• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç yaşta iş kurup başarılı olan kadınlar

Biz eşimle beraber iş kurduk herşeyi öğretti beraber yapıyoruz. İlk başta abimi ortak aldı. Ama keşke söylemeseydi dedim. Çalışmaya g.t ü yoktu. Neyse kendi kendine çıktı ortaklıktanda kurtulduk biz onun parasını yiyecekmişiz gibi. Herneyse eğer ortağınız çalışıp sürekli bir girişkenliğe sahipse mantıklı ama ortak iş banada mantıklı gelmiyor. Eğer ortak giriyorsanız başta kuralları koyun. iş geliş gidiş saati. İzin günleri tatil günleri. Kimse kayytarmamalı. Çünkü kendi işin olduğunda kapatayım dükkanı gidiyim olmuyor. Güzel bir anlaşma yapın noterden borç ve alacaklarda. Güvenmiyormusun muhabbeti dahi olmamalı. Herkes üzerine düştüğü kadar hatta fazlasını çalışmalı. Biz dükkanı tutmayı iptal etmeyr gittik bir bakmışız tuttumuş. 2 senedir işlerimiz çok güzel gidiyor şükür. Ama kendi işin oldumu çok zor. Sürekli birikim halinde olmalısın. Bir ay iş yapmama 2 ay iş yapmamayı göze almalısın. Kendi işin olduğunda daha zor bilmelisin. Ben açmıyım işyerini müşteri sonra gelsin deme şansın yok. Pazar günü bile açıyorsun yeri geliyor. Korku oluyor çünkü :KK66: herkes canla başla çalışırsa çok iyi paralar kazanabilirsiniz.
İşte tam olarak merak ettiğimde bu biz eşimle aynı işi yapmayacagiz ve bizde öyle bı mal alma satmada olmayacak tamamen dijital işler kira vergi faturalar ve evet bütün herşeyi bende en başından konuşma taraftarıyım para konusuna gelince eşim muhasebeci dısardan bize destek olacak o yüzden ben sadece işimi yapicam ortağım olacak kişide pazarlama iş getirme olayına bakıcak benim merak ettiğim mesela bı ay kazanamadiniz nasıl motive oluyosunuz yada diğer ay iki kat kazandınız harcamaniz nasıl oluyo

İşte tam olarak merak ettiğimde bu biz eşimle aynı işi yapmayacagiz ve bizde öyle bı mal alma satmada olmayacak tamamen dijital işler kira vergi faturalar ve evet bütün herşeyi bende en başından konuşma taraftarıyım para konusuna gelince eşim muhasebeci dısardan bize destek olacak o yüzden ben sadece işimi yapicam ortağım olacak kişide pazarlama iş getirme olayına bakıcak benim merak ettiğim mesela bı ay kazanamadiniz nasıl motive oluyosunuz yada diğer ay iki kat kazandınız harcamaniz nasıl oluyo
Size maddi yönden destek olacak kimse yoksa zor bu işler canım.Bir iki ay işler kötü geçse o ayda kira ,elektrik ,su gibi giderler için yan destek lazım.Benim kötü geçen aylarda eşim destek olurdu maddi yönden.En önemliside ortak la iş yapmayı tavsiye etmem, basamak olarak kullanacaksanız ilk 6 ay iyi olur ama uzun vadede, ortak her zaman yük olur insana.

Size maddi yönden destek olacak kimse yoksa zor bu işler canım.Bir iki ay işler kötü geçse o ayda kira ,elektrik ,su gibi giderler için yan destek lazım.Benim kötü geçen aylarda eşim destek olurdu maddi yönden.En önemliside ortak la iş yapmayı tavsiye etmem, basamak olarak kullanacaksanız ilk 6 ay iyi olur ama uzun vadede, ortak her zaman yük olur insana.
Burda ifşa olmamak için tam detay veremiyorum ama belli bir birikim falan var çok şükür ve daha yolun başında olduğum içinde denemekten bişey kaybetmeyecegimin düşüncesindeyim benim korkularım bir kadın olarak kendi işini yapmak avantaj ve dezavantajları eşimin kazancı iyi ve benden bir beklentisi olmayacak bu süreçte kendime koyduğum kotanın üstüne çıkıp bı bataklıga girmeden çekilecegimi falan konuştum hep

Burda ifşa olmamak için tam detay veremiyorum ama belli bir birikim falan var çok şükür ve daha yolun başında olduğum içinde denemekten bişey kaybetmeyecegimin düşüncesindeyim benim korkularım bir kadın olarak kendi işini yapmak avantaj ve dezavantajları eşimin kazancı iyi ve benden bir beklentisi olmayacak bu süreçte kendime koyduğum kotanın üstüne çıkıp bı bataklıga girmeden çekilecegimi falan konuştum hep
Eğer dediğiniz şartlara sahipseniz çekineceğiniz bir şey yok canım.Hayırlı olsun.

