• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç dostlarımdan fikir istiyorum

Ön yargı değil gençler. Edindiğim tecrübeler bu şekilde düşündürüyor. Belli mesafenin, evladın da olsa aile kurduğunda mahremiyetlerinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı olunca eşim, yemeğe gelin, kahvaltıya gelin diye üzerlerine gidecek :) Özellikle erkeklere evlatlarının büyüdüğünü kabullenmek zor gelir ya hani :) Sıkıntım bu yönde. Kızıma da benzer şeyler yapıyor. Bazen kızım bile bunalıyor, anne babama söyle hep hep gelmek istemiyorum, evimde olmak istiyorum diyor. Gelinimin henüz tecrübesi yok. Bir ailede neler yaşanabileceği konusunda da fikri yok. Çünkü aile ortamı hiç görmemiş.

O zannediyor ki, her şey her zaman süt liman olacak. Oysa aile içinde neler yaşanır, neler. Bazen annelerin bile bilmesini istenmeyen şeyler yaşanır. Hatta özellikle annelerin babaların bilmesini istemediği şeyler yaşanır.

Yoksa sevgim gerçek, onun bize olan sevgisi de gerçek. Ah bu mahremiyet, özel alan var ya gençler işte bazen sorun olabiliyor.

şu sözlerin güzelliğine bakın..siz yazın, bütün KK sabaha kadar okusun..:16:

bence uygun bir dille konuşursanız net bir şekilde (üstü kapalı değil)
gelininiz de anlayacaktır umarım sizin gibi k.v. ler yok denecek kadar az

siz çok ince düşünüyorsunuz.

bu iyi niyetinizin karşılığını mutlaka alacaksınızdır.

başka site yerine acaba oğlunuza da mı aynı siteden ev alsanız?

kızı aynı sitede beni başka siteye gönderdi olmasın.

gençler bazen kötü niyetten değil de deneyimsizlikten her şeye alınabiliyorlar.

incir çekirdeğini doldurmayan şey o an en önemli problemmiş gibi gelebiliyor.

Ben kayınvalidemle aynı evde kalmak zorunda olan bir evli bayan olarak çok özendiğimi söylemek istiyorum.Keşke benim kayınvalidemde sizin gibi düşünebilse.Benim kayınvalidem biz yatana kadar gözleri kapanıyor ama yinede yanımızdan gitmiyor.Gidipte odasında uyumuyor.Yabancı film izliyoruz ilgi alanına girmediği halde gözleri üzerimizde yanımızda oturuyor.Keşke herkes sizin gibi düşünebilse.Bunu ona bi anne gibi yaklaşarak sizin özel hayatınızın özel kalmasını istiyorum diyin.Çok yakın olursak özlem olmaz işin tatlılığı kalmaz diyin.Uzak olursak herkesin kendi hayatı olur daha iyi olur diyin.Anlar bence yaa.Ahhh ahhhhhhhhh:)

Bence de oğlunuz konuşsun ablacığım.
Yaşayarak tecrübe etmemelisiniz bu durumu. Çünkü asıl o zaman aranıza soğukluklar, kırgınlıklar girebilir.
Gelininize de size de hayran kaldım. İnşallah biz de böyle oluruz ileride. :nazar:

Ön yargı değil gençler. Edindiğim tecrübeler bu şekilde düşündürüyor. Belli mesafenin, evladın da olsa aile kurduğunda mahremiyetlerinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı olunca eşim, yemeğe gelin, kahvaltıya gelin diye üzerlerine gidecek :) Özellikle erkeklere evlatlarının büyüdüğünü kabullenmek zor gelir ya hani :) Sıkıntım bu yönde. Kızıma da benzer şeyler yapıyor. Bazen kızım bile bunalıyor, anne babama söyle hep hep gelmek istemiyorum, evimde olmak istiyorum diyor. Gelinimin henüz tecrübesi yok. Bir ailede neler yaşanabileceği konusunda da fikri yok. Çünkü aile ortamı hiç görmemiş.

O zannediyor ki, her şey her zaman süt liman olacak. Oysa aile içinde neler yaşanır, neler. Bazen annelerin bile bilmesini istenmeyen şeyler yaşanır. Hatta özellikle annelerin babaların bilmesini istemediği şeyler yaşanır.

