Anti-Aging Genç kalmak istemez misiniz? İşin sırrı Anti-Ageing Besin

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
güzel bilgiler özellikle saç dökülmesi ve zayıflama için olanlar .... a.s.
 
dün akşam burda tarçın ve bal ı okumuştum. bu sabah duştan sonra maske yaptım. yüzüm kıpkırmızı oldu ısındı maskeyi durulayınca. bi yarım saat sonra geçti kızarıklık ve çok hoşuma gitti harika temizliyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. bayıldım bu maskeye. ama gece sürüp yatın yazmış burada bir türlü anlıyamadım o tarçın ve balı sürünce yastığın hali ne olur acaba sabaha kadar :))))))))))))))
 
Doğal bakıma yönelik ilginin artması, eskimeyen güzelliğe sahip olma arzusundan da kaynaklanıyor. Cilt, saç ve ellere yapılan bakımı kalıcı hale getirmek, zinde kalmak, gençliği korumak için bitkilerin özelliklerine biraz daha dikkat etmek şart. Bir çok insan, güzelliğini ve gençliğini bu tip ürünlerle koruyor. ışte size hücre yenileyen bazı bitkilerin özellikleri..

Polen: A ve C vitaminleri de vardır ama B vitaminleri çok yüksek orandadır polen'in içinde. "Uzun ömür vitamini" olarak bilinen B vitamini, dış etkenlere karşı hücreyi, bağışıklık sistemini uyararak korur. Sürekli hücre yeniler. Polen'in bu özelliğini unutmadan, hergün tüketmek lazım. (Ama gerçek polen olursa faydalı)

Buğday ve kayısı: Bu iki bitki de cildin en büyük dostu. Özellikle yağlarını belli periyodlarla yüzünüze sürün. Hücre yenileyen özelliği bir süre sonra etkisini gösterecektir.

Zeytinyağı: ıçerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, gençleşme uygulamalarında kullanılır. Cildi besler ve korur. Bu mucize yağdan cildinizi ve saçınızı mahrum etmeyin.

Hurma: Meyveler genellikle protein ihtivası açısından yeterli değildir. Hurma ise protein de ihtiva eder. Hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Bence mutfaktan eksik edilmemeli.

Ginseng: Bu bitki, doğal doping maddesi olarak kabul edilir. Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve sinir sistemini sağlıklı yapıya kavuşturur.. Vücuda dinçlik ve rahatlık verir. Uykusuzluğa, yorgunluğa da iyi gelir.

Mısır unu: Bunun da doğalı gerekli. Çünkü piyasada genetiği bozulmuş olan çok fazla mısırunu satılıyor.. En doğal olanını elde edin ve yoğurtla karıştırın. Bu bulamaç yüze sürüldüğünde cilteki ölü hücreler temizler.
 
ee tamam da yenilenler dogal degıl artık hormonu geçtık hepsinin genetigiyle oynanmış şimdi ne edecegiz
 
mukemmel bir cilt dieti

Sürdük sürüştürdük, lekeleri kapadık cildimize bakımlar uyguladık ama içerden beslemediğimiz sürece bunlar çok da etkili değil. ışte cildimizi içerden aldığı enerjiyle ışıl ışıl yapacak 10 mucizevi besin!


Güzel bir yüze kavuşmanın yolu deri hücrelerini güzelleştirmekten geçiyor. cildiniz besinlerden ihtiyacı olanı alamadığı sürece, istediğiniz o mükemmel görünüme kavuşamayacak. Lekeleri kapatmak ya da kuru bölgeleri nemlendirmek yerine alışveriş sepetinizi bu gıdalarla doldurarak güzelleşmeye başlayabilirsiniz.


BADEM

Sana güzel bir haberimiz var. Badem, kuruyemiş sınıfına girmiyor. Onlar tohum. Ayrıca seni güneş ışınlarından koruyacak bir E Vitamini deposu. Gönüllüler günde 14 miligram vitamin aldı (yaklaşık 20 badem yiyerek) ve maruz kaldıkları UV ışınlarından, hiç vitamin almayanlara oranla daha az etkilendikten görüldü. Yale Üniversitesi Profesörlerinden Jeffrey Dover'ın açıklamalarına göre, E Vitamini deri hücrelerini UV ışınlarının ve hücre hasarına neden olan serbest radikallerin etkisinden koruyor.

