1.sayı-->x
2.sayı-->x+1
3.sayı-->x+2
SAyıların çarpımı x.(x+1).(x+2)=20.x
Her iki tarafı da x e böleriz.
(x+1)(x+2)=20
DEğer veririz ardışık iki sayı için 4.5=20
x+1=4 olduğuna göre x=3 tür
Bu sayılar da 3,4,5 olur en büyüğü evet 5 Demek ki cevap yanlış
BEn de soruyu yanlış okumuşum sanırım wafer sende öyle yaptın en büyüğünün 20 katı diyor. Ben en küçüğünün 20 katını almışım
tatlım büyüğünün 20 katını almıştım ama şöyle yazmıştım (x+2).20 bunuda 20x+4 diye yazmışım
tubiliciouss cum a2-3a-18 kısmını anlamadım
Ben kpss kitaplarında hiç görmedim, denklemler konusu dediğin denklem kurma ise, o denklemleri problem çözerken nasıl kullanacağını anlatır. Yani senin denklemleri bildiğini varsayar. DEnklemleri anlatmaz, nasıl çözüldüğünü de anlatmaz. Yani konu başlığı birinci ve ikinci derece denklemse eğer sorun yok, ama genelde problemlerden önce denklem kurma diye geçen konu eksiğini kapatmaz canım. MAtematikte çok soru çözerek pekiştir, panik yapmana hiç gerek yok. DEnklemler konusu da çok basittir ama öğrenme aşamasında biraz zorlanabilirsin çok soru çözerek kısa zamanda öğrenirsin. Ekstra konu çalışmak seni korkutmasın diğer konuları anlamak için şart bu.Kızlar denklemler konusuna 5 ünitem kalmış :) 4 hafta içinde gelmeye çalışırım oralara inş :)
söz 1. ve 2. dereceden denklem kurmaya çok iyi çalışırım :)) bu akşamlık size 1 tarih sorusuyla veda edeyim :))
SORU: 1. dünya savaşı sırasında ingilterenin Rusyaya karşı yürüttüğü politikanın değişmesine sebep olan devlet hangisidir ?
a)fransa b)osmanlı c)almanya d)avusturya-macaristan e)italya
görüşürüz kızlar
canlarım benim sorum var ama kök içinde bunlar
1998.2002+4
sonucu nedir?
tamam meleğim x i x+2 ye dağımışsın şimdi anladım çok ama çok teşekkürlerkırmızıyla yazdığım yere dikkat edersen işlem önceliğinden dolayı önce x ile x+2 çarpılır çarpıma 1 eklenir. yani,
x.x +x.2 + 1, o da (x+1)[SUP]2[/SUP]olur. yani ortada x+2 kalmaz.
valla anladım oley yaşasın!1998.(1998+4)+4 = 1998^2+4.1998+4 Köklerine ayırırsan (1998+2)'nin karesi olur o da eşittir 2000 kökten çıkınca yani