- 23 Temmuz 2019
- 14.634
- 46.638
- 548
- 40
Esim 30 yasinda. Biri turkiyede digeri polonyada olmak uzere iki universite bitirmis birisi. Bilgi islem teknisyeni ve halkla iliskiler uzmani. Benim onu mukemmel gordugum gibi o da beni mukemmel gorur bu sebeple kiskancliktan ote benimle gurur duyar her daim. Yemek pisirme isini de severek yapiyorum ve ozel bir beslenme stilimiz oldugu icin her aksam yemek yemeyiz. Ve benim iki yuzlu, akli bir karis havada, arkadan konusan arkadaslarla yasamak istedigim bir hayat yok, en yakin arkadasimla da evlendim zaten. Tesekkurler.
Eski konunuzdan gördüğüm kadarıyla 6 ayda 2 yaş büyümüşsünüz. İngilizce eğitiminiz de yaşınız gibiyse emin oldum şu an anadiliniz gibi konuştuğunuza.
Genç arkadaşım, hayat sizin gözünüzden göründüğü kadar toz pembe değil. İster okuyun, ister çalışın kendi bileceğiniz iş ama eşinize sonsuz güvenip geleceğinizi ellerine bırakmayın.
Önlisans mezunlarını ben mi atıyorum hanımefendi ? ? ?2 senelik tecrübesiz elemanların eline düşmezsiniz umarım
Birkaç yorum önce size iyi niyetimle “insan gibi” tavsiye vermiştim zaten. Yaşadığınız sıkıntılar burada yalan söylediğiniz, tutarsız konuştuğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Dürüst olmayana da sadece ben değil burada birçok kadın aynı tepkileri veriyor. Biz nerede bilelim ne çektiğinizi, müneccim b.ku mu yedik? Burada herkesin komşusu, akrabası vardır illa ki. O zaman hepimiz sallayalım.Bak istersem tip kazandim derim istersem yurtdisinda burs kazandim derim bundan SANA NE? onemli olan burda ne kazanip kazanmadigim degil yeter artik ne yasadigimi bilmiyorsunuz ya bilmiyorsunuz cok kolay dimi uzaktan yargilamak. Ben sana bunu mu sordum ya bunu mu sordum? Insan gibi ilgili oldugun basarili oldugun bir bolumde oku diye tavsiye vermek cok mu zor? Kalbin ne kadar kirle dolu, sen ve senin gibi birkac kisinin daha. Burada cok yakindan bir akrabam var ve kim oldugumu anlamamasi icin bazi detaylari degistirerek yazmak zorundayim. Ama kazandigim dogru, ingilizcemin iyi olmasi da dogru. Gitmedim, gondermediler. Izin vermediler. Kavga ettim. Evden ayrildim. Arkadasima tasindim. Bolum degistirdim. Geri geldim. Muallakta kaldim. Bir suru bir suru sey. Ama karsisindakini bu denli uzecek bir uslupla konusanlara laf anlatan bende kabahat. Rica ediyorum yazmayin.
Merhaba canım,
Ben senden 1 yaş büyüğüm sadece ve ben de evleneli 7 ay oldu :) Şuan üniversite okuyorum ve 1 senem kaldı. (5 yıllık). Ve örgün okuyorum açıktan filan değil, eşimle ben okurken tanıştık ve evlendik. Maddi olarak evi geçindirebiliyor, iyi bir işi var. Abisinin durumu çok daha iyi, bilinen bir şirkette müdür. Biz nişanlıyken bana okulu bitirince seni tercüman olarak işe alırım lazım oluyor demişti. Çok bir şey demedim ama çokta umursamadım. Millete bel bağlayamam. Sen de iş konusunda güvenme kimseye, sıkıntılı şeyler bunlar bence. İşe girsen bile hep bir muallak ve minnet duyma durumu, hakkını bile savunamazsın. Şimdiyse Kpss çalışıyorum :) Bana daha çok uygun olduğunu düşünüyorum ve öğretme becerimin olduğunu söyler herkes de. Amaa olur da atanamazsam özelde işe girer tekrar Kpss hazırlanırım, olmazsa özele devam :)
Yani ben evlenirken sınırlarımı çizmiştim başından zaten. Eşim okula getirip bırakıyor hergün, çalışmam için masa hazırladık, vize-final haftaları bir bardak bile kaldırmam her şey ayağıma gelir.. nefis yani :)
Bunları niye anlattım? Evliyken de okunabiliyoor. Tamamen eşine bağlı yani,uyumlu biriyse sorun yok.
Sen şimdi git araştır iyice, İngilizceni de kullanabileceğin bir bölüm bul, bismillah de başla seneye :)
Binlerce mezunu var sağlığın ayrıca şöyle bi durum da var maalesef bu alımda 32 bin atama olacak ki buda bence salgın nedeniyle bu kadar personel alınacak bu diğer senelerde ki alımı azaltacaktır okuyup mezun olana kadar yaniKoca kaçıyor hemen evlenin zaten .
Hayatın sıralaması bu değil ya .
Önce okursun , sonra evlenirsin...
Neyse ;
2 yıllık sağlık bölümü okuyun , KPSS kasın ,
Mutlaka atanırsınız.
Bkz : 32 bin yeni atama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?