Diğer seçenek: ıki yemek kasığı fıstık ezmesi; yarım kâse brokoli.


HAVUÇ

Onu gözlere iyi gelen sivilceleri tedavi eden turuncu ve sihirli bir değnek olarak nitelendirebiliriz. Aynı zamanda bir A Vitamini deposu. Dermatolog Howard Murad derinin aft tabakalarındaki hücrelerin aşırı üretimini engellediğini söylüyor. Bu da ölü hücrelerle, cilt yağının birleşerek gözenekleri tıkaması anlamına gelir. Havuç yemenin başka bir nedeni de, A Vitamininin cilt kanseri hücrelerinin gelişimini azaltması. Bu nedenle her gün 16 tane bebek havuç yemeye başlayabilirsiniz.

Diğer seçenek: Bir bardak süt; bir dilim çedar peyniri.


BıTTER ÇıKOLATA

Bu bir ilaç ve bizim ona ihtiyacımız var. Siyah çikolatadaki flavonol denilen antioksidan madde, ciltteki pürüzlülüğü giderirken güneş yıpranmalarına karşı cildi koruyor. The Journal of Nutrition'da yapılan çalışmalara göre 326 miligram flavonol takviyeli kakao içen kadınların az miktarda antioksidan içeren kakao tüketenlere oranla daha iyi bir cilt yapısına ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığa kavuştukları belirtildi. Yapman gereken her gün bir miktar flavonoI içeren çikolatalardan yemek.

Diğer seçenek: Böğürtlen, yabanmersini, vişne ve ahududu.


KETEN TOHUMU

Bu minicik tohum içine sığdırdığı omega-3 yağ asidi ile lekeleri ve kırışıklıkları gideriyor. The British Journal of Nutrition'ın yaptığı araştırmalar altı hafta içinde 2 gram 0-3 alan kişilerde daha az kızarıklık ve alerji meydana geldiğini, bunun yanı sıra daha nemlenmiş bir cilt sağladığını ortaya çıkardı. Sabah yulaf ezmenin akşam da sebzenin üzerine biraz serpiştir.

Diğer seçenek: Keten tohumu yağı (sotetenmis sebzelerle bir yemek kaşığı); somon balığı (110 gr), ceviz (28 gr ya da 14 adet ikiye bölünmüş).


YEŞıL ÇAY

Yeşil cay metabolizmanda ne tür değişiklikler yapar? Sıcakken içildiğinde vücut enfeksiyon giderici ve kanser önleyici olarak bilinen bir antioksidan olan katesin salgılar. Çayın bu antioksidan özelliği soğudukça azalır bu yüzden sıcakken içmen etkili olacaktır. Yapılan araştırmalar günde iki ile altı fincan cay içmenin yalnızca cilt kanserini önlemediğini, aynı zamanda güneşe maruz kalmış ciltlerde meydana gelen değişiklikleri gidererek güneş hasarını önlediğini gösteriyor.

Diğer seçenek: Beyaz çay.


ASPıR YAĞI

Aspir yağının özünde bulunan omega-6 yağ asitleri, yapısı aşırı kuru, pullanma eğiliminde olan ve alerjik ciltleri nemlendirmekte birebirdir. Hücre duvarının esnekliğini korumasını ve suyun cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Bilim adamları bile bu yağın egzamaya eğilimi olan ciltlerin korunmasında kullanılabileceğini öne sürüyor.

Diğer seçenek: Soya fasulyesi ya da mısır yağı.


ISPANAK

Bu yeşillik sayesinde kansere karşı bir zırh yaratabilirsin. International Journal of Cancer araştırmaları yeşil yapraklı bitkileri daha fazla tüketenlerin, az tüketenlere oranla yüzde 50 oranda daha az cilt kanserine yakalandığını ortaya koydu. Bu durum, yeşil yapraklı sebzelerdeki folik asitin DNA'yı onardığını ve koruduğunu düşündürmüyor değil. ışin temelinde hücrelerin kendilerini yenileme yeteneklerini desteklemesi yatıyor. Drayer, bunun kanser hücrelerinin gelişimini azalttığını söylüyor. Temel Reis'in gücüne güç katan bu sebzenin suyu, hücre zarı tarafından emiliyor ve bu daha esnek ve az kırışık bir cilt meydana getiriyor.

