• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç dostlarımdan fikir istiyorum

Taktir ettim sizi gercekten, böyle kayinvalidelerin oldugunu bilmek nasil yumusatiyor icimi.. Allah her zaman herseyi gönlünüze göre versin.. Gelininizde cok iyi niyetliymis, umarim hep mutlu olursunuz :)

Gelininizle buna benzer bi konusma yapabilirsin belki: "kizim kayinpederini biliyosun, olduk olmadik vakitlerde arayabilir nerde kaldiniz diye isiginizi göremeyince, bir kac sokak ilerde oturursunuz hem kocanla basbasa olur istediginiz zaman yatip istediginiz zaman kalkarsiniz, kapimizinda size acik oldugunu her zaman biliyosunuz zaten, burayada istediginiz zaman gelebilirsiniz."

Gelinin anlayisla karsiyalacaktir bunu bence :)

Ön yargı değil gençler. Edindiğim tecrübeler bu şekilde düşündürüyor. Belli mesafenin, evladın da olsa aile kurduğunda mahremiyetlerinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı olunca eşim, yemeğe gelin, kahvaltıya gelin diye üzerlerine gidecek :) Özellikle erkeklere evlatlarının büyüdüğünü kabullenmek zor gelir ya hani :) Sıkıntım bu yönde. Kızıma da benzer şeyler yapıyor. Bazen kızım bile bunalıyor, anne babama söyle hep hep gelmek istemiyorum, evimde olmak istiyorum diyor. Gelinimin henüz tecrübesi yok. Bir ailede neler yaşanabileceği konusunda da fikri yok. Çünkü aile ortamı hiç görmemiş.

O zannediyor ki, her şey her zaman süt liman olacak. Oysa aile içinde neler yaşanır, neler. Bazen annelerin bile bilmesini istenmeyen şeyler yaşanır. Hatta özellikle annelerin babaların bilmesini istemediği şeyler yaşanır.

Yoksa sevgim gerçek, onun bize olan sevgisi de gerçek. Ah bu mahremiyet, özel alan var ya gençler işte bazen sorun olabiliyor.
Madem bukadar israrla mahremiyet ve özel hayat diye dusunmenize sebep olan konular var, bu durumda en iyisi oglunuz ve gelininizin size yakin baska bir blokdan ev bulmasi. Bu durumda oglunuzun ve kizinizin gelininizle konusmasi daha ikna edici olur. Özellikle kiziniz babasinin "evhamlarindan, baskilarindan" bahsederse gelininiz onun iyiligini istediginizi anliyacakdir. Aksi halde istenmedigini dusunebilir ve uzulur istemeden size karsi mesafeli davranir.
Sevgilerimle...

ablacığım sen haklısın.kızcağız mesafeli olmak istemiyor aile hayatına özeniyor ama biz burada hep görüyoruz ki ilişkilerin laçkalaşması ve bozulması sık görüşmeler neticesinde oluyor.
bence bunu oğlunuzla konuşmalısınız. o anlatsın bunları ona. siz söylemeyin.sonra karar kendilerinin.orayı satıp başka bi yerden, size yakın bir yerden ev aldıklarında sizin kırılmayacağınızı da söylesin ama.çünkü ayrı bir yerden ev istediğinde, sizin kırılacağınızı da düşünüp o dairede oturalım diyebilir.sizin kırılmayacağınızı bilsin.
yok illa orada oturacağım diyorsa yapacak birşey yok.karşılıklı saygı herşeyi halleder merak etmeyin.emin olun uzakta oturup yuva yıkan kayınvalidelerde var, altlı üstlü oturup birbirinden haberi olmayanlarda.insan kötü olmak istedikten sonra her türlü yapıyor kötülüğünü:34:

Size katiliyorum...

Lütfen sizin gibi kayınvaldeler çoğalsın. Ben çektim diğer gencecik kızlar çekmesin kayınvalde derdi.

Bu arada ben kayınvaldemden şiddetle nefret ediyorum.

Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

ne kadar yaaa valla gözlerim doldu ağlıycam galiba...valla ya siz melek misiniz Allahım böyle bi insanı neden banada nasip etmedin siz elleri ayakları öpülecek bi kayınvalidesiniz gerçekten bunu bütün bi samimiyetimle diyorum...emin olun sizin bu melek kalbinizi tanıdıkça asla böyle yanlış anlaşılma olmayacaktır..

böyle bi tabiat mucizesi karşısında kalan aklımıda kaybetmiş bulunmaktayım...
o yüzden yardımcı olmak çok istememe rağmen başaramıyorum...
ben sizin varlığınıza ve inceliğinize hayran kaldım...
böyle kaynanayla değil karşılıklı oturmak heykeli dikilmeli........
ne şanslı insanlar var yarepppiiiiimmmmmmm...:D
kıskanmamak elde değil

benim kayınvalidem ve kayınpederimde zamanında sizin gibi düşünüp eşime evini birkaç apartman ilerden almışlar. sağolsunlar sizin gibi düşünceli insanlardır.

şans.... ne şanslı gelinmiş maşallah..

Allah benim kızımada böyle bi kaynana nasiiip eder işşallah yarabbbiiiiiiiiiiiiiiim........

gelininiz çok şanslı :nazar: sizi tebrik ediyorum :46: sorunuza gelince oğlunuzun bu konuyu uygun bir dille anlatması daha iyi olur bence ......valla benimde sizin gibi bir kayınvalidem olsaydı başıma taç ederdim gelininiz haklı size yakın olmak istemekle :nazar:

Öncelikle güzel dilekleriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Dün akşam oğlum gelinimi yemeğe davet etmiş. Daha sonra kızım ve damadım da çaya geldiler. Hazır herkes bir araya toplanmışken, konuyu açma fırsatımız oldu. Sözlerimin açık, net ve anlaşılır olmasına özellikle dikkat ettim. Sanırım anlaşıldım :)

Gelinim ve oğluma hemen cevap vermemelerini, bu konuyu biraz düşünmelerini söyledim. Gelinim düşünmeye gerek olmadığını, karşılıklı oturmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Genç arkadaşlarım arasında bahaneler sunmamı önerenler olmuş. Ben de bunca yıllık tecrübeme dayanarak, ilişkilerde bahane üretmeye gerek olmadığını söylüyorum. Açık ve net olmak her zaman için önemlidir. Elbette açık olmak, kırıcı ve kelimelerde özensiz olmak demek değildir.

Konuma gelince,

Gelinime eğer karşılıklı oturmanın bir süre sonra kendisine sıkıntı verdiğini düşünürse, hiç çekinmeden bu düşüncesini bizimle paylaşabileceğini söyledim. O da teşekkür etti, sonuç olarak karşımızdaki daireye yerleşecekler.

Elbette bu işe en çok eşim sevindi :)) Eşim 3 yıldır meslek kazasından dolayı felçli yatıyor. Dışarıya çok nadir çıkarabiliyoruz. Evden dışarı çıkamamak onu çok duygusallaştırdı, çocuklarına düşkünlüğünü arttırdı. Gelinimiz kendisi için endişe edilmesinden çok mutlu olduğunu, şu ana kadar hiç rahatsız olmadığını da söyledi.

Ben düşüncelerimi paylaştım, o yüzden içim rahat.

Ben ve eşim çok güzel bir hayat, evlilik yaşadık. Darısı evlatlarımın ve siz güzel gençlerin başına.

Allah hepinizi mutlu etsin çocuklar :)

Dün akşam oğlum gelinimi yemeğe davet etmiş. Daha sonra kızım ve damadım da çaya geldiler. Hazır herkes bir araya toplanmışken, konuyu açma fırsatımız oldu. Sözlerimin açık, net ve anlaşılır olmasına özellikle dikkat ettim. Sanırım anlaşıldım :)

Gelinim ve oğluma hemen cevap vermemelerini, bu konuyu biraz düşünmelerini söyledim. Gelinim düşünmeye gerek olmadığını, karşılıklı oturmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Genç arkadaşlarım arasında bahaneler sunmamı önerenler olmuş. Ben de bunca yıllık tecrübeme dayanarak, ilişkilerde bahane üretmeye gerek olmadığını söylüyorum. Açık ve net olmak her zaman için önemlidir. Elbette açık olmak, kırıcı ve kelimelerde özensiz olmak demek değildir.

