• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging Gençlik formullerini burada paylaşalım

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
bende 31 den gün aldım,ama kimse inanmıyor,24-25 diyor,fakat o yaşlardada daha büyük gösterdiğimi söylerlerdi,şunu fark ettim küçükken büyük gösteren insanlar yaşlanmıyor,hep aynı kalıyor,büyüdükçe hiç değişmiyosunuz,ama ben 2 litre sudan,uyku ve yemek saatimden asla taviz vermedim,sigara,tuz,şeker 10 yıldır kullanmıyorum,yağı nerdeyse yok denecek kadar az bir tatlı kaşığı günlük kullanırım,çok hassasım,ama bence genlerlede alakalı,bizimkilerin cildi kırışık değil hiç,

Sürekli en iyi enstitülerde cilt bakımına gitmek mi yoksa en pahalı kozmetik ürünleri kullanmak mı? Hayır, sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın sırrı tüm bunlardan çok daha basit. Yapmanız gereken sadece biraz durmak ve cildinizi dinlemek, sonra da onun ihtiyaçlarına vakit ayırmak.

ışte bunun için size yardımcı olacak çok önemli 10 sır:

1- Su, su, su! ışte birinci ve en basit kural. Tam iki litre olmasa bile, günde en az 5-6 bardak su içmelisiniz. Bunu yapmak zaman zaman size çok kolay gelmeyebilir ama su, sağlığınız için olduğu kadar güzelliğiniz için de son derece önemli.

2- Unutmayın ki, yağlı cilt, kirli cilt demek değil! Bu birikim bazılarımızda fazlayken, bazılarımızda daha az oluyor sadece... Az olduğunda cilt kuruyor ve pul pul dökülebiliyor. Bu yüzden önce cilt tipinizi bir uzmanın yardımıyla öğrenmeli ve cildinize uygun ürünler kullanmalısınız.

3- En yaygın problemlerden biri siyah noktalar ve ne yazık ki bunlar hepimizde var. Küçücük olmalarına rağmen bizi çok üzen bu noktacıkların oluşması cildimizin nefes almasını da engelliyor aynı zamanda. Haftada bir gün peeling yaparak yani ölü derilerinizi yok ederek cildininizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında 1 litre kadar suyu kaynattıktan sonra bir kaba boşaltın, içine birkaç tutam papatya kurusu ekleyin ve başınıza bir havluyla örterek kabın içine eğilin. Bir müddet böyle bekleyin. Bu da gözeneklerin açılmasını sağlar ve siyah noktaların atılmasını kolaylaştırır.

4- Cilt temizliğinizde doğal malzemeleri seviyorsanız işte size harika bir tarif daha: Ananas suyu ve yulafı karıştırabilir ve yüzünü bu karışımla temizleyebilirsiniz. Çünkü ananas ölü cilt hücrelerini eriten enzimler içeriyor. Yulafsa cilt yüzeyinin yeniden canlanmasına yardımcı oluyor.

5- Eğer cildiniz makyaj yaptıktan ya da duş aldıktan sonra kaşınıyorsa, bu hassas olduğu anlamına geliyor. Bu durumda yapmanız gereken; cilt tipine göre hazırlanmış bir tonikle yüzünüzü temizlemeniz. En iyi toniğin doğal bir gül suyu olduğunu da hemen hatırlatalım.

6- Stresli olduğunuz ve sürekli geç yattığınız günler çoğunluktaysa, bunun cildinizi etkilemesi kaçınılmaz. Stresle başa çıkmak biraz zor olabilir ama yorgunluğunuzu atmak için dinlenmeye ve stresten arınmaya mutlaka zaman ayırmalısınız. Bunu yapmak da en az kaliteli cilt bakım ürünleri kullanmak kadar önemli.

7- Soğuk kış günlerinde bile güneş cildimize zarar verebiliyor. Güneşin en büyük zararı ise cildi kurutmak. ışte bu nedenle güneş kreminin sadece yaz aylarında kullanılan bir ürün olduğunu düşünmeyin ve kış mevsimine uygun bir koruyucuyu mutlaka çantanızda bulundurun.

8- Cildiniz yağlıysa, mat görünümlü fondötenleri, kuruysa nem veren kapatıcıları tercih etmelisiniz. Çok pürüzsüz bir görünüm için de, fondöteninizi sıvı bronzlaştırıcı veya nemlendiriciyle karıştırarak sürebilirsiniz. Bu oldukça iyi bir sonuç verecektir.

