• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç dostlarımdan fikir istiyorum

Çok tatlı bir insansınız :38:
Eminim gelininiz kaygılarınızı anlayacaktır.
Ama bence bir süre karşınız da otursa bile çok büyük sorunlar yaşamazsınız.
Hem o da doya doya yaşamış olur aile sevgisini :16:

Lütfen vakit buldukça yazın buraya.
Öyle güzel empati yapıyorsunuz ki, tam da gelin-kaynana ilişkilerinde bir türlü başaramadığımız şeyi yani.
Gelininiz oğlunuzla evlendikten sonra da yazın.
Çok sevdim ben sizi ya :17:

Siz' de bir annesiniz, evladınızı evlendiriyorsunuz..
Cogu kayınvalide ogullarını kıskanırlar, paylasamıyorlar.
En yakın ark. evlendi güya kayınvalidesi cok cekmis, hatta kendi kayınvalidesiyle görüsmüyor yaslı kadın, bir basına yasıyor.
Ama kendi gelini dibinde!
Sabah kahvaltıya beraber, aksam yemegi beraber gece 2' ye kadar oturuyormus yanlarında..
Arkadasımın esinin de cok yanlısları oldu mesela, sürekli aksam yemeklerine cagırmak gibi.
Her annesine gittiginde '' annemi de '' götür demesi gibi..
Bunları görünce sizin fikirleriniz, düsünceleriniz karsısında nutkum tutuldu.
Bence oglunuz konussun hatta bak, benim babam böyle bir insan ablam bile zaman zaman bunalıyor falan desin.
Buna ragmen gelininiz yok, ben ille' de orda oturucam derse yapacak birsey yok..
Allah agzınızın tadını bozmasın..
:nazar:

merhaba gençler

ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

sizin gelininiz olabilir miyim :) şaka birtarafa bence oğlunuz uygun br dille anlatırsa anlar gelininiz maşallah ayrıca herkese böyle kayınvalide nasip etsin rabbim bana vermedi ama iyi insanlara nasip etsin :) sağlıcakla ve gelininizle hep mutlu kalın :)

bende bir süre denemelerinden yanayım. Gerekirse söylersiniz istediklerinde oturdukları daireyi satıp başka yerden alabileceklerni. Karşınızda otursalarda birlikte oturuyormuş gibi değil kapılarınız aynı karşı komşu gibi olursanız ne gibi bir sorun çıkabilirki? Hele de siz bu kadar düşünceliyken... Hem gelininiz kendi istiyormuş(tabi o da ben orada oturmam deyip ayıp etmiş olurum diye düşünmüyorsa?)

Vallahi elinizi öpeyim ya var mı sizin gibi insanlar hala size kayınvalidem diyebilir miyim?
Ne kadar düşünceli ince fikirlisiniz maşallah

ne yalan söyleyeyim ilk okuduğumda bu gerçek mi dedim,böyle bir k.valide olabilir mi?ama varmış demek ki..size anne diyebilir miyim,hatta anneciğim demek istiyorum:))..benimde iki oğlum var,umarım sizin gibi bir k.valide olabilirim...

Son düzenleme:
bence sakın karşınaıza oturmasınlar, iyiyken kötü olamayın, çok samimiyet tez ayrılık getirir derler..
bence bu konuyu oğlunuz gelininize çıtlatsın, ev hiç ısınmıyormuş, kışın nemleniyormuş, kanazilasyon sorunu varmış diyip iyice bi soğutsun.hatta beraber ortak kararda vermiş gibi olsunlar.evden vazgectiklerine dair.
sonra konu bi şekilde açılır, sizde kızım ev cok sorunlu, daha yeni evlisiniz eşyalarınız herşeyiniz yeni olcak ev cok sorunlu, huzursuz olursunuz falan dersinizz

çok nazik bir insansınız bende kayınvalidem ve kayınpederimle anne babadan yakınım ama gelin görün ki eşimle kopuyoruz... neyse

bence bu durumu oğlunuz iletmeli siz konusursanız ne kadar az da olsa yanlış anlama ihtimali var...
dilerim birbirinize karşı olan bu sevgi ve saygınız hiç bitmesin.. sizin ve çocuklarınızın mutluluğu daim olsun

Cehaletten uzak, kitap okumuş , gezmiş görmüş, iletişimi yüksek bir insan kendini nasıl belli ediyor.. Tam bir hanımefendisiniz hayran kaldım düşünce tarzınıza. Burdan çıkardığım bir sonuç var benim. Kızlar evleneceğiniz adamın anneside lütfen kendini geliştirmiş olsun. Eşiniz ister mühendis ister doktor olsun. Ailesiylede evleniyorsunuz sözü o kadar doğru ki..

