- 20 Ocak 2012
- 246
- 0
şimdi anladım cnm çok teşekkürlerr
Ne demek sor varsa başka canım sıkılıyo özlemişim bunları
5 )
3[SUP]x+1[/SUP] + 3[SUP]x [/SUP]+ 3[SUP]x-2[/SUP]= 37 old. göre x kaçtır
cevap : 2
Kızlar su sorulara bir bakabilirmisiniz
|4x+1|=|2x-8| esitligini sagAlayan x degerleri çarpımı nedir? (cevap -21/4)
(x+4)üzeri 8=(x+3/2)uzeri 8 olduguna göre x in alabileceği degerler toplamı nedir?(cevap -26/3)
Bir dalgıç yüzeyden dibe doğru dakikada 8m dipten yüzeye dogru ise dakikada 10m yuzebilmektedir.dalgic dalıp 9dakikada yüzeye çıktığına göre yüzeyden en fazla kaç metre derine inmiştim?(cevap 40)
Kadir 28 yaşındadir.kardesi kadirin yasına geldiginde yasları toplamı 61 olacağına göre kadirin kardesi kaç yaşındadir?(cevap 23)bunun denkleminiz kuramadım
Kızlar merhaba ; Bu mat beni öldürücek
1 ) (-2)[SUP]3 [/SUP]. (1/4)[SUP]-4[/SUP] - pay
payda (- 1/8)[SUP]3[/SUP] (eksi işareti kesir çizgisinin önünde )cevap :2[SUP]20[/SUP]
2) A= 5[SUP]2 + [/SUP] 5[SUP]2+ [/SUP] 5[SUP]2[/SUP]
B= 5[SUP]2.[/SUP] 5[SUP]2.[/SUP] 5[SUP]2[/SUP] olduğuna göre A/B oranı kaçtır? cevap :3.5[SUP]-4[/SUP]
Kızlar su sorulara bir bakabilirmisiniz
|4x+1|=|2x-8| esitligini sagAlayan x degerleri çarpımı nedir? (cevap -21/4)
(x+4)üzeri 8=(x+3/2)uzeri 8 olduguna göre x in alabileceği degerler toplamı nedir?(cevap -26/3)
Bir dalgıç yüzeyden dibe doğru dakikada 8m dipten yüzeye dogru ise dakikada 10m yuzebilmektedir.dalgic dalıp 9dakikada yüzeye çıktığına göre yüzeyden en fazla kaç metre derine inmiştim?(cevap 40)
Kadir 28 yaşındadir.kardesi kadirin yasına geldiginde yasları toplamı 61 olacağına göre kadirin kardesi kaç yaşındadir?(cevap 23)bunun denkleminiz kuramadım
en sondaki kadir 28 yaşında kadirin kardeşi 28 olunca 61 oluyo toplam 61-28=33 bu kadirin o zamanki yaşı aralarında 5 yaş fark var.şimdiki zamanda kadir 28 yaşında çık 5i eder 23
ya cevaplayacagım sorularını ama üs işaretini yapamıyorum
2.soruyu anlatayım o yüzden.. A yı beşin karesi parantezine al... B de tabanlar aynı oldugu ve çarpım durumunda oldugu için üsler toplanır B 5 üzeri 6 ya eşit .. A ise 3*5 üzeri 2 ye eşit oluyor..oranladıgında paydada olan 5 üzri eksi 6 paya geçerken 5 üzeri eksi 6 olarak geçiyor... çarpım durumunda olduklarından ( 5 üzeri 2 ile) üsler toplanıyor.. -6 + 2 =-4 oldugundan cevap 3çarpı 5 üzeri eksi 4...
ya sembolleri kullanabilsem çok ii olucak
bu soruları çözen olmadıgı ya yapamadım
bu soruları çözen olmadıgı ya yapamadım
Cnm ikinci denklem 2x-8 neden artı oldu ve toplamları kaç diyor bniye çarptığımızı anlamadım:26:1.soru...
4x+1= 2x+8 ve
4x+1= -(2x+8)
denklemlerini çözüp çıkan sonuçları çarpmalıyız..
ikinci denklemde istersek 4x+1 i eksi ile çarpıp 2x+8 i oldugu gibi bırakabilirdik..iki şekildede olur..tercih sizin...
Ilk denklem için x=7/2
ikinci d. X= -3/2 çıkıyor..
2.soruyu dogru yazdıgınızdan emin misiniz? Ikinci sorudada ilk sorudaki gibi
birbirine eşitleme yapacagız.ikinci denklemde birinin eksi ile çarpılmışını digerine eşitlemek olacak..
Kök çift oldugundan..aynı yani..bir daha bakında soruya
Kızlar merhaba ; Bu mat beni öldürücek
1 ) (-2)[SUP]3 [/SUP]. (1/4)[SUP]-4[/SUP] pay
payda (- 1/8)[SUP]3[/SUP] (eksi işareti kesir çizgisinin önünde )cevap :2[SUP]20[/SUP]
3 SORUDA
İNERKEN X DAKİKADA İNDİYSE ÇIKARKEN 9 -X DAKİKADA ÇIKMIŞTIR..
AYRICA İNERKEN VE YÜZEYE ÇIKARKEN ALINAN YOL EŞİT OLDUGUNDAN
8X= 10(9_x) DENKLEMİNDEN X=5 BULUNUR ... 8*5=40..
scnm ikinci denklem 2x-8 neden artı oldu ve toplamları kaç diyor bniye çarptığımızı anlamadım:26:
bu soruya cevap varmı kızlarr
1,8.10[SUP]-7[/SUP]+12.10[SUP]-8[/SUP]