Diğer seçenek: Karalahana.


TATLI PATATES

Sadece lezzetli değil, içerdiği C Vitamini ile seni kırışıklıklardan kurtarıp pürüzsüz bir cildin kapılarını aralıyor. Dover, C Vitamininin kolajen üretiminin temeli olduğunu söylüyor ve ekliyor: Ne kadar fazla kolajen o kadar az kırışıklık! Hatta The American Journal of Clinical Nutrition'da yer alan çalışmalar üç yıl boyunca her gün yaklaşık 4 miligram (yaklaşık olarak küçük bir tatlı patatesteki miktar) C Vitamini tüketen kişilerin kırışıklık belirtilerinin yüzde 11 oranında azaldığını gösterdi.

Diğer seçenek: Havuç (bir büyük ya da 16 minik); portakal suyu (170 gram).


DOMATES

Elbette salatalara güzellik katıyor, fakat pişirip yediğinde bu minik kırmızı yiyecekler aynı zamanda cildini de korumaya yardımcı oluyor. Neden mi? Likopen, yani domatese kırmızı rengini veren bir fitokimyasal, UV ışınlarının neden olduğu cilt yaşlanmalarını ortadan kaldırıyor. Sebzeler ısıtıldığında vücudunun alacağı güneşten koruyucu besin miktarı artacaktır. Sadece yarım fincan sıcak domates ya da makarna sosu 15 miligram likopen içerir. Neticede, alacağın bu günlük doz seni domates gibi kıpkırmızı olmaktan korur.

Diğer seçenek: Karpuz (Tüm bir karpuzun 16'da biri).


KONSERVETON

En sevdiğin sandviçin arasına biraz mucize ekle. Nasıl mı? Selenyum ile. Cildinin gerginliğini ve pürüzsüzlüğünü sağlayacak elastin denilen proteinlerin korunmasına yardım edecek bir besin bu. Aynı zamanda güneşin etkilerine karsı koruyucu olduğuna inanılan bu antioksidan UV'nın açığa çıkardığı serbest radikallerin, hücrelere vereceği hasarı durdurur. Sence de harika değil mi? Günde 85 gram ya da yarım konserve tüketiyorsun, işin geri kalanını o hallediyor. Sonuç: Mükemmel bir cilt.

Diğer seçenek: Brezilya kestanesi (12 adet); hindi (bir kase).
 
12_18_aging.gif
Yaşlanmak ne yazık ki kaçınılmaz. Ama yaşlanma hızınızı kontrol edebilmek ve bu süreci sağlıklı bir biçimde geçirebilmek için artık birçok yöntem var. Nutrizone Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı’ndan Selen Tamer sizler için bu konuda özel bir yazı hazırladı; Doğru beslenme, cildinizi ve dış görünümünüzü etkilemenin yanı sıra, kanser ve diyabet gibi yaş ile bağlantılı hastalıkların oluşmasını da engelleyebiliyor. Hatta yapılan araştırmalara göre, optimum beslenme ile hayatımıza en az 10 yıl eklemek mümkün.

Bugün birçok gerontolojist (yaşlılık uzmanı) ve bilim adamı, doğru önlemlerle yaşam süresinin 100 yılın üzerine çıkabileceğini belirtiyor. Yaşlanmayı yavaşlatmak ve sağlıklı yaşlanmak için anti-oksidantlar çok önemli. Nebraska Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör Denham Harman’a göre, hücreleri ve DNA’yı tahrip eden serbest radikaller yaşlanmayı %99 oranında hızlandırıyor. Serbest radikallerin vücuda girmesi için sigara içmeniz, mangalda pişmiş bir dilim et yemeniz, güneşte çok fazla kalmanız hatta sadece nefes almanız bile yeterli. Vücudumuza giren besinlerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan serbest radikallerin bazı tehlikeli türleri, kansere dahi yol açabiliyor. Serbest radikallerin zararlı etkileriyle başa çıkabilmek için, vücuttaki bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekmektedir. Bu durumda anti-oksidantlar yani A vitamini, beta karoten, C vitamini, E vitamini oldukça önem kazanıyor. Peki bu durumda hangi besinleri tercih etmeliyiz?
12_18_aging1.jpg


