Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

Bu soruları çözen olmadıgı ya yapamadım

ya cevaplayacagım sorularını ama üs işaretini yapamıyorum
2.soruyu anlatayım o yüzden.. A yı beşin karesi parantezine al... B de tabanlar aynı oldugu ve çarpım durumunda oldugu için üsler toplanır B 5 üzeri 6 ya eşit .. A ise 3*5 üzeri 2 ye eşit oluyor..oranladıgında paydada olan 5 üzri eksi 6 paya geçerken 5 üzeri eksi 6 olarak geçiyor... çarpım durumunda olduklarından ( 5 üzeri 2 ile) üsler toplanıyor.. -6 + 2 =-4 oldugundan cevap 3çarpı 5 üzeri eksi 4...
ya sembolleri kullanabilsem çok ii olucak

en sondaki kadir 28 yaşında kadirin kardeşi 28 olunca 61 oluyo toplam 61-28=33 bu kadirin o zamanki yaşı aralarında 5 yaş fark var.şimdiki zamanda kadir 28 yaşında çık 5i eder 23

en sondaki kadir 28 yaşında kadirin kardeşi 28 olunca 61 oluyo toplam 61-28=33 bu kadirin o zamanki yaşı aralarında 5 yaş fark var.şimdiki zamanda kadir 28 yaşında çık 5i eder 23

Tmm cnm çok teşekkür ederim İlk iki soruya Cook sınır oldum yaa çözebilin varmi?

canım süpersinn yaaa
çok kolaymış ama işte kafa çalışmadı orda
üzeri olayına gelince..
cevap yazarken yazı şekillerinin ilkinde A var ona tıkla ..
en alt sırada en sağ tarafta X[SUB]2 X[/SUB][SUP]2 [/SUP]karakterlerini görüceksin üzeri yapmak istediğinde karaktere tıklaman yeterli

bu soruları çözen olmadıgı ya yapamadım

1.soru...

4x+1= 2x+8 ve
4x+1= -(2x+8)
denklemlerini çözüp çıkan sonuçları çarpmalıyız..
ikinci denklemde istersek 4x+1 i eksi ile çarpıp 2x+8 i oldugu gibi bırakabilirdik..iki şekildede olur..tercih sizin...

Ilk denklem için x=7/2
ikinci d. X= -3/2 çıkıyor..

bu soruları çözen olmadıgı ya yapamadım

2.soruyu dogru yazdıgınızdan emin misiniz? Ikinci sorudada ilk sorudaki gibi

birbirine eşitleme yapacagız.ikinci denklemde birinin eksi ile çarpılmışını digerine eşitlemek olacak..
Kök çift oldugundan..aynı yani..bir daha bakında soruya

Cnm ikinci denklem 2x-8 neden artı oldu ve toplamları kaç diyor bniye çarptığımızı anlamadım:26:

3 SORUDA
İNERKEN X DAKİKADA İNDİYSE ÇIKARKEN 9 -X DAKİKADA ÇIKMIŞTIR..
AYRICA İNERKEN VE YÜZEYE ÇIKARKEN ALINAN YOL EŞİT OLDUGUNDAN

8X= 10(9_x) DENKLEMİNDEN X=5 BULUNUR ... 8*5=40..

Doğru cnm sanırım 2.denklemi yanlış anlamıssin (x+3)/2 bu sekilde olacak iki denklemlerde üstler eşit dediğin gibi bir pozitif bir negatif yapıp çözdüm çıktı teşekkürler.

3.soru
inerken süre x ise çıkarken 9-x olur
dakikada 8m inebiliyorsa alıyorsa x dakikada 8x yol alır..
Dakika 10m yüzeye çıkıyorsa 10(9-x) yol alır .

Indiği ve çıktıgı yol eşit oldugundan
8x=10(9-x) denkleminden x=5... Indigi 8x oldugundan 8*5=40m....

cnm ikinci denklem 2x-8 neden artı oldu ve toplamları kaç diyor bniye çarptığımızı anlamadım:26:
s
soruyu tekrar okursanız çarpımlarını soruyor...2.denkemde artı olmadı..önünde eksi var.. Eksiligi dagıtmanız lazım ... -(2x+1) = -2x-1 olur...

bu soruya cevap varmı kızlarr

(1/4)[SUP]-4[/SUP]=4[SUP]4[/SUP] ŞEKLİNDE YAZILABİLİR... HATTA 4[SUP]4[/SUP]=2[SUP]8[/SUP]

(-1/8)[SUP]3[/SUP]=(-8)[SUP]-3[/SUP] ŞEKLİNDE YAZILIR... (-8)[SUP]-3[/SUP]= (-2)[SUP]-9[/SUP]

tüm degerleri ikinin kuvvetinden yazdıktan sonra yerlerine yerleştirirsek

(-2)[SUP]3[/SUP] * 2[SUP]8[/SUP] pay... paydadaki sayısı paya taşımak için üssünün işaretini degiştirmek yeterli yani

(-2)[SUP]3[/SUP] * 2[SUP]8[/SUP]*(-2)[SUP]9[/SUP]
üssler toplanırsa 2 [SUP]20[/SUP]

1,8.10[SUP]-7[/SUP]+12.10[SUP]-8[/SUP]

işleminin sorucu kaçtır?

cevap 300

1,8 / 10[SUP]7[/SUP] + 1,2/ 10[SUP]7[/SUP]

3/10[SUP]7[/SUP]
=______
1 / 10[SUP]9[/SUP]

=3. 10[SUP]9-7[/SUP]

=3.10[SUP]2[/SUP]

=300

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…