Hocam baska oglunuz var mi? :)
Saka bir yana, bence hem oglunuzu hem gelininizi karsiniza alip konusun. Hem boylelikle ilk tepkilerini de gormus olursunuz. Sonra da onlara dusunmeleri icin zaman verip ayri bir odaya gecersiniz. Onlar da basbasa kalip dusunurler. Ben sahsen kayinvalidemin boyle davranmasini isterdim. Kendi ogluyla birlikte karsisina alip konusmasi demek, bana da oglu kadar deger veriyor anlamina gelirdi, mutlu olurdum. Ogretmenim opuyorum ellerinizden.

Cehaletten uzak, kitap okumuş , gezmiş görmüş, iletişimi yüksek bir insan kendini nasıl belli ediyor.. Tam bir hanımefendisiniz hayran kaldım düşünce tarzınıza. Burdan çıkardığım bir sonuç var benim. Kızlar evleneceğiniz adamın anneside lütfen kendini geliştirmiş olsun. Eşiniz ister mühendis ister doktor olsun. Ailesiylede evleniyorsunuz sözü o kadar doğru ki..

Ah canım ya keske olsa ama nerdeee..
Dediklerinizle de ilgisi var ama bence insanın kisiligi cok önemli.
Yapı meselesi yani.
En cokta kendisi cekmis olup, kendi kayınvalidesiyle görüsmeyen ama gelinine huzur vermeyen insanlara sinir oluyorum..
Kayınvaliden senin yaptıgından farklı ne yapmıs olabilir ki sana?
Seni rahat bırakmamıs, oglun' dan kıskanmıs, sürekli icinizde olup, huzur vermemistir..
Sana kayınvaliden bunları yapınca suclu oluyor da sen yapınca nasıl sucsuz oluyorsun?:47:

Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

göbebeklerim büyüdü okurken;
siz söylemek istediğim çok şey var aslında
bence siz kendini aşmış bir hanımefendisiniz...

:46:

Ah canım ya keske olsa ama nerdeee..
Dediklerinizle de ilgisi var ama bence insanın kisiligi cok önemli.
Yapı meselesi yani.
En cokta kendisi cekmis olup, kendi kayınvalidesiyle görüsmeyen ama gelinine huzur vermeyen insanlara sinir oluyorum..
Kayınvaliden senin yaptıgından farklı ne yapmıs olabilir ki sana?
Seni rahat bırakmamıs, oglun' dan kıskanmıs, sürekli icinizde olup, huzur vermemistir..
Sana kayınvaliden bunları yapınca suclu oluyor da sen yapınca nasıl sucsuz oluyorsun?:47:

Böyle bir durumda 2 tane seçenek çıkıyor işte insanın karşısına.
1. seçenek- Ben çektim o da çeksin hatta daha beterini yapaym bana yapılanın intikamını ondan alayım. ( bunu basitler seçer.)
2. seçenek- Ben çektim biliyorum nasıl kötü bişey olduğunu nasıl huzursuz olduğumu o kızcağızın ne günahı var ben edebimle durayım elimden geldiğinde rahatsız etmeyim bana yapılanı yapmayım. (bunuda asil insanlar seçer)

benim de annem olur musunuz diyesim geldi:) öyle eli öpülesi bi kayınvaldesiniz tabiki o gelin sizinle oturmak ister =) oğlunuzun söylemesi en doğrusu tabi annem istemiyor demesin işi bahane etsin ev eski yeni ev olsun desin az başbaşa kalalım desin ama sizin bu durumu uygun görmediğinizi söylerse gelinizi etkiler belkide sizden uzaklaşır.. :43::43: çok etkilendim ama sizden

öncelikle şunun altını çizerek belirtmek istiyorum..mükemmel bir annee eşsizz düşünceye sahip olgun candan bir kayınvalide olduğunuzu düşünüyrm..gelininiz öcelikle çokk şanslıı.mahremiyet açısından düşünysanzz bnce yanılıyosunuzz... hiçç bişey olmazz karşı dairede otrma istyyorlarsa otursunlar siz tekrardan bi öneride bulunn ama hala sznle beraber karşılıklı otrmk istyolarsa hiçç karışmayın derimmm..

