Genç yaşta evlilik ve işsizlik...

tamam sakin olun :) türk kadınının - dünyada da örnekleri çok ama türkiyede daha çok- temel sorunu eşine göre daha başarılı olması.
ne yazık ki erkeklerin büyük kısmı bunu kaldıramıyor, eşit eğitim düzeyi ve eşit çalışma pozisyonlarında eskaza kadının bir tık fazla maaş alması bile sorun olabiliyor.
siz de o büyük çoğunluğun içinde olabilirdiniz.

yalnız üniversitede arkadaşlıkları hep ikiyüzlülük, arkadan konuşma üzerine kurgulamış olmanız tuhaf geldi.
bu konuya şundan dolayı değindim, yaşınız çok genç. eminim buna da itiraz edeceksiniz ama halen o yoğun değişim dönüşümün yaşandığı periyoddasınız. üniversite ortamı liseden falan çooook farklıdır. o ortam içerisinde mutlaka dönüşeceksiniz. belki de insanların orada yaşadığı "arkadaşlıklar" çok özenip sorumluluklardan dolayı katılamayacağınız şeyler olacak. bunu yine böyle şeyler yaşayan çok insan olduğu için söylüyorum.
keza üniversite lise gibi dersten sonra eve dönüp ödev yapmak değildir, hocalarla da öğrencilerle de sosyalleşip vizyon geliştirme yeridir. belki bunları yapamamak sizi negatif etkileyebilir.

yoksa benim için hele de bir kadının okumasından daha anlamlı bir şey yok.

ah zaten cv'lerde de öyle değil midir ? herkes bildiğinin bir tık üstünü yazar cv ya.. tabi sanal ortamda 2-3 tık olur o.

Birkaç yorum önce size iyi niyetimle “insan gibi” tavsiye vermiştim zaten. Yaşadığınız sıkıntılar burada yalan söylediğiniz, tutarsız konuştuğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Dürüst olmayana da sadece ben değil burada birçok kadın aynı tepkileri veriyor. Biz nerede bilelim ne çektiğinizi, müneccim b.ku mu yedik? Burada herkesin komşusu, akrabası vardır illa ki. O zaman hepimiz sallayalım.

Kalbim kirle doluymuş bir de. Oldu görürsem söylerim.

Yalnız öyle kafanıza göre konu silemiyorsunuz. Konunuzu geri getirecekler.
Alıntı da yapmışlar zaten, boş bir çaba olmuş.

Bence okuyun. Bugün lise mezunu halinizle eş torpiliyle gireceğiniz işin hiçbir garantisi olmayacak.
Herhangi bir sebeple işten çıkarıldığınızda ya da -umarım olmaz ama- eşinizle ayrılıp işten çıkma durumunuz olursa elinizdeki tecrübe her yerde işinize yaramayacak.
Çünkü karşınızda hem tecrübesi hem diploması olan rakipler olacak.
Siz hep 1-0 geriden gideceksiniz.

O işe alınacağınızın garantisi de yok zaten.
Pozisyonu eşinizden daha iyi olan biri kendi tanıdığını aldırır ya da pozisyonu eşinizle aynı olan biri üniversite mezunu tanıdığını aldırır.
Ya da bir mucize olur ve işi torpili olmayan ama o işi gerçekten hak eden bir üniversite mezununa verirler.
İhtimallere göre mi yaşayacaksınız?

O yüzden eşinize de, onun bulacağı işe de bel bağlamayın.
Siz kendi yolunuzu kendiniz çizin.

Merhaba canım,
Ben senden 1 yaş büyüğüm sadece ve ben de evleneli 7 ay oldu :) Şuan üniversite okuyorum ve 1 senem kaldı. (5 yıllık). Ve örgün okuyorum açıktan filan değil, eşimle ben okurken tanıştık ve evlendik. Maddi olarak evi geçindirebiliyor, iyi bir işi var. Abisinin durumu çok daha iyi, bilinen bir şirkette müdür. Biz nişanlıyken bana okulu bitirince seni tercüman olarak işe alırım lazım oluyor demişti. Çok bir şey demedim ama çokta umursamadım. Millete bel bağlayamam. Sen de iş konusunda güvenme kimseye, sıkıntılı şeyler bunlar bence. İşe girsen bile hep bir muallak ve minnet duyma durumu, hakkını bile savunamazsın. Şimdiyse Kpss çalışıyorum :) Bana daha çok uygun olduğunu düşünüyorum ve öğretme becerimin olduğunu söyler herkes de. Amaa olur da atanamazsam özelde işe girer tekrar Kpss hazırlanırım, olmazsa özele devam :)
Yani ben evlenirken sınırlarımı çizmiştim başından zaten. Eşim okula getirip bırakıyor hergün, çalışmam için masa hazırladık, vize-final haftaları bir bardak bile kaldırmam her şey ayağıma gelir.. nefis yani :)
Bunları niye anlattım? Evliyken de okunabiliyoor. Tamamen eşine bağlı yani,uyumlu biriyse sorun yok.
Sen şimdi git araştır iyice, İngilizceni de kullanabileceğin bir bölüm bul, bismillah de başla seneye :)

Önünde Uzun seneler var.. Acele etme hemen Kpss çalış eşin işsiz değil borc yok? İlerde Sen de yardımcı olursun eşine Hayat müşterek tir eşler arasında. Aceleci davranma sabret virüs ten kurtulalım bi...

torpile güvenmemekle en doğrusunu yapıyorsunuz. zira böyle torpillerle işe girenler ilk dalgada en başta çıkarılanlar olurlar.
ayrıca her torpilin bir üstü vardı. gm olunmadığı sürece herkesin gücü bir yere kadardır.
ha cv niz içeride dinlenen birinden direkt gider, bu arkadaşı da değerlendirin denilir, IK ve ilgili departman tarafsız bakar ve olur, bu zaten kişinin başarısıdır.

keza şu dönemde gerçekten kurumsal olmayı başarmış firmalarda bu tip torpiller yürümüyor. staj için bile insanların cv leri incelenip, testler uygulanıyor.

Bencede okumak.
Dunya hali hersey gelebilir basiniza.
Bir bakmissiniz anlasamayip bosanirsiniz, bizim burdan tavsiyemiz "isine odaklan, dikkatni dagit" olacak ama bil bakalim aaaa kocayla yollarin ayrilmisken, isindende olmussun. Bu tam bi kayip ve tutunamamak olur. Kendi ayaklarinin uzerinde durmalisin.

Binlerce mezunu var sağlığın ayrıca şöyle bi durum da var maalesef bu alımda 32 bin atama olacak ki buda bence salgın nedeniyle bu kadar personel alınacak bu diğer senelerde ki alımı azaltacaktır okuyup mezun olana kadar yani
Bence mutkala atanirsiniz degil mezun sayılılarına bi bakın anlarsiniz
Bölüm alimlarina baktım beni de ilgilendiren aynı bölümün iki yıllık üniversite mezunu 251 kişi alinacak ortaöğretim mezunu 1.400 kişi aliniyor paramedikten bahsediyorum nedenini anlamış degilim diger iki yilliklarin da alımı çok degil

Yasin okadar gencki kesinlikle oku coxuk yapma oku illaki ogretmenlik yapmak zorunda degilsin hemsireler cok daha rahata ataniyor mesela. Yada illa memuriyet olan bir meslek secme ozel sektorde revacta olan bir meslek oku hicbolmzsa iki yillik onlisans oku sonra aciktan bska bir bolume tamamlrsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…