Genel Yetenek- Genel Kültür Soru çözümleri...

BEn de soruyu yanlış okumuşum sanırım wafer sende öyle yaptın en büyüğünün 20 katı diyor. Ben en küçüğünün 20 katını almışım

BEn de soruyu yanlış okumuşum sanırım wafer sende öyle yaptın en büyüğünün 20 katı diyor. Ben en küçüğünün 20 katını almışım

tatlım büyüğünün 20 katını almıştım ama şöyle yazmıştım (x+2).20 bunuda 20x+4 diye yazmışım

tubiliciouss cum a2-3a-18 kısmını anlamadım

Son düzenleme:
mantığı kursamda benim işlem yeteneğinde sorunum var malesef. çünkü hiç temelim yok ve düşe kalka ilerliyorum. nerede neyi sadeleştireceğim yada pratik yoldan gideceğim hemen göremiyorum. biraz düşünmem gerekiyor. sanırım bol bol soru çözmem lazım. çok strese giriyorum matematik korkum yüzünden

en buyuk 5 olmaz saglamasini yapalim:
3.4.5=60 5in 20 kati 100 olur.

en buyuk 6 olursa
4.5.6=120 6nin 20 kati 120

wafer ikinci dereceden denklemleri biliyomusun canim?

Son düzenleme:
tatlım büyüğünün 20 katını almıştım ama şöyle yazmıştım (x+2).20 bunuda 20x+4 diye yazmışım

tubiliciouss cum a2-3a-18 kısmını anlamadım

tubiliciouss sana cevap yazar diye ben yazmıyorum. Ama şey eğer onu anlamadıysan denklemlerde sorunun var demektir. Bunun için lise ya da ortaokul kitaplarında birinci derece denklemlerle ikinci derece denklem konusu var canım. Onlara güzelce çalış çünkü onlar olmadan problemlerde de sıkıntı yaşarsın baya. Ve denklem konusu matematiğin temelidir. Önce o konuları hallet soru falan çöz sonra ilerle yoksa çoğu yerde sıkıntı yaşarsın özellikle ikinci derece denklemler her konuda çıkabiliyor karşına.SAdece matematik değil geometride pisagor teoreminden tut diğer bir çok şeyde ikinci derece denklem çözmen gerekir.

Kızlar denklemler konusuna 5 ünitem kalmış :) 4 hafta içinde gelmeye çalışırım oralara inş :)

ha buarada FEM ilk adım kitabından ve antremanlarla matematik kitabından çalışıyorum. birde dvd ve videolardan izliyorum. çözümlü örnekleri yapmaya çalışıyorum. sadece cevap şıkkı olanlardan biraz uzak duruyorum çünkü takıldığım zaman moralim bozuluyor..

ama doğru yapıncada süper moral veriyor :) inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız bu sınavdan Allahtan dileğim bu. ilk defa hazırlanıyorum kpss ye. 4 ay 5 gün kalmış :///

Son düzenleme:
denememin de dedigi gibi ikinci dereceden denklemleri ogrenmen gerekir wafer..ikinci dereceden denklem demek a2 + b2 ile baslayan denklemler gibidir..islem sonunda iki kok cikar..ama eger bu denklem turunu bilmiyorsan

(a-2).(a-1)=20 isleminde a'ya deger vererek bulmaya calis,ya da en saglami siklardan git

tamam tatlım şimdilik değer vererek olmadı şıklardan yardım alarak çözmeye çalışırım çoook teşekkürler

Kızlar denklemler konusuna 5 ünitem kalmış :) 4 hafta içinde gelmeye çalışırım oralara inş :)
Ben kpss kitaplarında hiç görmedim, denklemler konusu dediğin denklem kurma ise, o denklemleri problem çözerken nasıl kullanacağını anlatır. Yani senin denklemleri bildiğini varsayar. DEnklemleri anlatmaz, nasıl çözüldüğünü de anlatmaz. Yani konu başlığı birinci ve ikinci derece denklemse eğer sorun yok, ama genelde problemlerden önce denklem kurma diye geçen konu eksiğini kapatmaz canım. MAtematikte çok soru çözerek pekiştir, panik yapmana hiç gerek yok. DEnklemler konusu da çok basittir ama öğrenme aşamasında biraz zorlanabilirsin çok soru çözerek kısa zamanda öğrenirsin. Ekstra konu çalışmak seni korkutmasın diğer konuları anlamak için şart bu.

bence de denklemler matematigin bel kemigi..neredeyse tum sorularda denklem kurarak baslarsin soru cozmeye..o yuzden sıkı tut

söz 1. ve 2. dereceden denklem kurmaya çok iyi çalışırım :)) bu akşamlık size 1 tarih sorusuyla veda edeyim :))

SORU: 1. dünya savaşı sırasında ingilterenin Rusyaya karşı yürüttüğü politikanın değişmesine sebep olan devlet hangisidir ?

a)fransa b)osmanlı c)almanya d)avusturya-macaristan e)italya

görüşürüz kızlar

italya mı? görüşürüz canım

tarihi kpss calisirken sular seller gibi calismistim ama suan aklimda hicbisey kalmamis
matematikte yapamadiginiz soru varsa cozmeye calisirim

Son düzenleme:
kırmızıyla yazdığım yere dikkat edersen işlem önceliğinden dolayı önce x ile x+2 çarpılır çarpıma 1 eklenir. yani,
x.x +x.2 + 1, o da (x+1)[SUP]2[/SUP]olur. yani ortada x+2 kalmaz.
tamam meleğim x i x+2 ye dağımışsın şimdi anladım çok ama çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…