Yoksa sevgim gerçek, onun bize olan sevgisi de gerçek. Ah bu mahremiyet, özel alan var ya gençler işte bazen sorun olabiliyor.

Tebrik ediyorum sizi ilk önce,bu kadar duyarlı olabilmek çok ince bir düşünce gerektirir..

Çekindiğiniz bu noktaları oğlunuzla konuşun ki şimdiden hem siz hemde karşı taraf için sıkıntı olmasın..

Kızınızda aynı durumu yaşıyorsa bunu örnek gösterin bence,herkesin yaşantısı kendine göre sınırlıdır..

ne kadar düşünceli, ne kadar zarif ne kadar olağan üstü bir kayınvalidesiniz =)))) ahhh ahhhhh benim kayınvalidem de bu şekilde düşünse bi dakika düşünmem annecim diyiveririm =(((
konunuza gelince bence de siz değil oğlunuz konuşmalı diye düşünüyorum. Oğlunuz babasını anlatmalı ve ileride bu dairede oturursak bunları bunları yaşayabiliriz demeli. gelininiz de bunların bilincinde tekrar düşünür ve kendileri için doğru karar ne ise verirler kanaatindeyim.. ama karşılıklı otursanız da siz bir şekilde aradaki dengeyi ve ahengi korursunuz gibi geliyor... Allah herkese sizin gibi kayınvalide nasip eder inş. (AMİİİN)

siz çok ince düşünüyorsunuz.

bu iyi niyetinizin karşılığını mutlaka alacaksınızdır.

başka site yerine acaba oğlunuza da mı aynı siteden ev alsanız?

kızı aynı sitede beni başka siteye gönderdi olmasın.

gençler bazen kötü niyetten değil de deneyimsizlikten her şeye alınabiliyorlar.

incir çekirdeğini doldurmayan şey o an en önemli problemmiş gibi gelebiliyor.

Şu anda oturduğumuz sitede satılık ev yok. Yoksa düşünmüştüm, en azından eşim ışıklarını göremesin, gelip gelmediklerini kontrol edemesin diye :)) Babalarınızdan bilirsiniz, babalar genelde çocuklarına söyleyemediklerini annelerine derler. Ara bakalım nerdeler, söyle de gelsinler :))

Bakalım güzel bir ortamda düşüncemi doğru kelimelerle inşallah dile getirebilirim. Tercihi yine bu yönde olursa, sıkıldıkları anda çekinmeden çıkmak istediklerini söyleyebileceklerini de ifade ederim.

Sağ olun gençler, bütün mutluluklar sizin olsun.

ben sizin yerinizde olsam acık acık söylerim böyle böyle düşünüyorum..başka yerden evde alabilirim diyee...yok yine orada oturmak isterse kapılarınız ayrı mahremiyeti korursunuzzz...??siz bu kadar ince biriyseniz o çıtayıda korursunuzzz...kaynanamla aynı binadayımm mahremiyetimm varr...yukarı çıkarken bile arar telden öyle gelirki...2.4 sene oldu 3 kere çıkmış evime...gelenime gidenime karışmazz...ama şu varki...benim sıkıntılarım nedir...dışarı çıkarken onu haberdar etmekk aslında buda iyi bişi yolda bişi olur nereye gittiğimi bilmesi iyidir...ama bana zor geliyor bu durumm...

yani siz eminsenizz kendinizdenn..onların mahremiyetiniz koruruzz diye bence bi sorun yok...ama yok bozulurr diyorsanızz bunu acık acık söyleyip geline başka bi yerde ev alın....bunu düşündüğünüz içinde sizi tebrik ediyorumm..
:46::46:

Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.
Yazınızı okurken imrendim doğrusu böyle bir kayınvaldem olmasını ne kadar çok isterdim,gelinini bu kadar çok seven kayınvalide nadir bulunur gelinininiz sizin kıymetinizi bilmeli.
konuyla ilgili (kusuruma bakmayın):44:hiç bir fikrim yok.

