• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç yaşta iş kurup başarılı olan kadınlar

duslerindeozgur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
88
48
88
31
Evet sorum ve sorunum tam olarak bununla alakalı 24 yaşındayım. 6 yıldır bir firmada çalışıyorum ve evlilik arifesindeyim. Çalıştığım iş yerinin tek olumlu yanı zamanında maaş yatırılması. Çok kurumsal bir firma değil. aldığım maaş 2000 ve mezhebimden dolayı çoğu zaman ötekileştiriliyorum.

Şimdi geleyim asıl konuya aynı departmanda çalıştığım ve üstüm olan kişi benim çalışma disiplinim ve bana güvendiği için benimle ortak olmak istiyor. Nişanlımda bu işe sıcak bakıyor. O kişiyi ve ailesini gayet iyi tanıyoruz. Fakat benim korkularım var maddi olarak şuan için bir şey veremeyeceğimi söyledim düğünümden dolayı her hangi bir borcada giremem Ocak ayına kadar o beni idare edecek nişanlımda ya düğündeki takılardan 30 bin yada kredi ile 30 bin koymaktan bahsediyor.(Rakamlar değişebilir.) En fazla bir yıl deneyeceğiz olmaz ise yollarımızı ayırıp herkes kendi yoluna bakacak ama nedense kendimde hala o cesareti göremiyorum.

Sıfırdan kendi işini kurup ilerleyen yada batıran kadınların tecrübelerine ihtiyacım var

Kötü bir laf ama demeden edemeyecegim.
Karın ortak olsun ama malın ortak olmasın demişler.
Eşim de bundan 3 sene önce birine güvendi ve çok güvendigi biriydi, senelerdir tanıdıgı iş arkadası.
Sonuç.
Bize 100 bin tl taktı !
Ona göre dikkat edin derim.
Ben artık kimseyle ortak iş yapmamda yaptırmamda

Kuracaginiz isin niteligi onemli, isinizi iyi yapiyor olsaniz da ulkemizin piyasa kosullarinda bazen devam edebilmek cok zor olabiliyor. Biz de esimle evlenmeden once bir is kurmustuk, ikimiz de tekstil muhendisiyiz, haliyle isimiz de tekstil oldu. Cok guzel devam ettik cok iyi kazancimiz oldu ama tahsilatta cok zorlandik. Piyasaya 1 milyon borcumuz vardi ama 3 milyon alacagimiz vardi diyeyim mesela. 8 ay kadar sermayeden yemek durumunda kaldik. Ha basarisiz miydik hayir. Ama bir donem maddi krizimiz oldu tahsilat yuzunden.
Demem o ki sadece 30 binle kalmayabilir. İsinize koydugunuz o 30 bini 130 bin ile desteklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunu da goze alip baslayjn derim.
Kolay gelsin basarilar

Kötü bir laf ama demeden edemeyecegim.
Karın ortak olsun ama malın ortak olmasın demişler.
Eşim de bundan 3 sene önce birine güvendi ve çok güvendigi biriydi, senelerdir tanıdıgı iş arkadası.
Sonuç.
Bize 100 bin tl taktı !
Ona göre dikkat edin derim.
Ben artık kimseyle ortak iş yapmamda yaptırmamda
Yook hayır kesinlikle o kadar açılmayı düşünmüyorum planlamıyorumda yarın bir gün olmasa bir işe girip ödeyebileceğim kadar bir borcum olur olursa

KOSGEB'e başvurun... Kadın girişimcilere hibe kredi veriyor... 50 bin civarı sanırım.. Cebinizden bir şey çıkmamış olur...
Batırırsam ve benzeri söylemleri zikredip enerjiniz bloke etmeyin lütfen... Başaranların sizden fazlası yok :KK54:
Çok teşekkür ederim iyi niyetiniz için evet devletin kadınlara sunduğu bir çok şeyden faydanlanmaya çalışacağım

Kuracaginiz isin niteligi onemli, isinizi iyi yapiyor olsaniz da ulkemizin piyasa kosullarinda bazen devam edebilmek cok zor olabiliyor. Biz de esimle evlenmeden once bir is kurmustuk, ikimiz de tekstil muhendisiyiz, haliyle isimiz de tekstil oldu. Cok guzel devam ettik cok iyi kazancimiz oldu ama tahsilatta cok zorlandik. Piyasaya 1 milyon borcumuz vardi ama 3 milyon alacagimiz vardi diyeyim mesela. 8 ay kadar sermayeden yemek durumunda kaldik. Ha basarisiz miydik hayir. Ama bir donem maddi krizimiz oldu tahsilat yuzunden.
Demem o ki sadece 30 binle kalmayabilir. İsinize koydugunuz o 30 bini 130 bin ile desteklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunu da goze alip baslayjn derim.
Kolay gelsin basarilar
Çok teşekkür ederim. Ama büyük kazanalım gibi bir düşüncede değiliz şuan için ufak ve sağlam adımlar atmayı planlıyoruz.