9- Cildiniz kuruysa, donuk ve mat görünüyorsa işte size anında etki edecek özel bir tarif. Bunu, önemli günlerde, makyaj yapmadan hemen önce uygulayabilirsiniz. Bir şeftaliyi ezin, balla karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika bekledikten sonra durulayın. Cildiniz kesinlikle ipek gibi olacak...

10- Ve son olarak harika bir öneri daha: Cildinizin güzelliğiyle dikkat çekmesini istiyorsanız yaptığınız makyajın doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Pastel tonlarda bir far, şeffaf bir rimel, tatlı pembe bir allık ve parlatıcı bir ruj... Bu yumuşak renkler cildinizi her zaman olduğundan çok daha doğal, taze ve güzel gösterecektir.

Yeşil Çay Solüyonun Hazırlanması

--------------------------------------------------------------------------------

Solüsyonlar farklı şekillerde hazırlanabilinir. Hazırlananan solüsyonlar yapraklarından ayırıldıktan sonra steril bir şişede buzdolabında muhafaza edilmelidir. Küçük miktarlda hazırlanmaları daha uygundur.

1) 1 büyük fincan yeşil çayı 1 litre kaynamış suda 20 dakika demleyiniz,
2) 100 gram yeşil çayı yarım litre suda oda sıcaklığında en az bir saat kalacak şekilde demlemek için bekletiniz.

--------------------------------------------------------------------------------
Ağız Bakımı

- Solüsyonla gargara yapın.

Ayaklar ıçin

- Ayak mantarlarına karşı : Ayaklarınızı güzelce ıslatın ancak durulamayın.

- Yorgun ayaklarınızı solüsyonda dinlendiriniz.
Soğuk solüsyonda ayaklarınızı 15 dakika tuttuğunuzda uzun müddet ayakta durmanın, yürümenin veya koşmanın oluşturduğu ayak yorgunluklarınızdan kurtulmak için iyi bir çözüm olduğunu göreceksiniz.

Ergenlik Sivilcelerine Karşı

1 kahve fincanı bal, 1 poşet yeşil çay ve 1 ampul C vitaminini robotta krem haline gelinceye kadar ezin. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Göğüsleri Sıkılaştırıyor

4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine sürün. 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli adaçayı ve kekik yağı gibi cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artıracaksınız.

Göz ve Gözaltı

Yeşil çay, called EGCG olarak bilinen anti-inflammatory sayesinde göz altında oluşan halkaları, göz altı torbalarını, kırışıklıkları ve morlukları azaltır. (5) Yeşil çayın uykusuzluk ve stresten dolayı gözlerde oluşan sorunlara karşı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.

Eğer poşet yeşil çay kullanıyorsanız işiniz kolay. Çayınızı içtiniz, poşetleri atmıyor, derin dondurucuya koyuyorsunuz. Donduktan sonra poşetleri göz kapaklarınızın üstüne ve göz altına gelecek şekilde gözünüzün üzerine koyunuz Günde 1 kez 10-15 dakikalık seanslar yeterli olacaktır.

Eğer pakette yeşil çay kullanıyorsanız: Yorgun gözleri dinlendirmek için, pamuk tamponu hazırladığınız yeşil çay solüsyona sokunuz, fazlalığını sıkınız. Yavaşça göz kapaklarınızın üzerine yerleştiriniz. 10 dakika kadar dursun. Eğer ihtiyaç hissederseniz tekrarlayınız.

Güneş Yanıklarında

Bir bezi soğuk solüsyonda ıslattıktan sonra, yanık bölgede 15 dakika tutunuz. Günde 4 kez tekrarlanır.

Kızarıklıklarda

Alın, çene ve yanaklardaki kızarıklıklar için doğal çözüm için günde iki kez olmak üzere dört hafta boyunca içinde %2 yeşil çay ekstresi bulunan krem kullanınız. Eğer bulamadıysanız solüsyonunuz ne güne duruyor....

Kuru cilt için yeşil çay losyonu
Orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suda 1 tatlı kaşığı dolusu yeşil çay haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı ve 10 ml gliserin iyice karıştırıldıktan sonra, çayla birlikte küçük bir kavanoza aktarılarak iyice çalkalanır. Karışıma batırılan pamukla, yüz, boyun ve dekolteye friksiyonla iyice emdirilir.

Lekelerde

Solüsyonu lekenin üzerine temiz bir pamuk sürün ve öyle bırakın, durulamayın.

Yara ve Berelerde

Ufak kesiklerde, pişiklerde, berelerde: Bir pamuk tampon yapıp, solüsyonda ıslatıp 5 dakika gerekli bölgede tutunuz. Günde 4 kez yapılabilinir.