Sizin gibi bir kayınvalidem olsaydı ben de karşınızda oturmak isterdim.
Sizinle bir sabah kahvesi eşliğinde sohbet etmek ne kadar güzel olurdu ..

Tebrik ederim sizi ,ben başka bir şey yazmıycam arkadaşlar çok güzel yazmışlar zaten.

ayyy ya nekadarda dusuncelisiniz ama bende sizin gelininiz gibi dusuniyorum
evlendimde kayinvalidemle yasamak istiyorum cok seviyorum onu
sevgilimin ailesinin yanindada cok rahat hisediyorum kendimi gizlimiz saklimiz yok yani
madem gelinin karsinizda oturmak istiyo ole olsun bi sure sonra baska yere tasinmak istedi zaman
satarsiniz baska yerde bi ev alirsiniz gelininize kiz aile ozlemi cekiyo 1 2 sene beraber yasayin daha iyi :54:

Öncelikle anlayışlı ve ince düşünceli davranışlarınızı tebrik ederim.Gelininize kayınvalide değil ANNE olmuşsunuz ve oda sizin gelininiz değil KIZINIZ olmuş.

Nacizane bu konudaki fikrim oğlunuzun bazı şeyleri gelininize izah etmesi daha hoş olacaktır.Tabi ki aranızdaki güzel ilişkinin neticesinde sizde konuşabilirsiniz gelininizle.Onu kırmamak için söylediğinizi eminim anlayacaktır.

Benim kayınvalidemde anlayışlı,düşüncelidir.Sizden tek eksiği belkide duygularını bu kadar güzel ifade edememektir.Umarım sizinde aranızdaki ilişki hep böyle devam eder.

Yazılan yorumlarda gördüğünüz üzere çoğu arkadaşımızın yuvası KAYNANATÖR faciası yüzünden sallantıda:9:Keşke her kayınvalide sizin kadar pozitif olabilse.Sizin iyi niyetinizin onda birine razı çoğu arkadaşımız.Sözüm meclisten dışarı ne olur insanlar birbirlerini kusurlarını görmeden sevse,büyük büyüklüğünü,küçük küçüklüğünü bilse..

Sizi pozitif yaklaşımınızdan ötürü tekrar kutluyorum ve ailenizle çok uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.

sizde k.validemi, eşinizde ise k.pederimi gördüm. k.pederim de aynen sizin eşiniz gibi çocukları hep etrafında olsun ister. k.validem de hem onu üzmemek hem bizi bunaltmamak için çırpınır durur.

biz de k.validemle aynı sitedeyiz bloglarımız farklı. karşılıklı olsa nasıl olurdu diye düşünüyorum, herhalde her akşam yemeği orda yerdik. çünkü k.pederimin iyi niyetini ve bize olan düşkünlüğünü bildiğimden kıramazdım.

acaba sıkılır mıydım? evet ara sıra sıkılabilirdim :) bence gelininzle sohbet arasında isterlerse daireyi satıp, başka yerden de ev alabileceğinizi söyleyin. ama derse ki ben burda oturmak istiyorum o zaman da siz bilirsiniz kızım deyin.

inşallah oğlunuz ve gelininzle beraber çok mutlu olursunuz ablacım:nazar:

kesinlikle çok çok doğru düşünüyosunuz karşılıklı oturmanız ilişkinizi yıpratabilir şu an için hiçbi problem olmasada ilerde gelininizde dolduruşa gelebeilir toplumumuzda biliyosunuz gelin kayanana çekişmeleri mevcut hernekadar şu an öyle olmasanızda riske atmaya gerek yok madem yine ev almayı düşünüyosunuz yakınlarınızdan yine alırsınız bunuda tabiki oğlunuz yapmalı nişanlısına ailemle çok yakın oturmak istemiyorum evlenince babamın karışmasından rahatsız olurum vb. açıklamalar yaparaka tamamen ondan kaynaklı gibi açıklayarak nişanlıısını ikna eder sizde arada kalmamış olursnuz bence kesinlikle yakın olun ama karşılıklı olmayın bu arada gelininiz çok şanslı bunun farkındadır umarım

ben sizin yerinizde olsam acık acık söylerim böyle böyle düşünüyorum..başka yerden evde alabilirim diyee...yok yine orada oturmak isterse kapılarınız ayrı mahremiyeti korursunuzzz...??siz bu kadar ince biriyseniz o çıtayıda korursunuzzz...kaynanamla aynı binadayımm mahremiyetimm varr...yukarı çıkarken bile arar telden öyle gelirki...2.4 sene oldu 3 kere çıkmış evime...gelenime gidenime karışmazz...ama şu varki...benim sıkıntılarım nedir...dışarı çıkarken onu haberdar etmekk aslında buda iyi bişi yolda bişi olur nereye gittiğimi bilmesi iyidir...ama bana zor geliyor bu durumm...

