Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

aşağıda verilen su kaynaklarından hangisi Türkiye'nin kullanılabilir su varlıkları arasında gösterilemez?
a) tuz gölü
b) Atatürk baraj gölü
c) tortum gölü
d) keban baraj gölü
e) beyşehir gölü

Son düzenleme:
Keban bence bu sorunun cevabı.
Fırattan enerji üretiminden yararlanıyoruz birebir elimize alıp kullandığımız bi su değil. Çünkü çok azgın.

Atatürkden hemen sulama hem enerji üretiminde yararlanıyoruz

Tuz gölünü direk tuzunu alıp kullandığımız için su kaynakları arasında saymış olabilir.

Çok çeldirici bir soru ama cevabı tuz gölüyse sorulması saçma değilse çok güzel düşürücü bi soru..

Son düzenleme:
ayy inanmıyoreeee
ben burayı tamamen unutmuşum
kusuruma bakmayın kızlar
bu soru çok gıcık
öncelikle cevap tuz gölü
ama su kaynaklarından kastı ne?
ben tuz gölünün tuzundan yararlandıkları için onu da saydım, yani sonuçta tuz gölü de bi su kaynağı
fakat su kaynakları derken sanırım tatlı suyunu kullanmayı kastediyo.

I) Balıkçılık
II) İçme suyu
III) Sulama
IV) Enerji üretimi

Marmara Bölgesindeki barajlardan yukarıda verilenlerin hangilerinden en fazla yararlanılmaktadır ?

A) I ve II B) I ve IV C) I ve III

D) II ve IV E)III ve IV

I ) Kıyıların girintili çıkıntılı olması
II) Efes ve Milet gibi antik kentlerin kıyıdan uzak kalması
III) Kıyılarda delta ovalarının oluşması
IV) Akarsuların büklümler oluşturması

Hangileri Ege Denizine dökülen akarsuların çok miktarda alüvyon taşıdığına kanıt olarak gösterilebilir ?

A) I ve II B ) I ve III C) II ve III

D) II ve IV E) III ve IV

Hangisi 1971-1973 ara rejim döneminde 1961 anayasasında yapılan değişikliklerden birisi değildir ?

A) TRT nin özerkliği kaldırılmıştır.

B) Anayasa mahkemesinin anayasa değişikliklerini ancak şekil yönünden denetleyebileceği belirtilmiştir.

C) Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kurularak asker kişilerle ilgili idari eylem ve işlemlerin denetimi Danıştayın görev alanından çıkarılmıştır.

D) Vergi , resim ve benzeri harçların muafiyet ve istisnaları ile nispet ve hadlerine ilişkin hükümlerde değişiklik yapmaya Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

E) Bakanlar kurulana ilk kez olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamelerinin çıkarılması yetkisi verilmiştir.

Kızlar bu sorular hakkında yorum yapabilcek olan var mı ?

canım alüvyon taşıyorsa bir akarsu delta oluşturur bir kere ve delta oluşturmasının sonucunda da oluşturduğu yer alüvyonla dolar mesela karadenizde çarşamba deltası buna örnek aynı şekilde egede de alüvyonların dolmasıyla efes ve milette delta ovaları oluşmuş hatta izmirde de oluşucaktı gediz deltasının yönünü değiştirdiler çünkü izmir önemli ihracat limanımız, alüvyon evet çok verimli topraklar demek çiftçinin işine gelir
akarsuların büklümler oluşturmasının alüvyonla ilgisi yok eğitim az olması sonucunda büklümler oluşuyor bu da en çok marmarada ve egede bu şekilde meriç nehrinin yatak eğitimi az olduğu için sürekli taşar mesela, kayık bir tabak gibi düşün egedeki yatakları su biraz fazla olsa taşar menderesler egede en fazla zaten
kıyıların girintili çıkıntılı olmasının sebebide sıkışma ile alakalı alüvyonla bir ilgisi yok cevap 2 ve 3 olucak c seçeneği canım umarım anlatabilmişimdir:)

Evet çok güzel anlattın kpss hayali teşekkür ederim :) vaktin olursa girdiğinde diğer iki soruya da bakabilir misin ? başka cevap veren olmamış :) ben bu soruda delta oluşturduğunu biliyordum alüvyonların ama efes mileti bağdaştıramadım efes milet de delta ovası olduğunu bilmiyordum

canım anayasa bilmiyorum diğer soruya da baktım ama çözemedim o yüzden yazmadım cevabını yazarsan bende öğrenmiş olurum:)

fikrimi söyleyim yinede belki doğru çıkar:)d diye düşündüm balıkçılık karadenizde yapılıyor en çok o da denizde zaten, barajda olur mu bilemedim:44:sulama olmaz çünkü az yağış alıyor, içme suyu ve enerji üretimi diye düşündüm ama enerji üretimi de az yapılıyor aslında ortalama yükseltisi az çünkü marmaranın çok merak ettim cevabı canım:)

cevapta balıkçılık ve sulama demiş ama sanki cevap anahtarı yanlış gibime geldi barajlardan balıkçılık için fazla yararlanılmaz diye düşünüyorum bilemedim

diğer anayasa sorusunun cevabı için de d demiş ama bende pegem anayasa ders notları vardı o kitapta d şıkkı için de 1961 anayasası 71-73 ara rejim değişikliğine alıyor bu sorularda bir şey var bence :=) beyaz kalemden sorular

ya kızlar hele şu soruya bi baksanıza ... :44:
(yediiklimin coğrafya soru yağmuru kitabından... )

soru: hangisi türkiyenin nüfusu iel ilgili verilen özelliklerden diğer 4ünün nedenidir diye soruyo ?

a- işsizlik oranının fazla olması
b- konut yetersizliği
c- iç göçlerin fazla olması
d- nufüsün hızla artması
e-nufüs yoğunluğunun giderek artması

Emin değilim ama cevap d bence

benim bir matematik sorum var yeni başladım çalışmaya kesir problemleri çok basit bir soru belki ama çözemedim

Hangi sayının üçte biri ile dörtte üçünün toplamı aynı sayının yarısından 14 fazladır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…