Yeşil Çay Maskesi, Olgun Ciltler ıçin

Bir bardak su kaynatılır ve 5 dakika bekletilir, 1 yemek kaşığı dolusu yeşil çay eklenerek 5 dakika demlendirilir, süzülür ve soğumaya bırakılır. Bu arada, 3 yemek kaşığı dolusu bademyağı ve 1 yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice karıştırılır. Yeşil çay bu karışıma yavaş yavaş eklenirken karıştırmaya devam edilir. Maske, yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

Yüz Maskesi

2 çay kaşığı kili, ılık yeşil çayla kıvamlı bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Sonra ince bir tabaka olarak cildinize sürün. Bu şekilde 30 dakika beklettikten sonra durulayın. Ardından yine yeşil çayla hazırladığınız tonikle yüzünüzü yıkayın.

Yüz Toniği

1 çay kaşığı yeşil çayı kaynamış 100ml suyun içine katın. Beş dakika demlenmesini bekledikten sonra soğumaya bırakın. Cildinizi toniğe batırılmış pamukla silin.

çok teşekkürler canım bilgiler içinnzemuszemus
ama o kadar çok şey var ki,insan hangi birini yapacğını şaşırıyor:)

Yüzünüzde oluşan kırışıkları gidermek ve cilde elastikiyet kazandırmak için kaymak ve elma ile harika bir formül hazırlayabilirsiniz.

Cildi yumuşatarak nemlendiren ve elastikiyet kazandıran kaymak, kırışıklara karşı da son derece etkilidir.

Elma ise cildin diri kalması için önemli bir etkendir.

Malzemeler

Üç kaşık kaymak ve bir adet orta boy elma

Hazırlanışı

Soyduğunuz bir adet elmayı üç kaşık kaymakla birlikte bir mikserde bir kaç dakika karıştırın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın.

Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Haftada en az bir defa bu maskeyi tekrarlayabilirsiniz

benim tarifim yok malesef :(

ama paylaşmak istediğim bişiler var

çok ünlü estetik proflarından biriyle görüştüğüm vakit, meraktan aklıma gelen tüm soruları sordum...(kız arkadaşlarımdan gelen sorularda dahil--malum bidaha kim gitcek)

BEN:
dermatolog olmadığnızı biliyorum, fakat yinede uzun yıllardır güzellik sektöründesiniz, sizce c vitamini, a vitamini, işte envayi çeş,t serumlar yaşlanmaya karşıtmı?

PROF:
vitaminleri ağızdan almak gerek, c vitaminli serumlar kremler etkisiz, cildin üst katmanında kalıyorlar. diğer tüm kremler ve serumlar gibi, henüz cildin alt katmanlarına etkili bir şekilde nüfuz eden bir teknoloji yok...
hepsi üst katmanlarda kalıp, normal bir krem gibi nemlendiriyor.

Fakat Avitaminli ürünler biraz farklı, özellikle 35 yaş sonrası hücre yenilemesi azalıyor, ve a vitamini yine diğer kremlerde olduğu gibi üst katmanda çalışarak, üsteki ölü hücrelerin azar azar(artık ürünün yoğunluğua göre) atılmasını sağlıyor...

hımm, asla bida serum-krem araştırması yapmıcammmmmmmm

Başka bir cilt drun(hım dr olmalıydı, yinede unttum) sözleri
Cildin alt tabakalrına inen bir teknolojinin olduğu takdirde, o sürülen madde ile birlikte havadaki yada üründeki yada parmaktaki bakterilerin cildin alt katmanlarına ulaşma ihtimali...Kadıcağız iyiki öle bir teknoloji yok dior.

ki kesin kanser olunur....

yani a ve c vitaminlerini ağızdan alalım...
ve nemlendirmeyi unutmayalım, bundan fazla yapılacak bişi yok bence

Son düzenleme:
benim tarifim yok malesef :(

ama paylaşmak istediğim bişiler var

çok ünlü estetik proflarından biriyle görüştüğüm vakit, meraktan aklıma gelen tüm soruları sordum...(kız arkadaşlarımdan gelen sorularda dahil--malum bidaha kim gitcek)

BEN:
dermatolog olmadığnızı biliyorum, fakat yinede uzun yıllardır güzellik sektöründesiniz, sizce c vitamini, a vitamini, işte envayi çeş,t serumlar yaşlanmaya karşıtmı?

PROF:
vitaminleri ağızdan almak gerek, c vitaminli serumlar kremler etkisiz, cildin üst katmanında kalıyorlar. diğer tüm kremler ve serumlar gibi, henüz cildin alt katmanlarına etkili bir şekilde nüfuz eden bir teknoloji yok...
hepsi üst katmanlarda kalıp, normal bir krem gibi nemlendiriyor.