Allah herkese sizin gibi kayınvalide versin diyorum...
Başka bir şey dememe gerek yok.
Oğlunuz durumu izah eder sizin söylemenize bile gerek yok.
Gelininiz şanslı cidden :46:

tebrik ediyorum sizi öncelikle.
gerçekten dünyada tek tür kayınvalıdesiniz.
ve çok olgun düşünüyorsunuz.
evet gelininiz bazı şeyleri (gelecekte yaşanılması olası şeyleri, sorunları) görmüyor olabilir
eşiniz hakkında söylediğiniz şeylere istinaden söylüyorum.
benım aklıma ilk şöyle bişey geldi.
bence karsı dairedeki evınızı satın.sonuçta daha gelin almamışsınız kızı. karşı gelip karısacagını sanmıyorum.
evi satmanız gerektığını söyleyin.
maddi yada farklı bı sebep uydurun.

O kadar çok isterdim ki böyle bir kayınvalidem olmasını. onu kahveye davet edeyim akşam yemeğine davet edeyim. yada ben ona sabah kahvesine gideyim.güzel güzel kaliteli sohbetler edelim.sonra birlikte çıkalım alışveriş yapalım bir kahvede dışarıda içelim.
bu söylediklerime o kadar zıt bir hayat yaşıyorum ki:43:

ablacığım sen haklısın.kızcağız mesafeli olmak istemiyor aile hayatına özeniyor ama biz burada hep görüyoruz ki ilişkilerin laçkalaşması ve bozulması sık görüşmeler neticesinde oluyor.
bence bunu oğlunuzla konuşmalısınız. o anlatsın bunları ona. siz söylemeyin.sonra karar kendilerinin.orayı satıp başka bi yerden, size yakın bir yerden ev aldıklarında sizin kırılmayacağınızı da söylesin ama.çünkü ayrı bir yerden ev istediğinde, sizin kırılacağınızı da düşünüp o dairede oturalım diyebilir.sizin kırılmayacağınızı bilsin.
yok illa orada oturacağım diyorsa yapacak birşey yok.karşılıklı saygı herşeyi halleder merak etmeyin.emin olun uzakta oturup yuva yıkan kayınvalidelerde var, altlı üstlü oturup birbirinden haberi olmayanlarda.insan kötü olmak istedikten sonra her türlü yapıyor kötülüğünü:34:

İNŞALLAH sızın gıbı bır kayınvalıdem olur :16:
bellı kı ınce dusunen merhametlı ıyı bır ınsansınız keske herkes sızın gıbı olsa
bırakın otursunlar karsı daıre de sızın bu kadar ıyı nıyetlı oldugunuzu gelınınızde bılıyordur yanlıs anlamaz hıcbırseyı bana kalırsa

Böyle bir durumda 2 tane seçenek çıkıyor işte insanın karşısına.
1. seçenek- Ben çektim o da çeksin hatta daha beterini yapaym bana yapılanın intikamını ondan alayım. ( bunu basitler seçer.)
2. seçenek- Ben çektim biliyorum nasıl kötü bişey olduğunu nasıl huzursuz olduğumu o kızcağızın ne günahı var ben edebimle durayım elimden geldiğinde rahatsız etmeyim bana yapılanı yapmayım. (bunuda asil insanlar seçer)

Annemi düsünüyorum art niyetli olmasa bile, ben herseye karısmasına, sürekli gitmesine, iclerinde olmasına izin vermezdim asla!
Bir sekilde engellerdim ne geregi var ki?
Gelsin bana. :9:
Simdiden diyorum zaten gelinin olunca her zaman gitmek olmaz falan diye.
Sonucta kendi annene, babana katlanabilirsin garip gelmez cünkü o senin annen ve baban.
Gelinin sana tahammül etmek, katlanmak zorunda degil.
Aynı sekilde es' de senin annene ve babana tahammül edemez hersey karsılıklı.
Kendim kayınvalide olsam, asla ic ice, dip dibe olmak istemem ne zevk alırlar insanlar böyle iliskilerden onu da anlamıyorum ya neyse?

Son düzenleme:
Back