Anket Gerçek Kürk Giyer Misiniz?

Gerçek kürk giyer misiniz?

• Ankete Katılan
    183
Kürk diyince aklıma eski Türk filmleri geliyor. Çok arabesk buluyorum kürk giyenleri, asla tarzım değil.
Zevkimiz uğruna hayvanlara bu işkencelerin yapıldığını bilmek çok acı. Cevap yazan kişilerin hemen hepsi sıkı bir hayvansever anladığım kadarıyla. Bende hayvanları seviyorum (korksamda), ayrıca kurban bayramlarında et yiyemem ben illaki kasapdan olucak. 11 Yaşına kadar hiç et yiyemedim sonrasında ise sadece kasapdaki eti yiyebildim. Çocukken kesilirken görmüştüm ve çok etkilenmiştim çünkü.
Ama üzülerek itiraf ediyorumki benim deri ceketim ve deri bazı aksesuarlarım var :a015:

yoooook yokkkk hayatta giymemm..giyemem zaten giyenlerde hayret ediyorum.ama herkesin kendi zevki tabii..

artgrup1.png

artgrup2.png

artgrup3.png

hiç tarzım değil aslında ama gelinliğimin üzerine diktirilen kürk gerçekmiş çok iğrenç kokuyor kullanamıyorum bile ne diye ona o kadar para verildi bilmiyorum :sinifsinif:

onca canlı öldürülüyor saçma bi kürk yüzünden..:(
giy memm.

Asla demeyi sevmem ama buna ASLA derim! ASLA giymem! O hayvanlarin canlarini, bedenlerini, onurlarini üzerimde tasimam. Giyen varsa da görmeyeyim. Bu konu da fazlasiyla katiyim. Giyenlere sorun bakalim cok mu ihtiyaclari varmis o kürklere? Insanlar kürksüz yasabilir ama onlarin asil sahipleri, kürkleri olmadan yasayamaz. Ayrica su "hayvanlar bizim icin yaratilmistir" olayina da cok karsiyim. Hic bir canli diger bir canliya hizmet icin yaratilmamistir. Sadece bir denge var ve biz de bu dengeyi bozmadigimiz, onlarin canini yakmadigimiz sürece ihtiyaclarimizdan faydalanabiliriz. Gerci bu insanoglunun doyumsuzlugu oldugu sürece dengenin bozulmamasi da zor ya!

hayvanların hangi nedenle olursa olsun katledilmesine karşıyım! hele de kürkü içinse.. insan dünyanın kendine hizmet etmek için var olduğunu düşünmek yerine doğanın bir parçası olduğunu fark etse herşey daha güzel olacak dünya adına ancak sanırım o zaman herşey için çok geç olacak!! :( tv de kürkü için vahşice öldülen hayvanlarla ilgili görüntüler izleyince insanlığımdan utanıyorum..:(

Sana da kesinlikle katiliyorum.
Hatta insanlar artik et yemeyi de azaltmali. Nüfusumuz arttikca ihtiyaclarimiz da artiyor bu yüzden hayvanlara da hormondu, suydu buydu diyerek daha fazla yükleniliyor. Kapali, karanlik ciftliklerde tavuklar gagalari kesilerek, ayaklari bedenlerini tasiyamayacak hale büründürülerek, inekler dogurma ve süt verme makinasina cevrilerek yasatiliyor! Besin ihtiyaclarimizi bitkilerden de karsilayabiliriz. Ben tabi ki de et yemeyin demek istemiyorum ama en azindan azaltabiliriz. Neyse konuyu degistirmeyeyim. Kürk giyip de halinden hala memnun olan ve utanmayan varsa giymeye devam etsin, ama bana da gözükmesin!

Son düzenleme:
Fokların videosunu bende seyretmiştim ve izlediğim de ne çok ağlamıştım unutmadığım bir görüntü var ki hala aklımdan gitmez foklardan biri olacakları anlamış olmalı ki arkadaşının biri öldürülürken bir buz parçasının arkasına saklanmıştı.:59:.Şuan bile gözlerim doluyor.. Onlara bu zararı veren insanların Allah en kısa zamanda cezasını verir inşallah.. Kürk giyenler o üzerinizde ki kürklere bir zarar gelmesin diye hayvanları nasıl öldürüyorlar bir seyredin derim ben size...

Fokların videosunu bende seyretmiştim ve izlediğim de ne çok ağlamıştım unutmadığım bir görüntü var ki hala aklımdan gitmez foklardan biri olacakları anlamış olmalı ki arkadaşının biri öldürülürken bir buz parçasının arkasına saklanmıştı.:59:.Şuan bile gözlerim doluyor.. Onlara bu zararı veren insanların Allah en kısa zamanda cezasını verir inşallah.. Kürk giyenler o üzerinizde ki kürklere bir zarar gelmesin diye hayvanları nasıl öldürüyorlar bir seyredin derim ben size...

bak şimdi çok üzüldüm yaaa:43::43:

Back