yani siz eminsenizz kendinizdenn..onların mahremiyetiniz koruruzz diye bence bi sorun yok...ama yok bozulurr diyorsanızz bunu acık acık söyleyip geline başka bi yerde ev alın....bunu düşündüğünüz içinde sizi tebrik ediyorumm..
:46::46:

ben kayınvalidemle aynı binada olucam kapısının önüne radar taktırır vallaha :9: :9: :9: benimk iyidir hoşturda ayarı kaçıyo.ikinci oğlum 6 aylık ilk 20 gün bi gün arayla geldi gitti.annemde vardı.annem antalyada yaşıyor sonra evine gitti.benim kayınvalide gidiş o gidiş taaa sonra 4 ay uğramadı bana.ilk torunundada böle yaptı.şimdide hergün bende aramızda mesafeli yani.dolmuşla gelmek zorunda.eşime diorum bi ayar tutturamadılar ya hiç gelmiyolar yada benden çıkmıyolar die :9: :9: ya bazen oğlum sabaha kadar uyumuyo bende uykusuz oluyorum geliyo yorgun uykusuz çekilmiyo.sonra akşamlıyo baba geliyo 2 kaynım onlar geliyo.telef oluyorum hem bebek çocuk onlar.yardım ediyo ama bebeğim uyuduğunda yanına yatıp dinlenemiyorumki.değilki aynı binada olucam aman aman düşünemiyorum.kim gelmiş kim gitmiş nerden gelip nereye gidiyoz eşimle başbaşa biyere gidemem.şimdi bile biyere gitcez bizide alın dio bile.allah tan eşim müsade etmiyo.ya sölemiyo yada başka zaman dio.ben böle kayınvalidelerin olduğuna inanamıyorum doğrusu.isterdimki düşünceli olgun ne dediğini bilen aklı başında biri olsun ama nerdeeeeee..haa ama lafa gelincede ondan iyisi yoktur bide toplum içinde demezmi şöle böle işte yüzü sölesin die :9: :9: :9: bigün deyvericem ettiklerini bayılıp kalıcak :9: :9: çok şanslısınız çoooooookkkkkk.

gelininize, "ben seni evladım gibi seviyorum ve bu hep böyle olsun istiyorum. oğlum ve siz ikiniz artık bizden çıkıp yeni bir aile yaratacaksınız. bunun için de başbaşa olmanız gerek. Allah korusun ama kırgınlığınız, kavganız... elbette olur. biz büyükler olarak bunları bilmezsek siz daha iyi aile olursunuz. bize istediğinizde ulaşabileceğiniz ama özel zaman da geçirebileceğiniz bir mesafede oturmanız sizin için daha iyi olur. evlendiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.kızım da farklı blokta... ben sizin annenizim, her şeyinizde yanınızdayım ama yeni evliyken başbaşa olmanız daha sağlıklı... ileride buna imkanınız olmayacak." vb. bir konuşma aklı başında her gelinde işe yarar.

allah herkese böyle düşünceli kayınvalide nasip eder inşallah :)

bence oğlunuzun konuşması daha doğru olur çünkü siz konuşursanız gelininiz yanlış anlayabilir.oğlunuz burada da oturabiliriz ama babam fazla müdahalecidir sonra rahatsız olmandan korkuyorum diye bir konuşma yapabilir tabii bu kendi fikriymiş gibi...açıkçası bence siz konuşursanız bu kadar ince düşünen kayınvalideye ender olarak rastlandığından gelininiz gerçekten sebebin bu olmadığını sizin onu yakınınızda istemediğini düşünebilir.

Back