Eşin muhasebeciyse sorun etme dolandırılmazsın. ;) en önemlisi devlete borç bırakmamak zaten oda eşin takip edicekmiş. Valla gece gündüz demeden heo arttırmak için yol arıyorsun. Mesela biz bilgisayar alıp satıyoruz. Sürekli ilan yeniliyoruz, mal alırıyoruz ve en önemlisi site hazılradık kendimize müşterilerimiz yerimizi öğrensin diye. Mesela google ilk sayfalardayız. Siteye içerik girme, yenileme düzenleme gibi işlemlerle ben ilgileniyorum. Yerinizin bilinmesi reklam olayı lazım. Birde büyük sabır gerekiyor. Ben müşterilerle çoğu zaman muhatap olmuyorum. Bizde hesaplar ayrı ayrı tutuluyor mesela sermaye ayrı eşimde. Kar bende durur. Para lazım olduğunda kardan para alabiliyor. sizde mesela bir ay iyi kazandınız o ay kenara ortak hesap gibi hesap açıp orda tutabilirsiniz. Örneğin kendinizi ve ortağınızj maaşa bağlamak gibi. İlk başlarda iş oturana kadar. İş olmadığı zaman sermayeden yememiş olursunuz. Masraflar ordan ödenir. Ortağınız olduğu için onla konuşmalısınız bu konuyu.

Sevgili konu sahibesi öncelikle kendi işinin sahibi olmak sabır istiyor, ilk başlarda kar edemiyorsun

Ben de bilişimdeyim ben sermaye yatırmadım, insan gücümle katıldım diyeyim:) yani yaptığım çalışmaların karşılığında hisse önerdi diğer adamlar öyle ortak oldum kendim şirket kurmadım.

Karşındakine güveniyorsan sorun yok. Yani ben de teknik alanda çalışıyorum, benim ortaklarım da marketing, ürün için müşteri bulma reklam vb işler yapıyorlardı. Gayet ideal olmuşsunuz siz teknik takılın diğee adam müşteri getirsin.

Bizim işler iyi giderken ortaklığımız patladı şu anda herkes birbirinden nefret ediyor.

Şöyle bir dezavantaj var, işinizi bir sebepten dolayı kapatırsanız ücretli çalışanlığa siz dönmek isteseniz bile patronlar istemez. Benim gittiğim iş görüşmelerinde hep bu soruyu sordular, ağız eğmemeye kendi işinde alıştın burda ağız eğebilecek misin temalı sorulardı.

Bir dezavantajınız da şu an piyasa kötü ama ilerde iyiye gider mi orası da muamma.

Son düzenleme:
Kendi işinizi kurmak istemenizi takdir ediyorum ama yapacağınız işte herşeyi gider olarak gösteremeyeceksiniz, tamam muhasebeci masrafınız olmayacak fakat geçici vergi, stopaj, gelir vergisi, kira vs derken epey bir gideriniz olacak, piyasa çok hareketli değil yeri gelecek aylarca iş gelmeyecek, iş gelmeyen ayları amorti edebilecek misiniz?

3 ay iş gelmedi, 3 ay sonra 2 katı kazanınca işyerinin masrafları düşüldükten sonra kalan net kar 2 ortak arasında bölüşülür, yalnız diğer arkadaşlarında belirttiği gibi biriyle ortak olmak ne kadar tanısanızda öyle kolay iş değildir, zamanla işler oturmaya başladığında ortağınız pazarlama, iş kovalama kısmını ben yapıyorum, net kardaki payım senden fazla olmalı diyebilir, baştan konuşsanızda ortada resmî bir sözleşme olmazsa çok başınız ağrır.

Hepinize önerileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ama benim korkum bi ay iki ay para kazanamamak yada ortağım tarafından dolandırılmak değil. Çünkü evet bende herşeyi kağıt üzerinde yapıcam batsak bile borçlar yarı yarıya olacak şekilde her şey düşünüldü. Evet ben içerdeki olayı yöneticem ortağım dışardakini belki evrak vergi bi çok şeyi bilmiyorum ama o konuda da nişanlım destek olacak. Ayrıca babamında bir firması var ve ortağıyla iş yapıyorlar iş konusunda düştüğüm yerde babamda gayet destek olur. Ki konuda da belirttim bizim en fazla deneme süremiz 1 yıl olacak 1 yıl sonunda hedeflediğimiz karı yakalayamıyorsak kapatıcaz. Endişelerinizi anlıyorum ve çok teşekkür ediyorum

Benim öğrenmek istediğim kadın olarak bir erkek ile ortak olup iş yapmanın ne gibi dezavantajları olabilir. Yaşım 24 fakat daha küçük gösteriyorum müşteriler tarafından nasıl karşılanır bu durum sonuçta yeri gelicek 50-60 yaşındaki insanlar ile iş yapılacak bu tür konularda benim bilgilere ihtiyacım var yoksa diğer türlü herkes nasibinde ne var ise onu yer.

Back
X