Protein: Öğünlerde mutlaka proteine yer verilmelidir. Salam, sosis gibi şarküteri ürünlerinden ve kırmızı etten kaçınılmalı; yağsız beyaz et, balık, süt ve süt ürünleri tercih edilmelidir. Ayrıca bitkisel protein kaynağı olan kuru baklagillere de haftada 2 öğün yer verilmelidir. Etler haşlama, fırında veya ızgarada pişirilmeli yağda kızartılmamalıdır.

Kepekli gıdalar: Beyaz ekmek, beyaz pirinç gibi rafine edilmiş karbonhidratlar yerine kepekli veya tam undan yapılan ekmekler, rafine edilmemiş pirinç, kepekli makarna gibi kepekli tahıllar tercih edilmelidir.


A VıTAMıNıC VıTAMıNıE VıTAMıNıTatlı patates
*******Havuç
******Bezelye
*****Brokoli
*****Karnabahar
****Limon
****Mango
****Et
****Kavun
****Biber
****Tatlı kabak
****Çilek
****Domates
****Lahana
***Greyfurt
***Kiwi
***Portakal
***Yağlı tohumlar
***Kabak
***Tuna, somon balığı
***Kepek
***Kayısı
**Kuru baklagiller
**
Bu tablo, “The Optimum Nutiriton Bible” adlı kitaptan alınmıştır. En önemli anti-oksidant besinler en çok yıldızı olanlardır. Yiyecekler yıldız ratinglerine göre sıralanmıştır.​
Sağlıklı yaşlanmak için bazı beslenme önerileri:Şeker: Yüksek karbonhidrat kaynağı olan, tatlılar, pastalar, börek, çörek, konsantre meyve suları, kola ve gazozlar vücuttaki yağ miktarını artırdıkları için, kaçınılması gereken besinlerdir. Şeker ihtiyacı, meyvelerden karşılanmalıdır.

Yağ: Tereyağı, margarin gibi doymuş yağlardan uzak durulmalı, ayçiçek ve mısır yağları vücutta kullanılırken, serbest radikallerin oluşumuna daha çok zemin hazırladıkları için zeytinyağı tercih edilmelidir.




Sebze ve meyve: Her gün 2-3 porsiyon meyve, 2-3 çeşit sebze tüketmeye dikkat edilmelidir. Kabuklu yenebilen meyve ve sebzelerin kabukları soyulmamalı, yıkanırken ve pişirilirken besin değerleri kaybolmayacak şekilde hazırlanmalıdır. Özellikle lutein bakımından zengin olan ıspanak, brokoli, domates, havuç, portakal gibi besinler antioksidan etkisiyle de, yaşlanmayı geciktirir, cildi gençleştirip, ömrü uzatır.

Yağlı tohumlar: Omega 3 ve omega 6 kaynağı olan ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar her gün az miktarlarda yenmelidir. Çinko, selenyum ve CO enzim-Q 10 yönünden zengin olan bu besinler, sindirim sisteminde, besinlerin emilimini artırırlar, kalp damar sistemini korurlar, enerji verirler ve kansere karşı koruyucudurlar.
 
CıLT GENÇLEŞTıREN BESıNLER
Cildimizi yaşlanmaya karşı koyması için kozmetik ürünlerinden ve doğal maskelerden alınan takviyeler haricinde yediğimiz besinlerle de genç tutabiliriz arkadaşlarım. Nasıl mı; işte aynen böyle :)


SOYA FıLıZı:

Vücudun kendi hormonları kadar etkili. Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyor.

ISPANAK, LAHANA:

B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyor.

YEŞıL ÇAY:

Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor ve böylelikle yaşlılığın doğrudan hücrelerde durdurulmasını sağlıyor.

SU:

Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor.

SOM VE RıNGA BALIĞI:

Vücudun acil ihtiyaç duyduğu ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri içeren bu balıklar, hücrelerdeki yaşlılık sürecini yavaşlatarak Anti-aging’de anahtar görevi görüyor.

