Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

ya çok kolay anlıyorum sıkıntı yokda denklemi kuramıyom mantıkmı yok bende ne çok tşk

ya çok kolay anlıyorum sıkıntı yokda denklemi kuramıyom mantıkmı yok bende ne çok tşk

soulsoul, canım bak çok basit bir mantığı var. Soruda sorduğu şeye X diyeceksin. Böyle deyince dalga geçiyor gibi oluyor ama sahiden bunu hiç aklından çıkarma. Soru sonunda neyi soruyorsa ona X demeye çalış ve başa dönüp denklemi buna göre kur.
Soruların zaten bir kaç biçimi var, ne kadar çok çözümlü soru çözersen ve çözümleri nasıl uyguladıklarını bol bol tekrar edersen yaparsın. Problemler en basiti çünkü zaten tüm bilgiler soruda var. Cevabı içinde saklı. Denklemi kurabilirsin.
Bilmiyorum sözelin hızlı mı ama gerçek sınavda vaktin kalırsa çözemediğin problemlerde şıkları bile tek tek deneyebilirsin. Çünkü cevap duruyor orda.

19 mayıs diye biliyordum ama :26:

Atatürk samsuna gitmesi için 15 mayısta görevlendiriliyor ama samsuna 19 mayısta ayak bastı diye 19 mayıs kabul ediliyor diye aklımda kalmış benim
çocuğun ödevinde çıktı sıralama olarak yapamadım daha ikinci sınıf. nettede bazı yerde 15 mayıs olarak geçiyor atılan ilk kurşundan dolayı 15 mayıs diyor.

öle yapcam artık bol çözümlü soru çözcem sözelim orta işte türkçe iyi geriside normal

arkadaşlar coğrafyaya nasıl çalışıyorsunuz? ben yapamıyorum en iyi yaptığım denemede 8 netim oluyor o da grafik yorumu filan çıkarsa.
sayısalcıyım coğrafyayı yapamıyorum

arkadaşlar coğrafyaya nasıl çalışıyorsunuz? ben yapamıyorum en iyi yaptığım denemede 8 netim oluyor o da grafik yorumu filan çıkarsa.
sayısalcıyım coğrafyayı yapamıyorum

atessu bende sayısalcıyım ilk başlarda çok kötü geliyordu coğrafyam nüfusa kadar önceden çalışmıştım. hep çok düşük geliyordu yine netlerim her çözdüğüm testte yarıdan fazlası yanlıştı. Sonra sebebini anladım. Coğrafya da matematik gibi mantık dersi aslında öyle görünmese de. Coğrafyanın mantığını anlaman çok önemli sana yedi iklimin konu anlatımlı seti var ya onu öneririm coğrafyası çok güzel anlatıyor. Bir diğer sıkıntı da büyük ihtimalle harita bilgin eksiktir. Mesela derki soruda aşağıdakilerden hangisinde karstik yapılara rastlanır der aşağıdakilere bi bakarsın teke taş eli platosu yazıyordur bilmem ne platosu yazıyordu. Mesela bu tip bir soruya çözerken üç şeye ihtiyacın var. Birincisi Karstik şekil ne demek onu bileceksin, suda eriyen kireçli yapı demek. İkincisi En çok akdenizde olduğunu bileceksin. Sonra hangi plato hangi dağ nerde onu bileceksin onun için de ezber yapmaya hiç gerek yokç Sürekli ara ara harita bak, bunu soru çözerken de yapabilirsin mesela Teke Taşeli platosu nerde diye harita bakarsan görürsün akdenizde o zaman soruyu rahatlıkla bulursun. Coğrafyada her şey b, mantık çerçevesinde. Hiç bi şeyi ezberlemene gerek yokmuş onu anladım. Şu adımları izle:
1)Bir takım bilgiler var onları mantığını anlayarak aklında tutacaksın. Önemli olan her şeyi bileceksin.
2)Harita bilgisi edineceksin boş zamanlarında kitabı aç haritaları incele.
3) Soru çözerken yanında haritaları mutlaka bulundur yerini bilmediğin dağ ova plato varsa onlara hemen bak.
4)SAna hiç bir zaman şu hangi bölgede diye sormaz. Senin hepsini bildiğini farzeder tüm sorular üzernden dağ ova plato akarsu şeklinde konuşur: yukarda dediğim gibi teke taşeli derse sen akdeniz anlayacaksın ve soruyu akdeniz bölgesine göre çözeceksin. Kısacası ösym biraz şifreliyor sorulrı çünkü millet teke taşeli ya da bilmem ne ovası diyince korkup bırakıyor ben nerden bileyim tüm dağları ovaları bilmem neleri diyor ama onları bilmene gerek yok sadece hangi bölgede olduğunu bilmen gerek.Aynı şekilde sana iç anadolu demez iç anadolu ile ilgili bir soru soracağı zaman der ki türkiyenin en az yağış alan bölgesinde aşağıdaki olaylardan hangisi olur vs ya da hangi ürün yetişemez der. O yüzden temel bilgilere hakim olacaksın harita bilgisi ile beraber.
5) Sonra da soru çözerken öğrendiğin tüm bilgileri bağlayacaksın şifreleri tek tek çözüp adamın sana ne sorduğunu anladıktan sonra da bilgilerini kullanarak mantığınla soruları çözeceksin.
Olay bu kadar basit mesela matematik öğrenirken de öyle yapmadık mı biz önce temel bilgileri öğrendik çıkarma toplama denklem çözmeyi denklem kurmayı öğrendik tüm temel bilgileri ondan sonra geriye tek bi şey kaldı o da mantığını zekanı ve bilgilerini birleştirip kullanarak soruyu çözmek coğrafyada tamamen aynısı yani. Önce temel bilgileri öğren, sonra uygula bol bol soru çöz ben de coğrafyadan çok korkuyordum şimdi 18 sorudan 14 yapıyorum. Hatta bilmediğim bazı sorulr bile mantıktan çıkıyor yani.

