- 8 Şubat 2012
- 1.015
- 1
tatlım cidden zor soruymuş epey uğraşmışsın ben de iki üç kere inceledim güzelce anladım inanki anladım hamd olsunçoook teşekkür ederim
ah meleğim soru çokta işte köklü üslüleri yazmak zor oluyor. şu foto çekip koymayı en kısa zamanda halledeyim ben bari öğreneyim yani.
x.(x+y)=12
y.(x+y)=13
x+y toplamının pozitif değeri kaçtır?
sonuç 5 miş.
anam çok kolaymış bu soru bir okudum hemen anladım çağrıştırdı canımıniçi çok mutluyum çok bugün mutlu mutlu gülümseyerek uyurum artık ben. matematiği öğrendikçe çok seviyorum. canım sen kpss ye girecek misin?x.(x+y)=12 'yi carparsak....x²+xy=12
y.(x+y)=13 'yi carparsak....y²+xy=13
ikisini toplarsak;
x²+2xy+y²=25 olur...bu bisey cagristirdi mi
(x+y)²=5²
x+y=5
anam çok kolaymış bu soru bir okudum hemen anladım çağrıştırdı canımıniçi çok mutluyum çok bugün mutlu mutlu gülümseyerek uyurum artık ben. matematiği öğrendikçe çok seviyorum. canım sen kpss ye girecek misin?
canım nereye atandın? kaç puanla? hangi bölümü bitirdin? çok sağol ya Allahım seninde ne sıkıntın varsa gidersin yüzünü güldürsün Allahım.2010da girdim tatlim,cok sukur atandimmat. sorusu cozmeyi ozlemisim..bu sayfayi da bugun kesfettim
memur olursunuz hayirlisiyla isallah..
amin inşallah atanırım. sorum var tabi yazmaya çalışacağım.
(2a-5)*-6a+15 (* üssü 2 demek)
ifadesinin bir çarpanıdır?
2a-8 olacakmış cevap.
çok sevindim canım inşallah işine her zaman seve seve gider gelirsinafiyet olsun canim
ben muhendislik kadrosunda atandim istanbula 87 ile..102 netim vardi
ben de gaza geldim çatır çatır yicem bu matematiği
111+222+333
toplamını bölen en büyük asal sayı kaçtır?
cevap 37 olacakmış