• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç dostlarımdan fikir istiyorum

Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

vallahi ayakta alkışlıyorum sizi bravooo ne kadar ince fikirli bir insansınız....ellerinizden öpüyorum

gerçek olamayacak kadar ince ruhlusunuz....:31:

genç arkadaşlardan yorum istemişsin canım ama ben de maydanoz olayım dedim.
bu konuda gerçekten yazdığın gibi düşünüyorsan, sadece yap.
konuşmaya bile gerek olmayan bir konu.
büyük sensin. ev senin. karar senin. kime ne...
niye kırılsın kızcağız. deli mi bu. nikahı senle kıymadı ya. hergün görmese de hasta olmaz yani.

yoksa burda kaynanalardan dert yanan genç arkadaşlara örnek olsun diye mi yazdın.
bakın ne gelinler var... her kaynana da kötü olmaz gibisinden :)

inanamıyorum siz ne kadar anlayışlı bir kayınvalidesiniz... hakikaten yazdıklarınızı okuduğumda gözlerim yaşardı... Allah sizede evlatlarınıza da huzurlar versin

bence siz haklısınız gelininize bunu siz değilde oğlunuz anlatmalı... ve ilerde bu kararınızdan dolay gelininiz size o kadar minnettar olucakki anlatamam..

ben kayınvalidemle aynı binada olucam kapısının önüne radar taktırır vallaha :9: :9: :9: benimk iyidir hoşturda ayarı kaçıyo.ikinci oğlum 6 aylık ilk 20 gün bi gün arayla geldi gitti.annemde vardı.annem antalyada yaşıyor sonra evine gitti.benim kayınvalide gidiş o gidiş taaa sonra 4 ay uğramadı bana.ilk torunundada böle yaptı.şimdide hergün bende aramızda mesafeli yani.dolmuşla gelmek zorunda.eşime diorum bi ayar tutturamadılar ya hiç gelmiyolar yada benden çıkmıyolar die :9: :9: ya bazen oğlum sabaha kadar uyumuyo bende uykusuz oluyorum geliyo yorgun uykusuz çekilmiyo.sonra akşamlıyo baba geliyo 2 kaynım onlar geliyo.telef oluyorum hem bebek çocuk onlar.yardım ediyo ama bebeğim uyuduğunda yanına yatıp dinlenemiyorumki.değilki aynı binada olucam aman aman düşünemiyorum.kim gelmiş kim gitmiş nerden gelip nereye gidiyoz eşimle başbaşa biyere gidemem.şimdi bile biyere gitcez bizide alın dio bile.allah tan eşim müsade etmiyo.ya sölemiyo yada başka zaman dio.ben böle kayınvalidelerin olduğuna inanamıyorum doğrusu.isterdimki düşünceli olgun ne dediğini bilen aklı başında biri olsun ama nerdeeeeee..haa ama lafa gelincede ondan iyisi yoktur bide toplum içinde demezmi şöle böle işte yüzü sölesin die :9: :9: :9: bigün deyvericem ettiklerini bayılıp kalıcak :9: :9: çok şanslısınız çoooooookkkkkk.

yaaa bende daha çocuk yokk...torunları olunca ne olur bilememdeee...benim kv iyidir hoşdurr ama ben ısınamadım ayrı bi konuu...elimde değill...çalışmıyorum evdeyim canın sıkılınca gel der...benim 2.5 sene oldu demek hiç canım sıkılmadıı:)) daha eşim yokken hiç inmedim...ihtiyaç için indiklerim hariç...radar koyar kaynanam demişsinn..benimki direk giriştee ben en üstte..mecbur çıkarken haber veriyorumm..gelenlerimide görürr ayıp olmasın diye çıkar hoşgeldin derr...ama uzun oturmaya kalkarsa ben hafiften sıkılırımm çünkü gelenlerle paylaşacağım şeyler varsa o varken olmaz tabii...bu durumuda iyi halden kurtarıyorr bişi demem yanii....

bu yüzdendde

konu sahibine şöyle dedim..erkeğin ailesi karşıda oturan gelinin mahremiyetini bozmayacaksa sorun yok ama kendilerine güvenmiyorlarsaaa evi uzaktan alsınnn...

okurken bir ürperme geldi icime, size hayran kaldim:31:
nekadar düsüncelisiniz sizi alkisliyorum:46:
(cok olmasada az birazcik benim kayinvalidemde size benziyor, beni sevmesi, fikirleri, düsünceli hali )
allah herkeze nasip etsin insallah sizin gibi bir kayinvalide:54:

bence oglunuz, siz ve gelininiz oturun güzelce konusun.. yada oglunuz anlatsin uygun bir sekilde