yardım edin kızlar..

100! + 10< x < 100! + 100 eşitsizliğini sağlayan x'in kaç değeri asaldır? :44:

Son düzenleme:
yardım edin kızlar..

100! + 10< x < 100! + 100 eşitsizliğini sağlayan x'in kaç değeri asaldır? :44:

0 olabilir mi? 100!+10'u 10 parantezine alabilirsin, benzer sekilde 100!+11`i 11 parantezine........ve son alarak 100!+100'u de 100 parantezine alabilirsin. Yani bu sayilarin hepsi, 10, 11,......100'den en az birine bolunur. o zaman da asal olmaz.

Yani bence cevap sifir

Merhaba,kolay gelsin herkese
Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğeleri ve öğelerinin sıralanışı yönüyle diğerlerinden farklıdır?
A)Evden ekmek ve salatalık getirdi.
B)Kırlarda özgürce dolaşmayı çok severdi.
C)Arkadaşına çok güzel bir kolye aldı.
D)Bahçeye birçok çiçek dikti.
E)Bana iki kilo domates gönderir misin?

B diyorum ben zarf tümleci old için
ama Ede de aklım kaldı :44:

B diyorum ben zarf tümleci old için
ama Ede de aklım kaldı :44:

Cevap anahtarında cevap b olarak görünüyor ama benim de aklım aynı senin gibi e de kaldı iki şık arasında kaldım bilemedim ben de...

cevap sıfır, doğru canım..ama çözümü anlayamadım ben biraz daha ayrıntılı çözermisin...

bence de B : diger hepsinde siralama: dolayli tumlec-nesne-yuklem

cevap sıfır, doğru canım..ama çözümü anlayamadım ben biraz daha ayrıntılı çözermisin...

merhaba,

esitsizligin sol tarafina bakalim: 100!+10=100.99.98.97.......1+10 (10 parantezine alirsak)=10(100.99.98.......12.11.9.8....1+1) yani esitsizligin sol tarafi en azindan 10'a bolunuyor. diger tum degerler icin de benzer parantezlere alabilirsin (11 parantezi, 12 parantezi......ta ki 100 parantezine kadar). demek ki alabilecegi tum degerler ya 10 ya 11 ya 12............ya da 100'e bolunuyor. yani hic bir deger asal sayi degil

kolay gelsin

şimdi anladım...çok sağol canım..

a, x birer rakam ve a24 üç basamaklı sayı olmak üzere, a24' ün 12'ye bölümünden kalan x'tir. a.x çarpımı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 10 B) 9 C) 6 D)4 E)2 cevap D şıkkı 4

a24 3 basamakli olduguna gore: 100a+24 seklinde yazabiliriz. a24 12'ye bolununce x artiyorsa, a24'un x eksigi 12'ye tam bolunur. Yani 100a+24-x, 12'ye tam bolunur. bu sayinin icinden 12nin katlarini tek tek cikartirsak: (96a +12, 12'ye tam bolunuyor, o bolumu cikartiyorum) Geriye 4a-x kalir, Yani 4a-x ya 12nin kati olacak ya da 0. eger sifira esitse 4a=x (x=4, a=1 cevaplardan birisidir bu da bize: ax=4'u verir.)

kolay gelsin...

çok teşekkür ederim canım.. sana da iyi çalışmalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…