Aldığı ayakkabı siparişine X dersek, normalde 20 günde teslim etmeyi planlıyorsa, günde X/20 ayakkabı yapacaktır.
Her gün 7 ayakkabı fazla üretirse ((X/20)+7),
15 günle birlikte >> 15((X/20)+7) = X+25 >> Siparişle birlikte 25 ayakkabı daha fazla imal etmiş olacaktır.
Buradan denklemi çözersek X=320
Umarım anlatabilmişimdir:)
ya çok kolay anlıyorum sıkıntı yokda denklemi kuramıyom mantıkmı yok bende neçok tşk
19 mayıs diye biliyordum ama :26:
çocuğun ödevinde çıktı sıralama olarak yapamadım daha ikinci sınıf. nettede bazı yerde 15 mayıs olarak geçiyor atılan ilk kurşundan dolayı 15 mayıs diyor.Atatürk samsuna gitmesi için 15 mayısta görevlendiriliyor ama samsuna 19 mayısta ayak bastı diye 19 mayıs kabul ediliyor diye aklımda kalmış benim
soulsoul, canım bak çok basit bir mantığı var. Soruda sorduğu şeye X diyeceksin. Böyle deyince dalga geçiyor gibi oluyor ama sahiden bunu hiç aklından çıkarma. Soru sonunda neyi soruyorsa ona X demeye çalış ve başa dönüp denklemi buna göre kur.
Soruların zaten bir kaç biçimi var, ne kadar çok çözümlü soru çözersen ve çözümleri nasıl uyguladıklarını bol bol tekrar edersen yaparsın. Problemler en basiti çünkü zaten tüm bilgiler soruda var. Cevabı içinde saklı. Denklemi kurabilirsin.
Bilmiyorum sözelin hızlı mı ama gerçek sınavda vaktin kalırsa çözemediğin problemlerde şıkları bile tek tek deneyebilirsin. Çünkü cevap duruyor orda.
arkadaşlar coğrafyaya nasıl çalışıyorsunuz? ben yapamıyorum en iyi yaptığım denemede 8 netim oluyor o da grafik yorumu filan çıkarsa.
sayısalcıyım coğrafyayı yapamıyorum
yardım edin kızlar..
100! + 10< x < 100! + 100 eşitsizliğini sağlayan x'in kaç değeri asaldır? :44:
Merhaba,kolay gelsin herkese
Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğeleri ve öğelerinin sıralanışı yönüyle diğerlerinden farklıdır?
A)Evden ekmek ve salatalık getirdi.
B)Kırlarda özgürce dolaşmayı çok severdi.
C)Arkadaşına çok güzel bir kolye aldı.
D)Bahçeye birçok çiçek dikti.
E)Bana iki kilo domates gönderir misin?
B diyorum ben zarf tümleci old için
ama Ede de aklım kaldı :44:
0 olabilir mi? 100!+10'u 10 parantezine alabilirsin, benzer sekilde 100!+11`i 11 parantezine........ve son alarak 100!+100'u de 100 parantezine alabilirsin. Yani bu sayilarin hepsi, 10, 11,......100'den en az birine bolunur. o zaman da asal olmaz.
Yani bence cevap sifir
Merhaba,kolay gelsin herkese
Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğeleri ve öğelerinin sıralanışı yönüyle diğerlerinden farklıdır?
A)Evden ekmek ve salatalık getirdi.
B)Kırlarda özgürce dolaşmayı çok severdi.
C)Arkadaşına çok güzel bir kolye aldı.
D)Bahçeye birçok çiçek dikti.
E)Bana iki kilo domates gönderir misin?
cevap sıfır, doğru canım..ama çözümü anlayamadım benbiraz daha ayrıntılı çözermisin...
merhaba,
esitsizligin sol tarafina bakalim: 100!+10=100.99.98.97.......1+10 (10 parantezine alirsak)=10(100.99.98.......12.11.9.8....1+1) yani esitsizligin sol tarafi en azindan 10'a bolunuyor. diger tum degerler icin de benzer parantezlere alabilirsin (11 parantezi, 12 parantezi......ta ki 100 parantezine kadar). demek ki alabilecegi tum degerler ya 10 ya 11 ya 12............ya da 100'e bolunuyor. yani hic bir deger asal sayi degil
kolay gelsin
a, x birer rakam ve a24 üç basamaklı sayı olmak üzere, a24' ün 12'ye bölümünden kalan x'tir. a.x çarpımı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 10 B) 9 C) 6 D)4 E)2 cevap D şıkkı 4
a24 3 basamakli olduguna gore: 100a+24 seklinde yazabiliriz. a24 12'ye bolununce x artiyorsa, a24'un x eksigi 12'ye tam bolunur. Yani 100a+24-x, 12'ye tam bolunur. bu sayinin icinden 12nin katlarini tek tek cikartirsak: (96a +12, 12'ye tam bolunuyor, o bolumu cikartiyorum) Geriye 4a-x kalir, Yani 4a-x ya 12nin kati olacak ya da 0. eger sifira esitse 4a=x (x=4, a=1 cevaplardan birisidir bu da bize: ax=4'u verir.)
kolay gelsin...