Anket Gerçek Kürk Giyer Misiniz?

Gerçek kürk giyer misiniz?

• Ankete Katılan
    183
Giymem kesinlikle üstümde öldürülmüs bi hayvanin cesedini tasiyormus gibi hissederim...
Esimin babaannesi tilki kürkünden manto hediye etmisti bana 13 senedir naftalinler icinde elbise kilifindan hic cikmadi öyle duruyor..

asla! asla! asla! internette kürk için hayvanlara nasıl işkence yaptıklarını izlemiştim hala aklıma geldikçe ağlayacak gibi olurum. keşke böyle bir şey tamamen yasaklansa..

eksi 30 derece kutuplarda yasamadigima göre kürk giymeyede gerek yok.
Normal kiyafetlerlede isinabiliyorum. Eskimo olsaydim baska düsünebilirdim ama Eskimo olmadigima göre hayvanlari zevk icin öldürmeye kesinlikle karsiyim.
Hatta giyenlerede cok komik duruyor, abartili geliyor bana.

ayy kesinlikle çok ürkütücü dışarda giyen insanları görünce korku filminden çıkıp gelmiş her yeri kan kokuyo gibi ıykk :18:

Kürkluler ve kürler bizim ulkede....
herkes ayı gibi dolaşıyo ortalıklarda.
Tv-ler 1 yılın 12 ayını reklam yayınlıyor....
Herkes kurk almak için bir biriyle yarışıyor
1 kadının en az 1 kurku var....
İnkar etmiyorum giymesem bile benim de var....
Severek almıştım...Birkaç gere de giydim...Şimdi dolapta olece duruyooo...
Ama şimdi giyenleri ve alanları anlamıyorum...
Ben hangi akılla almıştım onu bile anlamıyorum yaaa neyse....

asla giymem facede bir video izlemistim canli canli yuzuyoardi derilerini aglamaktan helak olmustum cok yazik o hayvanciklara lutfen kimse giymesin ve bu katliamlar olmasin

Yeterince güclü olabilsem vejeteryan olmayi düsünen biri olarak kürk giymeye karsiyim, giyenlere de karsiyim.
Kürk icin hayvanlari katledenlerin, buna göz yumanlara ve o kürkleri giyenlerin basina aynisi gelsin, onlar da öyle yüzülsün...

Son düzenleme:
Giyerim diyenlerin ya vicdanları alınmış yada okadar vurdum duymazlarki bir heves için hayvanların katledilmesini umursamıyorlar

offf bu konu tam benlıkmış konuşurdum da konuşmayayım kürke kesınlıkle karşıyım o tilkıler foklar tavşanlar insanlar için yaşamıyorlar onları öldüren onlara kıyan zarar veren ınsanların hepsıne aynı işkenceyı yapmayı deli gibi istiyorum
keşke bır yasa çıksa hayvana kım naassıl zarar verse aynı zarar onlarada verılse mesela derisi yüzülüp kürk halıne gelen hayvanların öcü alınsa yapan ınsanın derisi yüzülse çanta yapılsa derı mony yapılsa ılk müşterisi ben oljurum bu konuda tavız yok çok sınırlenıyorum dedıgım gıbı cok agır konusurdumda neyse susayım

1- "Kürk giymem." diyenlere,bir arkadaşımız araba koltuklarının da deri kaplı olduğundan,o zaman bunlara da dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetmiş. Ülkemizde milyonlarca büyükbaş hayvan kesiliyor. Araba,koltuk ve diğer benzeri ürünlerde bu kesilen hayvanların derisi kullanılıyor. Ama kürklerde bu durum söz konusu değildir. Kürk için öldürülen hayvanlar sırf "Kürk giyeyim,daha hoş görüneyim ayh" diyen gösteriş acizi insanlar için katlediliyor. Sırf o boş beyinlilerin gösteriş merakı yüzünden acımasızca öldürülüyorlar evet.Önce bu farkı kavramak lazım. Henüz bebeklik çağında olan fokların canice katledilmesi,hemde sırf o boş beyinli insanlar için katledilmesi ne kadar adil? Ve şu da var ki vücudumuz zaten mükemmel bir deriyle kaplı. Ne diye bir başka canlının kürküne-derisine ihtiyaç duyarız? Bencil olan tek canlının insan ırkı olduğunu buradan bir kez daha anlamış oluyoruz. :)
2- Ben deri kullanımına da karşıyım. Vejateryanım. İnsanlar et yemeden de yaşayabiliyorlar,yüz bin defa kanıtlanmış bir durum. Fakat kimseye "et yemesene,vejateryan ol sende" gibi çıkışmam,saygı duyarım. Zaten bende her vejateryan gibi yılda 100 hayvanı katledilmekten kurtarıyorum. "Bende kurtarmak isterim aslında. " derseniz de sadece tebrik ederim ve desteklerim. :)
3- Dışarı da gördüğünüz kürk giyenlere ne kadar bencil olduklarını hatırlatın,tabi bu dediğinizi anlayabilecek bir beyne sahipseler.

illa kürk giymekse, yapay kürk giyin ne farkeder.Sizinde deriniz yüzülsün istermisiniz?yazık o hayvanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…