çok iri gözlük tak,asla ama asla mimik yapma,otobüsde falan görüyorum,güneş gözlüğü olan bile kaşlarını çatıyor,ben hiç yapmadım,çok gergın durdum,32 yaşındayım,kaşlarımı çatıyorum olcakmı dıye gram kırışmıyor..bol su iç.gerisi genetık zaten
büyük camlı güneş gözlüğü şart evet, bırak başkaları "acımız büyük gözlükleri" diye dalga geçip dursun onlarla, boşver
yanlız mimik yapma olmaz ya, kaşları çatıp somurtmamak ok, ancak gülmek bir yüzü güzel göstermek için 1 numaralı silah bence
güneş kremi yaz kış kullanmalı, ben çok beyazım diye spf 50 kullanıyorum, herkes böyle yapacak diye bir şey yok... en az spf 20 olmalı sanıyorum..
bunların haricinde kendi yaptıklarım : sabahları aç karnına mutlaka bir tatlı kaşığı keten tohumunu suyla içiyorum, bir tatlı kaşığı bal yiyorum (bu kış grip yüzü görmedim desem), bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırıp içiyorum. yaş 32 cildim bebek gibi :) ara ara karaüzüm çekirdeği de mutlaka katarım bu düzene.. çooook su içerim. her gün en az 1 bardak yeşilçay içerim. bu aralar chai'ye de taktım, süper bir tadı var..
sabah kahvaltısız dışarı adım atmam, gün içinde kuru üzüm, kuru erik, fındık badem vs. atıştırırım yemek aralarında mutlaka..
onun haricinde kefir tüketmeye çalışıyorum ara ara, meyvayı çok sevmem ama kışın muz, mandalina, ve kiviyi evden eksik etmemeye çalışıyorum. yazınsa çilek, kiraz ve üzüm..
ara ara da gün içi alaçatı üzüm suyunu içerim, süper bir şey.. elimden geldiğince akşamları salata yaparım mutlaka, çok ağır yağlı kızartmalardan uzak dururum, çikolataya dayanamam ama bitter tercih etmeye çalışırım, herşeyden azar azar yerim, hepsinin yeri başka çünkü
kilolu olmak insanı yaşlandırıyor diye düşünüyorum, sabit ideal kilomda kalmaya çalışırım.
genler de mutlaka önemli ancak korumak bizim elimizde