SARMISAK:

Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi arındırıyor. Böylelikle cilt sağlıklı bir renge kavuşuyor.

TAVUK:

Vücudun güzellik hormonları üretmek için ihtiyaç duyduğu yüksek değerde protein içeriyor. Ayrıca kolajen üretimini ve bağ dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyor.

ZEYTıNYAĞI:

Soğuk preslenmiş hali sağlıklı yaşam için bire bir olan bu yağ, erken yaşlanma ve kırışıklıklar için mükemmel bir silah. Doymamış yağ asitleri hücreleri tehlikelerden koruyor.

YUMURTA, SÜT:

Dikkat çekici şekilde “niacin” maddesi içeriyorlar. Bu B vitamini depoları hücre yenilenmesi için vazgeçilmez olarak tanımlanıyor.



REZENE:

Haftada birkaç kez sofrada olmalı. Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesinde görev alıyor.

AVOKADO:

E vitamini açısından oldukça zengin. Böylece serbest radikallere karşı içeriden de etki ediyor.

ELMA:

Şeker ve ensülin cildi yaşlandırıyor. Buna karşın elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor.

CıLDıNıZı YAŞLANDIRAN YıYECEKLER

MARGARıN:

Kahvaltı ve kızartma yağı olarak sofralarda yer verdiğimiz margarindeki doymuş yağ asitleri cilt hücrelerine zarar veriyor ve vücutta yağ olarak depolanıyor, kısacası şişmanlatıyor.

KAHVE:

Ensülin oranını artırdığı için cilde zarar veriyor. Ayrıca stres hormonu kortizolü harekete geçiriyor.

YAŞLANDIRAN YıYECEKLER

HAVUÇ:

Havuç, muz, üzüm ve mango gibi meyve ve sebze türleri, yüksek glisemik indeksleri dolayısıyla Perricone’nin yasaklı listesinde yer alıyor. Glisemik indeks, kan şekerinin bir öğünde ne kadar arttığını gösteriyor.

PORTAKAL:

Her ne kadar vitamin açısından yüksek bir meyve olsa da şekeri yükseltmesiyle de biliniyor. Bu yüzden sağlıklı C vitamini alabileceğimiz meyveler elma ve limon.

PıZZA:

Pizzadaki karbonhidrat yağ yakımını engelliyor. Ama haftada bir kez yemek zarar vermiyor.
 
Öncelikle merhabalar.Tabiki herşeyin tazesi çok güzel.Taze Meyve ve Sebzeleri dalından koparıp yemek çok güzel. Ama günümüz şartlarında bu böyle olmuyor.Herşeyin tazesini bulmak artık mümkün değil.Manavlarda ,süpermarketlerde bulamıyoruz.10 sene evveline kadar günlük bir elma yediğimizde o bizim c vitaminimizi karşılıyordu fakat günümüz şartlarında bizim 1 veya 2 kilo elma yediğimizde ancak günlük c vitaminimizi karşılayabilmekte.Her yediğimiz yiyecekte kimyasal maddeler var ve o maddeler bizi kansere davetiyeler çıkarıyor.Çevremize baktığımızda kanserin çoğaldığını görüyoruz.Onun için kimyasal madde içerikli gıdalardan uzak durmalıyız. Hoşçakalın Kendinize İyi Bakın. :teytey:
 
Güzel öneriler var. Ben su 'yu çok tüketirim .Çok faydalı . Özellikle kilo problemi olanlarada tavsiye ediyorum. Ben pek kilo almam . Asıl sebebinib bol bol su içmemden kaynaklandığını düşünüyorum.
 
:Saruboceq::Saruboceq:
CıLT GENÇLEŞTıREN BESıNLER
Cildimizi yaşlanmaya karşı koyması için kozmetik ürünlerinden ve doğal maskelerden alınan takviyeler haricinde yediğimiz besinlerle de genç tutabiliriz arkadaşlarım. Nasıl mı; işte aynen böyle :)


SOYA FıLıZı:

Vücudun kendi hormonları kadar etkili. Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyor.

ISPANAK, LAHANA:

B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyor.

