gerçekten anlayamıyorum

Konuda şiddet geçiyor madem...

Erkegin fiziksel şiddetine karşı çıkarken, hatta psikolojik şiddet uygulamasına nadiren de olsa laf ederken kalkıp buradaki bir üyeye hakaret ediyor, sırf kendisinden güçsüz diye aşagılıyor ise bir insan, boşuna vicdandan bahsetmesin.
Bravo! Kocasıyla artık empati kurabilir kendileri...

Ya da bir konuda sırf kendilerinin tasvip etmedigi davranıslar var diye lince çanak tutuyorlarsa şiddet karşıtıyım demesin boşuna.

Kaç konuda okudum, "bir tokat da ben atsam" yazanları. Magdurlar için çözümlerimiz göz yaşartıyor...

Çok şükür. :)
Mesaiden, maaştan, tatilden ağlamıyoruz.
Ağladığımız konular çok başka ama kimse dinlemek istemiyor zaten..
A diyecek olsak tatil, B diyecek olsak Allah'ından kork diyorlar.
Susuyoruz ne yapak :KK70:
çocuk yapınca da iki sene tatil, maaşa zam.

ooo güzel meslek :)

İyide niye heycan yaptin.
Kimsenin biseye goz yumdugu yada ortak oldugu yok.
Ben sadece ornek bi cumle soyledim.
Heyecan yapmadım. Sinirlendim. O ortamda bir çocuk vardı ise çok yanlış hayat dersleri öğrenmiş olabilir. Duyarsız kalamiyorum kusura bakmayın

Konuda şiddet geçiyor madem...

Erkegin fiziksel şiddetine karşı çıkarken, hatta psikolojik şiddet uygulamasına nadiren de olsa laf ederken kalkıp buradaki bir üyeye hakaret ediyor, sırf kendisinden güçsüz diye aşagılıyor ise bir insan, boşuna vicdandan bahsetmesin.
Bravo! Kocasıyla artık empati kurabilir kendileri...

Ya da bir konuda sırf kendilerinin tasvip etmedigi davranıslar var diye lince çanak tutuyorlarsa şiddet karşıtıyım demesin boşuna.

Kaç konuda okudum, "bir tokat da ben atsam" yazanları. Magdurlar için çözümlerimiz göz yaşartıyor...
ya yaşamayan bilmez klişesi.
illa ki belirtiler oluyor ama zamanla düzelir yalanıyla kendimizi kandırıyoruz.
zaman az daha zaman derken kanıksamış oluyoruz.
başa çıkılmaz hale gelince de elden gelen yok deyip yine devam ediliyor yanlışlarla yaşanmaya.

ben kuzenlerin yüzüne söyledim.
bana küstüler :)
Ya simdi ayrintiya girmek istemedim.
Sadece hani gecmisten konusuyoduk yetisme tarzi felan.
Ben de orda ornek bi cumle yazdim sadece.
Yok kp sunu dedi ben bu cvp verdim.o sunu ben bunu lafi uzatmak istemedim.kisaca sadece kendi duydufum bi ornegi yazdim.

Yoksa kocasi sinirlenip karisina giristiginde araya girip bide ustune nasibimi de almisligim var
:olamaz::olamaz:Kim olursa olsun boyle bisey karsinda sessiz sessiz oturmam.

Yok kp sunu dedi ben bu cvp verdim.o sunu ben bunu lafi uzatmak istemedim.kisaca sadece kendi duydufum bi ornegi yazdim.

Yoksa kocasi sinirlenip karisina giristiginde araya girip bide ustune nasibimi de almisligim var
Nasibimi almışlık :-) tebrikler valla

ben sadece "hamile kadından hizmet mi bekliyorsun?" dedim. :)

Bu durumun kesinlikle yaşla başla eğitimle yada yaşanan yerle ilgisi yok.
Seviyorumun altına sığınan, terkedilmekten korkan kadın dolu etraf.
Kk da bunun en büyük örneklerinden biri.
Dayak yiyip yiyip buraya gelen ama seviyorum diye bile isteye evlenen üye de gördüm, salak dedi diye ayrılan üye de.
Tamamen kişinin kendine verdiği değerle alakalı.
Zorunda olanların dışında çoğu katlanan kadın erkeksiz yapamam ve yenisini bulamam korkusu yaşayanlardır. NET
Bir de bu eziklerin kendini garantiye alma fikirleri var ki evlere şenlik
Evlenir evlenmez hamile kalimde iyice garanti edeyim telaşları tam izlenmelik.

Bu durumun kesinlikle yaşla başla eğitimle yada yaşanan yerle ilgisi yok.
Seviyorumun altına sığınan, terkedilmekten korkan kadın dolu etraf.
Kk da bunun en büyük örneklerinden biri.
Dayak yiyip yiyip buraya gelen ama seviyorum diye bile isteye evlenen üye de gördüm, salak dedi diye ayrılan üye de.
Tamamen kişinin kendine verdiği değerle alakalı.
Zorunda olanların dışında çoğu katlanan kadın erkeksiz yapamam ve yenisini bulamam korkusu yaşayanlardır. NET
Bir de bu eziklerin kendini garantiye alma fikirleri var ki evlere şenlik
Evlenir evlenmez hamile kalimde iyice garanti edeyim telaşları tam izlenmelik.
Erkeksiz yapamazlar dedin ya limoncu28 limoncu28 gelir birazdan:olamaz:

komşum mesela.
karı koca müdür yardımcısı kamuda. kadın şiddet gördü -hala var mı bilmiyorum- .kısa süre sonra ikinci çocuğu doğurdu.
çocuklara anneanne bakıyor. ilkokula bile gitmemiş. kocası ölene kadar dayak yemiş.
ne farkları var?

hani eğitim, ekonomik özgürlük masalları?

Hepsi yalan. Sadece burada okuduklarimiz bile buna işaret.

" Çok iyi bir gelirim var, evi ben gecindiriyorum neredeyse, borçları ödüyorum, evlendigimizden beri küfür şiddet var. Ama ayrılamıyorum.." Bu cümleleri defalarca okudum bu forumda.

Aileden geliyor eğitim. Sağlıklı bir birey olarak yetişen , adap , görgü , vicdan ile yoğrulan insanlar bunu yapmıyor.

Yoksa altın semer hikayesi işte hepsi..

yok canım. askere gidene kadar neredeyse babadan dayak yemişler. aile zorla nişanlamış eşimi. bir süre sonra ayrılmış. 1-2 sene konuşmamışlar. aynı sofrada yemek yememişler cezalı diye. hatta bir dönem işyerinde yemiş uyumuş. bunlara rağmen ailesini çok severdi. ben kara kedi gibi girmişim aralarına. kv öyle diyor :)

sağol.

O mentalitede biriyle evlense belki o da o tarafa doğru kayardı. O yüzden sizin tavrınızın etkisi büyüktür. Ama yine de o yaşa kadar o kültürde yaşayıp sonra kopabilmesi büyük başarı. Tekrar maşallah.

O mentalitede biriyle evlense belki o da o tarafa doğru kayardı. O yüzden sizin tavrınızın etkisi büyüktür. Ama yine de o yaşa kadar o kültürde yaşayıp sonra kopabilmesi büyük başarı. Tekrar maşallah.
demek ki kişi isteyince değişebiliyor.
sanırım kimse değişmek istemediği için şiddet bitmiyor.

X