Konuma gelince,

Gelinime eğer karşılıklı oturmanın bir süre sonra kendisine sıkıntı verdiğini düşünürse, hiç çekinmeden bu düşüncesini bizimle paylaşabileceğini söyledim. O da teşekkür etti, sonuç olarak karşımızdaki daireye yerleşecekler.

Elbette bu işe en çok eşim sevindi :)) Eşim 3 yıldır meslek kazasından dolayı felçli yatıyor. Dışarıya çok nadir çıkarabiliyoruz. Evden dışarı çıkamamak onu çok duygusallaştırdı, çocuklarına düşkünlüğünü arttırdı. Gelinimiz kendisi için endişe edilmesinden çok mutlu olduğunu, şu ana kadar hiç rahatsız olmadığını da söyledi.

Ben ve eşim çok güzel bir hayat, evlilik yaşadık. Darısı evlatlarımın ve siz güzel gençlerin başına.

Sorunun cözüldügüne cok sevindim..
Ablacım, insan kendini bildikten sonra karsılıklı oturmussunuz, uzak olmussunuz hic farketmez. Niyet, düsüncelerdir önemli olan.
Esiniz icin cok üzüldüm Allah yardımcınız olsun icinde bulundugu durum gercekten kolay degil babaannem 18 sene felcli kaldı eve baglı bir sekilde yasadı.
Hep yanında insan olsun istiyordu ziyaretine gidiyorduk eve gitme zamanı gelince aglıyordu sürekli, dediginiz gibi duygusallasıyorlar.
Gelininiz cok iyi niyetli biri keza sizde öyle.
Allah agzınızın tadını bozmasın

Sorunun cözüldügüne cok sevindim..
Ablacım, insan kendini bildikten sonra karsılıklı oturmussunuz, uzak olmussunuz hic farketmez. Niyet, düsüncelerdir önemli olan.
Esiniz icin cok üzüldüm Allah yardımcınız olsun icinde bulundugu durum gercekten kolay degil babaannem 18 sene felcli kaldı eve baglı bir sekilde yasadı.
Hep yanında insan olsun istiyordu ziyaretine gidiyorduk eve gitme zamanı gelince aglıyordu sürekli, dediginiz gibi duygusallasıyorlar.
Gelininiz cok iyi niyetli biri keza sizde öyle.
Allah agzınızın tadını bozmasın

Amin güzelim benim, Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın. İstedim ki gelin kızımız ve oğlumuz ilk zamanlar birbirlerine zaman ayırsınlar, uğradık uğramadık, alındılar alınmadılar diye düşüncelerle kendilerini sıkmasınlar. Ama gelin kızım böyle istiyor, ben de onu elbette kucaklayacağım.

anammmmmmmmm böle kaynana varmıııııı allahım bizlere nasip etmedi elbet bi bildigi vardır gel annecim ellerinden öpecem ben tebrik ediyorum :))

Konuma gelince,

okuduklarım beni şaşırtsa da nalıyorum aslında... benim annem de emekli bir öğretmen ve abim de ben de evliyiz. annem de hayatlarımıza karşı çok saygılıdır. babam her fırsatta yanında olmamızı istese de annem, bırak çocukların kendi hayatları var zaten çalışıyorlar der. gelinimiz doğum yaptığında ve sonraki süreçte hiç sıkmadan yanında olmaya özen gösterdi, herkes kendi annesini ister kızım, annen gelsin annen yapsın ama bil ben de sana yardıma hazırım dedi. bazı k.valideler hemen baş köşeyi kapar ya, onlardan olmadı...