YEŞıL ÇAY:

Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor ve böylelikle yaşlılığın doğrudan hücrelerde durdurulmasını sağlıyor.

SU:

Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor.

SOM VE RıNGA BALIĞI:

Vücudun acil ihtiyaç duyduğu ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri içeren bu balıklar, hücrelerdeki yaşlılık sürecini yavaşlatarak Anti-aging’de anahtar görevi görüyor.

SARMISAK:

Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi arındırıyor. Böylelikle cilt sağlıklı bir renge kavuşuyor.

TAVUK:

Vücudun güzellik hormonları üretmek için ihtiyaç duyduğu yüksek değerde protein içeriyor. Ayrıca kolajen üretimini ve bağ dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyor.

ZEYTıNYAĞI:

Soğuk preslenmiş hali sağlıklı yaşam için bire bir olan bu yağ, erken yaşlanma ve kırışıklıklar için mükemmel bir silah. Doymamış yağ asitleri hücreleri tehlikelerden koruyor.

YUMURTA, SÜT:

Dikkat çekici şekilde “niacin” maddesi içeriyorlar. Bu B vitamini depoları hücre yenilenmesi için vazgeçilmez olarak tanımlanıyor.



REZENE:

Haftada birkaç kez sofrada olmalı. Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesinde görev alıyor.

AVOKADO:

E vitamini açısından oldukça zengin. Böylece serbest radikallere karşı içeriden de etki ediyor.

ELMA:

Şeker ve ensülin cildi yaşlandırıyor. Buna karşın elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor.

CıLDıNıZı YAŞLANDIRAN YıYECEKLER

MARGARıN:

Kahvaltı ve kızartma yağı olarak sofralarda yer verdiğimiz margarindeki doymuş yağ asitleri cilt hücrelerine zarar veriyor ve vücutta yağ olarak depolanıyor, kısacası şişmanlatıyor.

KAHVE:

Ensülin oranını artırdığı için cilde zarar veriyor. Ayrıca stres hormonu kortizolü harekete geçiriyor.

YAŞLANDIRAN YıYECEKLER

HAVUÇ:

Havuç, muz, üzüm ve mango gibi meyve ve sebze türleri, yüksek glisemik indeksleri dolayısıyla Perricone’nin yasaklı listesinde yer alıyor. Glisemik indeks, kan şekerinin bir öğünde ne kadar arttığını gösteriyor.

PORTAKAL:

Her ne kadar vitamin açısından yüksek bir meyve olsa da şekeri yükseltmesiyle de biliniyor. Bu yüzden sağlıklı C vitamini alabileceğimiz meyveler elma ve limon.

PıZZA:

Pizzadaki karbonhidrat yağ yakımını engelliyor. Ama haftada bir kez yemek zarar vermiyor.
 
Toprakta yetişen herşey tüm meyve ve sebzeler,süt ve süt ürünleri,Balık Tavuk ve Hindi eti özellikle(çünkü çok fazla protein içeriyor) ve bakliyatlar,arkadaşlar Allah herşeyi biz insanlar için yaratmış hepsi faydalı ama dozajını bilmek lazım,kırmızı şarap'ta faydalı ama sadece 1 - 2 kadehi..yeryüzünde herşey insanlık için,deyerini bilip aşırıya kaçınılmasaydı ne güzel olurdu bü dünya denilen alemm.sağlıklı günler dilerim hepinize.
 
bu nasıl oluyor anlamadım ki.bir yerde havuç cilde çok faydalı yazıyor.bir yerde cilt düşmanı.portakal öylesine.bu internetteki bilgi kirliliği hat safhada.neye inanacağımıza şaşırdık.
 
bu nasıl oluyor anlamadım ki.bir yerde havuç cilde çok faydalı yazıyor.bir yerde cilt düşmanı.portakal öylesine.bu internetteki bilgi kirliliği hat safhada.neye inanacağımıza şaşırdık.

daha deminki sayfada havuç ve elmayı met ediyordu burdada cildimizin düşmanı diyor.ne oldu 16 tane küçük havuç ?bende katılıyorum size neye inanıcağımız konusunda bende şaşkınım.bilgiler çook güzel tşk ediyorum ama bu son paylaşım kafamı karıştırdı:95:
 
Back
X