Sektörü biliyorsanız, kağıt-kürek işlerinde dolandırılmam, işimi bilirim diyorsanız kendi işinizi denemek için iyi bir fırsat.
30 bin lira çok büyük bir para degil, yapmak istediğiniz şey için gözden çıkarılabilir bir rakam. Ama 30 bin le bitmez. Onu söyleyebilirim.
Aylık ödemeniz gereken kira, muhasebe masrafı, şirket kurarken ruhsat, bilmem ne zaten bu dediğiniz rakama varır.

Sektörü biliyorsanız, kağıt-kürek işlerinde dolandırılmam, işimi bilirim diyorsanız kendi işinizi denemek için iyi bir fırsat.
30 bin lira çok büyük bir para degil, yapmak istediğiniz şey için gözden çıkarılabilir bir rakam. Ama 30 bin le bitmez. Onu söyleyebilirim.
Aylık ödemeniz gereken kira, muhasebe masrafı, şirket kurarken ruhsat, bilmem ne zaten bu dediğiniz rakama varır.

Bilişim sektörü olduğu için ve ayrıca bir eleman almayacağımız için harcamamız dediğiniz gibi sadece kira ve vergiler olacak, nişanlımda muhasebeci muhasebe ile ilgili her şey onda olacak öyle olmasa hiç düşünmezdim bile ortaklığı

Biz eşimle beraber iş kurduk herşeyi öğretti beraber yapıyoruz. İlk başta abimi ortak aldı. Ama keşke söylemeseydi dedim. Çalışmaya g.t ü yoktu. Neyse kendi kendine çıktı ortaklıktanda kurtulduk biz onun parasını yiyecekmişiz gibi. Herneyse eğer ortağınız çalışıp sürekli bir girişkenliğe sahipse mantıklı ama ortak iş banada mantıklı gelmiyor. Eğer ortak giriyorsanız başta kuralları koyun. iş geliş gidiş saati. İzin günleri tatil günleri. Kimse kayytarmamalı. Çünkü kendi işin olduğunda kapatayım dükkanı gidiyim olmuyor. Güzel bir anlaşma yapın noterden borç ve alacaklarda. Güvenmiyormusun muhabbeti dahi olmamalı. Herkes üzerine düştüğü kadar hatta fazlasını çalışmalı. Biz dükkanı tutmayı iptal etmeyr gittik bir bakmışız tuttumuş. 2 senedir işlerimiz çok güzel gidiyor şükür. Ama kendi işin oldumu çok zor. Sürekli birikim halinde olmalısın. Bir ay iş yapmama 2 ay iş yapmamayı göze almalısın. Kendi işin olduğunda daha zor bilmelisin. Ben açmıyım işyerini müşteri sonra gelsin deme şansın yok. Pazar günü bile açıyorsun yeri geliyor. Korku oluyor çünkü ;) herkes canla başla çalışırsa çok iyi paralar kazanabilirsiniz.

Kendi işimi kurdum. Gayette iyiydi. Ama ortağım yoktu. Ama sonra kendi isteğim ile kapattım ve hayallerimdeki mesleğe geçiş yaptım.
Çok çalışmak lazım bol enerji göstermek lazım ama sabah erkenden kendi işinin kapısını açmayı özlemedim dersem yalan olur.
Ne çok ama demişim :)

Düğün takıl
Evet sorum ve sorunum tam olarak bununla alakalı 24 yaşındayım. 6 yıldır bir firmada çalışıyorum ve evlilik arifesindeyim. Çalıştığım iş yerinin tek olumlu yanı zamanında maaş yatırılması. Çok kurumsal bir firma değil. aldığım maaş 2000 ve mezhebimden dolayı çoğu zaman ötekileştiriliyorum.

Şimdi geleyim asıl konuya aynı departmanda çalıştığım ve üstüm olan kişi benim çalışma disiplinim ve bana güvendiği için benimle ortak olmak istiyor. Nişanlımda bu işe sıcak bakıyor. O kişiyi ve ailesini gayet iyi tanıyoruz. Fakat benim korkularım var maddi olarak şuan için bir şey veremeyeceğimi söyledim düğünümden dolayı her hangi bir borcada giremem Ocak ayına kadar o beni idare edecek nişanlımda ya düğündeki takılardan 30 bin yada kredi ile 30 bin koymaktan bahsediyor.(Rakamlar değişebilir.) En fazla bir yıl deneyeceğiz olmaz ise yollarımızı ayırıp herkes kendi yoluna bakacak ama nedense kendimde hala o cesareti göremiyorum.

Sıfırdan kendi işini kurup ilerleyen yada batıran kadınların tecrübelerine ihtiyacım var
Düğün takılarını mı istedi? Güvenmezdim ben olsam.

Back
X