Yazdıklarınızı okuduğumda kayınvalidem ve kaıpederimi gördüm karşımda rabbim gönlünüze göre versin. Ben de eşimin ailesi çok iyi olduğu için aynı oturmak istediğimde eşim bana onların henüz bize ihtiyacı yok ne zaman bize ihtiyaçları olursa o zaman birlikte otururuz demişti zaten işinden dolayıda ayrı kaldık. Bunlar bir yıl önce oldu çok değil şuan ayrı olduğumuza sizin düşündüğünüz noktadan baktığım zaman iyiki böyleymiş diyorum ama yakınımda biryerlerde olsunlar isterdim.Ama evleri ayrı olduktan sonra bence sorun değil aynı evde kalmayacaksınız çünkü genç yaşta birinin ki aile ortamına hasret birinin olgun ileriyi görebilen birinin yanında olması bence çok güzel bırakın yakınınızda olsun biz gençler bazen çok yanlış düşünebiliyor yanlış adımlar atabiliyoruz aklı başında büyüklere hep ihtiyacımız oluyor akşam evlerinde baş başa yemek yiyebildikten sonra o kadar yakın olmanızda sorun değil bence.Eşinizlede sanırım dengeyi kurmak size düşüyor.
:71::71:

ne kadar ince düşüncelisiniz..sizin gibi k.valideler kaldı mı gerçekten çok zor..
öncelikle gelininizin sizinle karşılıklı oturmaya bu kadar istekli olmasını anlamak çok zor değil..inanın kim olsa aynı şeyi ister..siz ona o kadar düşünceli ve saygılısınız ki, inanın bunu kimse yapamaz..ayrıca sizin gibi bir k.valideyle herkes karşılıklı oturmak ister..gelininiz çok şanslı..sizinle her konudan konuşabilir,her derdini paylaşabilir..emekli öğretmen olmanızında avantajı olarak, kültürel olarak bile gelininize çok şey katabilirsiniz..inşallah bu kadar ince düşünceli bir insanın kıymetini bilir..şu an herkes inanın size ve şanslı gelininize gıpta ile bakıyor..
konuya gelince, bence oğlunuzun söylemesi daha doğru olur.."ben ailemle bu kadar yakın oturmak istemiyorum, özelimiz olsun, yakın olalım bari farklı bloklarda oturalım" vs. diyerek eşine bunu söylemesi lazım. zaten bizden o kadar tecrübelisiniz ki, siz bu konuyu da ince düşüncenizle halledersiniz..
Allah şimdiden mutlu etsin..

Çok ince düşünmüşsünüz gerçekten herkesin darısı başıma diyeceği bir düşünce tarzına sahipsiniz. :)
Gelininiz de şanslı bence sizin böyle kişisel haklara olan saygınızı bildiğinden oturmada sıkıntı görmüyordur aksi olsa kimse istemiyor zaten böyle durumu.:1:

Vay be hep alışmısım kotu , kıskanç , huysuz insanlara ve o ınsanların zulumlerıne, bencıllıklerıne ..
Boyle bır konu okuyunca başım dondu bır an :)
siz varsınız dimi ..
sizin gb insanlar var yani dünyada..
iyi bari daha kıyamet kopmaz :)

Allah aileniz ve evlatlarınızda guzel bır omur gecırmenızı nasib etsin..

ben de kayınvalidem ile altlı üstlü oturacağım. o da sizin gbi baştan istemedi çok yakın olmayı ancak oturacağımız ev bir aile apartmanı değil konuştuk anlaştık zaten aynı apartmanda olmak istemeyen insan mahremiyetede önem verir zırt pırt aynı evde yaşıyormuşuz gibi olmaz...o yüzden çok kafaya takmayın kendinize güveniyorsanız. ha güvenmiyorsanız satıp yenisni alın gelininizin kırılacağnı sanmam...

Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

böyle bi kayınvalide.. maşallah diyorum öncelikle :nazar:
bence bunu oğlunuz konuşsun gelininizle, o uygun bi dille anlatabilir diye düşünüyorum...
hatta annem çok istiyo ama ben şu şu sebeplerle istemiyorum annemide ikna etmeye çalışıyorum fln desin, gelininzle aranızdaki bu diyaloğun bozulmaması için :31:
Allah aranızdaki bu sevgi ve saygıyı daim etsin :nazar:

Bütün kayınvalideler konu sahibi kadar hassas ve sevgi dolu olsaydı, gelinler sevmez miydi? Gelinleri etrafında dönmez miydi?

Resmen bir hanımefendi. Ellerini öpesim ve sarilasim geldi resmen.

Ayakta alkışlıyorum. Helal olsun. Allah size uzun ve sağlıklı bir ömür versin inşallah.

mükemmel bir kayınvalide adayısınız. umarım herkese sizin gibi fgüzel ve iyi niyetli kayınvalideler denk gelir.
bence gelininize oğlunuz söylesin bunları. hem siz arada kalmamış olursunuz, hem de içiniz rahat eder. kaldı ki sizin düşündüğünüz şey en mantıklısı bence de.

Bence Bunu Siz Değil, Oğlunuz Söylemeli..
Ayrıca,
Sizin Gibi Hanımefendilerin Aramızda Olması Beni Gururlandırdı..
Saygılar..:42:

Son düzenleme:
bence de karsilikli oturun baktiniz olmuyor siz tasinirsiniz bir bahane bularak.
dugunden sonra yazmayi ihmal etmeyin lutfen merakla beklicem

Konu sahibi gerçek mi? :44:
Böyle ince düşünen bir k.valideye ben ömrümde rastlamadım, kimseden de duymadım :52:

Back