sizin de hep düşünceleriniz hem de yaklaşımınız gerçekten takdiri hak ediyor. siz küçüğünüz bile olsa çocuklarınıza karşı bu saygıyı korudukça, ilişkiniz sorunsuz devam edecektir. hep söylemişimdir, bir yaştan sonra saygı sadece küçüğün göstereceği birşey olmaktan çıkıyor. büyüklerin de küçüklere saygı göstermesi gerekiyor. gerçekten kutluyorum sizi. Allah tadınızı, huzurunuzu bozmasın :46::46::46::46:

okuduklarım beni şaşırtsa da nalıyorum aslında... benim annem de emekli bir öğretmen ve abim de ben de evliyiz. annem de hayatlarımıza karşı çok saygılıdır. babam her fırsatta yanında olmamızı istese de annem, bırak çocukların kendi hayatları var zaten çalışıyorlar der. gelinimiz doğum yaptığında ve sonraki süreçte hiç sıkmadan yanında olmaya özen gösterdi, herkes kendi annesini ister kızım, annen gelsin annen yapsın ama bil ben de sana yardıma hazırım dedi. bazı k.valideler hemen baş köşeyi kapar ya, onlardan olmadı...

sizin de hep düşünceleriniz hem de yaklaşımınız gerçekten takdiri hak ediyor. siz küçüğünüz bile olsa çocuklarınıza karşı bu saygıyı korudukça, ilişkiniz sorunsuz devam edecektir. hep söylemişimdir, bir yaştan sonra saygı sadece küçüğün göstereceği birşey olmaktan çıkıyor. büyüklerin de küçüklere saygı göstermesi gerekiyor. gerçekten kutluyorum sizi. Allah tadınızı, huzurunuzu bozmasın :46::46::46::46:

Küçüğünden saygı bekleyen, önce küçüğünü koşulsuz sevecek ve özel alanlara saygı gösterecek.

Ben de yardıma her ihtiyacı olduğunda, hazır olduğumu hem söylemeye hem hissettirmeye çalışıyorum.

Benim gelin kızımın annesi babası yok :(

Bizler onun ailesi olacağız inşallah. Zorluklar da olur, güzellikler de ama saygı, sevgi, hoş görü en önemlisi empati ile her şey aşılır diyorum. Yaşadıkça göreceğiz.

Çok teşekkür ederim :)

Küçüğünden saygı bekleyen, önce küçüğünü koşulsuz sevecek ve özel alanlara saygı gösterecek.

Ben de yardıma her ihtiyacı olduğunda, hazır olduğumu hem söylemeye hem hissettirmeye çalışıyorum.

Bizler onun ailesi olacağız inşallah. Zorluklar da olur, güzellikler de ama saygı, sevgi, hoş görü en önemlisi empati ile her şey aşılır diyorum. Yaşadıkça göreceğiz.

sizi çok takdir ediyorum sevgili öğretmenim.inşallah herşey gönlünüzce olur ve arada kalıp yıpranan siz olmazsınız:46:

Sizin gibi ince düşünen kayınvalideler maalesef pek kalmadı artık,ne mutlu sizede 23 yaşında kızım var inşallah onada sizin gibi bir kayınvalide nasip eder...

merhabalar aslında size yazacak bi fikrim yok.. sizin gibi aklı basında başkalarının hayatına saygı duyan bi kadın çok güzel bi şekildede anlatarak arada ki mesafeyi koyarak sorunu çözebileceginizi yazılarınızı okurken anladım ... ama yazılarınızı okuyunca bi kaç cümle sarf etmeden gecemiyecegim ......öncelikle sizi çokkk çokk tebrik ederm inanın okuyunca gözlerim yaşardı... maaşallah size... imrendim .. özendim .. örnek aldım .. bende iki çocuk annesi bi bayanım ..ileride iişallah sizin gibi olurum ... öğretmen olduğunuzu söylemişsiniz ama bu düşünce tarzınızın .. bu edep ve adabınızın öğretmenlikle falan allakası yok cünkü bende bir öğretmen geliniyim .... yani her öğretmen olan saygılı olmuyor ne yazık ki.... eşinizden bahsetmişsiniz .... sanki eşimin ilerki yaşlarını görür gibi oldum okudukca .....hani derler ya kimisi kayınvalideden kimisi kayınpederden çeker die .... dünyanın kuralı haline gelmiş artık dört dörtlük hiç bişi olmuyor ...... siz eşinizle baş edebilecek kadar zeki bi kadınsınız eminim ki orta yolu bulacaksınız ... size eşinizle çocuklarınız ve eşleriyle sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum saygılarımla .....

Back