Fakat Avitaminli ürünler biraz farklı, özellikle 35 yaş sonrası hücre yenilemesi azalıyor, ve a vitamini yine diğer kremlerde olduğu gibi üst katmanda çalışarak, üsteki ölü hücrelerin azar azar(artık ürünün yoğunluğua göre) atılmasını sağlıyor...

hımm, asla bida serum-krem araştırması yapmıcammmmmmmm

Başka bir cilt drun(hım dr olmalıydı, yinede unttum) sözleri
Cildin alt tabakalrına inen bir teknolojinin olduğu takdirde, o sürülen madde ile birlikte havadaki yada üründeki yada parmaktaki bakterilerin cildin alt katmanlarına ulaşma ihtimali...Kadıcağız iyiki öle bir teknoloji yok dior.

ki kesin kanser olunur....

yani a ve c vitaminlerini ağızdan alalım...
ve nemlendirmeyi unutmayalım, bundan fazla yapılacak bişi yok bence

tesekkurler paylastıgın ıcın..bunlar dogru olabılır fakat dogal maskelerı kullanıyor ve faydasınıda goruyorum kımı zaman kremlerden daha fazla....

bende 31 den gün aldım,ama kimse inanmıyor,24-25 diyor,fakat o yaşlardada daha büyük gösterdiğimi söylerlerdi,şunu fark ettim küçükken büyük gösteren insanlar yaşlanmıyor,hep aynı kalıyor,büyüdükçe hiç değişmiyosunuz,ama ben 2 litre sudan,uyku ve yemek saatimden asla taviz vermedim,sigara,tuz,şeker 10 yıldır kullanmıyorum,yağı nerdeyse yok denecek kadar az bir tatlı kaşığı günlük kullanırım,çok hassasım,ama bence genlerlede alakalı,bizimkilerin cildi kırışık değil hiç,

yazdıklarını okuyunca şaşırdım.gerçektende ilginç
bunu ben de kendi kedime düşünüyordum.ama dile getiremiyordum.
aynen katılıyorum.

Son düzenleme:
Yüzünüzde oluşan kırışıkları gidermek ve cilde elastikiyet kazandırmak için kaymak ve elma ile harika bir formül hazırlayabilirsiniz.

Cildi yumuşatarak nemlendiren ve elastikiyet kazandıran kaymak, kırışıklara karşı da son derece etkilidir.

Elma ise cildin diri kalması için önemli bir etkendir.

Malzemeler

Üç kaşık kaymak ve bir adet orta boy elma

Hazırlanışı

Soyduğunuz bir adet elmayı üç kaşık kaymakla birlikte bir mikserde bir kaç dakika karıştırın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın.

Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Haftada en az bir defa bu maskeyi tekrarlayabilirsiniz

verdiğin bu güzel bilgiler için teşekkürler a.s. a.s.
kaymak bulursam en kısa zmanda deneyeceğim.

güzelliik ve gençliğin birinci sırrı... iyi uyku ..bol su .. bol meyve sebze .. ve dengeli protein et balık vs dir.. sigara içmemek gerek ama iciyorsanız mutlaka meyvenin yanısıra 8 gunde bir kilo dahi yesenız c vitamini destegidir..

güzelliik ve gençliğin birinci sırrı... iyi uyku ..bol su .. bol meyve sebze .. ve dengeli protein et balık vs dir.. sigara içmemek gerek ama iciyorsanız mutlaka meyvenin yanısıra 8 gunde bir kilo dahi yesenız c vitamini destegidir..

aynen katılıyorum once dengelı beslenmek ve zararlı alıskanlıkları bırakmakla baslamak gerekıyor..

tibet yogası gençleştirdiğini söylüyorlar ben zaten gencim diye o konuda birşey diyemem fakat çok enerjik yaptığı doğru ,az uyku ile çok dinlenmek, koşarken nefes nefese kalmadan uzun mesafe koşabilmek vs

slm arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım...bence tecrübelerime dayanarak en güzeli ayva çekirdeği. birkaç ayva çekirdeğinini geceden yarım çay bardağı suya koyuyoruz sabah o su jole gibi oluyor onu güzzeelce yüzümüze sürüyoruz..o kadar çok şey kullandımki en güzeli bu bence

Arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım . Yaşım 40 .Ama beni ilk kez görenler 30 falan sanıyor.Yüzüme sadece kullandığım kayısı yağı çekirdeği. göz etrafımada kullanıyorum. inanın harika bir iksir diyebilirim...

Back
X