. Yani bu çirkin hissetmek değil çirkin olmak. İlk kez girdiğim bir arkadaş ortamında bile çok sıcakkanlı ve konuşkan olmama rağmen hep daha güzel olan arkadaşlarımla ilgilenirler mesela. Bilemiyorum artık hayat enerjim sıfır. Her konuda beni etkiliyor bu. Kimse beni güzel görmesin ama ben kendimi güzel göreyim kafasındayım. Herkes çirkin görse bile kendimi iyi hissedeyim yeter, ama imkansız..Benim gibi olanlar siz nasıl bunun üstesinden geliyorsunuz? lütfen bir şey deyin. Yani her şekilde kendinizi sevebiliyor musunuz? bu sizi ben de olduğu kadar etkiliyor mu?
Çok aşırı detaylara takılıyorsun bence. Göz altı kirpik vs vs... bütüne odaklan biraz, üstüne yakışan birbiri ile uyumlu parçalardan oluşan ve yerine göre giysi/saç/makyaj. Doğru renkleri de bulman lazım. Eskiden ben de derdim mesela arkadaşıma çok yakışmış bu kıyafet ama bende güzel durmuyor onda çok güzel olan renk ben giyince haatalıklıymışım gibi duruyor demekki ben güzel değilim. Ama öyle değil işte. Mesela belki sen siyah göz siyah saçlısın ve soluk bir tenin var. Arkadaşın kahverengi saçlı yeşil gözlü ve canlı bir ten rengi var. Arkadaşına şeftali pembesi elbise çok yakışıyor ama seni hastalıklı gösteriyor, çünkü muhtemelen o arkadaş sonbahar, sen kış kadınısın. Sen muhtemelen fuşya bir elbisede çok güzel görüneceksin o ise o elbisede kötü duracak. Tarz olarak da mesela uzun ve dar birisi ile omuzları geniş birisi, yuvarlak vücut hatları baskın olan birisi ile sert vücut hatları olan birisi farklı giyinmeli mesela.

Toplumsal algı normları hepimizi etkisi altına alıyor.Toplumda şunu fark ettim,hep güzel olana hep daha paralısına,hep daha sosyatik olana yönelme var.Bu da insan da daha güzel,daha paralı,daha lüks yaşamalıyım algısı yaratıyor.Bu reklamlarla,dizilerle,sosyal medyayla bilincimize işleniyor.Dizilerde yataktan makyajlı kalkanlar,reklamlarda hep toplumun güzellik algısına uygun kadınların oynatılması biz de de böyle değilsem eksiğim algısı yaratıyor.Sonrada toplumda estetik merkezleri tavan yapıyor.Erkekler kendilerini bu kadar çirkin,yetersiz hissetmiyorlar.Kadın bedeni üzerinde yaratılan algı hem kadını üzüyor hem de yetersiz gösterdiği gibi kadınlar arasında da rekabet oluşturuyor.O yüzden çirkin gördüğümüz erkeklerin yanında çok güzel bulunan kadınlar oluyor.Çünkü toplum erkeğe her türlü güzellikteki kadını hak ettiği algısı yaratıyor.

Sen kendini sevsen diğerleri de inanıyor güzel olduğuna..Sen ne mesaj verirsen karşıya,herkes onu alıyor emin ol. Çok fena çirkin bir arkadaşım vardı lisede. Nasıl diyim saç mat ve az kargacjk burgacık yüzünde benler tüyler dişler desen ağzı kapanmıyordur önde olduğu için. Fizik kesinlikle yok.Aşırı kalın bacaklar vs..Ancak kız ailesinde öyle değer görerek büyümüş ve genetiğide bu açıdan sağlamdı ki ben hiç şahit olmadım kendine güvensiz olduğuna. Hatta fazlaca özgüveni vardı. Öyle ki işi de eşi de aramadan buldu. Ve eşi güzel olan evli bir adam vardı (büyük bir holdingte müdürdü adam) kız da orada çalışıyordu,bu adam o güzel karısına rağmen buna aşıktı. Hasta olsa peşinde deli divane gezerdi. Adam da karizmatikti.Hala düşünürüm,ben güzelimde ne oldu? O çirkin di ne kaybetti? Kim kazandı kim kaybetti hatta..O şimdi evli mutlu çocuklu.Kısacası tatlım enerjini gözlerine ver ve asla kendine çirkin mesajı verme. Ufak tefek beğenmediğin şeyler yüzünden kendini çirkin olarak niteleme.Ben senin anlattıklarından çirkin olduğunu asla düşünmedim..ufak detaylar halledilir,çok iddialı olmaya zaten gerek yok,onu gülüşünle kendine güveninle kapatırsın.sevgiler...

X